2016 Şubat Anneleri

Sütümün rengi Şeffaf oluyor bazen ve o saat aralıklarında çok ağlıyor.ben emiyor da Allah Allah altında temizlendi gaz var ok ama bu ağlama o ağlama değil diyorum.annem dedi doymadı aç o çocuk kiminin sütü Öyledir falan..vicdan azabı çekiyorum bu kez.mamayı verdim onu da içti.ardından yine meme emdi ve uyudu hem de uzun bir süre.mama yiyince derin uyuyor.ben de bilemedim.
Günde 2 ya da 3 defa mama veriyorum o da çok ağlayınca..aslında memeyi çok seviyor.7/24 yatar yani mümkün olsa:)

Benim oglan tam emzikci, vermemek icin direniyorum ama beni bence emzik olarak kullaniyir. Bu kadar sut icip doymamasi imkansiz. Emerken heryeri sut oluyor yarisini disari yolluyor sutlerin

Evet yaza kardeşim evlenecek. Mayıstaydı düğün Allahtan ertelediker ertelediklerni öğrendiğim ay 5kilo almıştım. Nasıl saldıysam kendimi
Yogaya başlasam mı ki acaba
Yoga için biraz erken ya.. İyileşir iyileşmez başla hocanada dersin ona göre başlatır, yogada esneyeceğin için dikişleri pek zorlamamak lazım ilk etapta :/

Sütümün rengi Şeffaf oluyor bazen ve o saat aralıklarında çok ağlıyor.ben emiyor da Allah Allah altında temizlendi gaz var ok ama bu ağlama o ağlama değil diyorum.annem dedi doymadı aç o çocuk kiminin sütü Öyledir falan..vicdan azabı çekiyorum bu kez.mamayı verdim onu da içti.ardından yine meme emdi ve uyudu hem de uzun bir süre.mama yiyince derin uyuyor.ben de bilemedim.
Günde 2 ya da 3 defa mama veriyorum o da çok ağlayınca..aslında memeyi çok seviyor.7/24 yatar yani mümkün olsa:)

Peki nasıl anladın kalitesini?
Hani doyurmuyor çünkü sulu ,koyu değil.rakı gibi belki daha açık rengi.her saat başı emiyor yarım saat ya da 40 dk...uykuya geçemiyor.mık mık mık..mama içince tık dalıyor.onun rengi daha koyu...

Güzel anneler taze anneler cici anneler...
Gögüslerinizde süt varsa şu mamaları elinizin altından yavaş yavaş kaldırın herkesin sütü bebegine yeter onları çok çok emzirinki sütünüz artsın. Hiç sütünüz olmasa gelmese yada çoook az gelse tamam. Ama annesütünün yerinin hiçbirşey tutamaz. Annesütü kesinlikle kalitesiz olmaz.
Hele mama... sadece tokluk yapar ve bebekleri uyutur. Bebekleriniz rahat uyudukça siz mama vermeye alışırsınız. Ee alışırsanızda sütünüz yavaş yavaş azalmaya devam edecek. Tamam belki sütünüz kesilmez ama çook azalacak. Çocuk doktorunuzu iyi seçin birçok doktor rahatlıkla hemen mama verin diyor. Neye göre diyor ona bakmalısınız. Bebeginiz kg alamıyormu? Tek anlaşılacak nokta bu...
He birde mama çocuklarda fazla kg yapıyor haberiniz olsun. Bebekleriniz tosun tosun tombiş olabilir. Gereginden fazla kg alabilir. Buda çok iyi sayılmaz.
Bebek çok aglıyor bu bebek aç... maalesef bunu annelerimiz çok yapıyor. Halbuki gazdan aglar karın agrsından ağlar tuvaletini yapmak istiyırdur yapamıyordur aglar. Kucak istiyordur aglar... benim bebiş bazen bir türlü dalmıyor uykuya habire aranıyor. Bende kucagıma alıp pişpişliyorum hoop uykuya dalıyor meger kucakmış derdi. Ben aranıyor diye bu bebek aç deyip meme versem emer de.. ama vermedende uyuyor demek aç degil.
Ya ben büyük oğlanı 2 yaşında memeden kestiğimde geceleri habire uyanıyordu. O zaman bile bu çocuk aç ondan uyumuyor dediler. ben gece mama yada süt içmeye alışmasını istemiyordum. Sonucunda gece yatarken karnını sıkı doyurunca kinse gece uyurken acıkmaz. Ve geceleri hiç süt vermedim. Eee alıştıda bir zaman sonra uyanmamaya başladı. Ama süt verseydim bu sefer gece kalkıp habire süt isteyecekti benden..
Yani çok uzattım kusura bakmayın. Etrafınızdakilere çok kulak vermeyin. Sütünüz çok çok çok az degilse yada kg alımı iyiyse mama vermeyin.

Son düzenleme:
Bebişinin göbegini yaktıranlar daha sonra sarı akıntı geldi mi sizinkindende??
Bebişimde sarı akıntı geliyor

Doğumdan 1 haft
Doğumdan bir hafta öncesine kadsr hep yakındık o yüzden şimdi bende oda biraz tuhafiz onu özledim sanki başka bir duyguda gibi mesela beni unutmus gibi geliyo değişik ):

Hani doyurmuyor çünkü sulu ,koyu değil.rakı gibi belki daha açık rengi.her saat başı emiyor yarım saat ya da 40 dk...uykuya geçemiyor.mık mık mık..mama içince tık dalıyor.onun rengi daha koyu...
Canım mamayı verince tık diye dalması çok normal çünkü mama onun midesini hemen dolduruyor anne sütü mama ile aynı renk olmaz zaten. Kimininki hafif sarımtraktır kimi beyaz kimi şeffaf beyaz benim sütümde şeffaf beyaz. Rengine göre doymadığına karar veremeyiz.
Uykuya dalamamasının başka bir sebebi vardır. Mutlaka gazını çıkarmalısın. Gerekirse karnını sıcak tutmalısın. Benim bebişde gündüzleri uykuya çok zor dalıyor bazen 1 saat uğraşıyorum. Çok bunaltıyor beni pişpişleye pişpişleye bir omzuma koyuyorum bir bacak arama alıyorum bir anadizine yan yatırıp yukarı aşagı hafif sallayarak pişpişliyorum. Resmen insanın canı çıkıyor ya.. Allah yardımcımız olsun.

Canım mamayı verince tık diye dalması çok normal çünkü mama onun midesini hemen dolduruyor anne sütü mama ile aynı renk olmaz zaten. Kimininki hafif sarımtraktır kimi beyaz kimi şeffaf beyaz benim sütümde şeffaf beyaz. Rengine göre doymadığına karar veremeyiz.
Uykuya dalamamasının başka bir sebebi vardır. Mutlaka gazını çıkarmalısın. Gerekirse karnını sıcak tutmalısın. Benim bebişde gündüzleri uykuya çok zor dalıyor bazen 1 saat uğraşıyorum. Çok bunaltıyor beni pişpişleye pişpişleye bir omzuma koyuyorum bir bacak arama alıyorum bir anadizine yan yatırıp yukarı aşagı hafif sallayarak pişpişliyorum. Resmen insanın canı çıkıyor ya.. Allah yardımcımız olsun.

Nefesini kesicek kadar ağrın olduğunda anlamama gibi bir luksün yok :)))

Kızlar sizin bebeğinizde gündüz çok uyuyomu? Saat 7'de uyandıktan sonra iki saat oyalanıyor sonra akşam 18'e kadar uyku hali devam ediyor iki saat aralıklarla emiyor, sonra 21-22h gibi yine derin uyku moduna giriyor sabaha kadar böyle devam ediyor..

Kızlar selam..
Biliyorsunuz dun suni sancı alacaktım Ama kontrole gittiğimzde birde ne görürüz , kızım kanala tam girmediği gibi birde tamamen kafayı yoldan çıkarmış
Zaten 4 kilo oldugu bu saatten sonra kanala inecegıne ihtimal vermedik ve saat 12.30 gibi sezaryene alındım. Bebek iri oldugundan genel anestezi uygun görüldü ve saat 13.00 de kızım doğdu. Ultrason ölçüleri neredeyse dogru cıktı 3955 kilo boyu 52 cm.
Dikiş yerlerim cok acıyor sütüm yok denecek kadar az ve kızım tam bir cadı sürekli meme istiyor emzık vermek zorunda kaldık yoksa susturmak mumkun deıl :)
Humana still tea aldım insallah işe yarar bu durum moral bozucu
Hepinize teşekkür ederim..
Ha bu arada bence bebegın kanala inmesinin yürümekle zıplamakla falan alakası yok ineceği varsa iniyor bu kadar :))

Canım süt ara ara koyu ara ara daha sıvı bir kıvamda oluyormuş.. Bunun sebebi doyuruculuğunun yanı sıra sıvı ihtiyacınıda karşılasın diye bu yüzden bazen doymayıp daha erken uyanıyolar.. Bilimsel açıklaması bu benim bildiğim :)

Canım süt ara ara koyu ara ara daha sıvı bir kıvamda oluyormuş.. Bunun sebebi doyuruculuğunun yanı sıra sıvı ihtiyacınıda karşılasın diye bu yüzden bazen doymayıp daha erken uyanıyolar.. Bilimsel açıklaması bu benim bildiğim :)

kızlar dün bir tanıdık bayan geldi geçmiş olsuna.saat 1 den akşam 5.30 kadar oturdu.hasta ziyareti o kadar uzun sürer mi be kardesim.samimiyetim hiç yok.konuştu konuştu konuştu.öyle meraklı ki herseyi sorup duruyor.basım ağrıdı ben de çok yoruldum yatıp dinlenemedim.bebeği de uyandığında getirdim emzirdim ilgilendim.bizim bebek gece uyuyamadı çok huzursuzlandı.benim göğsüm acımaya başladı.yara oldu.sinirlerim bozuldu resmen.nazar mı değdi acaba?

Kızlar selam..
Biliyorsunuz dun suni sancı alacaktım Ama kontrole gittiğimzde birde ne görürüz , kızım kanala tam girmediği gibi birde tamamen kafayı yoldan çıkarmış
Zaten 4 kilo oldugu bu saatten sonra kanala inecegıne ihtimal vermedik ve saat 12.30 gibi sezaryene alındım. Bebek iri oldugundan genel anestezi uygun görüldü ve saat 13.00 de kızım doğdu. Ultrason ölçüleri neredeyse dogru cıktı 3955 kilo boyu 52 cm.
Dikiş yerlerim cok acıyor sütüm yok denecek kadar az ve kızım tam bir cadı sürekli meme istiyor emzık vermek zorunda kaldık yoksa susturmak mumkun deıl :)
Humana still tea aldım insallah işe yarar bu durum moral bozucu
Hepinize teşekkür ederim..
Ha bu arada bence bebegın kanala inmesinin yürümekle zıplamakla falan alakası yok ineceği varsa iniyor bu kadar :))

canımm çok geçmiş olsun.üzülme lütfen . insallah yavrun bir an önce iyileşir ve onu doya doya koklarsın. sen güçlü ol ki bebeğin de güçlü olsun

canımm çok geçmiş olsun.üzülme lütfen . insallah yavrun bir an önce iyileşir ve onu doya doya koklarsın. sen güçlü ol ki bebeğin de güçlü olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…