Aynen canım zaten burası olmasa kafayı yemiştim bit aydır evimden uzağım daha 15 gunum daha varCanım benim eşinden uzak olduğu için böyle hissediyorsun. Hem oğluna suslen :) suslenmeyi seviyorsanboşver başkalarını canım. Esin gelince çıkın gezin biraz iki saat durur oglun sanırım. Ama iyi ol iyi dusun. Hem biz varız birbirimizi tebrik ediyor destekliyor konuşuyoruz :) sukur...
Aynı durumdayız bizde canım
Ben dokunmaya korkuyordum
Bez mi değiyor tekrar kanatıyor diyordum
Aynen hep kuru kan var
Doktora götürdük, dr iyice aça aça genişleterek içine kadar baktı eliyleşaşırdım korktum sonra rahatladım
K vitaminiyle ilgiliymiş çok kanama yok normal dedi ama yinede aklımızda kalmasın 2. Dozu vuralım dedi vurdu
Bende şimdi acaba boşunamı yaptırdık diye düşünüyorum
Ya fazla geldiyse nolcak
Off çok evhamlıyım yaa
Canım aynen bizde de bu sorun var
Korkuyorum ne memeyi ne biberonu rahat rahat veremiyorum
Soluğu kesiliyor yavrumun
Dr sordum korkma sakince ters çebir hafifce sırtına vur diyo
Ama bizimki öksürüyor tamamen soluğu kesiliyor öyle hafif değil
Bu arada bizimkide aventin ondada kalıyo
Napcaz bi çare bulursan burdayım
Canım şey için sordum
Bizede yapıldı ikinci doz
Ama kanama yok denecek kadar azdı
Acaba ikinci de fazla gelir mi
Ofboşunamı yaptırdık
Dr kanama yok dencek kadar ama içimiz rahat etsin dedi ve vurdu iğneyi
Denedinmi canim? Ben bogle yapmaya devam ediyorum aglamadan mizmizlaninca saatini biliyorum artik veriyorum sakince yiyor cok sukur bayaga fark varEvet canım ya bizimde dr normal dedi
Aynen açken saldırınca çok daha fazla yaşıuoruz bu sorunu
Bende denim
Bende hayalini kuruyorum hep bebegimle disarda parkda gezmeyi insallah kisa surede havalar isinirda cikariz bebislerleYa bu surec meselesi cnm ve sebat onlar içinde bizim içinde öyle. . 3 ay sonra yada 4 ay sonra inşallah hepimiz bebelerimizi dışarda arabasıyla gezdiriyor olacağız öyle düşünmeli yim diyorum mesela ben kendimce havalarda ısınacak. İyi bi ayda doğum yaptık kışın herkes içerde...yazın çıkarız bizde Allah in izniyle bizim kucukler de ele gelirler o zamana hem eslerimizide artık o zaman yakinlasiriz tam manasıyla. Zaten hamilelikte de çok yakinlasmadik hepimiz 9 ay öyle mi değilmialışık onlar..
Aynen canım zaten burası olmasa kafayı yemiştim bit aydır evimden uzağım daha 15 gunum daha vareşim baya dedi bit hafta yanımda kaldığında cıkalım felan die ama hiç içimden gelmiyor... Eskiden suslu bit insandım evlendim evleneli hep paspalım ya yakıştıramıyorum artık kendime makyajı felan.. Su isteksizlik bir bitse bir kendime gelsem ..
Nasıl kullanıyorsun ? İçinde yaş grupları ayrılmamış.sadece günde 3 kez 4 damla diyor.Evet canım 5 gün oldu göbek düşeli leke leke kan bitmedi bir türlü..
Ben kulanıyorum çok iyi geliyor gazlıyk3n versemde rahatlıyor.
Ben yarın göbek kanaması için götürecegimde birde düşmeye devam ediyormu diye sarılık baktıracagım. Eger düşüyorsa bir daha baktırmam. Hala aynıysa bilemiyorum... bende deldirmek istemiyorum hiç ama çocuğu habire uyandırmaktan gına geldiçocuğum deliksizbelkide 3 saat uyuyacak ben mecburen kaldırıyorum
Aynen aynenDoğrudur canım. Ben ne zaman baksam agzının k2narından aktığında yada yüzüne fışkırdığında şeffaf beyaz görüyorum. Belki ilk memeden çektiği ile sonrası bile farklıdır. Ama bir anneden devamlı sıvı kıvamlı gelmez diye düşünüyorum. Yani bebek illa doyar.
Şimdi nette araştırdım şöyle bir yazı buldum.
Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren “ön süt”tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. En fazla yağ içeren süt, emzirmenin sonunda salgılanan süttür. Buna ‘son süt ‘denir. Bebeğin hem ön süte hem de son süte ihtiyacı vardır.
Son sütteki yağ inek sütündekine benzemez. Daha hafiftir ve sindirimi daha kolaydır. Bu yağ bebek için çok değerli bir enerji kaynağıdır. Bebeğin tokluk duygusu oluşur ve yeterli kilo alması için bu yağın sağladığı enerji ihtiyacı vardır.
Bebek memeye doğru yerleştirilip doyana ve memeyi kendisi bırakana kadar memede tutulursa, hem ön sütü hem de son sütü alır. Bebek daha emmek istiyorsa ikinci memede verilebilir. Eğer bebek bir meme ile beslenmiş ise, bir sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. Bu arada emzirme sonrası kalan sütün sağılması uygundur. İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır.
Bir çok bebek ,tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Vermeyince de resmen açım ben der gibi ağlıyor.artık çok net anlıyorum.aynı şekilde üstüne bir de huzurlu uyuyunca diyorum ah yavrum O kadar mı açtın da uyuyamadın...veriyorum ben de...bir Yöntem öğrenirsen haber ver...mamayı kesmek benim yapamıcam birşey...Aynı şeyleri yaşıyoruz canım yalnız değilsin mama verince uyuyor emzirince 24 saat emzirsem banamisin demez sutum var aslında ama o kadar çok memede duruyor ki sömürüyor resmen beni akşam mama vermeyeyim dedim kıyametler kopardı evde kaç saat oyalamaya çalıştım emzirdim yok mama verdim 12 gibi 3 e kadar misler gibi uyudu mama vermek istemiyorum aslinda ama kiyamiyorum kuzuma
Bende bi tek benim bebegim ogle yapiyor saniyordum kizlar. BAzen 15 dk yeyip doyuyor bazende yarim saati geciyor emmesi emiyor agzinda uyuyor uyaninca agziyla yine araniyor veriyorum bu seferde agliyor meme agzinda sikiyorum ama sut oldugunu biliyorum mama 30c veriyorum bazen susuyor uyuyor bazende aglamasi artiyor anlamiyorum gazdanmi agliyorlar yoksa doymuyorlarmiAynı şeyleri yaşıyoruz canım yalnız değilsin mama verince uyuyor emzirince 24 saat emzirsem banamisin demez sutum var aslında ama o kadar çok memede duruyor ki sömürüyor resmen beni akşam mama vermeyeyim dedim kıyametler kopardı evde kaç saat oyalamaya çalıştım emzirdim yok mama verdim 12 gibi 3 e kadar misler gibi uyudu mama vermek istemiyorum aslinda ama kiyamiyorum kuzuma
Bak sen yılların yürüyüşünü yabana atma, dene çok işine yarıyacak :)).. Bir kere hantallığı atıcaksın üzerindenBana da sürekli bu çocuk aç diye geitiriyorlar. Halbuki yeni yedirmiş oluyorum. Yanağına elini deydiren ( neden deydiritorlarsa) aç bu çocuk aç, aranıyor diyor.
Takma kafaya
Mama verdğinde tokluk hissi daha çabuk oluşuyor. Yemekle kola içmek gibi tıkıyor birden. Ondan sebep emme isteği de azalıyor. Halbuki emdikçe daha çok süt lazım diye ürteime geçecek ama zaten maama takviyesi yaptığın için daha çok ğretilmiyor. Bekki de şeffaflaşan kısımlar bu yüzdendir
Sen emzirmene bak
Ay doğru. En azından sırt kısmını yapayım evde. Kamburum çıktı
Evde herkes spora gidiyor sinir oluyorum iyiden iyiye
Gözün aydın hayırlı olsun cNım :) ç
Sütü kafaya takma gelecektir. İyi düşün iyi olsun.
Öutlu anne mutlu bebek :)
200cc bir bardak yapar. On günlük bebek için çok değil mi ya hu :/ ben on günlükken 75-80ml veriyordum.
Ay benim yavrucuk ondan mı hep aç
peki emmesine ragmen niye doymuyormus.sariligi kacti. benimkide bir haftada 170gr almis ben ektra sagip da vericem emdikten sonra.bir hafta sonra degismemisse mama veririm diye dusunuyorum ama yanlismi yapiyorum.sutum bol birdeKızlar bebeğinizin kilosunu tartın evde ben anne sutu diye tutturdum 2 haftada 250 grcik aldı ben yarım saatte bir emzirmemë rağmen..ağla agla agla cocuk durmuyor gunduz olunca yorgunluktan sizip kaliyor.sonra eşime kv dedim bence bu çocuk kilo almıyor doymuyor diye.kv dedi aynı şekilde esimde dogunca kilo vermiştir yeni almaya başlamıştır vs.peki bu kadar niye aglasindi ki?benimki erken doğdu birde miadindan baya bir.sonra işte ben ağladım çok geceleri içim rahat değildi birde sarılık olmayan bebek sapsarı kesildi 4.günden sonra eşim benim üzüntumu ve rahat olmadığımı farkettim aldık götürdük doktora tartı bebegi 259 az dedi 2 haftada ve sarılık olmuş bu çocuk doymuyor dedi evolvia diye mama verdi gaz yapmayan 10 gün sonra gelin dendi gittik 700 gr almış 10 günde en onemlisi de sarılığı gecmis
Ya bazen süt yaramayabiliyormuş, çok israr etme bence, önce bir sağ yeterince geliyomu diye, ha yeterince geldiği halde doyurmuyorsa sütün yaramıyor demektir, ek olarak mama verirsin bunda birşey yokki, sütte vermeye devam et o bebeğini korur. Çok emziriyorum ama ağlıyor demişsin doymuyor gibi duruyor tatlım yaKızlar bebeğinizin kilosunu tartın evde ben anne sutu diye tutturdum 2 haftada 250 grcik aldı ben yarım saatte bir emzirmemë rağmen..ağla agla agla cocuk durmuyor gunduz olunca yorgunluktan sizip kaliyor.sonra eşime kv dedim bence bu çocuk kilo almıyor doymuyor diye.kv dedi aynı şekilde esimde dogunca kilo vermiştir yeni almaya başlamıştır vs.peki bu kadar niye aglasindi ki?benimki erken doğdu birde miadindan baya bir.sonra işte ben ağladım çok geceleri içim rahat değildi birde sarılık olmayan bebek sapsarı kesildi 4.günden sonra eşim benim üzüntumu ve rahat olmadığımı farkettim aldık götürdük doktora tartı bebegi 259 az dedi 2 haftada ve sarılık olmuş bu çocuk doymuyor dedi evolvia diye mama verdi gaz yapmayan 10 gün sonra gelin dendi gittik 700 gr almış 10 günde en onemlisi de sarılığı gecmis
Bir ayda min 500gr almalı demişti ebe bana.. Kötü değil, hiç almayanlar var :/peki emmesine ragmen niye doymuyormus.sariligi kacti. benimkide bir haftada 170gr almis ben ektra sagip da vericem emdikten sonra.bir hafta sonra degismemisse mama veririm diye dusunuyorum ama yanlismi yapiyorum.sutum bol birde
Eczacı günde 4 kere 4 damla demişti. İlk oğlumdada öyle kulkanmıştım. Bu bebişdede öyle başladım ama git gel dereotu yiyorum. Faydası oldu gibi gazını rahat çıkarıyor o yüzden damlayı azalttım bayagı..Nasıl kullanıyorsun ? İçinde yaş grupları ayrılmamış.sadece günde 3 kez 4 damla diyor.
Bende almaya karar verdim cık dogdugunda sağmak için önerileri alalım kullananlardan? Bugun siparis vereyim diyordum e bebekten avent in manuelnden?önerisi olanKızlar ben göğüs pompası alıcam elektrikli.. Avent mi? Lansinoh ikisi bir arada mı? İkisinide iyi fiyatlara buldum, ama seçemiyorum
Çok şükür meme ucu sorunumuz yok emiyor minnakım. Tabi kopmak üzere o ayrı meseleUzulme canm hem hastane piskolojisi hem yeni dogum sebebiyle benim ilk 2 gun gelmedi eve gelip dus aldiktan sonra duzene girdik. Sarilik olmasin die mama vermen lazim. Elinden geldigi kadar emzirmeye calis ilk bebekse ucun yoktur tam kavrayamiyordur biraz ugrascaksin annesi.
Bana da sürekli bu çocuk aç diye geitiriyorlar. Halbuki yeni yedirmiş oluyorum. Yanağına elini deydiren ( neden deydiritorlarsaSütümün rengi Şeffaf oluyor bazen ve o saat aralıklarında çok ağlıyor.ben emiyor da Allah Allah altında temizlendi gaz var ok ama bu ağlama o ağlama değil diyorum.annem dedi doymadı aç o çocuk kiminin sütü Öyledir falan..vicdan azabı çekiyorum bu kez.mamayı verdim onu da içti.ardından yine meme emdi ve uyudu hem de uzun bir süre.mama yiyince derin uyuyor.ben de bilemedim.
Günde 2 ya da 3 defa mama veriyorum o da çok ağlayınca..aslında memeyi çok seviyor.7/24 yatar yani mümkün olsa:)
Yoga için biraz erken ya.. İyileşir iyileşmez başla hocanada dersin ona göre başlatır, yogada esneyeceğin için dikişleri pek zorlamamak lazım ilk etapta :/
Gözün aydın hayırlı olsun cNım :) çKızlar selam..
Biliyorsunuz dun suni sancı alacaktım Ama kontrole gittiğimzde birde ne görürüz , kızım kanala tam girmediği gibi birde tamamen kafayı yoldan çıkarmış
Zaten 4 kilo oldugu bu saatten sonra kanala inecegıne ihtimal vermedik ve saat 12.30 gibi sezaryene alındım. Bebek iri oldugundan genel anestezi uygun görüldü ve saat 13.00 de kızım doğdu. Ultrason ölçüleri neredeyse dogru cıktı 3955 kilo boyu 52 cm.
Dikiş yerlerim cok acıyorsütüm yok denecek kadar az ve kızım tam bir cadı sürekli meme istiyor emzık vermek zorunda kaldık yoksa susturmak mumkun deıl :)
Humana still tea aldım insallah işe yarar bu durum moral bozucu
Hepinize teşekkür ederim..
Ha bu arada bence bebegın kanala inmesinin yürümekle zıplamakla falan alakası yok ineceği varsa iniyor bu kadar :))
Ya kizlar sutunuzu saginca ne kadar oluyor? Bizim.bugun 10. Gunumuz tek gogsumu sahdim 80cc cikti. Bebekler daha cok cekiuorlarmis yani 100cc desem bebege yetmesi gerekmez mi? Bazen iki gogsude veriyorum 200cc olurBenim bebis neden surekli araniyor elini emiyor. Omzuma koyzam omzumu emiyor koluma alsam kolumu emiyor 10dk vermesem.aglamaya basliyor yikiyor ortaligi kendimi inek gibi hissediyorum artik valla odadan cikamaz oldum surekli emzirmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?