- 4 Mart 2015
- 1.766
- 2.119
- 83
- 35
Insallah saglikla kucagimiza alalim onemli olan o canim,Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin.bu arada tabi canım doktorlar anlıyor ultrason cihazı ile son adete tarihine bakıp hesaplıyorlar. Allaha Şükür benim bebis de haftası ile uyumlu sadece benim adet tarihimin süresinin uzun olmasından kaynaklanıyor bu durum yoksa şükür bebekle ilgili bi durum değil.
merhaba,benim de cumadan cumaya değişiyor,sat 8 mayıs.12 şubat gözüküyor tahmini doğumBenim cumadan cumaya degisiyo canim,sat 8 mayis seninde mi oyle ? Zaten burdaki hesaba bi kafam basmadi.Kimilerinin dogum yapacagi gun ayni ama son adetleri farkli
Oy kıyamam sanada bebislerinede allah sağlık sıhhat versin öyle iyi anlıyorum ki seni bnmde ikiz ve erken doğum olmuştu ama sakın üzme kendini strese sokma maşallah kiloları da güzelmiş bnde ilk 6 saat kuvoze almışlardı solunumu takip etmek için inşallah oğlunda inşallah çabuk çıkar kuvozden ve hep beraber evinize gitmek nasip olsun kendi doğumum geldi gözümün önüne ama dedigim gibi sıkıntı etme çok çabuk toparliyorlar küçük doğan bebekler bol bol emzir senin sütün en büyük şifa onlara rabbim bol ve faydalı süt nasip etsin onlaraarkadaslar dogum oldu 15:33 ve 15:34 de s
abah 6 da suyum geldi...
1700 kizim 1800"oglum ama dogumu baslatan kizim oldugu icin oglum dogum bilincinde degilmis solunum cihazinda
... daha goremedim ... spinal yaptilar ama sonra tam uyutmuslar... dualarinizi bekliyoruz... saglicakla kalin...
amin canım inşallahInsallah saglikla kucagimiza alalim onemli olan o canim,Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin.
Ben 50-60 tane kadar yapıcam canım kaç kilo taş tozu gider minik taşlar yapsam 4-5 cm genişliğinde??
Ben geçenlerde hamileyken kahve tüketmekele bebeğin doğumdan sonra sağlıksız olması arasında bir bağ bulamamışlar yani yeni araştırmalara göre bi zararı yok ben de nefret ederdim bu ara çok canım çekiyor :)1 değil 2 değil evet sayın annelerrrr bu saatte tamm 4 fincan kahve ictimmm .
Kahveyi hayatta sevmeyen ben su iki aydır içmeden duramiyorum gdip gelip kokluyorum . vicdan azabı duydum ama şuanda napimyaa çok canım istiyor.akşam bi suru yoğurt yemistim o onun seysini alır mi :))))
Canım ben yükseltiyorum yastığımı ve bacaklarımı kırarak yatıyorum, buda kasılmayı önlüyor, bir tanede bacak arası yastığım var o çok işe yarıyor, çok yumuşak olduğu için birazınıda göbek altına koyuyorum destekliyor ve rahatsız etmiyor.. Birde yatmadan önce birşey yeme, en fazla yoğurt yada süt olsun.. Uyku kalitesini bozuyor yemek..Gece hiç uyuyamıyorum ben ya((((
Sırt üstü olmuyor zaten.yanlara yatınca da oyuyor karnımı resmen.bu sefer salondaki kocaman Sırt yastıklarından getirdim üstüne de yastığımı koydum.napcamı şaşırmış durumdayım.sabahı ettim.siz ne yapıyorsunuz? Böyle uykusuz uykusuz okula git gel dönemi nasıl tamamlıcam bilmem.
Var mı kolay uyuma yöntemi ?
Canım benim geçmiş olsun saglık sıhatle miniklerinle evinize gidersiniz inşallaharkadaslar dogum oldu 15:33 ve 15:34 de s
abah 6 da suyum geldi...
1700 kizim 1800"oglum ama dogumu baslatan kizim oldugu icin oglum dogum bilincinde degilmis solunum cihazinda
... daha goremedim ... spinal yaptilar ama sonra tam uyutmuslar... dualarinizi bekliyoruz... saglicakla kalin...
Sağlıkla evinize gidersiniz inşallah... Allah yar ve yardımcınız olsun...arkadaslar dogum oldu 15:33 ve 15:34 de s
abah 6 da suyum geldi...
Ya senin 8 myis ama imzada 15 Şubat diyor benim 7 Mayıs 11 Şubat diyor 15i neye göre ekledin doktor mu dedi ben netten sat hesabina gore 11 yazmistim sen neden 15 yazdin ?Benim cumadan cumaya degisiyo canim,sat 8 mayis seninde mi oyle ? Zaten burdaki hesaba bi kafam basmadi.Kimilerinin dogum yapacagi gun ayni ama son adetleri farkli
Bende 31 günde bir oluyordum buda 3 4 gün yumurtlama zamanını ileri atiyordu çoğu insaninki 28 29 günde bir çünkü aynen dedigin gibi benimde uzun ve çoğunlukla 3 4 gün geriden geliyorbu arada tabi canım doktorlar anlıyor ultrason cihazı ile son adete tarihine bakıp hesaplıyorlar. Allaha Şükür benim bebis de haftası ile uyumlu sadece benim adet tarihimin süresinin uzun olmasından kaynaklanıyor bu durum yoksa şükür bebekle ilgili bi durum değil.
Bence de vicdan azabi duymalisin kafein zararlı kahve yasak 4 tane icmissin ):1 değil 2 değil evet sayın annelerrrr bu saatte tamm 4 fincan kahve ictimmm .
Kahveyi hayatta sevmeyen ben su iki aydır içmeden duramiyorum gdip gelip kokluyorum . vicdan azabı duydum ama şuanda napimyaa çok canım istiyor.akşam bi suru yoğurt yemistim o onun seysini alır mi :))))
Al bendende o kadar yatamıyorum. sürekli uykusuz geziyorum yatmaya kalksam belim ağrıyor. yana yatsam yanlarım agrıyor bide sürekli için için karnım ağrıyor nasıl gececek bu şekilde bilmiyorumGece hiç uyuyamıyorum ben ya((((
Sırt üstü olmuyor zaten.yanlara yatınca da oyuyor karnımı resmen.bu sefer salondaki kocaman Sırt yastıklarından getirdim üstüne de yastığımı koydum.napcamı şaşırmış durumdayım.sabahı ettim.siz ne yapıyorsunuz? Böyle uykusuz uykusuz okula git gel dönemi nasıl tamamlıcam bilmem.
Var mı kolay uyuma yöntemi ?
ne güzel anlatmışlar, gözlerim doldu..OSHO – ÇOCUK
Kesinlikle annenin yapabileceği çok şey vardır: Fakat sadece “bir şey yapmayarak” bunu yapabilirsin. Yani basitçe gevşe. Müdahale etmemeyi hatırlamak gerekir ve ağrıyı hissetmeye başladığında basitçe ağrıyla birlikte hareket et. Rahimde hareketleri hissetmeye başladığında ve beden doğuma hazırlanmaya başladığında ve içeride ritmik bir kasılma olduğunda… İnsanlar bu kasılmanın acı verdiğini düşünür, acı vermez; onu acı verir hale getiren bizim yanlış yorumumuzdur. O yüzden kasılmalar çoğaldığında basitçe onu kabul et, onunla birlikte ak. Bu tıpkı nefes almak, nefes vermek gibidir. Yani rahim ve doğum kanalı genişlemeye, büzülmeye başlıyor. Bu, çocuğa bir geçit yaratmanın sadece bir yoludur. Bunun ağır olduğunu hissettiğinde, onun bir ağrı olduğuna karar verdiğinde, onunla savaşmaya başlarsın; çünkü ağrı ile savaşmamak çok zor bir şeydir. Mücadele etmeye başladığında ritme müdahale etmeye başlarsın. Bu müdahale çocuk için son derece zararlıdır. Eğer anne basitçe çocuğa yardım ederse, eğer her ne olursa olsun anne bedenle birlikte hareket ederse – bedenle birlikte genişler, bedenle birlikte büzülürse; kasılmaya izin verirse ve bundan basitçe zevk alırsa – bu, gerçekten muhteşem bir keyiftir. Ancak, bu senin onu nasıl gördüğüne bağlıdır.
…
Çocuk rahimden çıktığında bu onun yaşamının en büyük şokudur… o annenin rahminden çıkarken bilinçlidir. Onun dokuz aylık uykusu, huzurlu uykusu bozulur. Ve sen onu annesine bağlayan bağı kesersin… Doğru olan şey bu değildir… çocuk anneden daha yavaşça, aşamalı olarak uzaklaştırılmalıdır… Odada göz alıcı parlaklıkta ışıklar olmamalıdır çünkü çocuk dokuz ay süresince tam bir karanlıkta yaşamıştır ve ışığı hiç görmemiş, çok hassas gözleri vardır… Hayır, çocuk karanlıkta ya da çok yumuşak bir ışıkta, belki mum ışığında doğmalıdır…
…
Dünyaya başaşağı asılırken popona bir tokat yiyerek buyur edilmek çok iyi bir başlangıç değildir… onu annenin karnına, göbeğin üstüne bırakmaları gerekir… O göbeğin içindeydi, altındaydı; artık o dışarıda. Bu o kadar büyük bir değişiklik değil: Anne oradadır, anneye dokunabilir, anneyi hissedebilir. O titreşimi biliyor. O mükemmel bir şekilde bunun kendi evi olduğunun farkındadır. O dışarı çıkmıştır ama bu onun evidir.
…
Bir anne bir çocuğa sarıldığında enerji akar. Enerji görünmezdir; biz ona sevgi, sıcaklık dedik. Anneden çocuğa ve sadece anneden çocuğa değil, çocuktan anneye de bir şey sıçrar. Bu yüzden bir kadın anne olduğundaki kadar asla güzel olamaz. Daha önce bir şey eksikti, o tam değildi, daire tamamlanmamıştı. Ne zaman bir kadın anne olursa daire tamamlanır. Sanki bilinmeyen bir kaynaktan bir zarafet ona gelir. Bu nedenle o sadece çocuğu beslemiyor, çocuk da anneyi besliyor. Onlar birbirleri ile mutlular.
OSHO – ÇOCUK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?