- 30 Ocak 2015
- 19.934
- 29.150
- 798
- 30
Her altını actgmda krem zeytinyağı pudra üçünden birini suruyorum bide ben insallh pişik olmaz29 günlüğüz.
Normalde göğüs ucumu yumuşatmak için sağıp veriyordum. Gene kaka durumu aynıydı. Bu sefer daha da dikkat edicem
Bence mamadan oluyo bende dün durmadı bi mama veriyim dedm verdgm mamanin hepsini kustu kullanmicam dursunDoktor 260gr aldığı kontrolde mamaya başla mutlaka dedi aldım ama bir haftada 6-7 kez verdim o haftanın son iki günü emzirme kampı uyguladım biberona hemen alışmaya başlamıştı çünkü birde bazen emdikten sonra çok az kusuyordu ama mamayı fışkırtıyordu bebeğim hatta bi doktor reflü dedi ama mamayı kesince kusmalar azaldı inşallah seninkide almıştır canım
Bizde 50 gunluk olduk cnm bazen 3 bazen 4 saatte bir acikiyor..Aciktigi zaman uyanir bi sekilde belli ediyor zaten ve benim kizim 50 gunluk oldu dr da uyuyosa elleme dedi,ilk haftalar 2 saatte bir emziriyordum bende
Cnm biz zeytinyagi ureticiligi yapiyoruz..zeytinyagi her bakimdan faydali bir bitki fakat icinde asit barindiriyor cnm bu bakimdan cok sik kullanmani tavsiye etmiyorum..bebeginin kucuk oldugu icin cildi buna musade etmeyebilir..zorunda olmadikca cok surme soyle 3 yada 4 ay ondan sonra bagisiklik artar az daha surersin bisi olmazda iste anladin sen onuHer altını actgmda krem zeytinyağı pudra üçünden birini suruyorum bide ben insallh pişik olmaz
Masaallah cnm bir aylik mi oldunuz
Doktora götürdüm mü canım inşallah geçer canımEmziren anneler grubunda da o tönde görüşler var.
Sadede üşütme gazı geçermiş.
Neye inanacağımı şaşırdım
M mambia krem kullanmamıza rağmen kötü durumdayız. Hatta bugün daha da ilerledi.
Altını kapatmadım, yüz üstü ystırdım toto açık hslde. Sürekli kaka yaptı ve her seferinde yukadm kuruladım. Beş battaniye işedik kakaladık. Gene de sonuç artış göstermesi olunca oturdum ağladım
Kendimi ilk defa bu kdr çaresiz hissed,yrm
İnşallah canım dökülmezSağol canım çıkar sonradan bunlarada dokuluyo diyolar inşallah dokulmez
Surekli Zeytinyağı kullanmiyorum zaten canım psik kremi pudra kakasini yapamadgi zaman genelde zeytinyağı suruyorm kasiklarina felan sıcaklik versn diyeCnm biz zeytinyagi ureticiligi yapiyoruz..zeytinyagi her bakimdan faydali bir bitki fakat icinde asit barindiriyor cnm bu bakimdan cok sik kullanmani tavsiye etmiyorum..bebeginin kucuk oldugu icin cildi buna musade etmeyebilir..zorunda olmadikca cok surme soyle 3 yada 4 ay ondan sonra bagisiklik artar az daha surersin bisi olmazda iste anladin sen onu
Telefonundan resmi ac ekran görüntüsü al fotoğrafın boyutu büyük olduğu için kabul etmyo aldgn ekran görüntüsünü koyablrsnKizlarrr avatara resim koyamiyorum dosya boyutu nedeni flan diyo nasil yapabilirim bilgi verecek olan var mi??
Cok tsk ederm cnmTelefonundan resmi ac ekran görüntüsü al fotoğrafın boyutu büyük olduğu için kabul etmyo aldgn ekran görüntüsünü koyablrsn
Canım sen doğrusunu yapıyorsun amA ben doğruyu bile bile mecburen yanlış yapıyorum benimki en fazla 5dk emdikten sonra sut azalınca ya ağlıyor ya da memede durda bile emmiyor sdece ağzında memeyi geveliyor. Hiç yutma sesi gelmiyor. Bende mecburen meme değiştiriyorum. Emme bittikten sonra pompayla sağıp arada veriyorum son sutu.
@nisancan cnm annenin ön sutunde yeterli miktar da su ihtiyacini karsiliyor bebek. o yuzden sadece anne sutu ile beslenen cocuklar da su vermenize gerek yok diyorlar.( cok sicaklar haric)
ama mama ile beslenen cocuklar da, muhakkak her beslenme sonrasi, bir tatli kasigi kadar kaynamis sogumus su verilmesini oneriyor drlar.
kabizligi onluyor, agzi da pamukcuk olusumunu engelliyor, su ihtiyacini karsiliyor
@MaqameT bu konu benim de aklimi karistiriyor. yani sutumuzden yediklerimizin ozellikleri(vitamin mineral yag protein vs) geciyor ama gaz yapma ozelliklerini notrluyor mu acaba
keske benim sipa da gunde 5-6 kez kaka yapsa da ben degistirsem. islak mendiller bezler feda olsun. o kaka yapamama sancisini gorunce
lavman ayri bir dert
O gece emzirmesi memeden bıraktırana kadar devam ediyor canımBisey sorcam kizlar..biz gece emzirmesini ne zaman birakcaz..alti aylikken falanmi..daha once anne olmuslar tecrubeli iyi bilir :)
Canım bazı kişilerin sütleri fazla doyurucu oluyor. O yüzden hemen doyuyordur. Memede uyursa yanaklarınla oyna emmeye devam eder. Mesela benim bebiş emiyo emiyo iyice yumuşayınca azalıyor ya süt minik minik arada çekiyor bu arada uyuyor. Devam ederse birkaç dakika sonra süt yine artıyor yine uzun ritmik çekiş yapıyor. Devam ediyor emmeye oda bitince uyuyor zaten meme düşüyor agzından...Gunaydiiiinnn aannişler
dun başladım ufaktan calismaya
oglumu 3 saat anneme biraktim
pofff ne zor ve stresli bi durum
3 gündür uykuya dalma problemimiz var
1 saat sebebsiz mizirdanmadan dalmiyoruz
eeeee zaten 20 dk tek emdi 2 saat uyumadan uyandirma modu
uyandirmasam bu çocuk kesin ac modu
Simdi sorum su bizim emzirme suremiz kisaliyo
1 saaten 45 dakikaya ordan yarim saate son 4 gündür 20 dk bazen 15 dakikaya indik
20 dk emmekle 3 saat tok durabiliyor mu. Ac olsa aglar diyorsunuz ya
ben sanki bizimkisi ac olsada aglamaz gibi düşünüyorum
Sureyi aşınca kaldiriyorum
o zaman deli gibi saldiriyor :/
Krem sürüyormusun canım o kaka degersede pişik artar.firkan @serppp bizimde tek tesellimiz wc eğitimi :) alıştırdın falan diyenlere direk wc eğitimin erken verdim bunda ne kötülük var diyorum
Bez konusunda dün hiç bezlemedim. Müslin beze battaniyeye sardım. Hafiflediğini gördüğümde kaka sonrası gene aynısı oldu. Anlamış değilim. Kaka zaten o kısımlara deymiyor. Nasıl olurda tekrarlar:/
Dün gece kakasında mukus gibi uzayan şeyler de gördük. Daha önce ufak tefek görüyordum. Ama bu sefer epey uzun bir şeydi. Alerjisi mi var diye süt ürünlerini kesicem. süt ürünleri dışında ne yenirse :/
Bu aralar herşey için "alıştırdın " yorumu yspılması sinirleirmi geiryor. Kimse kiöşn ne çektiğini ne yşadığını bilemez. Ama hemen herşeyde aha hep sen alıştırdın.
Kucağa alışmış mesela. Arkadaş bu bebek emerken kucakta, gaz çıkarırken kucakta. Eh bir aylık bebek bu zaten emme kaka yapma gaz çıkarma dışında bir aktivitesi de yok. Kucağa Alışacak tabi diyorum. Tabi kolik bebek ne demek bilmiyrlar.
Sanki birisind al sen bak demişim gibi. Çok dertliyim, millete cevap vermeyince içimde patlıyor
Kimse kaka yaparken altı açık olmasını istediğine inanmıyordu. Yarı kırk mevlüdi yaptık. Herkes orada gördü, gaz çıkımı var. Kıvranıyor, ama . Bez temiz, açılımca hopp yapıyor.
Ay bir de mevlütte alt açma işini yapan kuzenimi resmen kakaya buladı. Taaa bir metredem fszla olam duvara kadar sıçrattı:) olay oldu :)
Gunaydiiiinnn aannişler
dun başladım ufaktan calismaya
oglumu 3 saat anneme biraktim
pofff ne zor ve stresli bi durum
3 gündür uykuya dalma problemimiz var
1 saat sebebsiz mizirdanmadan dalmiyoruz
eeeee zaten 20 dk tek emdi 2 saat uyumadan uyandirma modu
uyandirmasam bu çocuk kesin ac modu
Simdi sorum su bizim emzirme suremiz kisaliyo
1 saaten 45 dakikaya ordan yarim saate son 4 gündür 20 dk bazen 15 dakikaya indik
20 dk emmekle 3 saat tok durabiliyor mu. Ac olsa aglar diyorsunuz ya
ben sanki bizimkisi ac olsada aglamaz gibi düşünüyorum
Sureyi aşınca kaldiriyorum
o zaman deli gibi saldiriyor :/
yok canım almıyo zaten o 10 dk emişle 2 saat uyuyo ama uykuda hep ıkınıyo işteHayirli olsun canim bizim gibi gaz skntin baslamis. Benim oglumda ikinio ve hic bitmio ikinmasi dr gazman olmus dedi seninkininde gaz bagirsakta canm alttan bol bol ses duyacaksn ama ikinma hic bitmio bide altini her actiginde diLerini bukup karnina ittir oyle daha rahat gaz atio :) Her emmede mutlaka midedeki gazi cikart yoksa bagirsaga siziyor. Gecede o birakti die hemen cekme memeni biraz agzinda gezdir bakalim aranip alicakmi?
Dayanamadım doktora götürdüm. 5 günde 300 gr almış 20 günlük ve toplam 1 kilo almış zayıfta doğmadı ki 3800 doğmuştu doktor fazla buldu ve sık emmek istese de oyala 2 saatte bir emsin dedi genelde öyle emiyor ama bu ara 5 dk emip uyuyakalıp 10 dk uyuyup gene aranıyor birde bu ıkınma problemi bende hal derman kalmadı 20 dk bir emzirmekten doktor bebekler çabuk alışır zor vazgeçer alışkanlık edin ne kadar sık emzirirsen o kadar ıkınma isteği olacak dedi artık her aranıp agladıgında aç diye emzirmeyecegim sırf o yüzden sütüm varken gögüs acıma katlanamayıp bazen mama veriyordum. Nurse harweys verdi baktın cok gazı ver verirsin dedi. Kakasını yapamazsa derece ile makatına azıcık daire ciz yapar dedi. Birde karnına sıcak havlu koy dedi sizin de bilginiz olsun kızlarCanım tamamen gazla ilgili bizimkisi de aynıydı korkutman istemem inşallah seninki bu kadarla kalır artarak devam ediyor yani bizde öyle oldu kaka sayısı da günde bir şimdilik bir geçen gün çok yaptı sulu sulu ishal diye doktora goturduk. Biz de ilk başta hep kaka zannettik emiyordu ıkınırken kusuyordu yine emiyordu bir kısır döngü olarak böyle gidiyordu. Bir de bizimki kakasını yapamadığında yediği herşeyi kusuyor ne zaman kaka yapıyor kusma azalıyor. Amma velakin çok çok kusuyor her emzirmede ust baş değişşyoruz onluk de olsa bez de koysak illa üstüne geliyor.evde kusmuk olmayan ne halı ne koltuk kalmadı.
Birebir aynu sayiliriz ilk gunden beri kizimla yalniziz dogumdan sonra bi de kalcada ilik icinde ödem olustu bende yuruyemiyorum da dogru duzgun. Aksamdan aksama esim de gelmese heoten kafayi yerim herhaldeAyni şehirde olmak da bazen çok işe yaramıyor. Ben de annem de kayinvalidem de burda bunalmam diyordum ama sadece ilk bi hafta kesintisiz yanimda kaldılar sonra kayinvalidem koyden sadece sevmeye geliyor hafrada bi iki saatligine. Kendi annem de iki uc gunde bir geliyo yikamak icin. Gece kalıyo arada da uyku görüyorum. Uzakta olsaydım en azından 40gun birakmazlardi diyorum ben de. Eşim de yoğun calisiyor tek başına gazlı bi bebekle cok bunaliyorum
Canım benım gıttıgım doktorda mama verdı ama ben vermedım bebegıme. Baska doktora gıttım ılk ay her bebegın kılo alısı farklı olur dedı, bol bol emzır dedı ve kalan sutu de sagıp pyle ver dedı. Henuz mama vermedım bakalım 1 ayda ne kadar almıs olacakDoktor 260gr aldığı kontrolde mamaya başla mutlaka dedi aldım ama bir haftada 6-7 kez verdim o haftanın son iki günü emzirme kampı uyguladım biberona hemen alışmaya başlamıştı çünkü birde bazen emdikten sonra çok az kusuyordu ama mamayı fışkırtıyordu bebeğim hatta bi doktor reflü dedi ama mamayı kesince kusmalar azaldı inşallah seninkide almıştır canım
Herkes farklı bırsey soyluyor vallahı. Benımkı sımdı 24 gunluk, gece 2.5 -3 saate bır kendı uyanıyor, ıns dedıklerı gıbı buyudukce gece uyanma surelerı artarBizim doktor biraz fazla kişi tarafından tercih edilen iyi bir doktor ve bebekler bir aylık olduktan sonra terbiye edilmeye başlarlar gece 12-6 arası emZirilmez diyor ve sen gece acıkıyormusun uyurken o da emmeden uyumaya alışmalı diyor. Bana da fazla gibi geliyor ama uyanmıyorsa acıkmamış demektir canım yoksa ortalığı kaldırır uyanıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?