2016 Şubat Anneleri

Ay nasıl da anlatıyor
Bende tek bacağımı bağdaş kuruyordum ama bacaklarım ağrımaya başladı. Ödemim geçmşt ödem olmuş gene. Birde malum bölgenin dikişi var başka yöntemler denerken boynum fıtık olacak

Şok oldum maaşallah

Süt ile alakası yoksa ben bu sarılığı düşürmek için napayım sen naptın emzirmek dışında. Ben bu çocuğa ne ana karnında faydam dokundu ne de dışarda diye düşünceler basıyor beni

doktor her emzirmeden sonra 30cc mama ver dedi. Zaten sütüm yetecek miktarda ne gerek var mama vermeye birde 30cc çok değil mi hem emzircem hem 30cc mama vericem :/
Sağıp veriyorum ememediği zamanlarda. O zaman 50-60 cc anca emiyor. Ama çok aç olduğu için mi o kdr emiyor yoksa öğün kapasitesi o kadar mı onu tam belirleyemedik.

Özlem hanıma ist.a dönünce bende bir gideyim bakayım nasılmış

Canım 24 saat boyunca beyaz ışık yansın sarılığı çok iyi geliyor bizim 14 den 10 a düştü

7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım et nasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....

7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım et nasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....
Aynen canım ya sinirlerim bozuldu. Pancar gibi kızarıp geliyor. Bakımı yorum diyorum artık. Bir türlü gazı mız geçmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık .

kızlar rezene tohumu ndan baska gaza ne iyi geliyor?aktardan aldıracağım bunları?
Kimyon (çekilmemiş daha iyi)
Rezene

Anne çayı var, içinde karışık bitki çayları mevcut
Süt yapımı artttırıcı ve gaz giderici
Acı elma yağı ile de masaj diyorlar ama o ne kadar yapılabilir bilmiyrm. Alt değilirken bile ayakları üşüyor hemen.

Canım 24 saat boyunca beyaz ışık yansın sarılığı çok iyi geliyor bizim 14 den 10 a düştü
Extra birşey yaptın mı?
Işığımız sarıydı beyaza çevirdik. Bir de gece şambası hakıyorum. Ama tabi sürkli olmuyor. Bir de kıyamıyrum kuzuma. Gözünü kapatıyor eliyle
Tabi küveze alınırsa daha çok kahrolurum Allah korusun.

Canım sabaha kadar sadece beyaz ışık yansın ve bn bir buçuk saate bir emziriyorum canım.

Aynen ya bugun banyo yaparken kamburumun cıktığını fark ettim... Emzirme dönemim bitsin yaptıracam göğüsleri:) o zamana kadar forma da gireceğim insallah... Karnımdaki çatlakları gördükçe hırs geliyo... Bel boyun rahatsızlıkları ağır işlerde calışan erkeklerden cok kadınlarda oluo işte sebebi...

Biz ilk kontrolumuze gittik. 4 gunluguz :),sarilik degerimiz 10 cikti, dikkat etmem gerekiyor.

Kilomuzda 3750 kilo.kaybetmemisiz

Ama dikislerim.cok fena bugun. Normal dogum yapip dikisleri iyilesen oldu mu ne kadar surede rahata erebiliriz acaba yaklasik olarak

İki gündür beni tosbikin sol gözünde konjontivit var ya çapaklanıp duruyor yavrumun gözü... Temizliyorum sürekli tek hamlede içten dısa serum fizyolojikle.. Dr A gitmek istemiyorum şimdi.. Çünkü topuk kanından sonra oldu sağlık ocağında bulaştıgını düşünüyorum.. Babamız da sinir etti adam dr ama kendi cocugu olunca bi tobrased türevi bile yazmıyor ya :/ pazartesiye kadar bekleyeceğim bakalım inşallah gecer

mrb anneler. yeni doğum yapmış olanlar geçmiş olsun darısı bize inşallah.benim size sorum şu. bebğinize aldığınız emzik ve biberon markası ve kullanıyormusunuz?? aventin göğüs kalkanı alıp kullanan var mı. bir de şu silikon uç kelebek model var kullanan var mı?yani bu kalkanla gögüs ucu silikonlarını almalımıyım?? memnun olduğunuz bez ve pişik kremi ??? sezeryanla doğum yapanlar gaz oluyor ilk gün diyolar nasıl bir süreç izliyor ve siz ne yaptınız ilk gün? şimdiden çok teşekkürler hepinize..

Canım öyle düşünme ne demek yetemiyorum.. gayette güzel yetiyorsun.. o sarılık düşecek merak etme
ben ilk gittiğim gün sarılık 14.30 çıktığında Özlem hanım gerekirse memeden hiç çıkarma demişti. Eve geldik her 2 saatte mememi verdim. Aralardada sagdığım sütten çay kaşığı ile agzına döktüm. ( ama çooook az az.. d vitamini veriyoruz ya neredeyse o kadar az az döktüm agzına) hiç mama vermedim. Çünkü gögüslerim çok doluyordu ağrım oluyordu.
Ertesi gün kontrole gitiğimizde 13.50 düşmüştü.
Eve geldik ama öyle kaşıkla agzına süt dökmedim. Çünkü çocuğun içi dışı süt oldu gibi geliyordu bana.. uyurken bile rahat bırakmıyordum. Sadece 1.5 saatte bir emzirdim. 2 gün sonra gittiğimde deger hiç düşmemişti. ama doktor ilk günlerde kg kaybını çabuk telafi ettiği için yatırmadı hastaneye eve gönderdi. Yine 2 gün sonra gel dedi ben gitmedim. Çocuğun ayagından habire kan alıyorlar ya.. 3 günü geçirdim sonra gittim düşmüştü.
Seninkinin degeri kaç? Birde doktor sütünün yetmediğine nasıl karar verip mama ver diyor. Seni 60 cc emiyorsa üzerinede 30 cc mama fazla gibi.. kusuyormu bebegin?
Son olarakta Özlem hanım beyaz ışığının çokta faydalı olmadığını.. işe yaraması için bebegi çıplak yatırmak gerektiğini ve öyle olursa bebegin üşüyecegini dolayısıyla beyaz ışığa gerek olmadığını söyledi. Benim evdede beyaz ışık var. Ama o degerlerin hiç düşmediği günlerdede beyaz ışık açıktı. Çok işe yaradığını ben şahsen düşünmüyorum.
Ayroca hastanede gözlerine bant kapatıyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…