Ben avent in emzik ve yavaş akışlı biberonunu aldım... Sadece anne sütü verdiğim için biberonu sadece bir kez kimyon damlatmak için kullandım emziği ilk geceden verdim ağzınamrb anneler. yeni doğum yapmış olanlar geçmiş olsun darısı bize inşallah.benim size sorum şu. bebğinize aldığınız emzik ve biberon markası ve kullanıyormusunuz?? aventin göğüs kalkanı alıp kullanan var mı. bir de şu silikon uç kelebek model var kullanan var mı?yani bu kalkanla gögüs ucu silikonlarını almalımıyım?? memnun olduğunuz bez ve pişik kremi ??? sezeryanla doğum yapanlar gaz oluyor ilk gün diyolar nasıl bir süreç izliyor ve siz ne yaptınız ilk gün? şimdiden çok teşekkürler hepinize..
Doktor Suratıma baksa gözüne çarpar anlardı sütümün durumunuCanım öyle düşünme ne demek yetemiyorum.. gayette güzel yetiyorsun.. o sarılık düşecek merak etme
ben ilk gittiğim gün sarılık 14.30 çıktığında Özlem hanım gerekirse memeden hiç çıkarma demişti. Eve geldik her 2 saatte mememi verdim. Aralardada sagdığım sütten çay kaşığı ile agzına döktüm. ( ama çooook az az.. d vitamini veriyoruz ya neredeyse o kadar az az döktüm agzına) hiç mama vermedim. Çünkü gögüslerim çok doluyordu ağrım oluyordu.
Ertesi gün kontrole gitiğimizde 13.50 düşmüştü.
Eve geldik ama öyle kaşıkla agzına süt dökmedim. Çünkü çocuğun içi dışı süt oldu gibi geliyordu bana.. uyurken bile rahat bırakmıyordum. Sadece 1.5 saatte bir emzirdim. 2 gün sonra gittiğimde deger hiç düşmemişti.ama doktor ilk günlerde kg kaybını çabuk telafi ettiği için yatırmadı hastaneye eve gönderdi. Yine 2 gün sonra gel dedi ben gitmedim. Çocuğun ayagından habire kan alıyorlar ya.. 3 günü geçirdim sonra gittim düşmüştü.
Seninkinin degeri kaç? Birde doktor sütünün yetmediğine nasıl karar verip mama ver diyor. Seni 60 cc emiyorsa üzerinede 30 cc mama fazla gibi.. kusuyormu bebegin?
Son olarakta Özlem hanım beyaz ışığının çokta faydalı olmadığını.. işe yaraması için bebegi çıplak yatırmak gerektiğini ve öyle olursa bebegin üşüyecegini dolayısıyla beyaz ışığa gerek olmadığını söyledi. Benim evdede beyaz ışık var. Ama o degerlerin hiç düşmediği günlerdede beyaz ışık açıktı. Çok işe yaradığını ben şahsen düşünmüyorum.
Ayroca hastanede gözlerine bant kapatıyorlarmış.
Kilo ne olmalı bilmiyorum.Canım öyle düşünme ne demek yetemiyorum.. gayette güzel yetiyorsun.. o sarılık düşecek merak etme
ben ilk gittiğim gün sarılık 14.30 çıktığında Özlem hanım gerekirse memeden hiç çıkarma demişti. Eve geldik her 2 saatte mememi verdim. Aralardada sagdığım sütten çay kaşığı ile agzına döktüm. ( ama çooook az az.. d vitamini veriyoruz ya neredeyse o kadar az az döktüm agzına) hiç mama vermedim. Çünkü gögüslerim çok doluyordu ağrım oluyordu.
Ertesi gün kontrole gitiğimizde 13.50 düşmüştü.
Eve geldik ama öyle kaşıkla agzına süt dökmedim. Çünkü çocuğun içi dışı süt oldu gibi geliyordu bana.. uyurken bile rahat bırakmıyordum. Sadece 1.5 saatte bir emzirdim. 2 gün sonra gittiğimde deger hiç düşmemişti.ama doktor ilk günlerde kg kaybını çabuk telafi ettiği için yatırmadı hastaneye eve gönderdi. Yine 2 gün sonra gel dedi ben gitmedim. Çocuğun ayagından habire kan alıyorlar ya.. 3 günü geçirdim sonra gittim düşmüştü.
Seninkinin degeri kaç? Birde doktor sütünün yetmediğine nasıl karar verip mama ver diyor. Seni 60 cc emiyorsa üzerinede 30 cc mama fazla gibi.. kusuyormu bebegin?
Son olarakta Özlem hanım beyaz ışığının çokta faydalı olmadığını.. işe yaraması için bebegi çıplak yatırmak gerektiğini ve öyle olursa bebegin üşüyecegini dolayısıyla beyaz ışığa gerek olmadığını söyledi. Benim evdede beyaz ışık var. Ama o degerlerin hiç düşmediği günlerdede beyaz ışık açıktı. Çok işe yaradığını ben şahsen düşünmüyorum.
Ayroca hastanede gözlerine bant kapatıyorlarmış.
Pazartesi nst dedi Çarşambaya suni sanci verecekDoktor ne diyor canım
Elinle avucuna biraz ilik su doldur yıka. Şap Şap suyu vurmana gerek yok.elinle sür yeter.ben 4gunde bur yikadim tum banyo olarak.onun dışında vücuduna yüzüne filan saf pamuk ile su yapiyorum bazen. korkma onlar seviyor suyu. once mir mir yapıyorlar ama sonra alisiyorlarcanım nasıl yıkayayım yuzunu?korkarım.hangi aralıklarla yıkıyorsunuz bebişi.
Gecen burda paylastim..bebegin atak donemindede olabilir ...2ci haftadan sonra basliyo..buyume atagi deniliyor..aglama..uykusunun azalmasi vs gibi birsuru belirtisi var..7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım etnasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....
Canim sana alternatif tip onerisi sunayim. Sariligin kolay gecmesi icin sen camiz yogurdu ye ve bebegini de imkanin varsa camiz sutu ile yika bir kez. 2 puan dusuruyor sariligi camiz sutu ile yikadiktan sonra.Süt ile alakası yoksa ben bu sarılığı düşürmek için napayımsen naptın emzirmek dışında. Ben bu çocuğa ne ana karnında faydam dokundu ne de dışarda diye düşünceler basıyor beni
doktor her emzirmeden sonra 30cc mama ver dedi. Zaten sütüm yetecek miktarda ne gerek var mama vermeyebirde 30cc çok değil mi hem emzircem hem 30cc mama vericem :/
Sağıp veriyorum ememediği zamanlarda. O zaman 50-60 cc anca emiyor. Ama çok aç olduğu için mi o kdr emiyor yoksa öğün kapasitesi o kadar mı onu tam belirleyemedik.
Özlem hanıma ist.a dönünce bende bir gideyim bakayım nasılmış
cnm sen kalkanı devamlı mı takıyosun? Rahatsız etmiyor mu? Birde markası ne kalkanın?Hava almio ya canm gogsun o nedenle gecmio yaralarin. Kalkan olunca hem meme ucun hava alio ne nemli kalio nede kuru ikisnin ortasi. İnsaallah en kisa zamanda iyi olurlar canim. Bende o kadar kremler aldm ama.anne sutunu surup kapatiyorum kalkani hamd olsn skıntı olmuyor.
Biogaia damla al canim ben vok faydasini gordum.7/24 ağlıyor bebeğim napcam Allahım yardım etnasıl gazmış bu...kaka yapıyor pırtlatıyor.10 dk sonra yine iki büklüm.Allahım ....
Canim sen sen ol asla kendini zorlama. Ben aptallik ettim 10. Gunde dikislerin sikintisi gecmeye basladi ve ayaklandim 2 gun once gaza geldim evi supurdum 2 gundur oturamiyorum resmen tekrar agri kesiciye başladım ayni ilk gunku gibi zonkluyor.Biz ilk kontrolumuze gittik. 4 gunluguz :),sarilik degerimiz 10 cikti, dikkat etmem gerekiyor.
Kilomuzda 3750 kilo.kaybetmemisiz
Ama dikislerim.cok fena bugun. Normal dogum yapip dikisleri iyilesen oldu mu ne kadar surede rahata erebiliriz acaba yaklasik olarak
Benim oğlumun yüzü de sivilce içinde çok üzülüyorum. Bazı hürafelere göre adetli kadın bebeğe bakarsa çıkarmış. Off sıkıldım hürafe dinlemekten@minekr1 bizim kizinda sivilceleri var..agiz cevresinde..emerkn sut degiyirdu ondanmis benimki.dikkay ediyorum artik yok.
Maşallah de nazar degmesin benim sütümde sıfır ysğ cocuk corp corp su içiyo resmenBenim oğlumun yüzü de sivilce içinde çok üzülüyorum. Bazı hürafelere göre adetli kadın bebeğe bakarsa çıkarmış. Off sıkıldım hürafe dinlemektenebe de sütün yağlıysa ondan olmuştur dedi. Sütümü sağdıktan sonra bekleyince baya yağ birikiyor. Tereyağ çıkartcam nerdeyse
Canim biberon aventin yenidogan aldim kullaniyorum. Emzik vermedim daha. Gogus kalkani ve lansinoh gogus kremi sayesinde cok sukur uclar yara olmadi bence almalisin. Eger gogus ucun cikiksa kelebek uc almana gerek yok ama uclar sorunluysa mutlaka al. Alirken dikkat et 2 boyu var. Esim buyugu almis ilk hic kullanamadik kocaman. Small olani alacaksin. Bezi de prima almistim ama buyuk geldi huggies kullaniyrm memnunum.mrb anneler. yeni doğum yapmış olanlar geçmiş olsun darısı bize inşallah.benim size sorum şu. bebğinize aldığınız emzik ve biberon markası ve kullanıyormusunuz?? aventin göğüs kalkanı alıp kullanan var mı. bir de şu silikon uç kelebek model var kullanan var mı?yani bu kalkanla gögüs ucu silikonlarını almalımıyım?? memnun olduğunuz bez ve pişik kremi ??? sezeryanla doğum yapanlar gaz oluyor ilk gün diyolar nasıl bir süreç izliyor ve siz ne yaptınız ilk gün? şimdiden çok teşekkürler hepinize..
Canim.bazen yarim saat arayla 15 dk emiyor benimkide.Gazi cikarip tekrar istiyor. Surekli emdiginde sutun gelmedigi icinmi mama veriyorsun? Sütünün rengi nasil? Bide ayaklarink sıkı giyin canim usutmemen lazim ki bebegin gaz problemi yasamasin.Benim bebeğim çok uzun süre memede kalıyor ve çekmeme izin vermiyor.gaz sebebi ile sürekli Aranıyor ve yarım saat bazen saat başı uyanıp meme istiyor.yoksa asla uykuya geri dönemiyor gaz sebebiyle.dolayısıyla sütümü atıştırmalık gibi kullandığı için tam dolmadan emziriyorum.o da aç olduğu anlara yetmiyor.gece-gündüz böyle son 3 gündür ve boynum,belim,sırtım çok ağrıyor.mecbur günde 3 kez 45 ml lik mama veriyorumhiç istemezdim ben de ama napim...
Chicco canim inan hic cikartmadim. RahatsiZ etmiyor aksine cok rahat ne sut sizior ne goguste sut birikip tkanma yapiyor.cnm sen kalkanı devamlı mı takıyosun? Rahatsız etmiyor mu? Birde markası ne kalkanın?
Ben de bugun kontroldeydim. Mart başına da kayabilir dedi dr. 1 Mart gibi.Bugun de doğurmadım
Varmı doğuran biz geç kalanlar grubundan
Aman nazardan çok korkarım maşallah diyeyim. Süt konusunda şükür sorunum olmadı. Tecrübesizlik ne bileyim herkesin sütü öyledir sanıyorum. Benim oğlan iki gündür yeşil kaka yapıyor. Üşüttük mü acaba? Yıkama işini abarttım galiba gün aşırı yıkadım. Ondan mı oldu ki. Ama çok seviyo suyu. Maşallah hiç mızmızlanmıyor. Gece de rahat uyuyo yıkadığımda. Sırf rahat uyusun bende uyuyayım diye yıkıyorumMaşallah de nazar degmesin benim sütümde sıfır ysğ cocuk corp corp su içiyo resmen
İlk aylarda sivilce normal onunda bünyesinden oluyor teninde biriken yağlardan olur zamanla yıkandıkça geçer merak etme benim kızımda da olmuştu şimdide oğlumda var 4 gündür yıkayamadım bugün biraz daha artmış
Komik ama yaniiiYa özür dilerim ama çok komikmiş gülücem müsadenle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?