Aynen canım işe yaradı sanki baya azaldı :)Denedinmi canim? Ben bogle yapmaya devam ediyorum aglamadan mizmizlaninca saatini biliyorum artik veriyorum sakince yiyor cok sukur bayaga fark var
Bende hayalini kuruyorum hep bebegimle disarda parkda gezmeyi insallah kisa surede havalar isinirda cikariz bebislerle
Benimki de yapamıyor canım, son 10 gündür bi pazar bi çarşamba yapıyor,4 güne bir yani.. Dr a sordum bende bi sorun mu var diye, bir haftaya kadar yapamayabilir sorun yok dedi.Ya kızlar kakasını yapamayan bebiş var mı? 4 gün oldu. Gazını çok rahat çıkarıyor ama günlerdir kaka yapmıyor.
Komşum demişti canım oğlu kolikmiş 4 ay uğraşmış. Sonra dereotunu duymuş habire yemiş. Çok faydasını görmüş. Çocuğu rahatlamış. Bende başladım bugün 3. gün gazı oluyor ama maşallah rahat çıkarıyor. Kendimde de faydasını gördüm özellikke mide gazım çok rahat çıkıyor. Midemi hiçbirşey rahatsız etmiyor. 2 demet aldırdım temizleyip kavonıza doldurdum. Git gel yiyorum.
Cqnım uygun arıyorsan kraftın elektriklisi uygundu. Ondan aldım ben gayet memnunum. Elektrikli olması daha iyi aslında çünkü elle acayip yoruyor.
Aa evet çocuk cerrahı daha iyi aslında.. peki senin bebişinde gmbek kenarlarında hafif deri kalkması gibi birşeyler olmuş mu bu doktor yakarken kenarına mı degdirmiş ne yapmış.
Canım en son uyuduğu zamanda yavaşça kaldır omzuna birkaç pıt pıt yap varsa çıkarıyor. Öyle yatırırsan daha çok uyur. Yada hemen yatırırsan bile azıcık kıpırdanmaya başlarsa yavaşça uyandırmadan kaldır omzuna pişpişle gazını çıkarıp uyumaya devam edebiliyorlar
Cnm benimkide gaz cikarirken uyaniyo ama cikarmadan yatincada kusarak uyaniyor..ben minnosu emzirirken kucagimda kafasini yuksek tutuyorum ve yum vucudu bana donuk oluyo.kafa ve vucut yan bisekilde bana donuk olunca daha meme agzindayken gark ediyo..cozum bu oldu..gece bu sekilde emzirip direk yataga koyuyorum bikacgundur gayet iyi
Lansinoh manuel pompam var..cok mrmnunum..5 dk da 150 ml sut sagdim gecen gun ..fiyat olarakta uygun
Yok artık sarılık riski bittiği için her uyandığında veriyorum, uzun uyumuşsa çok emiyor 1,5 saat uyumuşsa biraz emip bırakıyor.. Şimdilik patron o :)Vercem Valla sakinlestiremiyorum cocugu yol gostermesi kolay tabii verme demesi kolay bide yapanin halini gorseler. Bu arada canim sen saatlemi veriyorsun
Almış ama canım ya, ilk bir kaç hafta biraz zor oluyor, ama düzene giricektir..gunde 30gr almalıymıs sanırım, bızımkı hastaneden cıktıktan sonra bır haftada sadece 100gr almıs
Canım ön süt arka süt diye bir durum varmış. Asıl kg aldıran yaglı süt arkadan gelen sütmüş. Memeyi kaç dk emiyor bu önemli.. faydalı olan kısmı emiyormu? En az 5. 10 dk emmesi lazım. Memede uyuyorsa mutlaka uyandır. Emmeyip uyuyorsada mutlaka o sütü sağ.. benimkininde sarılığı çıktığı için sütümü sagıp bebek uyurken çay kaşıığı ile minik minik agzına akıttım hep bayagı uğraştım o zaman 1 günde 14.30 dan 13.50 a düşmüştü. Daha sonraki günlerde yapmadım rahat uyusın diye bıraktım. Biberon verme uyurken emmez. Ama uyurken çay kaşığı ile (yarım yarım ama sakın tam doldurma ) ağzına yavaşça dök. Uyurken bile yutuyor sütü.
Canım birkaç gün daha yapmazsa doktora götür. 1 haftaya kadar normal diyor doktorlar.
Benimki de yapamıyor canım, son 10 gündür bi pazar bi çarşamba yapıyor,4 güne bir yani.. Dr a sordum bende bi sorun mu var diye, bir haftaya kadar yapamayabilir sorun yok dedi.
ıns kılo alır. ben mamayı aldım ama bu hafta vermıycem. Bebegım tam ememıyor bence cunku bugun emdıkten sonra gogsumde kalan yaglı sutu sagdım, yenıdogan ıcın olan uçla bıberonla verdım ve doydu. Hatta cısını az yapıyordu bır sonrakı kalkısında dırek cıs yaptı. Eger haftaya da cok az aldıysa o zaman mama verırım. Sarılıgı da dusuk degerde, yuksek cıksaydı mamayı dırek verıcektımAlmış ama canım ya, ilk bir kaç hafta biraz zor oluyor, ama düzene giricektir..
Bıberonu gunduz verdım canım gece vermem. Gece ben de cay kasıgıyla verıcem, senın dedıgın gıbı yarım yarım vereyım. Once emzırcem sonra emmeyı bırakınca ya da uyuyakalınca kalan sutu sagıcam. Zaten bebebım o kalan sutu alamadıgı ıcın kılo alamıyor bence, q hafta denıycem olmazsa o zaman mama verırım. Bu arada emerken hep uyuyor ben cenesıne alnına felan dokunuyorum ya da ayagına devam edıyor. sureklı ıteklemeyle emıyor, demekkı hepsını ememedıgınde kılo aldıran kısım kalıyorCanım ön süt arka süt diye bir durum varmış. Asıl kg aldıran yaglı süt arkadan gelen sütmüş. Memeyi kaç dk emiyor bu önemli.. faydalı olan kısmı emiyormu? En az 5. 10 dk emmesi lazım. Memede uyuyorsa mutlaka uyandır. Emmeyip uyuyorsada mutlaka o sütü sağ.. benimkininde sarılığı çıktığı için sütümü sagıp bebek uyurken çay kaşıığı ile minik minik agzına akıttım hep bayagı uğraştım o zaman 1 günde 14.30 dan 13.50 a düşmüştü. Daha sonraki günlerde yapmadım rahat uyusın diye bıraktım. Biberon verme uyurken emmez. Ama uyurken çay kaşığı ile (yarım yarım ama sakın tam doldurma ) ağzına yavaşça dök. Uyurken bile yutuyor sütü.
Canım birkaç gün daha yapmazsa doktora götür. 1 haftaya kadar normal diyor doktorlar.
Aglayincada sakinlestir ogle ver cok sukur sevindim canim)Aynen canım işe yaradı sanki baya azaldı :)
valla benimkine 2 saatte bir versem ağlamaktan içi şişer..ben her acııkmasında veriyorum yarım saatte bir de oluyor saatte bir de..bebek bu sonuçta koca insan değil ki acıktıkça emecekAy kizlar delirecem yaa dk 2 saatdan erken emzirme diyor bebegim saat basi emmek istiyor vermeyince de ciyak ciyak agliyornasil vermiy ya
Aynen canım ya. Dün sabah kadsr ağladı o ağladı bn ağladım anne olmak çok zormuş. Annemin kıymetini Daha iyi anladım. Canım çözüm bulursan banada söyleVallahi baya bakıyorum sağa sola canım.herşeyi deneyeceğim.içim parçalanıyor onu acı çekerken görünce...yavrum aslında o kadar ılımlı bir bebek ki...ah bu gaz...
Canım enfeksiyon var bebeğimde tekrar götür bebeğini canım bende çok az geldi tekrar götürdük az bir şey enfeksiyon çıktı kanamada olunca ikinci doz yapıldı sonra geçtiKızlar k vitamini vurduranlar.. sizdede vitamini vurdurduktan sonra birkaç gün sarı su geldimi göbeginden?? Direk akıntı kan kesildi mi?
Öff çocuğun göbegini gördükçe fena oluyorum ya. Resmen 1 günde deliği yapıştı birbirinesarı yeşil gibi akıntı geliyor şimdide..
Alışıcaktır, memeyi vermek eziyetti başlarda hala tam bilmiyor bana göre emmeyi benim ki.. Biraz sabredicez, düzelicektir, yoksa bak doyuyormuş aslında..ıns kılo alır. ben mamayı aldım ama bu hafta vermıycem. Bebegım tam ememıyor bence cunku bugun emdıkten sonra gogsumde kalan yaglı sutu sagdım, yenıdogan ıcın olan uçla bıberonla verdım ve doydu. Hatta cısını az yapıyordu bır sonrakı kalkısında dırek cıs yaptı. Eger haftaya da cok az aldıysa o zaman mama verırım. Sarılıgı da dusuk degerde, yuksek cıksaydı mamayı dırek verıcektım
Ya bilemedim şimdi, yinede bebek ayrı, hayvanlar kolay kolay zarar vermezler, hatta vahşi hayvanlar yemiyor bile.. Tanıştır bence çok uzatmanın bir anlamı yok :)Ondan korktuk ;( simdiye kadar hic bir hayvanla anlasamadi. Gelen misafiri bile pek sevmiyor
Birden tirmalamaya kalkar falan diye korkuyoruz. Ama kesiler benekleri genel olaeak seviyor o yuzden bir an once alistirmakta istiyoruz
Ben dogumdan sonr ilgilenemedim resmen onun asabiyetide var ustunde
Canım ilk günden itibaren emzirdim doymasada, zamanla alıştı..Arkadaşlar bebeğim pazartesi akşam doğdu sezeryan le sütüm var biraz ama beni emmiyor ya 2-3 kez kisa emdi o kadar zorla ya sagip veriyoruz ya kasikla ama az alıyor mamaya da alisir diye vermedik ama artik icimiz gidiyor denicez mamayi uyanınca sizlere sorum sizinkiler gunde kac cc anne sütü alıyor ilk cocugum cok panigiz nolur tecrübeliler yardimci olsun kendi agrimi sizimi dikisimi unuttum
Doktor zeytin yağı kullan sadece başka bir şeye gerek yok dediSlm anneler :)
Bebegimiz dogdu detaylari yazacagim su gunlercok yogun geciyooo
vucudu pul pul kuru zyagi kullaniyodum dr muz mustela losyon yazdi zyagi bide bunu kullan dedi
Siz neler kullaniyosunuz ucut icin???? losyon yada yag vs?? Cildi cok kotu yavrumunmustela urunlerini kullananlar memnun mu yoksa gerek yok sadece zyagiyla mi devam edryim??
Bende belki lazım olur diye manuel aldım gayet iyi bileğimi biraz yoruyor ama zaten şimdiye kadar 2 kere kullandım süt var mi yok mu diyeŞükür sutüm iyi.. Oğlumun emiş gücüde:) normalde düşünmüyordum almayı ama arada gerekli olur diye bitane manuel alayım dedim... Elektrikli pahalı geldi cok kullanmayacağım çünkü.. Avent te kalitelidir diye dusundum... Bi iki defa elimle sağmam gerekti öyle zamanlar için alıyorum...
Artik ogle yapicam canim butun gece aglatiyordum bebegimi illede 2 saati gecmiycek diye( bi de su gaz problemi cozulse guzel olucakdavalla benimkine 2 saatte bir versem ağlamaktan içi şişer..ben her acııkmasında veriyorum yarım saatte bir de oluyor saatte bir de..bebek bu sonuçta koca insan değil ki acıktıkça emecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?