2016 Şubat Anneleri

Ben avent in emzik ve yavaş akışlı biberonunu aldım... Sadece anne sütü verdiğim için biberonu sadece bir kez kimyon damlatmak için kullandım emziği ilk geceden verdim ağzına spinal sezaryen oldum gaz konusundan korkmuştum bir gün öncesinden kayısı suyu içerim felan diyordum 3 gün önceki kontrolde acil girdim sezaryene hemen kalkıp yurudum ağrım olmadı şükür hemen hareket başlayınca sindirim sistemi de calışmaya başlıyo ve zaten sıvı şeyler yemeye başlayınca sıkıntı olmuyo ben ne olur ne olmaz diye ( hem sütten gaz olmasın bebeğinde diye) Humana nın kimyonlu rezene çayını almıştım yanıma sıcak suyla bi kaç bardak içtim.. Nescafe içtim ilk 3_4 gün spinal bas ağrısı olmadı hiç ve tabi bol su... Ertesi gün belden sarılan korse taktım.. Prima premium care almıştım devam ediyorum cok Güzel emiyor hiç beline felan tasmıyor... Her altını açtığımda bazen zeytinyağ sürüyorum bazen de bepanten koruma pişik kremi var onu sürüyorum... Olmadı ama pişik olursa hametan pomad süreceğim... Göğüs kalkanı aventin aldım cok memnun kaldım... Doğru teknikle emzirdiğinde ( memenin tamamını ağzına tıktığında:) cok yara sorunu olmuyor olursa Lansinoh krem ( yıkamadan emzirebiliyorsun) iyi geliyor eğer daha fazla olursa garmastan pomad öneririm ( emzirmeden önce yıkamak felan gerek ilaç cünkü) kelebek uc benim kullanmama gerek kalmadı göğüs ucu yeterli geldi.. Biraz da bebekle ilgili şükür bizimki kuvvetli emiş gücü var... Kimi bebekler nazlı oluyor... Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Doktor Suratıma baksa gözüne çarpar anlardı sütümün durumunu
Kadın doğum doktorum aman git sağ çok dolmuş dedi
çocuk doktoru güya yeni doğanyoğun bakım doktoruymuş. İyiymiş falan filan :/
İlk gün emiyor mu dedi, sütüm var ama ucum olmadığı için emzirme işimiz biraz zahmetli oluyor dedim, uç çıkartana kadar yoruluyor, bende sağıp enjektörle takviye ediyorum, göğüs ucuma damlatıyorum diye anlatıyordum.
Miktar sormadan 2saatte bir emzir, peişne 30cc mama ver dedi. Bende he he dedim geçtim :/
Vermedik ama eşim acaba versek mi diye kıvranmaya başladı.

Sarılık değerimiz 3.günü 11.28
6. Günü 12 çıktı. Salı günü gene çağırdı ama dün gece ve bugün düştüğünü düşünüyorum. Hem daha canlı bakıyor, hem kendi kendine uyanıyor, sesini duyduk :)

Emzirme işini daha sıkıya aldım ama gene tutması vs si 2saatte bir e denk gelmiş oluyor.
Önceden tabi 2.saat uyandırmaya başluyrdum. Uyanana kadar 2,5-3 saat oluyordu.

Ah ahhh ne dertli işlermiş bunlar. Sarılık bitince bakalım ne dert olacak

Kilo ne olmalı bilmiyorum.
Doğum kilomuz 3010gr
3.gün 145 gram vermişti 2865 oldu
6.gün ise 2960 olmuştu.

Hesaplar yaptı Günlük 23 gram iyi dedi ama anlamadım o hesabı :) güya sayısalcı ben şuan hesaplayamıyrum o 23ü nasıl buldugunu

canım nasıl yıkayayım yuzunu?korkarım.hangi aralıklarla yıkıyorsunuz bebişi.
Elinle avucuna biraz ilik su doldur yıka. Şap Şap suyu vurmana gerek yok.elinle sür yeter.ben 4gunde bur yikadim tum banyo olarak.onun dışında vücuduna yüzüne filan saf pamuk ile su yapiyorum bazen. korkma onlar seviyor suyu. once mir mir yapıyorlar ama sonra alisiyorlar

7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım et nasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....
Gecen burda paylastim..bebegin atak donemindede olabilir ...2ci haftadan sonra basliyo..buyume atagi deniliyor..aglama..uykusunun azalmasi vs gibi birsuru belirtisi var..

Kızlar sezeyan sonrası korse kullanan varmı
Bana doktorum kesinlikle takma dedi ama göbeğim canımı sıkmaya başladı
Bütün kilolar gitti bi göbek kaldı
15 gün oldu sezeryan olalı artık takmak istiyorum ama geç mi kaldım acaba
Sizler nasıl korse kullanıyorsunuz

Canim sana alternatif tip onerisi sunayim. Sariligin kolay gecmesi icin sen camiz yogurdu ye ve bebegini de imkanin varsa camiz sutu ile yika bir kez. 2 puan dusuruyor sariligi camiz sutu ile yikadiktan sonra.

cnm sen kalkanı devamlı mı takıyosun? Rahatsız etmiyor mu? Birde markası ne kalkanın?

Canim sen sen ol asla kendini zorlama. Ben aptallik ettim 10. Gunde dikislerin sikintisi gecmeye basladi ve ayaklandim 2 gun once gaza geldim evi supurdum 2 gundur oturamiyorum resmen tekrar agri kesiciye başladım ayni ilk gunku gibi zonkluyor.

@minekr1 bizim kizinda sivilceleri var..agiz cevresinde..emerkn sut degiyirdu ondanmis benimki.dikkay ediyorum artik yok.
Benim oğlumun yüzü de sivilce içinde çok üzülüyorum. Bazı hürafelere göre adetli kadın bebeğe bakarsa çıkarmış. Off sıkıldım hürafe dinlemekten ebe de sütün yağlıysa ondan olmuştur dedi. Sütümü sağdıktan sonra bekleyince baya yağ birikiyor. Tereyağ çıkartcam nerdeyse

Maşallah de nazar degmesin benim sütümde sıfır ysğ cocuk corp corp su içiyo resmen
İlk aylarda sivilce normal onunda bünyesinden oluyor teninde biriken yağlardan olur zamanla yıkandıkça geçer merak etme benim kızımda da olmuştu şimdide oğlumda var 4 gündür yıkayamadım bugün biraz daha artmış

Canim biberon aventin yenidogan aldim kullaniyorum. Emzik vermedim daha. Gogus kalkani ve lansinoh gogus kremi sayesinde cok sukur uclar yara olmadi bence almalisin. Eger gogus ucun cikiksa kelebek uc almana gerek yok ama uclar sorunluysa mutlaka al. Alirken dikkat et 2 boyu var. Esim buyugu almis ilk hic kullanamadik kocaman. Small olani alacaksin. Bezi de prima almistim ama buyuk geldi huggies kullaniyrm memnunum.

Canim.bazen yarim saat arayla 15 dk emiyor benimkide.Gazi cikarip tekrar istiyor. Surekli emdiginde sutun gelmedigi icinmi mama veriyorsun? Sütünün rengi nasil? Bide ayaklarink sıkı giyin canim usutmemen lazim ki bebegin gaz problemi yasamasin.

Aman nazardan çok korkarım maşallah diyeyim. Süt konusunda şükür sorunum olmadı. Tecrübesizlik ne bileyim herkesin sütü öyledir sanıyorum. Benim oğlan iki gündür yeşil kaka yapıyor. Üşüttük mü acaba? Yıkama işini abarttım galiba gün aşırı yıkadım. Ondan mı oldu ki. Ama çok seviyo suyu. Maşallah hiç mızmızlanmıyor. Gece de rahat uyuyo yıkadığımda. Sırf rahat uyusun bende uyuyayım diye yıkıyorum

Topitikk cnm sen fizyolojik serum mu kullanıyordun bebeğin burnu için? Benim ki emerken burnu tıkalı gibi ses çıkartıyor burnundan. Ama normalde ses yok. Tıkalı mı acaba bende mi kullansam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…