- 30 Ocak 2015
- 19.934
- 29.146
- 798
- 30
On süt mu canım yok zararlı değil zararlı olur mu hiç sadece on sütte su ve şeker var o dhaa çok aciktryoms sonradan gelen yağlı süt doyuruyo ve kilo aldryomsCanim o zararlimiki?
HahaBirde bebekleriniz emerken tuhaf sesler cikariyor mu gecen hastanede emzirme odasinda 4 5 kadin emziriyoruz,onlardan cit cikmiyo benimki mubarek ih ih hik mik cok cok her sesi cikardi nefes nefese korkuyorum bazen cigerleri mi yetmiyo falan diyeSonra bide gark diye gegirdi herkes bize bakti kendimizi cok vahsi hissettik :))))
20 dk cnm toplamda....Biz de 43 günlük olduk canım. Kaç dk. Emip o kadar uyuyor? Benimki 15 er dk. Emiyor iki göğsü de. İki saate hop açıkiyor yine
Almadığım şey kalmadı şimdi gidip göğüs kalkanı da alıcam:) lansinoh var zaten sürüyorum Çocuk 6 haftalık olcak hala emziremedim sütümde azalıyor çok üzülüyorum en son çare elektrikli pompa alıp sık sık sağıp vercem.. Teşekkür ederim.Canim gogus kalkani kullaniyor musun? Ben de ayni aciyi cektim ama bebegi emzirir emzirmez lansinoh krem sur ve aventin kalkanini tak emin ol 2. Gunde rahatlatiyor ama dikkat edip surekli takman lazim. Bi de emzirmesen bile sik sik sag ki sutun cekilmesin. Gogsu ne kadar sik bosaltirsan o kadar cok sut yapiyor.
Ayy maşallah ne güzel bebek o allah nazarlardan saklasınAnne sutu canim mama evde bulunduruyorum ama haftada bir falan cok doymadigini hissedersem veriyorum.Gerci uyumadigi da oluyor ama uyuduguda oluyor yani :))
Benimki de öyleydi canım şiş gibi olmuştu bi tarafı çok acıyor bi de dar şeyler giyme bol rahat şeyler giy bi de ağrı kesici al paracetamol falan çocuğa zararı olmayan bir kaç güne geçiyo bitiyo gidiyoAz önce dikişler kontrol ettim dış kısmı baya kaybolmuş ama vajina içine doğru Bi pütürlük var sivilce gibi şişmiş sanki bu normal mi böle olan var mı
Evet canım bebek gözleri gri olur. Açık renk olacaksa şimdide oldukça açıktır rengi.Kızlar bebislerinizin gozleri ne renk bizimki renkli görünüyor ama degisebilir diyorlar siyah renkli gözler de renkli mi oluyor bebekken acaba. Benim gozler kara eşimin yeşil ben hep renkli olsun istedim belirginlesene kadar sabirsilaniyorum
Kızlar bebeğinde hırıltı olan varmı gece özellikle çok fazla var kaç haftadır geçmedi kalıcı bişey gibi bugün burun damlası aldım ama ilk seferde pek değişiklik yok.. Ne yapmam lazım ama doktora mı götürsem.. Bir de yüzü boynu ensesi hep alerji kırmızı kırmızı yanakları pütür pütür özellikle o da kalıcı bi gider gibi oluyo birden iyiyce artıyo internette araştırdğm kadarıyla bazı bebeklerde oluyo geçici yazıyo ama bu birden çoğalıp azalması endişelendiriyo alerjisi mi var acaba diye :/
Sürüyorum firkan. Şimdi bir krem vermişti sürünce suyla yıkansa bile zor silinen bir krem. Çinkoluymuş. Pişik mantara dönmüş zaten. Sürekli geçip tekrarlaması ondanmış.O gece emzirmesi memeden bıraktırana kadar devam ediyor canım
Canım bazı kişilerin sütleri fazla doyurucu oluyor. O yüzden hemen doyuyordur. Memede uyursa yanaklarınla oyna emmeye devam eder. Mesela benim bebiş emiyo emiyo iyice yumuşayınca azalıyor ya süt minik minik arada çekiyor bu arada uyuyor. Devam ederse birkaç dakika sonra süt yine artıyor yine uzun ritmik çekiş yapıyor. Devam ediyor emmeye oda bitince uyuyor zaten meme düşüyor agzından...
Senin bebiş kendi bırakıyorsa memeyi doymuştur. Uyur. Acıktığını anlamaz diye bir durum yok. Acıkınca agzı çok şapırdar ve elleri agzına denk geldiğinde fena saldırır. Sen kucagına aldığında süt kokunu duyuyor ve uyanınca haliyle memeye saldırıyor. Ama uyanmasa uyumaya devam eder.
Bizdede öyle değilmi uyurken karnımız acıkıyormu? Ama sabah 5 dede kalksak 8 dede kalksak uyandığımızda karnımız aç oluyor
Doktorlar 5 saate kadar normal diyor 6 saat uyuyorsa o zaman problem vardır. Acıkmayı bilmiyor falan dersin. Benim bebişde maşallah uyuyor ama 5 saat hiiç geçmedi şapır şupur yapıp uyanıyor.
Krem sürüyormusun canım o kaka degersede pişik artar.
Allah yardımcın olsun.
Paylaştığın yazı çok güzel okudum. Bebekkerin kakasına bu kadar takılmayın. Ekstra kusma ateş yoksa bir kakaya göre hasta falan denmez. Bizim yediklerimizsen ön sütten falan habire değişebilir. Benimkinin kakasındada mukus var. Ama sarı..
Büyük oğlan hasta benim ondan bebişede geçmiş.habire kusuyor. Boğazları kırmızı dedi doktor. Ama o kadar. Şükür ciğerlerde birşey yok. Öksürük yok ishal yok. Söyledim mukusu normal dedi. İlaç vermedi birkaç gün daha geçsin artarsa ilaç veririz dedi.yani her durum ciddi hastalık degil.
Şu şapka olayındada yazıyı yazan kişiye katılıyorum.
Yav arkadaş evde çıkarın şu şapkaları çocuklar iyice bunalıyor. Kafaları bıngıldakları öyle kolay üşümez. Yapmayın bu kadar sıcaga alıştırmayın.
Banyo sonrası takın şapkayı..
Eldivenleride çıkarın el kasları gelişsin. Öyle güzel tutuyorlarki elinizi kıyafetinizi göğsünüzü.. sanki enerji veriyor size
merhaba ben bebegimi goguslerimin yarasi yuzunden emziremiyodum o kadar aciyodu ki agliyodum emzirirken lansinoh kullaniyodum surekli ama etki etmedi int okudum silikon gogus ucu diye hemen eczaneye gittim sabah bebedor un verdi eczaci hemde cok ucuz 6 tl ye icinde 2 tane cikiyo allah onu ywzandan razi olsun kizim kendi memem gibi aldi emdi ilk gun acidi fskat sonrs gecti 7 gun sonrada tamsmen iyilesti kopacak gibi yara olmustu cunkuAlmadığım şey kalmadı şimdi gidip göğüs kalkanı da alıcam:) lansinoh var zaten sürüyorum Çocuk 6 haftalık olcak hala emziremedim sütümde azalıyor çok üzülüyorum en son çare elektrikli pompa alıp sık sık sağıp vercem.. Teşekkür ederim.
Doktor da batma dedimi? benimkininde ayak tırnakları gömülü ama sonra düzeliyor bu durum. İlkindede öyleydi. Batma olduğu nasıl anlaşılır ki?Sürüyorum firkan. Şimdi bir krem vermişti sürünce suyla yıkansa bile zor silinen bir krem. Çinkoluymuş. Pişik mantara dönmüş zaten. Sürekli geçip tekrarlaması ondanmış.
Kakada mukus olayını foto çekip acıbademde doktora sordurdum. (Kuzenim orada çalışıyor onun aracılığı ile) "kurutemiş çok yiyor olabilir, Sütten ne kdr uzak dursun desemde duramaz. " Demiş.
Bu arada bugün gene doktora grldik. De ki nedenayak baş parmaklarında tırnak batması oldu
Evin ısısı evet yüksek sanırım kaloriferi hiç kapatmıyoruz doğduğndan beri gece gündüz yanıyor ama sürekli havalandırmaya çalışıyorum evi en iyisi bi termometre almak sanırım. Zeytin yağı ve kaynatılmış şu ile silince biraz azalmıştı kızarıklar ama yine geliyo gerçekten çok can sıkıcı neyse madem normalmiş allah beterinden saklasın bebeklerimizi. Teşekkürler.bebeklerde ilk aylar hırıltı olabiliyor, benim kızımda da hırıltı vardı otribebe burun aspiratörü aldık 3 gündür temizliyoruz ve hırıltısı geçti, burun geniz dolunca yine hırıltı oluyor. burnunu temiz tutmaya çalış geçer, geçmezse bir doktora götürürsün. evin ısısı çok yüksek olduğunda da burun tıkanıklığı ve hırıltı oluyor, ona da dikkat etmek lazım.
kırmızı kabarcıklar bizde de var bugün epey azalmıştı yanaklardakiler ama kafa derisinde saçın içinde çoğalmış şimdide, geçici durumlar ama işte yine de can sıkıyor.
Ben onu da denedim hatta ilk 2 hafta sırf onunla emzirdim acısı bir türlü geçmedi.. Memeni direk ver o plastikle iyileşmez dediler bıraktım onu.. Lansinoh şimdi acısını hafifletti ama emzirmiyorum sadce krem sürüp iyileşmesini bekliyorum cesaretimi toplayabilirsem yeniden emzirmeyi deneyeceğim:/ teşekkür ederim.merhaba ben bebegimi goguslerimin yarasi yuzunden emziremiyodum o kadar aciyodu ki agliyodum emzirirken lansinoh kullaniyodum surekli ama etki etmedi int okudum silikon gogus ucu diye hemen eczaneye gittim sabah bebedor un verdi eczaci hemde cok ucuz 6 tl ye icinde 2 tane cikiyo allah onu ywzandan razi olsun kizim kendi memem gibi aldi emdi ilk gun acidi fskat sonrs gecti 7 gun sonrada tamsmen iyilesti kopacak gibi yara olmustu cunku
Canım emzirmen bitince o kelebekleri gögsünde bırakarak kapatmayı denedinmi? Odamı iyileştirmedi?Ben onu da denedim hatta ilk 2 hafta sırf onunla emzirdim acısı bir türlü geçmedi.. Memeni direk ver o plastikle iyileşmez dediler bıraktım onu.. Lansinoh şimdi acısını hafifletti ama emzirmiyorum sadce krem sürüp iyileşmesini bekliyorum cesaretimi toplayabilirsem yeniden emzirmeyi deneyeceğim:/ teşekkür ederim.
Sürüyorum firkan. Şimdi bir krem vermişti sürünce suyla yıkansa bile zor silinen bir krem. Çinkoluymuş. Pişik mantara dönmüş zaten. Sürekli geçip tekrarlaması ondanmış.
Kakada mukus olayını foto çekip acıbademde doktora sordurdum. (Kuzenim orada çalışıyor onun aracılığı ile) "kurutemiş çok yiyor olabilir, Sütten ne kdr uzak dursun desemde duramaz. " Demiş.
Bu arada bugün gene doktora grldik. De ki nedenayak baş parmaklarında tırnak batması oldu
Allah yardimcin olsun canim senin o zaman. Karsinda cok zeki bi kadin var ablasilan oglunu yonetmesini cozmus.Esimle basbasayken cok iyiyiz
cok ilgili ve romantiktir
ama ne zaman anasi araya girse olay farklı boyuta geciyor
biraz ana kuzusu idi
30 yil despot yonetimden cikip benimle evlenmis bütün sulale kv den felaket korkuyor hem kendi tarafi hem koca ttarafi
2 senedir de birlikteyiz
eskisine gore yine toparladi ama
anas muhteşem duygu sömürüsü yapior
agliyor hastahanelere düşüp acindiriyor kendisini
eeee adam da anasi haliyle ici yaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?