Bırakma konusuna yanıt benim vermem doğru olmaz
Bnde kararsız kaldım ya kokulu taş ile be bek anahtarlik arasindaBen kokulu sabun yaptırıyorum canım sen ne düşünüyorsun ?
Dha okurken dedim ki kesin maddi kaygı.Beni anlayabilirsin o zaman canım herşey cok iyiydi.. Bekardım başka ildeydim o kadar iyiydim ailemle onların olduğu ile atamamı istedim ailenin en küçüğü olarak buyukler evliydi hepsini sürekli ziyarete giderdim başka illere yiğenlerim felan.. Sonra tam atamam oldu eşimle tanıştım neymiş cok değer vermişim onları görmemişim ya daha tanışmadan rezillikler cıkardılar herbiri ayrı bir yerden neler neler nişan alışverişine gittik akşamdan ablamın olduğu yerde yapacaktık gece tartıştım sabah ezanıyla babam aldı getirdi yol olmayacak felan diye sonra öyle bir boyuta geldi ki dedim siz bilirsiniz gider nikahımı yaparım siz bilirsiniz.. Falan filan istemeye geldiler hepsi geldi evi dağıttı kirletti odalarından cıkmadılar istemede.. Nişanda onlar nişan için girerken evi terk ettiler felan olan bana oldu p kadar değersiz ve kötü hissettirdikler ki benim değer verdiğim ailem.. Yazıklar olsun diyorum hep cünkü hele böyle hamileliğimde cok içime batıyor herşey tek nikah yaptım düğün bile yapmadım eşimin ailesi bana ailemden gizli kına gecesi yaptı evden tek giysi valizimle cıktım eşimin bekar evini Düzenlemeye calıstık.. tüm kuzenlerim arkadaşlarım koptu gitti bende ben olmaktan cıktım artık... Şükür eşimi cok seviyorum oda beni.. Pişman olmadım ama düşünüyorum insanoplu bilemezsin ya eşimden yana da yuzumuz gülmeseydi ( ki ailem öyle olacağına inanıyordu) sonuç olarak hiçbirşeyde hayaller ve hayatlar tutmadı :/ bu saatten sonra bana sadece huzursuzluk getirirler diye inanıyorum.. Hamileliğimin 4. Ayı falandı galiba annem cıkmış gelmiş özledim falan filan 18 ay oldu diyor ( aynı ildeydim yani düşün altında arabası) dedim K. Bakma gec kaldın evime almadım sağlık ocağında konuştum biraz söyleyim dedim içimden geçenleri hala kendini savunuyor yok söyle oldu yok böyle oldu diye dedim şimdiye kadar neredeydin onların umrunda mı içlerine batıyor mu yok diyor benden baska kimsenin umrunda değil adını andırmıyorlar falan filan... Bende böyle üzüldüğümle kalayım... Eşim anne bile diyemedi hiç teyze dedi ve kaldı düşünsene sen kv ye annem diye hitap ederken annen öyle bir anne oluyor ki eşin x teyze diyor.... Bu arada sebeb olarak sunacaklarını hiç birşey yok eşimin işi kariyeri herşeyi uygun... Biraz yaş farkı var ama hiç bir şekilde görülmüyor.. Ki olmaz derken su yuzden bile demiyorlar.. Tek aklıma gelen ihtiyacları olmadığı halde maddi desteğim oluyordu onun için felan istemediler kullanmak felan istiyorlarmış demekkiK bakma cok uzun yazdım ama işte birikiyor hep içimde...
Doğru söylüyorsun canım inşallah zaten iyi olan herşey daha iyi olacak zaten bizim eşimle olan durumumuza herkes gıpta eder şükürler olsun pişmanlık yaşatmasın allahDha okurken dedim ki kesin maddi kaygı.
Hepimiz ailesiyle eskiden ayırdığımız vakti ayıramıyoruz. En küçük kuzenim bnim evlenmemem için o kadar çaba gösterdi ki :)
Sen gidince beni kim gezdiricek, annemin kızdığı şeyleri senle yapıyorduk nasıl yapıcaz diye ayırma planları kurdu (yaş 7)
Sizinkileri de ona benzettim. Daaha anlayışlı olmaları gerekirdi.... Sebep ne olursa olsun aklı başında bir insansın ve bu senim tercihin.
Neyse
Sen her bir kötü düşünceyi kenara at. Bak ne güzel bilinçli bir anne olacaksın. Eğitimlere gidiyorsun. Okuyoruz yazıp çizip sorup öğreniyoruz.
İnsanları mutluluğunla çatlat.
Kendini ne kadar üzersen yeni üzüntüler bine üstüne.
Bebeğin için huzurlu bir dönem yaşat ona. Emanet bize şimdi o minicik bedenler.
İleride pişman olmamak için, acaba benim yüzümden mi oldu dememek için toparlanman gerek. :*
Mutlu olmak için sebep çok.
Minik bir tekme bile :)
Balık yağı içmiyorum. Doktor başından beri vermedi bana. Tahlilimde birşeyler eksildikçe verdi. Canım sen zayıf hamile kaldıysan devam et içmeye.. doktoruna gittiğinde söyle sadece b vitamini yazarmısınız multivitamin kullanmayayım diye...
Amin inş canım.Decaviti bıraktığımdan beri bende gayet normale döndüm :) yemek yemiyor olsam vallahi içerim, eksiklik olmasın diye. Ama maşallahım var zaten :)
Tabi insan böyle bir durumda napar diye düşünmeden edemiyor.acaba kıyafet o bu şundan önemlisi bu mı diye düşündürüyor beni. Saklanma süresi kısmında da aklındaki sorular bende de var. Detaylı araştırmalar yapamadım, belki onkimle görüştüğümde daha detaylı bilgiler edinirim, o zaman aktarırım.
Hep onlar için herşeyin en iyisi olsun diye bu düşünceler... Rabbim sağlık versin huzur versin inşallah
Canım seni çok iyi anlıyorum, ama ne yapıcaz biliyomusun, boşvericezzz.. Hergünümüzü daha mutlu geçirmek için çabalıcaz.. Başkalarını değiştirmek için uğraşacağımıza içimizde bizi olumsuz duygulara sürükleyen şeyleri yok edicez. Herşey beğinde biter; avrupada kadınlar ne kadar çirkin olsalarda özgüvenleri tam, mağazada çok kilolu bir bayan tünik altınada tayt giyinmişti görsen nasıl rüküş, aa harika oldu bunu alıyorum diyip kasaya gitti, ben bakakalmıştım.. Olay bu, her halinle mutlu olmayı başarmak, yoksa bir kere takınca insan herşey dört dörtlükte olsa bir pürüz buluyor, bu bir hastalık gibi çoğalarak devam ediyor, memnuniyetsizlik hastalığa dönüşüyor. Hayata bir kere geldik kendimize zehir etmeye hiç değmez.. Neysek oyuz kimseyle kapışmak zorunda değiliz, nasıl rahat hissediyorsak öyle yapmalıyız.. Güzel olucak herşey, bak gör keryneia demişti dersin :)Beni anlayabilirsin o zaman canım herşey cok iyiydi.. Bekardım başka ildeydim o kadar iyiydim ailemle onların olduğu ile atamamı istedim ailenin en küçüğü olarak buyukler evliydi hepsini sürekli ziyarete giderdim başka illere yiğenlerim felan.. Sonra tam atamam oldu eşimle tanıştım neymiş cok değer vermişim onları görmemişim ya daha tanışmadan rezillikler cıkardılar herbiri ayrı bir yerden neler neler nişan alışverişine gittik akşamdan ablamın olduğu yerde yapacaktık gece tartıştım sabah ezanıyla babam aldı getirdi yol olmayacak felan diye sonra öyle bir boyuta geldi ki dedim siz bilirsiniz gider nikahımı yaparım siz bilirsiniz.. Falan filan istemeye geldiler hepsi geldi evi dağıttı kirletti odalarından cıkmadılar istemede.. Nişanda onlar nişan için girerken evi terk ettiler felan olan bana oldu p kadar değersiz ve kötü hissettirdikler ki benim değer verdiğim ailem.. Yazıklar olsun diyorum hep cünkü hele böyle hamileliğimde cok içime batıyor herşey tek nikah yaptım düğün bile yapmadım eşimin ailesi bana ailemden gizli kına gecesi yaptı evden tek giysi valizimle cıktım eşimin bekar evini Düzenlemeye calıstık.. tüm kuzenlerim arkadaşlarım koptu gitti bende ben olmaktan cıktım artık... Şükür eşimi cok seviyorum oda beni.. Pişman olmadım ama düşünüyorum insanoplu bilemezsin ya eşimden yana da yuzumuz gülmeseydi ( ki ailem öyle olacağına inanıyordu) sonuç olarak hiçbirşeyde hayaller ve hayatlar tutmadı :/ bu saatten sonra bana sadece huzursuzluk getirirler diye inanıyorum.. Hamileliğimin 4. Ayı falandı galiba annem cıkmış gelmiş özledim falan filan 18 ay oldu diyor ( aynı ildeydim yani düşün altında arabası) dedim K. Bakma gec kaldın evime almadım sağlık ocağında konuştum biraz söyleyim dedim içimden geçenleri hala kendini savunuyor yok söyle oldu yok böyle oldu diye dedim şimdiye kadar neredeydin onların umrunda mı içlerine batıyor mu yok diyor benden baska kimsenin umrunda değil adını andırmıyorlar falan filan... Bende böyle üzüldüğümle kalayım... Eşim anne bile diyemedi hiç teyze dedi ve kaldı düşünsene sen kv ye annem diye hitap ederken annen öyle bir anne oluyor ki eşin x teyze diyor.... Bu arada sebeb olarak sunacaklarını hiç birşey yok eşimin işi kariyeri herşeyi uygun... Biraz yaş farkı var ama hiç bir şekilde görülmüyor.. Ki olmaz derken su yuzden bile demiyorlar.. Tek aklıma gelen ihtiyacları olmadığı halde maddi desteğim oluyordu onun için felan istemediler kullanmak felan istiyorlarmış demekkiK bakma cok uzun yazdım ama işte birikiyor hep içimde...
Evet hem bu kadar bilinclisinz hemde bu kadar kafaya takilosunuz Yaman çelişki.Büyükler hata yapmıyor yapmaz diye birşey yok bazen öyle şeyler yapıyorlar ki küçük bir çocuk yapmaz diyoruz yaptıklarını.Sz kendinizden eminsenz gönlünz ferah ise gerisi onların bilecegi is bence.Sanirim yasinda küçük bende böyle takardm takardm sonra bi bakardm herkes mutlu ben dağılmisim.Küçücük hayatı zindan etmeye ne gerek var birdaha mi gelecgz dunyaya dedim.Zaten zamanla hayata ve insanlara soğuk bakıyorsun umursamaz oluyorsun kendi ozune ailene donuyorsun coluk cocukta zaten olunca. duygusal olsan da bunu kimseye belli etmemekte hüner en nihayetinde.Suistimal sözkonusu yoksa (eşini çocuğunu kastediyorm).İyi insan ol iyi birey ol ama kimseye de kendini ezdirmesin kimseyde kendini üzdrme.Seni çok düşünen insan zaten seni uzmezdi böyle düşün sende uzulmeHaklısınız kızlar cok teşekkür ederim telkinleriniz için.. Hep frenlemeye calıstım ama son aylarda hormonlardan olsa gerek epey yasıyorum bu durumu.. Gecen bi eğitime gittim anne karnında stres yasayan cocuklarda 3_7 yaşları arasında hiperaktivite dikkat dağınıklığı ve ergenliktr depresyon görülüyormuşcok üzüldüm... Kendimi toparlamam gerek nasıl olacak bilmiyorum ama... Hepimizin ve bebişlerin hakkımızda hayırlısı...
Niye zararlı olsun ki, boğazını üşütme yeterKizlar iki gündür aksam icecegim süte seker koyup 1 saat buzlukta bekletip kasikla yiyorum canim oyle buzlu seyler istiyo bugun de meyveli buzlu smoothe yaptim koca bi bardak iciyorum onu oyle buzlu buzlu :/ zararli mi acaba bilen varmi
canım hamileliğimin ilk zamanlarında araştırmıştım elevit in içinde domuz katkısı varmış. Sen de araştırabilirsin şu tarz birsürü haber var;Ben hamileligimin basindan beri elevit içiyorum emzrirkende kullanacağım 7 kilo aldim bu zamana kadar. Ama baya yiyorum yani vitamin almadan önce de istahim açıktı hala açık:)
Benim yakin arkadaşım 8 ay önce doğum yaptı, onkimden gelip kendileri aldılar kanı.. Ben hala düşünüyorum, acibademde dogum yapacagim icin birde ordan fiyat alacağım bakalım.. Onkimle gorusursen yazar misin canim..Decaviti bıraktığımdan beri bende gayet normale döndüm :) yemek yemiyor olsam vallahi içerim, eksiklik olmasın diye. Ama maşallahım var zaten :)
Tabi insan böyle bir durumda napar diye düşünmeden edemiyor.acaba kıyafet o bu şundan önemlisi bu mı diye düşündürüyor beni. Saklanma süresi kısmında da aklındaki sorular bende de var. Detaylı araştırmalar yapamadım, belki onkimle görüştüğümde daha detaylı bilgiler edinirim, o zaman aktarırım.
Hep onlar için herşeyin en iyisi olsun diye bu düşünceler... Rabbim sağlık versin huzur versin inşallah
Evet canim jelatininde domuz yağı varmis diye duymuştum bir zamanlar ama yazıda neden bebek anne karnında zehirlendi yazıyor onu pek anlamadım.. Domuz katkılı ilaç kullanan avrupa amerikada bebekler zehirleniyor muymus acaba..canım hamileliğimin ilk zamanlarında araştırmıştım elevit in içinde domuz katkısı varmış. Sen de araştırabilirsin şu tarz birsürü haber var;
".....Hamile bayanlara doktorlar tarafından yazılan ‘Elevit’ adındaki ilacın içerisinde domuz katkısı bulunması dünyaya gelmemiş bebelerin henüz daha anne karnında zehirlendiğini gözler önüne serdi. Bakanlığın adeta önayak olduğu bu süreç, domuzu hayatımızın bir parçası haline getirdi. Bakanlık tarafından onaylanan domuz ürünleri yaygınlaşarak yediğimiz, içtiğimiz her şeye bulaştı. Domuz katkılı ilaçların gün yüzüne çıkmasıyla anne ve babaların kafalarında soru işaretleri oluştu. Uzmanlar bu duruma tepki gösterirken bazıları ise hastalarının doktorlar tarafından bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi."
domuz dinimizce her türlü yasak olduğu için zehirlenme tabiri kullanılmış olabilir. Ben hiç multivitamin kullanmadım, eleviti doktorum yazsaydı asla kullanmazdım. Herkesin kendi tercihi canım, ben okuduğum şeyi paylaşmak istedim sadece. Buarada 7 kilo aldım toplamda.Evet canim jelatininde domuz yağı varmis diye duymuştum bir zamanlar ama yazıda neden bebek anne karnında zehirlendi yazıyor onu pek anlamadım.. Domuz katkılı ilaç kullanan avrupa amerikada bebekler zehirleniyor muymus acaba..
Teşekkürler canım dediğin gibi herkesin kendi tercihi.. Bende 7 kilo aldım bakalım bundan sonra kac eklenecek artik son zamanlar..domuz dinimizce her türlü yasak olduğu için zehirlenme tabiri kullanılmış olabilir. Ben hiç multivitamin kullanmadım, eleviti doktorum yazsaydı asla kullanmazdım. Herkesin kendi tercihi canım, ben okuduğum şeyi paylaşmak istedim sadece. Buarada 7 kilo aldım toplamda.
Çok iyi denk gelmiş canım lohusa pijamaları pahalı gerçekten.bnde nette gördm bi site ama güvenemedm tutku iç giyim diye bir siteYok canim zeytinburnunda toptancilar vardi hicbiri perakende satmiyordu bi tanesi satiyomus Allahtan cok ucuza geldi
O domuz katkısı muhabbetinden sonra içerik değişti ve tekrar izin verildi diye biliyorum decavit te muadili zaten devlet ücretsiz dağıtıyor.. Bu konu ticari olduğu için hemen inanmamak biraz araştırmak lazım...canım hamileliğimin ilk zamanlarında araştırmıştım elevit in içinde domuz katkısı varmış. Sen de araştırabilirsin şu tarz birsürü haber var;
".....Hamile bayanlara doktorlar tarafından yazılan ‘Elevit’ adındaki ilacın içerisinde domuz katkısı bulunması dünyaya gelmemiş bebelerin henüz daha anne karnında zehirlendiğini gözler önüne serdi. Bakanlığın adeta önayak olduğu bu süreç, domuzu hayatımızın bir parçası haline getirdi. Bakanlık tarafından onaylanan domuz ürünleri yaygınlaşarak yediğimiz, içtiğimiz her şeye bulaştı. Domuz katkılı ilaçların gün yüzüne çıkmasıyla anne ve babaların kafalarında soru işaretleri oluştu. Uzmanlar bu duruma tepki gösterirken bazıları ise hastalarının doktorlar tarafından bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?