2016 Şubat Anneleri

Ya işte demek istediğm bu insan bir şekilde doktorunu sevmeli.. ama karşı tarafında iyi olması lazım. Benimde doktorumda sevdiğim bu benim bebegi kendi çocuğu gibi seviyor. En son elini açtı kapadı onu bile 4.5 kez görene kadar bana gösterdi inceletti hatta o elinin fotosunu bile çıkarmış verdi bana... belki bu kadar ayrıntı başkasına saçma gelebiir ama bu durumdayken hormonlarımız bukadar azmışken insan biraz pohpohlanmak istiyor. Ayrıca çok yoğun olmasına ragmen bazı doktorlar gibi başından hemen savıp sıradakine geçmiyor. İtina ile her soruma cevap veriyor. Muhabbet ediyor.
Bunlara bakıncada hastane pekde önemli gelmiyor bana ben ısrarla 37 de alalım dedim onu bile kabul etmedi. 1 hafta erken almam 1 günü dışarda 24 saate bedel ,38de alırım dedi.
Bu kordon kanı olayını hiç bilmiyorum araştırmadım. Ne işe yarıyormuş?

Yapmaz mı canım hem de nasıl rahatsız ediyor anlatamam kuru kayısıyla dost olduk kabızlık yüzünden

Hayırlı Akşamlar hanımlar ayyy çok yoğun bir gün geçirdim daha yeni oturdum :) bugün bir firmanin katalog cekimini yaptik tam çıkarken bana süpriz yaptılar, Oğluma bebek sepeti ici de tavşan dolu magnet hediye ettiler çok sevindim. Yaptığım bulut magnetlerini de içine koyacağım

Eklentiler

• IMG_20151219_230102-1.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 100
Barışı da seviyorum ben deaslında. Eşim direk eledi onu nedense.
Biz en son kura çektik eşimle bizde çok tartıştık birbirimizin bulduğu isimlere lakap takıp soğuttuk ama baktık sonu yok bu işin ikimizde 5 beğendiğimiz isimde karar kıldık kuradan çıkana kesinlikle itiraz etmek yok yada ikinciye çekmek yok dedik sonuç olarak Aslı olucak kısmetse bebeğimizin adı

Sagol canım. Doktor için de hangisi içine sindiyse ona git. Bu hastanede memnuniyet bakımından Hale hanım Neslihan alan ve Neslihan şeker var. Bu doktorlarada bakabilirsin. Ama randevu biraz zor oluyor. Ben erkenden alıyorum. Bu arada benim kuzen de bu sene central hospitalda doğum yapmıştı diye hatırlıyorum. Ona mesaj attım eger öyleyse hastaneden memnunmuymuş sorarım

Kizlar ya karnimdan mi kalcamdan mi cozmus degilim ama çıt çıt ses geliyor oturdugum yerde. Iki gundur gunde 4 ya da 5 kere oldu. Esim de duydu bugun iki kere yanimda otururken. Sizde de oluyor mu boyle birsey?

T three
Canım haklısın benim normalde karakterim bu duruma cok müsait değildi ama hayat insanı öyle bir sürüklüyor ki... eşimle tanıştığım andan itibaren ailem öyle bir değişti öyle cok yüzüstü bıraktılar ki beni cok kızıyorum onlara nikahıma bile gelmediler ablalarım felan rezillikler cıkardılar neler neler eşim ve ailesi sorun etmemeye calıştılar en azından basıma kakmadılar o zamandan beri aile akraba kimseyle görüşmüyorum bende hamile kaldığımı felan duymuşlardır mutlaka ama böyle işte içimin acımasının sebebi

tamam cnm merak ettım de sorayım dedım ... sankı benımkılerın buyume hızı yavasladı gıbı senın nasıl... 30. haftadan sonra ikizler yavas gelısır dıyorlardı... ondan mı bılemedım..
Canim ult.a 29da girdim 30da sadece rapor aldim usg.ye girmedim o yuzden son gelisimleri nasil bilmiyorum ama bol bol muz ve ceviz yemeye calisiyorum erken gelirlerse en azindan kilolari gelisimleri iyi olsun diye haftaya gidicem ben de cok merak ediyorum kac kg olduklarini 1hafta gormeyenler karnin cok buyumus diyor bakalim buyuduler mi

Ayy çok ince bir davranış, ne iyi insanlar var, güle güle kullan canım

Çok güzel doktor erken sezeryana almak da isteyebilirdi, 1hafta 1haftadır demesi güzel.
İnşallah hayırlı doğumlar nasip olur.
Ayrıca kalabalık doktor konusnda haklısın mesela dğer doktor daha müsait daha sakin olmasına rağmen bu kadar usg de bakmıyordu.
Anlattıklarım ilk gidişindi ya seni tavlamak için de yapmış olanilir diyor ama bakacağız artık diğer randevuda.
bir de vitaminleri bıraktırdı ya o beni cezbetmiş olabilir

Ay kusura bakma çenesi düşük biriyim valla uzun uzunbuazıyorum

Kordon kanı olayı şu. Kök hücre tedavisi için gerekli olan ilik nakli vs gibi işlemlerde öncelikle bu saklanan kanı kullanıyorlar. Eğer yoksa ilik arayaşına giriliyor :/
Bunu konuşmak bile insanı üzüyor, kötüyü mü çekiyorum acaba diye düşündürüyor, araştırırken bunalıyorum hatta
Ama ailemizde kanser vakasından çok canlar kaybettik. En yakını 13yaşında olunca... İlik nakli olmasına rağmen uymadı

Neyse sabancı üni. kurduğu bir kordon kanı bankası. 2500tl-3000tl karşılığı kordon kanını saklıyor. Her saklanan yıl başına da 100-150dolar/tl para alınıyor.
Kordon kanını doğum esnasında kendileri alıyorlar. Bu yüzden hastane ile görüş ayrılığı olmaması gerekiyor.
Saklanan kan 18 yaşına kadar kullanılabiliyor diyr biliyordum ama geçen gün bir yerde 5yıl okudum.
Gerektiğinde Allah korusun tabiki kanı alabiliyoruz.

Birde kordon kanı bağışı var ki bu da her bağış gibi başkaları için kullanılıyor veya saklanılıyor.
Onda ücret alınmıyormuş.

Yapmaz mı canım hem de nasıl rahatsız ediyor anlatamam kuru kayısıyla dost olduk kabızlık yüzünden

Ah kuru kayısısız günüm yok zaten içerken gene müptelası olacağım desenee

Benim hikayeme benziyor, ama benim nikahımda düğünümde bulundular hatta organize ettiler, bu yaz geldiler beraber tatil yaptık, ama gel gör ki hala unutamamışlar, eşime olan aşırı ilgim onlardan kopmama yol açmış vs vs bir sürü saçmalık. Baktım evimin içinde huzursuzluğa neden oluyolar onları hayatımdan uzaklaştırdım. Ama artık bütün bunlar umrumda değil, sadece kendi öz ailem nasıl böyle yapar onu aklım almıyor :/ ama kimseyi değiştiremeyeceğimize göre kabullenmekte lazım bir yerde.. Yapıcak birşey yok, mutluluğumu paylaşanlara kapım açık paylaşmayanlara kapım ka pa lı.

Topitikk
Yalnis anlasilmak istemem evlilikte olabilir boyle seyler ortam degisikligi vs. Ama Zor sartlar altinda yasadigini senin icinde zor oldugunu esine hissettir.Ben demiyorum ki basina kak, cene yap ama bilsin. Mesala isim olayini sen bilirsin deme bu ne bu rahatlik tabiki sana soracak fikrini. Sonra bak sen uzuluyosun icine atiyosn.
Ailen konusuna gelince ablan annen ne yapmis ne yasadiniz bilemem ama ne olursa olsun aileni ne esine ne kv sakin sakin kotuleme aciklarini anlatma konuyu kapat . Hayatta ne oursa olsun anne onemlidir belki birgun barisirsiniz ins.
Buarada birak milleti bebegine konsantre ol seni coook cok sevecek kucucuk oglusuna :) bende oglumu kv sinirlendigim icin uzdum biliyodum ama gecen arastirdim tahminimizden de cok etkileniyolarmis cok uzuldm sonra

Üzüldüm ya valla.Onları çok özledin can sayiyorsun uzaktasn üstelik hamilesin.Yanında olsalar en azindan 1 kere yeter sana.Ama kısmet işte. Herkes istediğimiz gibi olmuyor.Ailemizdekilerde bazen bizi dusunmeyebiliyor.Böyle çok kisi var.Artık böyle düşünmktense ben böyle olmayacağım diye düşün. Artık sende bir annesin.Sen uzulunce karnındaki bebek üzülmuyor mu?Yavrucakta diyordur annen seni uzuyor sende beni ne farkeder diye.

Son düzenleme:
Vitamin konusında benim doktorumda görür görmez decaviti bıraktırdı. Tek b vitamini verdi hemen (benexol) verdi. Şimdi tekrar vitaminim yükseldi diye onuda bıraktırdı. Hiç gerek yok böyle ilaçlara dedi. Ve kilo alımım normale döndü. En fazla ayda +2 oluyorum çok şükür.
Kök hücreyide araştırdım az önce güzel bir uygulama. Allah korusun Allah göstermesin böyle bir durum olursa ne yaparız bilmem. Allah büyüktür. Yorumlara baktığımda daha çok 1. Çocuğu hasta olup 2. Hamile olanlar istiyor gibi.. ama süresi varsa o kadar seneden sonra çıkarsa ne olacak? Birazda külfetliymiş. Ama tabi herkesin kendi düşüncesi önemli. Ama zaten istersen kök hücre tedaviside varmış. Başka verenlerden de kullanabiliyormuşsun. Allah kimseye göstermesin.

Ben oglumda bu dediginz decaviti kullandim.bunda vitamin almiyorum sadece ferrum verdi diktorum.ki oglumda 23 kilo aldim .bunda 15 16 kiloyla kapatirim gibi suan 10 kilo aldim.buyuk ihtimal kilo aldiran o vitamin haplari
firkan
Bende decavit biraksam sadece b12 hapini mi alsam acaba? Bide balik yagi iciyo musunuz

Beni anlayabilirsin o zaman canım herşey cok iyiydi.. Bekardım başka ildeydim o kadar iyiydim ailemle onların olduğu ile atamamı istedim ailenin en küçüğü olarak buyukler evliydi hepsini sürekli ziyarete giderdim başka illere yiğenlerim felan.. Sonra tam atamam oldu eşimle tanıştım neymiş cok değer vermişim onları görmemişim ya daha tanışmadan rezillikler cıkardılar herbiri ayrı bir yerden neler neler nişan alışverişine gittik akşamdan ablamın olduğu yerde yapacaktık gece tartıştım sabah ezanıyla babam aldı getirdi yol olmayacak felan diye sonra öyle bir boyuta geldi ki dedim siz bilirsiniz gider nikahımı yaparım siz bilirsiniz.. Falan filan istemeye geldiler hepsi geldi evi dağıttı kirletti odalarından cıkmadılar istemede.. Nişanda onlar nişan için girerken evi terk ettiler felan olan bana oldu p kadar değersiz ve kötü hissettirdikler ki benim değer verdiğim ailem.. Yazıklar olsun diyorum hep cünkü hele böyle hamileliğimde cok içime batıyor herşey tek nikah yaptım düğün bile yapmadım eşimin ailesi bana ailemden gizli kına gecesi yaptı evden tek giysi valizimle cıktım eşimin bekar evini Düzenlemeye calıstık.. tüm kuzenlerim arkadaşlarım koptu gitti bende ben olmaktan cıktım artık... Şükür eşimi cok seviyorum oda beni.. Pişman olmadım ama düşünüyorum insanoplu bilemezsin ya eşimden yana da yuzumuz gülmeseydi ( ki ailem öyle olacağına inanıyordu) sonuç olarak hiçbirşeyde hayaller ve hayatlar tutmadı :/ bu saatten sonra bana sadece huzursuzluk getirirler diye inanıyorum.. Hamileliğimin 4. Ayı falandı galiba annem cıkmış gelmiş özledim falan filan 18 ay oldu diyor ( aynı ildeydim yani düşün altında arabası) dedim K. Bakma gec kaldın evime almadım sağlık ocağında konuştum biraz söyleyim dedim içimden geçenleri hala kendini savunuyor yok söyle oldu yok böyle oldu diye dedim şimdiye kadar neredeydin onların umrunda mı içlerine batıyor mu yok diyor benden baska kimsenin umrunda değil adını andırmıyorlar falan filan... Bende böyle üzüldüğümle kalayım... Eşim anne bile diyemedi hiç teyze dedi ve kaldı düşünsene sen kv ye annem diye hitap ederken annen öyle bir anne oluyor ki eşin x teyze diyor.... Bu arada sebeb olarak sunacaklarını hiç birşey yok eşimin işi kariyeri herşeyi uygun... Biraz yaş farkı var ama hiç bir şekilde görülmüyor.. Ki olmaz derken su yuzden bile demiyorlar.. Tek aklıma gelen ihtiyacları olmadığı halde maddi desteğim oluyordu onun için felan istemediler kullanmak felan istiyorlarmış demekki K bakma cok uzun yazdım ama işte birikiyor hep içimde...

Haklısınız kızlar cok teşekkür ederim telkinleriniz için.. Hep frenlemeye calıstım ama son aylarda hormonlardan olsa gerek epey yasıyorum bu durumu.. Gecen bi eğitime gittim anne karnında stres yasayan cocuklarda 3_7 yaşları arasında hiperaktivite dikkat dağınıklığı ve ergenliktr depresyon görülüyormuş cok üzüldüm... Kendimi toparlamam gerek nasıl olacak bilmiyorum ama... Hepimizin ve bebişlerin hakkımızda hayırlısı...

Decaviti bıraktığımdan beri bende gayet normale döndüm :) yemek yemiyor olsam vallahi içerim, eksiklik olmasın diye. Ama maşallahım var zaten :)

Tabi insan böyle bir durumda napar diye düşünmeden edemiyor.acaba kıyafet o bu şundan önemlisi bu mı diye düşündürüyor beni. Saklanma süresi kısmında da aklındaki sorular bende de var. Detaylı araştırmalar yapamadım, belki onkimle görüştüğümde daha detaylı bilgiler edinirim, o zaman aktarırım.
Hep onlar için herşeyin en iyisi olsun diye bu düşünceler... Rabbim sağlık versin huzur versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…