2016 Şubat Anneleri

Kızlar selam..
Biliyorsunuz dun suni sancı alacaktım Ama kontrole gittiğimzde birde ne görürüz , kızım kanala tam girmediği gibi birde tamamen kafayı yoldan çıkarmış
Zaten 4 kilo oldugu bu saatten sonra kanala inecegıne ihtimal vermedik ve saat 12.30 gibi sezaryene alındım. Bebek iri oldugundan genel anestezi uygun görüldü ve saat 13.00 de kızım doğdu. Ultrason ölçüleri neredeyse dogru cıktı 3955 kilo boyu 52 cm.
Dikiş yerlerim cok acıyor sütüm yok denecek kadar az ve kızım tam bir cadı sürekli meme istiyor emzık vermek zorunda kaldık yoksa susturmak mumkun deıl :)
Humana still tea aldım insallah işe yarar bu durum moral bozucu
Hepinize teşekkür ederim..
Ha bu arada bence bebegın kanala inmesinin yürümekle zıplamakla falan alakası yok ineceği varsa iniyor bu kadar :))

Ya kizlar sutunuzu saginca ne kadar oluyor? Bizim.bugun 10. Gunumuz tek gogsumu sahdim 80cc cikti. Bebekler daha cok cekiuorlarmis yani 100cc desem bebege yetmesi gerekmez mi? Bazen iki gogsude veriyorum 200cc olur Benim bebis neden surekli araniyor elini emiyor. Omzuma koyzam omzumu emiyor koluma alsam kolumu emiyor 10dk vermesem.aglamaya basliyor yikiyor ortaligi kendimi inek gibi hissediyorum artik valla odadan cikamaz oldum surekli emzirmekten

Ay cnm bnm :) hayırlı olsun merak etme süt gelir bnde sezaryen oldum ilk çıktığında sarı birkaç damla su geliyordu bebek emdukce birkaç güne o beyazlasiyo zaten cnm sakin mama verme . bnde sezaryen oldum ama daha mama bile yok evinizde bolbol komposto iç çok faydası oluyo gerçekten hayırlı olsun tekrardan sonunda geldi bebis :)

Bana da sürekli bu çocuk aç diye geitiriyorlar. Halbuki yeni yedirmiş oluyorum. Yanağına elini deydiren ( neden deydiritorlarsa ) aç bu çocuk aç, aranıyor diyor.
Takma kafaya
Mama verdğinde tokluk hissi daha çabuk oluşuyor. Yemekle kola içmek gibi tıkıyor birden. Ondan sebep emme isteği de azalıyor. Halbuki emdikçe daha çok süt lazım diye ürteime geçecek ama zaten maama takviyesi yaptığın için daha çok ğretilmiyor. Bekki de şeffaflaşan kısımlar bu yüzdendir
Sen emzirmene bak

Yoga için biraz erken ya.. İyileşir iyileşmez başla hocanada dersin ona göre başlatır, yogada esneyeceğin için dikişleri pek zorlamamak lazım ilk etapta :/

Ay doğru. En azından sırt kısmını yapayım evde. Kamburum çıktı
Evde herkes spora gidiyor sinir oluyorum iyiden iyiye

Gözün aydın hayırlı olsun cNım :) ç
Sütü kafaya takma gelecektir. İyi düşün iyi olsun.
Öutlu anne mutlu bebek :)

200cc bir bardak yapar. On günlük bebek için çok değil mi ya hu :/ ben on günlükken 75-80ml veriyordum.
Ay benim yavrucuk ondan mı hep aç

Canim bebekler ağzıyla keşfetmeye calsiyolarms herşeyi o yzden öyle surekli ac olduğundan değil yanı benim oglusta öyle elini emiyo omzuma koynca omzumu emiyo battaniye ağzına geliyo battaniyeyi emiyo surekli emmek istemeside gazı varsa ondandir emerken cikaryo rahat rahat gazını

Doğrudur canım. Ben ne zaman baksam agzının k2narından aktığında yada yüzüne fışkırdığında şeffaf beyaz görüyorum. Belki ilk memeden çektiği ile sonrası bile farklıdır. Ama bir anneden devamlı sıvı kıvamlı gelmez diye düşünüyorum. Yani bebek illa doyar.
Şimdi nette araştırdım şöyle bir yazı buldum.

Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren “ön süt”tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. En fazla yağ içeren süt, emzirmenin sonunda salgılanan süttür. Buna ‘son süt ‘denir. Bebeğin hem ön süte hem de son süte ihtiyacı vardır.

Son sütteki yağ inek sütündekine benzemez. Daha hafiftir ve sindirimi daha kolaydır. Bu yağ bebek için çok değerli bir enerji kaynağıdır. Bebeğin tokluk duygusu oluşur ve yeterli kilo alması için bu yağın sağladığı enerji ihtiyacı vardır.

Bebek memeye doğru yerleştirilip doyana ve memeyi kendisi bırakana kadar memede tutulursa, hem ön sütü hem de son sütü alır. Bebek daha emmek istiyorsa ikinci memede verilebilir. Eğer bebek bir meme ile beslenmiş ise, bir sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. Bu arada emzirme sonrası kalan sütün sağılması uygundur. İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır.

Bir çok bebek ,tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.

Gözün aydın canım Allah saglıklı hayırlı ömürler versin. Agrın sızın az olsun sütün bol olsun inş.

Ay bende sınır oluyorm cock bi ağzını acsn hemen başlıyorlar bu ac ac doymamış al sen bunu bi daha emzr zaten ağzı surekli açık hiç kapanmyoki sonra öyle alisiyo o gün yarım saatte bi emmek istyo uyumuyo ben alistrmsm 2 saatte bi emzirmeye duzenimizi bozyolar

Ay bende sınır oluyorm cock bi ağzını acsn hemen başlıyorlar bu ac ac doymamış al sen bunu bi daha emzr zaten ağzı surekli açık hiç kapanmyoki sonra öyle alisiyo o gün yarım saatte bi emmek istyo uyumuyo ben alistrmsm 2 saatte bi emzirmeye duzenimizi bozyolar

Kızlar bebeğim çok gazli akşam 9 dan gece 1 e kadar ağladık neredeyse durmadan.
Emziriyorum bbek iştahla emiyor sancı geldiği an kucagimda kivraniyor
Moralim çok bozuluyor. Yanı emzir beşiğe koy uyusun diye birşey yok bizde
Yumurtalıkların da su var fitik olasılığı çok yüksek aglatmamak gerk ama şansa baksana ;(
Saç kurutma makinası , tlfndan kolik bebekler için rahatlatıcı müzikler aciyoruz bir yere kadar idare ediyor onlarda

Ya bencede cok icememesi lazim ama benimki hep araniyor, buldugu herseyi emmeye calisiyor, olmazsa agliyor

Nasıl kullanıyorsun ? İçinde yaş grupları ayrılmamış.sadece günde 3 kez 4 damla diyor.

Ya bencede cok icememesi lazim ama benimki hep araniyor, buldugu herseyi emmeye calisiyor, olmazsa agliyor

Gazdan olabilir o zaman cunku emdigi seyden sut gelmeyince aglamaya basliyor kesif emişi degil yani

Kusura bakma ama bende çok kızdım... Uykusu kaçarsa kalksın o baksın paşaya bak ya..

kizlar acil yardim rica ediyorum
bebisim 10gunluk sarilik yoktu hastanede ama bugun bakildi 12.5cikti. Benim sutum aslinda bol sik sik emiyoda ama emerken uyuyo ben uyandiriyorum o yuzden uzun suruyo emme.1haftada 170gr almis az dedi doktor.Mama verdi ama ben mama vermek yerine arada emme bitince sutumu sagip biberonla da versem yeterli olmazmi.Doktorun tavri cok hosuma gitmedi gunde sabah ogle aksam 60sar cc mama ver diyo

Aynı şeyleri yaşıyoruz canım yalnız değilsin mama verince uyuyor emzirince 24 saat emzirsem banamisin demez sutum var aslında ama o kadar çok memede duruyor ki sömürüyor resmen beni akşam mama vermeyeyim dedim kıyametler kopardı evde kaç saat oyalamaya çalıştım emzirdim yok mama verdim 12 gibi 3 e kadar misler gibi uyudu mama vermek istemiyorum aslinda ama kiyamiyorum kuzuma

Bence de öyle yap mamayı son tercih olarak düşünmelisin bak kilo almazsa 1 hafta 10 gün ondan sonra verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…