Ya işte demek istediğm bu insan bir şekilde doktorunu sevmeli.. ama karşı tarafında iyi olması lazım. Benimde doktorumda sevdiğim bu benim bebegi kendi çocuğu gibi seviyor. En son elini açtı kapadı onu bile 4.5 kez görene kadar bana gösterdi inceletti hatta o elinin fotosunu bile çıkarmış verdi bana... belki bu kadar ayrıntı başkasına saçma gelebiir ama bu durumdayken hormonlarımız bukadar azmışken insan biraz pohpohlanmak istiyor. Ayrıca çok yoğun olmasına ragmen bazı doktorlar gibi başından hemen savıp sıradakine geçmiyor. İtina ile her soruma cevap veriyor. Muhabbet ediyor.Hastane değişmedim. Esra dan neslihan alana geçiş yaptım. Hep demişimdir aslında normal doğum yapacaksam doktorun pek önemi yok. Ama sezeryan işin içine girince insan tereddütleniyor. Yolunda gitmeyen birşey olursa diye vs... Sürekli etrafımdan alana git diye bir baskı olunca değiştirdim.
Gittiğimde farklı mıydı? Evet. Üç kere dört kere tüm uzuvlarını söyleye söyleye gösterdi. Bunağzı bu burnu, bak bu eli, şuan şöyle duruyor, a bak esniyor gibi 4kez döndük dolaştık :) bu kısım hoşuma gitti :) çünkü bebeğimizi görmek hoşumuza gidiyor sonuçta :)
Hastane değişme konusunda sadece kordon kanı olayında doğum haneye giriş izni verilmezse falan değişmeyi düşünüyorum.
Hoş kordon kanı saklatma olayında da muammayım.
Medipolü biliyorım arkadşım orada doğum yapmıştı. Ve çok pahalıydı geçen sene ki fiyatları. Şuan onun fiyatına göre bana bedava gibi geliyor :)
Yapmaz mı canım hem de nasıl rahatsız ediyor anlatamam kuru kayısıyla dost olduk kabızlık yüzündenAynen yaaa. İştahlı olduğumu düşünmüyordum ama annemlerle yediğimizde sana noldu böyle demişti :) meğer iştahım açılmış :)
Haklısın kandeğerlerimi sık sık ölçtürüyorum, özellikle demir konusunda içmediğim için dhaa bi tetikteydim. Haftaya doktora gitmeden tekrar yaptıracağım. Bakalım düşüşte mi
Kan ilacı kabızlık yapmıyor mu
Bende barış istemiştim başta eşim istememişti. Direk elenenlerdeydi :/
Bu arada neden bilmem mete den yana kullandım ben oyumu :) bir an hoşuma gitti.
İsmi arkadşım önerdi ben eşime sundum, arasından seçip toprak güzel o olsun dedi. Sonra sunduklarımı veya onun sunduklarını mesela "agah" ben beğenmedim. Agah güzel ama ağır bir isim bence.:/
Eşim ikinciyi aramaya bile geçmiş
Bense sanki doğum anında bir şekilde farklı isim isteyecekmişim gibime geliyor o yüzden her söylenen kafamı kurcalıyor :)
Sende hevesini kaybetme.
Pireye kızıp yorgan yakma boşver nolduysa oldu.
Sonuçta kaç tane daha doğurursak doğuralım hepsinin yeri farklı olacak
Biz en son kura çektik eşimle bizde çok tartıştık birbirimizin bulduğu isimlere lakap takıp soğuttuk ama baktık sonu yok bu işin ikimizde 5 beğendiğimiz isimde karar kıldık kuradan çıkana kesinlikle itiraz etmek yok yada ikinciye çekmek yok dedik sonuç olarak Aslı olucak kısmetse bebeğimizin adıBarışı da seviyorum ben deaslında. Eşim direk eledi onu nedense.
Sagol canım. Doktor için de hangisi içine sindiyse ona git. Bu hastanede memnuniyet bakımından Hale hanım Neslihan alan ve Neslihan şeker var. Bu doktorlarada bakabilirsin. Ama randevu biraz zor oluyor. Ben erkenden alıyorum. Bu arada benim kuzen de bu sene central hospitalda doğum yapmıştı diye hatırlıyorum. Ona mesaj attım eger öyleyse hastaneden memnunmuymuş sorarımteşekkür ederim bilgiler için.
ben kartal'da oturuyorum bana yakın bi özel hastaneye gidiyordum ama bıraktım. bir arkadaşımın tavsiyesiyle hale hanım'a gittim. biraz yoğun bi hastane, hale hanım ise güler yüzlü, anlayışlı bir doktor, ilk izlenimim bu yönde oldu. benim dr ve hastaneden beklentim öncelikle normal doğumu desteklemeleri. yani gereksiz korkular ve endişeler yaratarak sezaryene yönlendirme çabası içinde olmaması gerek dr'un. hale hanım'da doğum yapan arkadaşım normal doğum yapmış ama bu konuda bilgi alabileceğim başka kimseyle tanışmadım o yüzden normal doğum oranları nedir, doğum sırasındaki tavırlar nasıldır emin değilim. fiyat olarak uygun bir hastane o anlamda iyi.
ben hale hanım'dan sonra bir de yine tavsiye üzerine central hospital'a başak sel'e gittim. açıkçası o hastaneden ve doktordan daha çok memnun kaldım hatta doğumu orada yapmayı düşünüyorum ama fiyat olarak yüzyıl'ın nerdeyse iki katı normal doğum ücreti.
offf bilemedim ki bu gidişle ben karar veremeden doğum vaktim gelecek galibabir randevu daha alıp tekrar gitmeyi düşünüyorum hale hanım'a, gidince de doğumhaneyi odaları falan görüp ona göre kafamda bir şeyler şekillenir diye düşünüyorum. hayırlısı...
ayrıca hastalığınız için de Allah'tan şifa dilerim size.
Tarih olarak yazmadilar. 37. Haftaya kadar calisabilir demisler.Canım ben de dun çalışabilir raporu aldım,32.haftamdı.ocagın kaçına kadar verdiler raporu?
Canim ult.a 29da girdim 30da sadece rapor aldim usg.ye girmedim o yuzden son gelisimleri nasil bilmiyorum ama bol bol muz ve ceviz yemeye calisiyorum erken gelirlerse en azindan kilolari gelisimleri iyi olsun diye haftaya gidicem ben de cok merak ediyorum kac kg olduklarini 1hafta gormeyenler karnin cok buyumus diyor bakalim buyuduler mitamam cnm merak ettım de sorayım dedım ... sankı benımkılerın buyume hızı yavasladı gıbı senın nasıl... 30. haftadan sonra ikizler yavas gelısır dıyorlardı... ondan mı bılemedım..
Ayy çok ince bir davranış, ne iyi insanlar var, güle güle kullan canımHayırlı Akşamlar hanımlar ayyy çok yoğun bir gün geçirdim daha yeni oturdum :) bugün bir firmanin katalog cekimini yaptik tam çıkarken bana süpriz yaptılar, Oğluma bebek sepeti ici de tavşan dolu magnet hediye ettiler çok sevindim. Yaptığım bulut magnetlerini de içine koyacağım
Tarih olarak yazmadilar. 37. Haftaya kadar calisabilir demisler.
Çok güzel doktor erken sezeryana almak da isteyebilirdi, 1hafta 1haftadır demesi güzel.Ya işte demek istediğm bu insan bir şekilde doktorunu sevmeli.. ama karşı tarafında iyi olması lazım. Benimde doktorumda sevdiğim bu benim bebegi kendi çocuğu gibi seviyor. En son elini açtı kapadı onu bile 4.5 kez görene kadar bana gösterdi inceletti hatta o elinin fotosunu bile çıkarmış verdi bana... belki bu kadar ayrıntı başkasına saçma gelebiir ama bu durumdayken hormonlarımız bukadar azmışken insan biraz pohpohlanmak istiyor. Ayrıca çok yoğun olmasına ragmen bazı doktorlar gibi başından hemen savıp sıradakine geçmiyor. İtina ile her soruma cevap veriyor. Muhabbet ediyor.
Bunlara bakıncada hastane pekde önemli gelmiyor banaben ısrarla 37 de alalım dedim onu bile kabul etmedi. 1 hafta erken almam 1 günü dışarda 24 saate bedel ,38de alırım dedi.
Bu kordon kanı olayını hiç bilmiyorum araştırmadım. Ne işe yarıyormuş?
Yapmaz mı canım hem de nasıl rahatsız ediyor anlatamam kuru kayısıyla dost olduk kabızlık yüzünden
Benim hikayeme benziyor, ama benim nikahımda düğünümde bulundular hatta organize ettiler, bu yaz geldiler beraber tatil yaptık, ama gel gör ki hala unutamamışlar, eşime olan aşırı ilgim onlardan kopmama yol açmış vs vs bir sürü saçmalık. Baktım evimin içinde huzursuzluğa neden oluyolar onları hayatımdan uzaklaştırdım. Ama artık bütün bunlar umrumda değil, sadece kendi öz ailem nasıl böyle yapar onu aklım almıyor :/ ama kimseyi değiştiremeyeceğimize göre kabullenmekte lazım bir yerde.. Yapıcak birşey yok, mutluluğumu paylaşanlara kapım açık paylaşmayanlara kapım ka pa lı.T three
Canım haklısın benim normalde karakterim bu duruma cok müsait değildi ama hayat insanı öyle bir sürüklüyor ki... eşimle tanıştığım andan itibaren ailem öyle bir değişti öyle cok yüzüstü bıraktılar ki beni cok kızıyorum onlara nikahıma bile gelmediler ablalarım felan rezillikler cıkardılar neler neler eşim ve ailesi sorun etmemeye calıştılar en azından basıma kakmadılaro zamandan beri aile akraba kimseyle görüşmüyorum bende hamile kaldığımı felan duymuşlardır mutlaka ama böyle işte içimin acımasının sebebi
Üzüldüm ya valla.Onları çok özledin can sayiyorsun uzaktasn üstelik hamilesin.Yanında olsalar en azindan 1 kere yeter sana.Ama kısmet işte. Herkes istediğimiz gibi olmuyor.Ailemizdekilerde bazen bizi dusunmeyebiliyor.Böyle çok kisi var.Artık böyle düşünmktense ben böyle olmayacağım diye düşün. Artık sende bir annesin.Sen uzulunce karnındaki bebek üzülmuyor mu?Yavrucakta diyordur annen seni uzuyor sende beni ne farkeder diye.T three
Canım haklısın benim normalde karakterim bu duruma cok müsait değildi ama hayat insanı öyle bir sürüklüyor ki... eşimle tanıştığım andan itibaren ailem öyle bir değişti öyle cok yüzüstü bıraktılar ki beni cok kızıyorum onlara nikahıma bile gelmediler ablalarım felan rezillikler cıkardılar neler neler eşim ve ailesi sorun etmemeye calıştılar en azından basıma kakmadılaro zamandan beri aile akraba kimseyle görüşmüyorum bende hamile kaldığımı felan duymuşlardır mutlaka ama böyle işte içimin acımasının sebebi
Vitamin konusında benim doktorumda görür görmez decaviti bıraktırdı. Tek b vitamini verdi hemen (benexol) verdi. Şimdi tekrar vitaminim yükseldi diye onuda bıraktırdı. Hiç gerek yok böyle ilaçlara dedi. Ve kilo alımım normale döndü. En fazla ayda +2 oluyorum çok şükür.Çok güzel doktor erken sezeryana almak da isteyebilirdi, 1hafta 1haftadır demesi güzel.
İnşallah hayırlı doğumlar nasip olur.
Ayrıca kalabalık doktor konusnda haklısın mesela dğer doktor daha müsait daha sakin olmasına rağmen bu kadar usg de bakmıyordu.
Anlattıklarım ilk gidişindi ya seni tavlamak için de yapmış olanilir diyor ama bakacağız artık diğer randevuda.
bir de vitaminleri bıraktırdı ya o beni cezbetmiş olabilir
Ay kusura bakma çenesi düşük biriyim valla uzun uzunbuazıyorum
Kordon kanı olayı şu. Kök hücre tedavisi için gerekli olan ilik nakli vs gibi işlemlerde öncelikle bu saklanan kanı kullanıyorlar. Eğer yoksa ilik arayaşına giriliyor :/
Bunu konuşmak bile insanı üzüyor, kötüyü mü çekiyorum acaba diye düşündürüyor, araştırırken bunalıyorum hatta
Ama ailemizde kanser vakasından çok canlar kaybettik. En yakını 13yaşında olunca... İlik nakli olmasına rağmen uymadı
Neyse sabancı üni. kurduğu bir kordon kanı bankası. 2500tl-3000tl karşılığı kordon kanını saklıyor. Her saklanan yıl başına da 100-150dolar/tl para alınıyor.
Kordon kanını doğum esnasında kendileri alıyorlar. Bu yüzden hastane ile görüş ayrılığı olmaması gerekiyor.
Saklanan kan 18 yaşına kadar kullanılabiliyor diyr biliyordum ama geçen gün bir yerde 5yıl okudum.
Gerektiğinde Allah korusun tabiki kanı alabiliyoruz.
Birde kordon kanı bağışı var ki bu da her bağış gibi başkaları için kullanılıyor veya saklanılıyor.
Onda ücret alınmıyormuş.
Ah kuru kayısısız günüm yok zaten içerken gene müptelası olacağım desenee
Ah işte benim hiç birşeyim de düşük değilken dayadı o saydıklarını.
Hatta geldim burada söylendim doktoruma
Multivitamin içinde zaten herşey var yeterli miktarda ne gerek var bir daha kalsiyuma ona buna.
Hala kan ilacımı içmiyorum, ve hala kan değerim 13,6. Yeni doktoruma söyledim içmediğimi. Dğerlerime baktı içme dedi. Bir sonraki kontrolde kan tahliline göre tekrar başlayacağım
Şuan magnezyum içmemi önerdi, ama onu da içince bacaklarıma kramp giriyor. İçmediğimde hiç sıkıntım yok. O yüzden içmeye karşı ön yargı oluştu bende.
Ben kafama göre bıraktım sayılır ama sen öyle yapma derim :/. Veya sen bana uyma derim
Ben oglumda bu dediginz decaviti kullandim.bunda vitamin almiyorum sadece ferrum verdi diktorum.ki oglumda 23 kilo aldim .bunda 15 16 kiloyla kapatirim gibi suan 10 kilo aldim.buyuk ihtimal kilo aldiran o vitamin haplari
Beni anlayabilirsin o zaman canım herşey cok iyiydi.. Bekardım başka ildeydim o kadar iyiydim ailemle onların olduğu ile atamamı istedim ailenin en küçüğü olarak buyukler evliydi hepsini sürekli ziyarete giderdim başka illere yiğenlerim felan.. Sonra tam atamam oldu eşimle tanıştım neymiş cok değer vermişim onları görmemişim ya daha tanışmadan rezillikler cıkardılar herbiri ayrı bir yerden neler neler nişan alışverişine gittik akşamdan ablamın olduğu yerde yapacaktık gece tartıştım sabah ezanıyla babam aldı getirdi yol olmayacak felan diye sonra öyle bir boyuta geldi ki dedim siz bilirsiniz gider nikahımı yaparım siz bilirsiniz.. Falan filan istemeye geldiler hepsi geldi evi dağıttı kirletti odalarından cıkmadılar istemede.. Nişanda onlar nişan için girerken evi terk ettiler felan olan bana oldu p kadar değersiz ve kötü hissettirdikler ki benim değer verdiğim ailem.. Yazıklar olsun diyorum hep cünkü hele böyle hamileliğimde cok içime batıyor herşey tek nikah yaptım düğün bile yapmadım eşimin ailesi bana ailemden gizli kına gecesi yaptı evden tek giysi valizimle cıktım eşimin bekar evini Düzenlemeye calıstık.. tüm kuzenlerim arkadaşlarım koptu gitti bende ben olmaktan cıktım artık... Şükür eşimi cok seviyorum oda beni.. Pişman olmadım ama düşünüyorum insanoplu bilemezsin ya eşimden yana da yuzumuz gülmeseydi ( ki ailem öyle olacağına inanıyordu) sonuç olarak hiçbirşeyde hayaller ve hayatlar tutmadı :/ bu saatten sonra bana sadece huzursuzluk getirirler diye inanıyorum.. Hamileliğimin 4. Ayı falandı galiba annem cıkmış gelmiş özledim falan filan 18 ay oldu diyor ( aynı ildeydim yani düşün altında arabası) dedim K. Bakma gec kaldın evime almadım sağlık ocağında konuştum biraz söyleyim dedim içimden geçenleri hala kendini savunuyor yok söyle oldu yok böyle oldu diye dedim şimdiye kadar neredeydin onların umrunda mı içlerine batıyor mu yok diyor benden baska kimsenin umrunda değil adını andırmıyorlar falan filan... Bende böyle üzüldüğümle kalayım... Eşim anne bile diyemedi hiç teyze dedi ve kaldı düşünsene sen kv ye annem diye hitap ederken annen öyle bir anne oluyor ki eşin x teyze diyor.... Bu arada sebeb olarak sunacaklarını hiç birşey yok eşimin işi kariyeri herşeyi uygun... Biraz yaş farkı var ama hiç bir şekilde görülmüyor.. Ki olmaz derken su yuzden bile demiyorlar.. Tek aklıma gelen ihtiyacları olmadığı halde maddi desteğim oluyordu onun için felan istemediler kullanmak felan istiyorlarmış demekkiBenim hikayeme benziyor, ama benim nikahımda düğünümde bulundular hatta organize ettiler, bu yaz geldiler beraber tatil yaptık, ama gel gör ki hala unutamamışlar, eşime olan aşırı ilgim onlardan kopmama yol açmış vs vs bir sürü saçmalık. Baktım evimin içinde huzursuzluğa neden oluyolar onları hayatımdan uzaklaştırdım. Ama artık bütün bunlar umrumda değil, sadece kendi öz ailem nasıl böyle yapar onu aklım almıyor :/ ama kimseyi değiştiremeyeceğimize göre kabullenmekte lazım bir yerde.. Yapıcak birşey yok, mutluluğumu paylaşanlara kapım açık paylaşmayanlara kapım ka pa lı.
Canım benimde kan değerim en başından beri çok iyiydi şuanda 12 küsür decaviti ilk içtiğim ay 3 kilo birden aldım ve doktorum hemen kesti şuanda ayda 1 - 1 buçuk kilo falan alıyorum kan ilacını doğumda çok düşer değerim diye hiç kesmedi ki kullanmama rağmen düşen seyirde kan değerlerim sende sık sık kontrol ettir özellikle 30.haftalardan sonra kansızlık daha çok artıyormuş arkadaşım doğumdan sonra kansızlık yüzünden 1 hafta hastanede kalmak zorunda kaldı
Topitikk
Yalnis anlasilmak istemem evlilikte olabilir boyle seyler ortam degisikligi vs. Ama Zor sartlar altinda yasadigini senin icinde zor oldugunu esine hissettir.Ben demiyorum ki basina kak, cene yap ama bilsin. Mesala isim olayini sen bilirsin deme bu ne bu rahatlik tabiki sana soracak fikrini. Sonra bak sen uzuluyosun icine atiyosn.
Ailen konusuna gelince ablan annen ne yapmis ne yasadiniz bilemem ama ne olursa olsun aileni ne esine ne kv sakin sakin kotuleme aciklarini anlatma konuyu kapat . Hayatta ne oursa olsun anne onemlidir belki birgun barisirsiniz ins.
Buarada birak milleti bebegine konsantre ol seni coook cok sevecek kucucuk oglusuna :) bende oglumu kv sinirlendigim icin uzdum biliyodum ama gecen arastirdim tahminimizden de cok etkileniyolarmis cok uzuldm sonra
Haklısınız kızlar cok teşekkür ederim telkinleriniz için.. Hep frenlemeye calıstım ama son aylarda hormonlardan olsa gerek epey yasıyorum bu durumu.. Gecen bi eğitime gittim anne karnında stres yasayan cocuklarda 3_7 yaşları arasında hiperaktivite dikkat dağınıklığı ve ergenliktr depresyon görülüyormuşÜzüldüm ya valla.Onları çok özledin can sayiyorsun uzaktasn üstelik hamilesin.Yanında olsalar en azindan 1 kere yeter sana.Ama kısmet işte. Herkes istediğimiz gibi olmuyor.Ailemizdekilerde bazen bizi dusunmeyebiliyor.Böyle çok kisi var.Artık böyle düşünmktense ben böyle olmayacağım diye düşün. Artık sende bir annesin.Sen uzulunce karnındaki bebek üzülmuyor mu?Yavrucakta diyordur annen seni uzuyor sende beni ne farkeder diye.
Decaviti bıraktığımdan beri bende gayet normale döndüm :) yemek yemiyor olsam vallahi içerim, eksiklik olmasın diye. Ama maşallahım var zaten :)Vitamin konusında benim doktorumda görür görmez decaviti bıraktırdı. Tek b vitamini verdi hemen (benexol) verdi. Şimdi tekrar vitaminim yükseldi diye onuda bıraktırdı. Hiç gerek yok böyle ilaçlara dedi. Ve kilo alımım normale döndü. En fazla ayda +2 oluyorum çok şükür.
Kök hücreyide araştırdım az önce güzel bir uygulama. Allah korusun Allah göstermesin böyle bir durum olursa ne yaparız bilmem. Allah büyüktür. Yorumlara baktığımda daha çok 1. Çocuğu hasta olup 2. Hamile olanlar istiyor gibi.. ama süresi varsa o kadar seneden sonra çıkarsa ne olacak? Birazda külfetliymiş. Ama tabi herkesin kendi düşüncesi önemli. Ama zaten istersen kök hücre tedaviside varmış. Başka verenlerden de kullanabiliyormuşsun. Allah kimseye göstermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?