Ben bir tane bulundurucam yanimda, ne olur ne olmaz..Kızlar biberon götürcek misiniz hastaneye ? Olurda sezeryan olursak sütümüzün hemen gelmeme durumunda şırıngayla yada kaşıkla veriyolarmış mamayı biberon alınana kadar bir fikrimiz var mı bu konuda ?
merhaba hanımlar,
ben de nasipse şubat'ta doğum yapacağım. ikinci çocuğum olacak inşallah. burayı hep takip ediyorum özellikle doktor ve hastane tecrübelerini okumak benim için çok faydalı oluyor.
nispeten tecrübeli bir anne olarak burada ilk kez anne olacak arkadaşlara naçizane bir şeyler söylemek istiyorum;
- bebek odası, beşiği, yatağı alınmadı diye endişelenmeyin emin olun çok da acil ve gerekli bir ihtiyaç değil. bebeğiniz zaten nerede olsa uyuyacak, önceliğiniz hastane çantanızı hazır etmek olsun. bu haftalardan itibaren hastane çantası hazır olmalı.
- ben hastane çantasına daha önceki doğumumda iki takım hastane çıkışı koymuştum tedbiren ama 1 takım yeterli oluyor normal süreçte gelişen bir doğumdan sonra. hastane çıkışı setinin içinde zıbın da vardı zaten ebe onu giydirmişti en alttan. ayrıca yenidoğan bebek bezi, havlu, anne için gecelik/pijama, hasta bezi, atıştırmalık kuru yemiş ve hurma, yedek çamaşır bulundurmak lazım.
- çatlaklardan korunmak için tedbir alsanız bile çatlayacağınız varsa çatlıyorsunuz maalesef biraz da genetik bir miras bu. doğumdan sonra belirginliği azalıyor. ben badem yağı, çatlak kremi kullanmama rağmen ilk gebeliğimde çatlak yaşadım maalesef.
- normal doğumda sancılar sırasında uygun nefes tekniklerini bilmek ve soğukkanlı bir şekilde uygulamak çok önemli. bir de yatağa yatıp kalmayın, odanızda yürüyün, yere çömelin, yan yatın yani hareket edin. hem açılma süresini kısaltır hem de sancılarla daha kolay başa çıkmanızı sağlar.
- bir de son haftalarınızda kendinizi yormayın. benim ilk doğumda yaptığım hata buydu. çok rahat bir hamilelik geçirmiştim, annem ve görümcem doğumdan önce yanıma geldiler ama ben yine de her işe koşturmaya çalıştım, boşuna yordum kendimi. halbuki bırak yapsın işleri evdekiler değil mi? son haftalarda yorucu ev işlerinden uzak durun, enerjinizi sadece yürüyüş ve egzersiz için kullanın, uyuyun, dinlenin. ben günüm gelmesine rağmen evde temizlik yapıyordum ve yerleri paspas yaparken suyum gelince doğuma gittim. bu nedenle yorgun bir şekilde doğuma girmiş ve gereğinden fazla doğumda yıpranmış oldum.
- hamilelik süresince bir riskiniz yoksa yürüyüş yapmak doğumda ve doğum sonrası iyileşme sürecinde çok fayda sağlıyor.
- ben doğumdan sonra karın korsesi kullanmıştım çok çabuk toparlandım. normal doğum yapacak arkadaşlara tavsiye ederim, göbek falan kalmıyor. 12 kilo almıştım doğumdan iki gün sonra 6 kilosu gitmişti zaten kalanı da vermek kolay oldu.
- doğumdan sonra bebeğinizi sık sık emzirin, gece de gündüz de. emzirmenin hem rahim toparlanmasına hem kilo vermeye hem de bebeğin sarılık olmaktan korunmasına faydası olduğu biliniyor.
- sütünüzün bol olması için büyüklerin ha bire ağzına bir şeyler tıkıştırmasına müsaade etmeyin. bol su, komposto, bulgur pilavı, sebze, meyve, ceviz, fındık gibi işe yarar şeyler yiyin için. hamur işi, tatlı, börek vs. canımız isterse çok az yiyelim abartmayalım. böylece emzirme döneminde kilo almazsınız verirsiniz. hamilelik süresince 7 kilo aldığı halde doğumdan sonra emzirme döneminde bir kaç ayda 10 kilo alan bir arkadaşım var, dikkatli olmak lazım.
- bebekler için ıslak mendil, bebe yağı ve pudra kullanmayın arkadaşlar. poposunu yıkayabildiğiniz zaman yıkayın, yıkayamadığınız durumlarda da pamuk ya da bez ıslatıp bebeğin poposunu temizleyin. ıslak mendil yenidoğan bebek için çok gereksiz ve zararlı bence. ayrıca bebe yağı kullanmayın, hiç gerek yok. onun yerine saf zeytinyağı kullanın derim. ben öyle yapmıştım ve hiç pişik sorunu olmadı. arada bir de zeytinyağıyla bebeğinizin vücuduna masaj yaparsanız iyi olur hem bebekler çok rahatlıyor hem de ciltte kuruluk varsa gideriyor. pudra kesinlikle kullanmayın.
- bebeğin tırnakları için makas şeklinde olan kesiciler kullanırsanız bazı annelerin başına gelen bebeğin tırnağını keserken parmağını da yaralama gibi durumlara yol açmazsınız. makas şeklinde olanlar çok kullanışlı.
- bebek giysilerini ben hep sabun tozuyla yıkamıştım. malum ya deterjanlar çok daha fazla kimyasal içeriyor o yüzden sabun tozu en uygunu. ben hala 7 yaşındaki oğlumun en azından iç çamaşırlarını sabun tozuyla yıkarım. yumuşatıcı kesinlikle kullanmamalı. dalin, hacı şakir, dalan gibi markaların sabun tozları var zaten.
- bebek için burun aspiratörü hep elinizin altında olsun. bir de en azından dışarı çıkarken göğüs pedi kullanmayı unutmayın çünkü sütünüz akıveriyor. emzirme örtüsü de dışarda, gezerken falan bebeğinizi emzirmek istediğinizde çok kullanışlı bir ürün. ayrıca emzirme atleti de şart, çok rahat.
- bebeği taşımak için sling öneriyorum. bebek eşyaları için de kol, omuz çantası yerine sırt çantası sizin sağlığınız için daha uygun olur.
- hamilelik sürecinde okumak için ina may gaskin'in doğuma hazırlık rehberi kitabını ve marie f. mongan'ın hypnobirthing kitabını okumanızı tavsiye ederim.
- bir de aklıma gelmişken yazayım bazı arkadaşlar normal doğumda epizyotomi ve dikişten korkuyorlar en çok. emin olun ne kesi, ne yırtılma herhangi bir acı hissettirmiyor. doğumda kadınların ağrı çektiği tek aşama sancı aşaması o da kişiden kişiye değişiyor. bazısı daha az hissederken bazısı daha çok hissediyor ağrı. burada psikolojinin çok etkili olduğunu düşünüyorum. iyi düşünelim iyi olsun, kendimizi telkin etmek çok önemli.
şimdilik bu kadar, inşallah biraz da olsa katkım olmuştur. hepinize sağlıklı, kolay, mutlu doğumlar dilerim.
Canım ölçüleri kaç aldığın uyku setinin ? Bi resmini çekip atar mısın bende alamadım hala arayıştayım ve fiyatı ne kadarÇok sağol canım ama artık karar verip tacın uyku setini aldım :)
Yaa benimde karnim o kadar buyuduki illaki catlicak, baska ihtimal yok yani.. hatta badem yagim bitti 5 gundur suremiyorumda iyice sinir oldum alicam unutuyorum devamli.. grrrr :/4.aydan itibaren bir avuc dolusu para verip aldigim lierac catlak onleyici jeli kullaniyorum. ayrica badem yagida surdum.
ama karnim catlak catlak olduu
karnima bakmak istemiyorum, sinirlerim bozulduu
aklımda olsun canım. hala ses yok kimseden :)
eminim öyle olacak bi temizlenseydi ev zevkle yapacağım onları :9Soğukluk bi resimden anca bu kadar anlaşılır allah yardimcin olsun sen zehirleri Süpür dio bucak temizlemesende .
Kiyafetleri yıkayıp utulemek bana terapi gibi geldi burda küçük belim ağrıdı diyen cok ama ben öyle 5 sepet ütülerim mimnak minnak zekli
allahtan lojman kaloriferli de evde ısınma sorunu olmuyor ama işte dağbaşı :) öyle inşallah ilk fırsatta halledeceğim her işimi..Canım benim. Rabbim yardimcin olsun. Koyde çalıştım ,öğretmenlik yaptım. Kış ayrı zor olurdu. Sular gider, soba isitmazçok ozlesem de o günleri... İbslah kısa zamanda sorunlar hallolur sen de bu arada temizliği yaptırırsin. Kayinvalideni de çok dusunme... Öyle kabul et... Ben oyle yapıyorum... Yoksa insan kendini uzuyor.
köydeki tüm ağaç lara biz sahibiz :) sağlık ocagının bahcesinde tek bu ağaçlar var köyde tek ağaç bile yok.. iç anadolunun en kurak yeri diyebilirim..Ne guzel etrafiniz cam agaclariyla dolu..
köydeki tüm ağaç lara biz sahibiz :) sağlık ocagının bahcesinde tek bu ağaçlar var köyde tek ağaç bile yok.. iç anadolunun en kurak yeri diyebilirim..
Yaa benimde karnim o kadar buyuduki illaki catlicak, baska ihtimal yok yani.. ha
tta badem yagim bitti 5 gundur suremiyorumda iyice sinir oldum alicam unutuyorum devamli.. grrrr :/
Çok tesekkur ederim. Çok önemli bilgileri bir arada vermiştiniz :)
Ya vazelin surdumde oda kasinti yapti vucut losyonu suruyorum sadece son iki gundur.. unutmazsam alicam bugun :/yokluğunda kii 5 gün çokzeytin yağı sürmeni öneririm. veya herhangi bir nemlendirici krem.
ben zeytinyağı ile badem yağını karıştırıp sürdüm.
illaki çatlayacağız ama en azından hafif sıyrıklarla atlatalım
toplamda 4 kilo aldm. duzenli surdum kremi. ndn etki etmediSeninle aynı duygular içerisindeyim canımkendimi avutarak 4. Lierac A başladım bu olmasa daha köyü olurdu diyerek
badem yagini arada ekstradan surdum. ama 0 etkiYaa benimde karnim o kadar buyuduki illaki catlicak, baska ihtimal yok yani.. hatta badem yagim bitti 5 gundur suremiyorumda iyice sinir oldum alicam unutuyorum devamli.. grrrr :/
yok cnm yokyokluğunda kii 5 gün çokzeytin yağı sürmeni öneririm. veya herhangi bir nemlendirici krem.
ben zeytinyağı ile badem yağını karıştırıp sürdüm.
illaki çatlayacağız ama en azından hafif sıyrıklarla atlatalım
beeenParmak uçlarında uyuşma karıncalanma yaşayan var mı acaba?
Bende pek istediğim gibi bulamadım canım. Artık biraz mecburiyetten biraz da rengi ve korumanın ölçüsü istediğim gibi olunca aldım. Fiyati 170 tl. Yan korumasida 2 tane 45Canım ölçüleri kaç aldığın uyku setinin ? Bi resmini çekip atar mısın bende alamadım hala arayıştayım ve fiyatı ne kadar
Bende pek istediğim gibi bulamadım canım. Artık biraz mecburiyetten biraz da rengi ve korumanın ölçüsü istediğim gibi olunca aldım. Fiyati 170 tl. Yan korumasida 2 tane 45
tam 10 kg alarak 78 oldum ... bacaklarımda derin 3-5 çizgi oldu ki önceden bacaklarımda bi okadar vardı.. catlayacağını bildiğim için sürdüm.. karnımın sağ alt kısmında 4 ince cizgi oldu.. küçükbey hep o tarafta ikamet ediyor cunku.. solda bişey yok daha ve ben her akşam sürmeye devam ediyorum çünkü biliyorum catlaklar son ay olurtoplamda 4 kilo aldm. duzenli surdum kremi. ndn etki etmedi
badem yagini arada ekstradan surdum. ama 0 etki
yok cnm yokkullanmasam nasil olurdu dusunmek istemiyorum ama etki etmedimi etmiyor. 3 gun 5 gun farketmiyor. utanmasam cekip fotosunu yollicam lierac musteri hizmetlerine
Bende baska birsey surmedim desem :) cunku cok arastirdim cok sordum, eczaci arkadasimda var.. genetik oldugunu soyledi bir cogu, nitekimde oyleymis.. Ama cok sut ve su tuketenlerde daha az gozlemleniyormus buda kendi yaptigim arastirmalara gore tabi, ne kadar dogrudur bilemicembadem yagini arada ekstradan surdum. ama 0 etki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?