Canim ben Aventin biberonunu kullaniyorum ondan mama cok gelmiyor onu verdiyimde bile ogle oluyor dk normal diyor ama beni korkutuyorAynen bizde sabaha kadar uyumuyoruz... 've bizdede aynen bogazina tikaniyor zaman zaman l an Helen kaldirip sirtini sivazliyorum süt çok geldiği için oluyormuş bebeği emzirirken göğsümü iki parmağımin arasına alıyorum o zaman süt az geldiği için tikanmiyor birde öyle dene...
Bizimki de son günlerde bu modaya uydu bebegi hemen dik tutun ve ardına yavaş yavaş vurun her gün yaşıyorum.yerken uyuyor lar oda sıkıntı uyandırmak gerekiyor.bebisleryle işimiz zor.Kizlar sabaha kadar uyumadik o kadar cok agladiki bebegim hic bisey kar etmedi bende onunla birlikte agladim
Bide emzirirken ve ya biberonla yerken fark etmiyor bigazina tikaniyor boyle biseyke karsilasan varmi o an kizariyor morariyor cok korkuyorum o an(
Dr Brown öneririm aventten iyi bence ikisinide akışını denedim öteki daha az akışı ve gaz yapmıyor cnmCanim ben Aventin biberonunu kullaniyorum ondan mama cok gelmiyor onu verdiyimde bile ogle oluyor dk normal diyor ama beni korkutuyor
Aaa yok pamuk pamuk değil hemen siliyim yaa sütten beyazlamış ama kalınca dönüşüyor demek, iyi oldu söylediğin canım!Canım memeyi ne kadar verirsen sütün o kadar artar mamayı ne kadar verirsende sen kolaya alışırsınbebeginin doymadığını nasıl anlıyorsun? Anca kg alımından anlarsın? Agladığında aç demek degildir. Yüksek ihtimal gaz yapmıştır. Ağzı ile aranmaya devam eder. O yüzden anneler hala aç zanneder. Ama o acısından meme arıyordur. Mamayı hiç vermezsen seni güzel emer mama veriyorsanda biberon ile verme kaşık yada şırınga kullan. yarım saatte uyandığında gazını çıkarıyormusun? Belki doymadan uyuyakalıyordur. Gaz gelince doyduğunu sanıp uyuyordur. Mutlaka gaz çıkarımı yapmak lazım.
Doktor da bugün vera hastanesine götürdüm oradaki bayandanda memnun kaldım. Benim evime daha yakın. Normalde yüzyıl hastaneasi de özlem hanıma götirüyordum. Orası biraz uzak. Bu 2 doktorda çok ilgiliydi çok begendim. Devam edebilirim bunlardan birine..
Canım karbonatlı su bir zarar vermez. Ayrıca sen agzına kaşık ile dökmüyorsunki gazlı bezi parmagına sarıp suya batırıyorsun dilini siliyorsun . Bebek sadece ıslaklığını hisseder
Yaz bebegi olsa verirdim ama buna vermiyorum canım sadece anne sütü veriyorsan gerek yok. Ama mama veriyorsan mutlaka 1 çay kaşığı her mamadan sonra vermelisin
Dudklarının kuru olması pamukçuk degil canım. Dilinin üzerinde pamuk gibi hafif parça parça gibi beyazlıklar oluyor. Pamukçuk o.. ve pamukçuk olursa bebek emmez, ememez... o yüzden dilinin üstü biraz fazla beyaz olursa ben hemen karbonatlı su ile siliyorum. Çünkü pamukçuk olursa bu sefer ilaç kullanmak gerekiyor
9 günde 450 gram ,maşallah :) daha nereye yarayacak:)Bugun 9 gunluk olduk :) Saglik ocagina gittik topuk kani icin. Saat basi aranip agliyordu ben sutum yaramiyor heralde doyurmuyor diye dusunmeye baslamistim. Neyseki kilo aliyormusuz. 4200 olmusuz bugun. Dogum kilomiz 3750 idi.
2 saatten erken emzirme dedi ama.mumkun degilki acikimca elini agzina sokuyor agliyor kiyamiyorum
Tatlım geçti benim ama 25 gün oldu yani.. Yapman gereken şey çok iyi temiz tutmak, her toilet sonrası batikonla, gazlı bezi al ortasına pamuk kes kendine ped yap, hem yumuşak ve emici hemde değdiğinde acıtmıyor, diğer türlü kedi cırmalamış gibi sesler çıkarıyor insanCankm.senin dikislerin gecti degil mi? Suan rahat misin pturup kallarken ya da yururken zorlaniyor musun? Benim 9. Gun bugun hala pturup kalkarken yabas plmam.herekiyor aciyor da ne kadar daha bpyle olacak merak ediyorum
Bnde alayim barı rezene çayından damlayi da çok kullanmak istemiyorumCanım ben rezene iciyorm 3 4 çay kaşığı da bebise veryrm damladan daha çok ise yaryo
Ben de kontrolden geliyorum. Catin cok iyi diyor ama ne acilma var ne de bebisin kafasi kanala girmis. Yuruyusler squatlar hurmalar ananaslar fayda etmemis demekBen de varım.
Aynı durumdayız. Korktugum başıma geldi. 2 cm açılma kanala girmemiş sancı yok. Suni vericek yarın doktor. Allah yardımcımız olsun.
Ben de o tık icin cok bekledim ama nafile. Yine suniye kaldım
Allah bir avazda inşallah
nm iyi oldugunuza sevindim... kuzular ins uyku duzeni olusturcak... anlattiklarina benzer seyler bizdede var... oglum a- esim ve ben a + kizim a+ bazen oluyormus... :)) cok cok kokla minigi benim yerime de opuyorummerhaba kizlar
kac gun oldu girmeyeli foruma, kimler neler yapti hic bilmiyorum
umarim herkes iyidir, bebisler gazsizdir sagliklilardir, annislerimizin sutu bol ,moralleri bomba gibidir
yazilar cok birikmis okuyamadim. @sessizyazarsdss ve merak eden tum arkadaslara tesekkur ediyorum
ben gunlerdir kendimden gecmis durumdayimhastaneden ciktik toparlaniyoruz derken, simdi de aglama krizlerimiz basladi.
gece uykumuz 0
fena huysuz bir oglum varbabasina cekmis damari sanirim. kolik oldugunu dusunmeye basladim
gogus uclarim felaket yara, her emzirmede hungur hungur agliyorum. kaniyor bir yandan da. ama bebegimi emzirmek istiyorum.
zaten mama veriyorum ama memeden de kesmek istemiyorum
buarada sariligimiz tehlikeli siniri atlatti. daha iyiyiz cok sukur. iki uc gune bir kan veriyoruz.
ha bir de cok enterasan bisey ogrendik oglusum sayesinde. sariligi agir gecirmemizin nedeni olan AB0 kan uyusmazligi haricinde, bir de ben ve esim rh(+) olmasina ragmen oglusum rh(-) kana sahip. cekinik genlerimiz baskin gelmis
dr demez mi cok az bi ihtimal bu durum, bence siz bilmiyorsunuz kan grubunuzu diye
yani esimle kendimi bilmesem, suphe edicem ya bebek bizim mi ya da iste malum durumlar mi var diye
hepinizi opuyorum. mama saatimiz geldi
Kıvrım degil canım direk içini açtı doktor baktı. Bazı göbekler düşerken içinde böyle parça kalıyormuş. İnş kanama dururda bir daha gitmeyiz.Düdük mü kalmışay bizimkilere desem nerden çıkartıyorsunuz böyle işler derler ben bakamıyorum göbek bağına. Kıvrımlarda birşeyler duruyor çünkü
Sizin için çok sevindim. Gece en azından piskopata bağlamayacaksın
Bizim bugün 12.günümüz. Eğer gece uyanmayıp veya emme yapmasaydı bugün gidexektim ama gece rutin saatlerinde uyandı. 11buçuk 12, 2buçuk 5 veeeee 8 de bile uyanınca. Emip emip doyamayınca vaz geçtim gitmekten. Bana kalsa ben gene bi giderim de annemler bırakmıyor
Bende dün tarttım tabi hassas terazi değil ama olsun :) 3.100 olmuşuz. Doğum kilomuz 3.010idi.
Canım bizimde kanıyordu bugün götürdüm parça kalmış yaktı onu birde k vitmini vurdu. Bu yüzden kanarmış mutlaka götür. Mantara çevirmeden yakmaları gerekiyormuş. Bizimde 6 gündür leke leke kan geliyordu.Kizlar gobegimiz duseli 4 gun oldu ama hala hafif kanamasi oluyor. Kan bulasmiyor ama kuru kan oluyor gobegi. Annemler normal diyor ama korkuyorum bisey olur diye. Hastaneden cikarken gobege etil alkol sik demislerdi. Gobek dusunce sikmayi biraktim ama kanamasi devam edince yine sikmaya basladim yanlis mi yapiyorum ki? Sizde de var mi boyle bir durum, siz ne kullaniyorsunuz?
Evet canım o dilin üzerindeki tabaka çoğalınca oluyor.Aaa yok pamuk pamuk değil hemen siliyim yaa sütten beyazlamış ama kalınca dönüşüyor demek, iyi oldu söylediğin canım!
cnm ben 7 aylik dogurdum... prematurelerde yutma olurken bazen nefes almayi unuttuklari icin dusme olabiliyor... sana medela calna ve kasik biberon oneririm... biraz pahali biberonlar ama ben aldim ve cok memnunum...Aynen bizde sabaha kadar uyumuyoruz... 've bizdede aynen bogazina tikaniyor zaman zaman l an Helen kaldirip sirtini sivazliyorum süt çok geldiği için oluyormuş bebeği emzirirken göğsümü iki parmağımin arasına alıyorum o zaman süt az geldiği için tikanmiyor birde öyle dene...
Canım ilk doğduğunda yapıldı .. Göbek bağı dustukten sonra kanamamiz oldu bugün 2.kez yapıldı k vitKızlar k vitamininin ikinci dozunu yaptıran var mı
Niye yaaa çocuğun canını yaktı diye öiCanimm bende bugün okudum bunu.. Emzirme kampına girmem gerek kesinlikle.. Hastanedeyim şimdi.. Oglusa göbek kanaması için k vit yapıldı ve kan tahlilleri alındı..( hemşirenin saçlarını yolacaktim az daha. Yanında ki arkadaşa devretmeseydi işi!!!
Ayy icim.nasıl parçalandı anlatamam
Aynen Canm kullanmaBnde alayim barı rezene çayından damlayi da çok kullanmak istemiyorum
Niye yaaa çocuğun canını yaktı diye öi
Niye yaaa çocuğun canını yaktı diye öi
9 günde 450 gram ,maşallah :) daha nereye yarayacak:)
Tatlım geçti benim ama 25 gün oldu yani.. Yapman gereken şey çok iyi temiz tutmak, her toilet sonrası batikonla, gazlı bezi al ortasına pamuk kes kendine ped yap, hem yumuşak ve emici hemde değdiğinde acıtmıyor, diğer türlü kedi cırmalamış gibi sesler çıkarıyor insanbirde jel yazdı doktorum, o yarayı dezenfekte edip uyusturuyor artı hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor (vaji-norm).. Dediklerimi yaparsan, bir kaç güne hafiflemesi lazım ağrılarının canım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?