2016 Şubat Anneleri

Haha iyiymiş bende kartal kadıköy minibüslerine bineyim döner yeniden belki.. ama çok fena gidiyorlar ya eşim kesinlike izin vermiyor.

Y yeliznuri canım nasılsın hastanedemisin

Günaydın kızlar
Bugün biraz sancilarim var bacağıma doğru iniyo resmen bide kasiklarima kramp giriyoms gibi bsy oluyo byle bsy olan var mi ?

Günaydın kızlar
Bugün biraz sancilarim var bacağıma doğru iniyo resmen bide kasiklarima kramp giriyoms gibi bsy oluyo byle bsy olan var mi ?
Gunaydinnn benim de aynen gece uyuyamadim kasiklarim bacaklarim agriyor kramp giriyormus gibi. Sanirim bu donem normal bunlar

Travazolün gebeliğe uygunluğjnu bilmiyrum.
Zaten travazol neden sürdün ki?
O mantar kremi değil mi?

Kızlar nar için internet te ne yazıyor bilemem ama benim doktorum da en başından beri maydanoz nar hurma yasak dedi rahim kasilmasini artırır bu yiyecekler dedi ilk zamanlarda hiç yemedim şimdi nadiren azıcık yiyorum

benim okuduklarıma ve diyetisyen bir uzmanın anlattıklarına göre söyleyebilirim ki aşırı miktarda tüketilmediği sürece erken doğum, düşük gibi risklere neden olmuyor bu besinler. yani kahvaltıda ya da salatada yediğimiz bir kaç dal maydanozdan, günde bir tane nardan, bir kaç tane hurmadan zarar gelmez arkadaşlar bu kadar stres yapıp kendinizi kısıtlamayın bence. hatta tam tersi nar çok güçlü bir antioksidan ve çok sağlıklı hele domuz gribi vs. gibi salgınların olduğu bu mevsimde hamileler olarak bence her gün bir orta boy nar tüketmek bünyemizi güçlendirecektir, ben yiyorum açıkçası bir sorun olmadı şimdiye kadar. bir de mesela diyetisyen günde bir bardak kefir içmeyi de önerdi katıldığım eğitimde, vücut direncimizi artırıyormuş, ben pek sevmediğim için içmiyorum ama seven arkadaşlar içebilirmiş bir sakıncası yok.
hazır başlamışken eğitimden aklımda kalan bilgileri de yazayım haftada 4 gün kırmızı et öneriyor porsiyonu abartmamak kaydıyla, 2 gün balık ama marmara derin su balığı olmasın dedi çünkü civa riski yoğunmuş, meyveyi ara öğünlerde yiyin dedi, her öğün sebze, günde 2 bardak süt sevmiyorsanız bir kase yoğurt, peynir yemek gerekiyor. peynir çeşidi lor, dil ve beyaz peynir öneriliyor kalsiyum oranı daha fazla diye. bakliyat da haftanın her günü tüketmeye çalışmalıyız. doğumdan sonra da emzirirken kalori gereksinimi çok arttığı için kesinlikle diyet yasak ama hamur işi, beyaz ekmek, tatlı vb.den uzak durmak gerekiyor. bir de lahana, sarımsak, brokoli, karnabahar, turp bebeğe de gaz yaptığından en azından ilk 1 ay emziriken bu besinlerden uzak durmamız lazımmış, sonra yavaş yavaş küçük ölçülerde yiyip deneyerek bebekte gaz yapıp yapmadığını anlayarak tüketmeye başlanabilirmiş. emzirdikten sonra tatlı ihtiyacı hissedeceğiz malum ya enerji harcıyor vücurt onun için de tatlı istediğinizde günde 4-5 hurma arası ceviz koyup yemek çok iyi gelirmiş. anne sütünü artırmak için de bol su, yeşil mercimek, çekirdekli siyah üzüm, yumurta, kırmızı et, dut, pazı, roka, ıspanak, dere otu, maydanoz yemek öneriliyor. ben ilk bebeğimde bu tür beslenmeye dikkat etmiştim ve ilk 6 ay yalnız anne sütü vererek 2 yıl emzirdim yani işe yarıyor, su çok önemli ihmal etmeyin ve emzirme döneminde öğün atlamayın, aç kalmayın. ayrıca kahve içmeyi seven arkadaşlar ara sıra bir fincan türk kahvesi içebilir granül kahve kesinlikle yasak çünkü kimyasal içeriyor.
çoğunlukla bildiğiniz şeylerdir belki ama hatırlatma babında işe yarar belki bu bilgiler

Kizlar bebisim 3200gr olmus.. ben hic kilo almamisimm.. valla bana biraz garip geldi kizlar bir haftada bu kadar kilo alabilirmi ki bebek? Ben muz'u ve ceviz'i acilen kesiyorum.. yogurda devam, yoksa normal dogum yalan olucak :)..
Nst'de bana gore kasilma vardi ama kasilma degilmis, cok hareketliydi Masallah :)

Gebzede misin canim. Daricadayim ben de ondan sordum
Kartalda oturuyorum canım :) gebze harem malum meşhur minibüs olduğu için

Saçını kestiriyorsun bebisin sünnet
Gerci nasıl kestirecegiz
ayy kuzucugumam ogluma makine almalı mikrop dolu babacik traş makinesi alsın bari

Ay dimiii :) aman saçlı doğsalar da keseriZ. Eşimin tarafı bayanlar da dahil saç konusu çok zayıf
Bende maşallahı var ama bana çekerse tabi :)

Haha iyiymiş bende kartal kadıköy minibüslerine bineyim döner yeniden belki.. ama çok fena gidiyorlar ya eşim kesinlike izin vermiyor.

Y yeliznuri canım nasılsın hastanedemisin
Vermez tabi. Arkada bir kul oturuuor demiyorlar ki hiç

Bende hiç öyle kapsamlı bi takip olmuyor canim yaa bugüne kadar bi kez tahlil yaptılar mesela
Hani ilgilenmek açısından ebeden ebeye farkediyor bunu biliyordum da takip açısından da farkediyormus:))

Kesinlikle farkediyor canım bizim ebe çok ilgiliydi. Şimdi ebemiz değişti yenisi geldi

Kac kiloydu canım benimkide uç haftada 1 kilo alms geçen hafta gtmstm bben hiç kilo almamisim dedgin gibi sasrdm hatta ben almamasm bebis nasl alms diye

Günaydın kızlar
Her turlu agri normal tatlim yaa.. biri siddetli hisseder digeri hafif, ben kalcamda hissediyorum hareket edince yatakta ozellikle. Cok ayakta kalirsam yada hareket edersemde yasli teyzeler gibi yurumeye basliyorum :)) Bayagi penguenligide geciyorum o zaman

Ay ay neler cekiyorz kiymetimizi bilirler inşallah

Valla canim benim.midem yanmadan once esim midem yanio demeye baslamisti ki hic mide sorunu olan adam degildir. Hatta beli falan bile agriordu bende suphe ettm acaba sendemi cocuk die baya guluoduk hayatnda ilk defa bu kiloya ckti kis boylu zayifti hep esim simdi tombik oldu galiba etkileniorlar bilmiorm

Evet bir keresinde biri bagırdı arkada hamile olsa ne yapacaksın? Şöför dediki: hamile olsa böyle gitmem. Sanki her hamile karnı burnunda... hele birde en arka koltuğa oturduysan yandın arabada doğurturlar valla
2750gr di tatlim
Maşallah tosuncuk olmuş seninde ben çarşamba gidecegim 35. Haftamdayım 3 kg yu geçtiğini düşünüyorum. Geçen kontrolümde 1 ayda 1 kg almıştı.
31. Haftamda 2079 gr dı.İnş çok almamıştır muzu kesmek lazımda canım çok istiyor benim ya ne yapacagım bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…