Canım bnm dediğim gibi yaptın mıCanım nasıl beceriyorsun benim ki uyuyor hemen. Sonra bir kıyamet zor aldiriyorum memeyi.. Birileri bana yardım etsin
Ay nasıl da anlatıyorBen emzirirken koluma yatırmıyorum emzireceğim taraf bacağımı bağdaş kurar gibi büküyorum yumusak bir yastığı koyup bebeği yatırıyorum basını epeyce yüksekte tutuyorum böylece gaz sorunu olmuyor ve terlemiyor benim tenimin ısısıyla öyle emziriyorum çünkü göğüslerim cok buyuk ve tek elle zaptolmuyor iki elimle krema torbası sıkar gibi ağzına göre şekil veriyorumcok rahat oluyo :)
Şok oldum maaşallahYaa kızlar normal doğum yapmış olanlar siz siz olun alttan dikişleriniz varsa çok kendinizi yormayın, akşama misafirimiz var diye ben evi önce bir güzelll temizledimm, çayın yanına mücver, börek ve muffin yaptım ve an itibariyle ağrım var biraz :/ duşumu alıcam ilaçlarımı kremimi sürücem, dinlenicemm
Süt ile alakası yoksa ben bu sarılığı düşürmek için napayımCanım sarılıkın süt ile de pek alakası yok. Benim oğlan 3600 doğdu 2 gün sonra eve çıkarken 3400 e düşmüştü. 2 gün daha geçti çocuk doktoruna kontrole gittik 3640 olmuştu. Yani sütüm fazlasıyla yaramış. Doktor dediki normalde yine azalarak gelmesi lazımdı ama bu bebiş kg almış sütün çook yaramış sakın mama verme dedi. Sarılık ölçtük 14.30 çıktı. 2 günde bir takip amaçlı kan aldılar. 13.50 a düştü birkaç gün hiç düşmedi. Doktorda endişelendi ama yatırmadı hastaneye.. birkaç gün daha geçti şükür 11.30 a düştü. Tamam artık gelme düşmeye başlamış dedi. Yani sütün çok doyursada kg aldırsada sarılık olabiliyormuş. İnş biran önce düşerde iyice rahatlarız. Uykusu normal ama 2 saat içinde uyanmıyor ben uyandırıyorum. Ama uyanıkken bayagı bir uyanık kalıyor. Bazen 2.3 saat uyumafığı oluyor. Bende senin gibi uyanık kaldığında resmen havalara uçuyorum
Çocuk doktoruda aynı hastanede Özlem hanıma götürüyorum. Ben çok begendim doktoru kadın bayagı bbir ilgilendi ve bilgilendirdi bizi.. ilgi alakası güzeldi.
Bez olayına gelirsek pipisinin üzerine peçete koymak yetmiyor canım. Hangi elin ile altını siliyorsan diğer elinle bacaklarını kaldırırken o elinke aynı zamanda peçeteyi de tutman lazım. Bacaklarını kalfırırken ayaklarını tepeden tutarak kaldırma elinin tersi ile dizlerinin arka kısmından kaldır yani elinin tersi ile ittirir gibi..o zaman peçeteyide elinin tersi ile tutmuş oluyorsun çiş yapsa bile peçetenin altından aşağı akıyor kıyafetler ıslanmıyor. birde pipi mutlaka aşağı doğru dursun. Öyle peçete koy.
Canım çook geçmiş olsun. Tedbir amaçlı almışlardır ensişelenme.. inş kısa sürede çıkar.
Canım 2 saatte bir tek meme emiyor 15 dk sürüyor. Uyuyunca parmagını agzının kenarından yavaş yavaş sokarsan agzı aralanınca memeyi bırakıyor. Az pişpişliyorum yatırıyorum hemen. Memede uyumaya alışması senin için zor olur. Çünkü süt iyice bitince meme ucu iyice acımaya başlıyor.
Canım 24 saat boyunca beyaz ışık yansın sarılığı çok iyi geliyor bizim 14 den 10 a düştüSüt ile alakası yoksa ben bu sarılığı düşürmek için napayımsen naptın emzirmek dışında. Ben bu çocuğa ne ana karnında faydam dokundu ne de dışarda diye düşünceler basıyor beni
doktor her emzirmeden sonra 30cc mama ver dedi. Zaten sütüm yetecek miktarda ne gerek var mama vermeyebirde 30cc çok değil mi hem emzircem hem 30cc mama vericem :/
Sağıp veriyorum ememediği zamanlarda. O zaman 50-60 cc anca emiyor. Ama çok aç olduğu için mi o kdr emiyor yoksa öğün kapasitesi o kadar mı onu tam belirleyemedik.
Özlem hanıma ist.a dönünce bende bir gideyim bakayım nasılmış
Geldi mi benimkinde çit yok dahaSaol canımmm ister istemez stres oluyorum artık sabrım kalmadı :)
Aynen canım ya sinirlerim bozuldu. Pancar gibi kızarıp geliyor. Bakımı yorum diyorum artık. Bir türlü gazı mız geçmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık .7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım etnasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....
Doktor ne diyor canımGeldi mi benimkinde çit yok daha
Kimyon (çekilmemiş daha iyi)kızlar rezene tohumu ndan baska gaza ne iyi geliyor?aktardan aldıracağım bunları?
Extra birşey yaptın mı?Canım 24 saat boyunca beyaz ışık yansın sarılığı çok iyi geliyor bizim 14 den 10 a düştü
Valla artık dökülüyorum bir hafta iş yapmamŞok oldum maaşallah
Canım sabaha kadar sadece beyaz ışık yansın ve bn bir buçuk saate bir emziriyorum canım.Extra birşey yaptın mı?
Işığımız sarıydı beyaza çevirdik. Bir de gece şambası hakıyorum. Ama tabi sürkli olmuyor. Bir de kıyamıyrum kuzuma. Gözünü kapatıyor eliyle
Tabi küveze alınırsa daha çok kahrolurum Allah korusun.
Aynen ya bugun banyo yaparken kamburumun cıktığını fark ettim... Emzirme dönemim bitsin yaptıracam göğüsleri:) o zamana kadar forma da gireceğim insallah... Karnımdaki çatlakları gördükçe hırs geliyo... Bel boyun rahatsızlıkları ağır işlerde calışan erkeklerden cok kadınlarda oluo işte sebebi...Ay nasıl da anlatıyor
Bende tek bacağımı bağdaş kuruyordum ama bacaklarım ağrımaya başladı. Ödemim geçmşt ödem olmuş gene. Birde malum bölgenin dikişi varbaşka yöntemler denerken boynum fıtık olacak
Yok canım öyle bir sıkıntı yaşamadık biz,ama olabilir doğrudurCanim bu tarz gaz ilaçları bebekte bağırsak spazmini durdurdugu icin kabızlık yapabiliyor Muş. sende oldu mu
Süt ile alakası yoksa ben bu sarılığı düşürmek için napayımsen naptın emzirmek dışında. Ben bu çocuğa ne ana karnında faydam dokundu ne de dışarda diye düşünceler basıyor beni
doktor her emzirmeden sonra 30cc mama ver dedi. Zaten sütüm yetecek miktarda ne gerek var mama vermeyebirde 30cc çok değil mi hem emzircem hem 30cc mama vericem :/
Sağıp veriyorum ememediği zamanlarda. O zaman 50-60 cc anca emiyor. Ama çok aç olduğu için mi o kdr emiyor yoksa öğün kapasitesi o kadar mı onu tam belirleyemedik.
Özlem hanıma ist.a dönünce bende bir gideyim bakayım nasılmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?