2016 Şubat Anneleri

Hayırli olsun bebis
Gecmis olsun allah yardımcin olsun ..
Benimkide hep oyle boğazına kaçıyor nefes gidiyor hemen ters çeviriyorum filan insan korkuyo. Allah korusun bebisleri

Bendede yaşlı var ben cevap veriyirdum ama anlamamazliktan gelme ve inanmama var bilimsel gercekleri kabul etmiyo yani cevap vermekte yetmez. Artık taktik degistircem. Esimde cok uykusuzum dedi bana gece benimki bizim yanimizda yatiyo allah razi olsun acil durumlarda sadece kaldiriyorum ama aglayinca uyaniyo ama kalkip destek olmuyo.. yani öyle uykusuzluk bana çok sacma geldi ama bende birsey diyemedim. Sabaha kadar gaz cikartan babalardan olsa ne yapcaktik allah bilir

Uzulme dusecektir..oglumda yasadim 18i gorunce yatis verdi bi gece kaldik sabah 13e dustu..emzirmek onemli
Canım 13 normal mi kabul ediliyor. Duştukten sonra özel birşey yaptınız mı ya da tekrardan olçturdunuz mu değerini.
Ilkinde bende oyleyydim..bunda uyuyorum nobet tutmuyir kimse..yan yatiriyorum.ihh dese uyaniyorum zaten
Sorun benim uykum önceden çok hafifiti fakat şu an gece hiç duymuyorum çocuğu kaldırıyorlar emzirmek için yarı uyuya uyuya emziriyorum duymam için çığlık çığlığa ağlaması lazım sanırım.
Ben de öyleyim imkansız uyuyamıyorum burnu açık mı nefes alıyor mu kustu mu çok pimpirikli miyim neyim annemi göndertmiyorum hep kalsın istiyorum bizimle tek başıma çok korkuyorum
Böyle de olmuyor kayın validem gidecek yarın annem de butun gece duramaz bir şekilde bırakmak lazım artık.

Sarılık değerini olçtuler mi canım kaçmış.
KıZlar bebeğim sarılık olmuş değeri 18 çıktı hastaneye aldılar moralim sıfır sürekli ağlıyorum napıcamı bilemiyorum
Canı m bir iki gün ışıkla birşeyi kalmaz allahın izniyle sen canını uzme sutune ihtiyacı var bebişinin.

Ben sut artsın diye incir kuru yapıyorum.humana aldım ilk günden beri kulanıyorum. Bira mayası tableti aldım günde 8-10 tane ondan içiyorum. Doktor hurma ye dedi onu da yiyorum sonuç günde iki defa mecburen mama diğer oğunlerde de acaba doyuyor mu telaşı. Sanırım kafaya çok takınca psikolojik olarak da gelmiyor artık takmamaya çalışıyorum. Ne yapayım olduğu kadar olmadığı mama.

Bu arada doğduğundan beri mama kullanan benim gibi kim var
Benim bebişe annemler iki gündür 60cc mama vermişler 3 satte bir
Şimdi çocuğum doymuyor yaa
Hep aranıyor 40 cc verince
Bir saatte uyanıp ağlıyor

Hiç emmiyor mu derseniz emmeyi istiyor ama yarım saat emiyo çekince yine ağlıyor
Aç çünkü
Vermeye devam ediyorum 45 dk yı buluyor
Bir sonraki mama saati gelmiş oluyor
Bu sefer mamayı biraz kusuyo

Ay bişey anlamadım sıkıntılardayım yaaa

Evet cnm başka odaya 1 yada 2 saat uyumaya gidiyorum fakat aklım içerde ne kadar da olsa insanin aklı bebiste oluyor bu annelik duygusu ve sorumluluk sanırım.Yan yatiralim ayrıca cnm..Çünkü kusuyor ardina Allah muhafaza.
Ben de yan ystırma yastığı aldım ona ystırıyorum internette araştırınca güvenli yatış pozisyonu diye sırt ustu diyor dun sırt ustu yatırdım kustu boğulacak gibi oldu zor ters çevirdim ya yanında olmasaydım yan yatış daha güvenli geliyor bana da

Sezeryanla dogun yapan arkadaslar. Genel anestezi ile dogum yaptim 15inde hala oturup kalkarken yatarken acima gerilme oluyor normal mi? Ne zaman rahat rahat oturabilcem?
Canım benim 14. Gün hala tam anlamıyla geçmiş değil sağ taraf biraz yurusem kasıyor ya da biraz hızlı yerimden kalkmaya çakışsan denşn daha 4 gün olmuş ben 4. Gün yardımsız hiç kalkamıyordum tuvalete zorla gidiyordum. Normal yani herkesin aynı olmuyor

Hiç üzülme..benim oğlan 2470 46 cm doğdu..bi senin gibi bir şey yaşamadık ama ben her meme verdiğinde boğazına takılıyor süt.. Löp löp çektiği için..sağlıkla kucağına alırsın inşallah..uzulmeki sütun gitmesin..

Ya benm goguslerim de çok yara silikon uç aldm ama arada bi onla emiyo bazen istemyo onu ne zaman geccek bu yaralar
Canim bence bitane kalkan al kendine oncelikle daha yol uzun cok faydasini goreceksin. Birde emzirdikten sonra islak pamukla soguk tampon yap memene atesini al bi kac sefer islatip yapabilirsin. Sonra varsa zeytin yagi yoksa kendi suyunu sık sür ucuna ve cevresine silikon ucu tak. Gogsunu kapat.Fakat silikon uc hava almadigi icin memen gerilebilir. Kalkan bu konuda bulunmaz nimet. Benim uyguladklarm bunlar umarim isine yarar.

Mama takviyesi yapıyor musun bazı saatlerde?
Hayir yapmiyorum kesinlikle. Sut yetiyor yettiginide emdiginden ve emdikten sonra rahat uykuya daldigindan anliyorum zaten. Ve tabiki sarilik yukselmediginden canim. Eger sutn yetiyorsa kesinlikle mama verme. Ben sezeryan oldgm icin 2 gun vermek zorunda kaldim fakan mamayi birakinca gecis doneminde biraz karin agrisi ve ishale gecis yapti doktora gittik normal.oldugunu mama anne sutu gibi asla olamaz dedi.

Cok saqol canim. Annelik iste hemen gecsinde rahatca evladima yeteyim istiyorum.

Ben
Kızlsr bişey sorcam
Pompayla sağdığımız süt Ölçüsü ile emzirdiğimiz süt ölçüsü aynı mı yoksa bebekler daha mı fazla emiyor
ben doktora 40cc sağdım dedim. O zman bebek 60cc çıkarır dedi. En iyi pompadan daha çok sut çıkarıyormuş bebekler özel teknikleriyle

Ben emzirirken koluma yatırmıyorum emzireceğim taraf bacağımı bağdaş kurar gibi büküyorum yumusak bir yastığı koyup bebeği yatırıyorum basını epeyce yüksekte tutuyorum böylece gaz sorunu olmuyor ve terlemiyor benim tenimin ısısıyla öyle emziriyorum çünkü göğüslerim cok buyuk ve tek elle zaptolmuyor iki elimle krema torbası sıkar gibi ağzına göre şekil veriyorum cok rahat oluyo :)

Zeytinyağı suryodum ilk başlarda gecmeyince biraktm lanolin diye bi krem kullanyrm oda iyi gelmedi bide göğüs kalkanını deneyim bakalm islakta kptmyrm goguslerimi kuruyana kadar açık birakyrm öyle kaptyrm

Okean geçmiş olsun canım inş. en kısa sürede bebişin seninle birlikte olur. Dualarımdasın..

Kızlar bebeğimin gobeği duşeli 4 gün oldu ama hafif kanama var çamaşırına değmiş leke olmuş ama çok az 2-3 gundur var. Bir de göbek duştu fakat gobeğin içinde siyah kuru bir parça var o normal mi yoksa düşünce tertemiz mi oluyor. Tecrubesizlik zor.bir de acans artık yıkasam mı oğluşu bugün 13 gunluguz

Ya ev doldukça doluyor.hamileyken yüzüme bakmayan eşime sayıp söven ailem evden çıkmıyor.10 yaş küçük kardeşim benden habersiz bebeği kucaklama derdinde.ben de dedim sakın kalkma madem.2 gündür anlatıyorum daha çok küçük diye.ama asıl sebep onun aşırı sakarlığı.dur desem de aldı annem de sesini çıkartmıyor çıldırcam.o Alınca tam o Sırada eşim aradı bebek niye ağlıyor o kadar derken kardeşimin de pış pışları tabii duyuldu telden.akılları nerdeymiş,şimdi kedi sever gibi sevmeye mi Gelmişler al çocuğu falan...cidden de amaç sevmek yardım falan hikaye.annem de yanımda...bebek kardeşimin kucağında ortalığı yıkıyor.zaten gazdan iki büklüm yavrum.nasıl arada kaldım anlatamam.neyse,aldım bebeğimi hemen sustu.teli kapatınca annem ağlamaklı gelmesin söyliyim de kardeşin bi daha,nolmuş almışsa da terbiyesiz Saygısızmış eşim de...bana saydı sövdü..dışlıyormuşuz onu:) 9 ay aranmayan hastahanede yatarken bile huzursuzluk çıkartan kişi söylüyor bunu.içeride de Kardeşimin Sırtı yine sıvazlandı.kahkahalar koptu.anlamadım bunların ne değişken Duyguları...bi bitemediler...
Kardeşim giderken diş fırçasını Bıraktı.geldiğimde kullanırım diyor.yüzsüz..ablan hamileyken nasılsın demedin...ben gerçekten sıtkımı sıyırmışım.artık ben istemiyorum.gönlüm geçti.20 Yaşında çocuk daha çay demlemeyi bilmez,çaydanlığa şeker atmaya kalkar,bebek mi tutturacak ona,ben hamileyken geçmişti karşıma evde konuşulanı benimsemiş bu bebek bir hata,keza annem de babam da dedi.zaten onların ağzıyla Konuşuyor,akıl edemez.daha birkaç haftalıktım.benim psikolojim alt üst oldu.ağlama krizlerim,bebek yapmasaydık keşkelerim...sebebi onlar...dört bir yandan laf laf laf.annem ben doğumhanede Sancı çekerken kavga çıkartmış,yazmıştım,istemiyordu bebeği noldu demiş bir araya sıkıştırıp...kendileri hiç bişey yapmadı ben uydurdum o hissi sanki.o durumda..düşünün..kv nin yanında hem de...benim haberim yok tabii annem bi ara kv gelince o da geldi Sancı çekerken Yanıma,sanki hiç beni kötülememiş gibi ağzımı ıslattı okşadı sevdi aşırı şekilde gösterişli,ben tahmin bile edemezdim bunların yaşandığını ama şaşırmıştım hayırdır diye...
kardeşim beşiğin başında bebek ağlıyor nasıl bir güven verilmiş anne babadan anlamadım,bebeğin ağlama sebeplerini sayıyor orda kan ter içinde kalmışım uğraşmaktan...Altını değiştiriyorum.ben demiştim diyor.Allahım Daha Düne kadar bıçağı ters tutup Salatalık kesmeye çalışıyordun da yeni öğrendin...sanki benim evime değil kendi evlerine gelir gibi aniden gelen tuhaf bir rahatlıkları var.ya tarif edemiyorum...
Annem hamileyken de resim kursunu bahane ederdi gelmemek için...maddi durumun yok derdi,yol parası 20 tl :) onu da veririm yani geldiğinde.kardeşimşn dershanesi vardı,çok meşguldü.eşim 1 hafta seyahate giderdi.yalnız kalırdım.şimdi küçücük evde Başımda hepsi...kimseye anlatamıyorum beynim dünden beri bunları konuşuyor.
Sinirlerim çok bozuk.iyice gerildim.aldığımız oyun parkı bile hatalıymış.hepsi birbirinden habersiz birbirinin söylediklerinin aynısını söylüyorlar.
Çok doldurdum kendimi düşün düşün...göresim yok hiç Hiçbirini

Yika cnm göbeği dusms ne bklysn o siyah kuru parça bizdede vardı smdi yok 2 kere yiksynca gtti

beni mahvetti bu oksuruk,balgam var bogazimda ama oksuremiyorum oksurdugumde feci bir aci,dikislerimi tutuyorum ama nafile

Cnm bnde yaşadım bu olayı artık o kadar bitkin düşmüş um ki uyuya kalmışım. Bebek kucağımda pit diye düşmüş bn şok da yim eşim in yataktan bi kalkiş i vardı. Ben pert olmuş um zaten.aldım emzirdim oğlum da olmuştu. İnş şimdi bunda aynı şeyleri yaşamamam. Gerçekten ilk 1 hafta zor geciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…