Canım benim güzel enerjini yolla bebislerine insallah en kısa sürede toparlayacaklar annesiiyi dilekleriniz ve dualariniz icin tesekkur ederiz... bugun bebeklerimi gormeye gitcem ins... kuveze solunum cihazina cok gerek kalmaz... Allah`im bebeklerimizin yardimcisi olsun...
OSHO – ÇOCUK
Kesinlikle annenin yapabileceği çok şey vardır: Fakat sadece “bir şey yapmayarak” bunu yapabilirsin. Yani basitçe gevşe. Müdahale etmemeyi hatırlamak gerekir ve ağrıyı hissetmeye başladığında basitçe ağrıyla birlikte hareket et. Rahimde hareketleri hissetmeye başladığında ve beden doğuma hazırlanmaya başladığında ve içeride ritmik bir kasılma olduğunda… İnsanlar bu kasılmanın acı verdiğini düşünür, acı vermez; onu acı verir hale getiren bizim yanlış yorumumuzdur. O yüzden kasılmalar çoğaldığında basitçe onu kabul et, onunla birlikte ak. Bu tıpkı nefes almak, nefes vermek gibidir. Yani rahim ve doğum kanalı genişlemeye, büzülmeye başlıyor. Bu, çocuğa bir geçit yaratmanın sadece bir yoludur. Bunun ağır olduğunu hissettiğinde, onun bir ağrı olduğuna karar verdiğinde, onunla savaşmaya başlarsın; çünkü ağrı ile savaşmamak çok zor bir şeydir. Mücadele etmeye başladığında ritme müdahale etmeye başlarsın. Bu müdahale çocuk için son derece zararlıdır. Eğer anne basitçe çocuğa yardım ederse, eğer her ne olursa olsun anne bedenle birlikte hareket ederse – bedenle birlikte genişler, bedenle birlikte büzülürse; kasılmaya izin verirse ve bundan basitçe zevk alırsa – bu, gerçekten muhteşem bir keyiftir. Ancak, bu senin onu nasıl gördüğüne bağlıdır.
…
Çocuk rahimden çıktığında bu onun yaşamının en büyük şokudur… o annenin rahminden çıkarken bilinçlidir. Onun dokuz aylık uykusu, huzurlu uykusu bozulur. Ve sen onu annesine bağlayan bağı kesersin… Doğru olan şey bu değildir… çocuk anneden daha yavaşça, aşamalı olarak uzaklaştırılmalıdır… Odada göz alıcı parlaklıkta ışıklar olmamalıdır çünkü çocuk dokuz ay süresince tam bir karanlıkta yaşamıştır ve ışığı hiç görmemiş, çok hassas gözleri vardır… Hayır, çocuk karanlıkta ya da çok yumuşak bir ışıkta, belki mum ışığında doğmalıdır…
…
Dünyaya başaşağı asılırken popona bir tokat yiyerek buyur edilmek çok iyi bir başlangıç değildir… onu annenin karnına, göbeğin üstüne bırakmaları gerekir… O göbeğin içindeydi, altındaydı; artık o dışarıda. Bu o kadar büyük bir değişiklik değil: Anne oradadır, anneye dokunabilir, anneyi hissedebilir. O titreşimi biliyor. O mükemmel bir şekilde bunun kendi evi olduğunun farkındadır. O dışarı çıkmıştır ama bu onun evidir.
…
Bir anne bir çocuğa sarıldığında enerji akar. Enerji görünmezdir; biz ona sevgi, sıcaklık dedik. Anneden çocuğa ve sadece anneden çocuğa değil, çocuktan anneye de bir şey sıçrar. Bu yüzden bir kadın anne olduğundaki kadar asla güzel olamaz. Daha önce bir şey eksikti, o tam değildi, daire tamamlanmamıştı. Ne zaman bir kadın anne olursa daire tamamlanır. Sanki bilinmeyen bir kaynaktan bir zarafet ona gelir. Bu nedenle o sadece çocuğu beslemiyor, çocuk da anneyi besliyor. Onlar birbirleri ile mutlular.
OSHO – ÇOCUK
Benimkide öyle demişti önceki kontrolumde 2 hafta sonra geliyim mi dedim yılbaşından sonra da gelebilirsin farketmez dediDün doktorumu aradim 15 gün oldu gorusmeyeliu, bu hafta mi geleyim haftaya mi diye. Haftaya gel dedikadın rahat ya,sesim iyi gitti sanırım. Dedim çok kötü gribim sunu şunu yapıyorum. Tamam,dedi... Altta bende de ağrı oluyor onu söyledim. Çok normal artik dedi. Kısaca kadın gelme dedi :)
bebek uyumayı çoooookkk sevsebile doktor 3 saatte bir uyandırın dioDedigin gibi olucagini bilsemde.. yinede kendimizi sartlandirmasak, belki bebek cok uyumayi sever, bizde uyuyabiliriz belki..
Pembeydi benim takimim canim. Az once aldigim siteye girip baktim orada da pembe yaziyor rengi icin.Canim lohusa pijamalar için yazısmistik senle ben de bugun siparis verdim de aklıma takıldı sabahlikli olan pijama takımında renk olarak sende de ekru mu yazıyordu? fotodaki gibi mor muydu pijamasi?
Çayda kahvede kafein var diye ben Türk kahvesini de sevimli göremiyorum. Ama tabi senin doktorun öyle diyorsa srnde iciyorsan ben birsey diyemem allah evlatlarimizi korusun.günde1 fincan kahveyi doktorum öneriyor aslında ama 4 biraz fazla olmuş sanki:) ve günde 3 bardak açık çay içebilecegimı söyledi. ama Nescafe kesinlikle yasak ona çok dikkat kızlar:)
iyi dilekleriniz ve dualariniz icin tesekkur ederiz... bugun bebeklerimi gormeye gitcem ins... kuveze solunum cihazina cok gerek kalmaz... Allah`im bebeklerimizin yardimcisi olsun...
Hamileler size birsey soracagim
1 mi? 2mi? 3 mü ?
Duygusallikta zirvedeyim bu aralar ve okurken damlalar dustu gozumden. Allah hepimize yavrularimiza saglikla kavusmayi nasip etsin.Biz şimdi anne oluyoruz değil mi...nasıl bir duygudur histir bu.. Annemi anne olmadan anlayamam derdim ve Allahin izniyle annemi cok daha iyi anlamaya cok az kaldi.. Bende bir anne olacagim oyle mi.. Herseyden habersiz bana muhtac babasina muhtac bir bebegim olacak oyle mi.. Ben sana cok guzel bakicam bebegim.. Senden sevgimi, sevkatimi, sicakligimi, huzurumu hic esirgemicem... Seni sevicem hep sevicem... Babanda seni cok sevicek.... Biz seni sevgiyle buyutucezz
.. Ayyy ben cok kotu oldum(((((((((
cevap veriyorum hepsi :):)Hamileler size birsey soracagim
1 mi? 2mi? 3 mü ?
3 :)Hamileler size birsey soracagim
1 mi? 2mi? 3 mü ?
Dogru.. birde su var, ne kadar yorgun olsakta.. gece zaten uyanip bebegimizi kontrol ederiz, iyimi diye.. ay yavrumm saglicakla dogsunlarda.. biz uyumayalim ne olucak..bebek uyumayı çoooookkk sevsebile doktor 3 saatte bir uyandırın diohatta zorla uyandırdığınız oluyor şartlandırma bazen iyi olabilir insan neyle karşılaşacağını bilince hazırlıksız yakalanmıo :d SAĞLIKLI DOĞUMLAR...
Sagol güzelim allah ikimizinde yardımcısı olsun.
Ah kuzumm.. cok iyi bir anne olucagin kesin.. kotu olun diye paylasmadim, ama bende duygulandim..Biz şimdi anne oluyoruz değil mi...nasıl bir duygudur histir bu.. Annemi anne olmadan anlayamam derdim ve Allahin izniyle annemi cok daha iyi anlamaya cok az kaldi.. Bende bir anne olacagim oyle mi.. Herseyden habersiz bana muhtac babasina muhtac bir bebegim olacak oyle mi.. Ben sana cok guzel bakicam bebegim.. Senden sevgimi, sevkatimi, sicakligimi, huzurumu hic esirgemicem... Seni sevicem hep sevicem... Babanda seni cok sevicek.... Biz seni sevgiyle buyutucezz
.. Ayyy ben cok kotu oldum(((((((((
iyi dilekleriniz ve dualariniz icin tesekkur ederiz... bugun bebeklerimi gormeye gitcem ins... kuveze solunum cihazina cok gerek kalmaz... Allah`im bebeklerimizin yardimcisi olsun...
Hepsi olmuomu :)
cevap veriyorum hepsi :):)
2 bence :)Hamileler size birsey soracagim
1 mi? 2mi? 3 mü ?
Canim adet dongusuyle alakaliymis boyle degisik olmasimerhaba,benim de cumadan cumaya değişiyor,sat 8 mayıs.12 şubat gözüküyor tahmini doğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?