2016 Şubat Anneleri

29 günlüğüz.
Normalde göğüs ucumu yumuşatmak için sağıp veriyordum. Gene kaka durumu aynıydı. Bu sefer daha da dikkat edicem
Her altını actgmda krem zeytinyağı pudra üçünden birini suruyorum bide ben insallh pişik olmaz

Bence mamadan oluyo bende dün durmadı bi mama veriyim dedm verdgm mamanin hepsini kustu kullanmicam dursun

Her altını actgmda krem zeytinyağı pudra üçünden birini suruyorum bide ben insallh pişik olmaz
Cnm biz zeytinyagi ureticiligi yapiyoruz..zeytinyagi her bakimdan faydali bir bitki fakat icinde asit barindiriyor cnm bu bakimdan cok sik kullanmani tavsiye etmiyorum..bebeginin kucuk oldugu icin cildi buna musade etmeyebilir..zorunda olmadikca cok surme soyle 3 yada 4 ay ondan sonra bagisiklik artar az daha surersin bisi olmazda iste anladin sen onu

Kizlarrr avatara resim koyamiyorum dosya boyutu nedeni flan diyo nasil yapabilirim bilgi verecek olan var mi??

Doktora götürdüm mü canım inşallah geçer canım

Surekli Zeytinyağı kullanmiyorum zaten canım psik kremi pudra kakasini yapamadgi zaman genelde zeytinyağı suruyorm kasiklarina felan sıcaklik versn diye

Kizlar ben mart abnesi topigindeydim..
Nasil olduysa buraya yazmisim :)
12 subat dogumluyuz ama :)
Saglicakla buyutun bebeklerinizi :)

Canim yutkunma sesi bizde de gelmiyor biz 2.500 ile hastaneden ciktik...
Sadece anne sutu alarak 4.500 lara geldik sukur :)
Benim oglumda sonlara dogru azalinca birakmaya calisiyor agliyor vs. Agladigni firsat bilip basiyom agzina memeyi bir iki firtta cekse kardir diyerek :)

evet haklısın, bebeğin kaka yapmaması, sancısı büyük sıkıntı. benim de ilk çocuğumda kabızlık sorunu olmuştu. şuruplar, yağlar, fitiller çok zorlu bir süreçti ama yenidoğan döneminde değil de 1 yaşından sonra olmuştu. sürekli bez değiştirmenin, bebeğin kakasıyla kirlenen giysilerin hiç dert olmadığını anlıyor insan. inşallah senin bebeğinin de sorunu çabucak geçer.

Bisey sorcam kizlar..biz gece emzirmesini ne zaman birakcaz..alti aylikken falanmi..daha once anne olmuslar tecrubeli iyi bilir :)
O gece emzirmesi memeden bıraktırana kadar devam ediyor canım
Canım bazı kişilerin sütleri fazla doyurucu oluyor. O yüzden hemen doyuyordur. Memede uyursa yanaklarınla oyna emmeye devam eder. Mesela benim bebiş emiyo emiyo iyice yumuşayınca azalıyor ya süt minik minik arada çekiyor bu arada uyuyor. Devam ederse birkaç dakika sonra süt yine artıyor yine uzun ritmik çekiş yapıyor. Devam ediyor emmeye oda bitince uyuyor zaten meme düşüyor agzından...
Senin bebiş kendi bırakıyorsa memeyi doymuştur. Uyur. Acıktığını anlamaz diye bir durum yok. Acıkınca agzı çok şapırdar ve elleri agzına denk geldiğinde fena saldırır. Sen kucagına aldığında süt kokunu duyuyor ve uyanınca haliyle memeye saldırıyor. Ama uyanmasa uyumaya devam eder.
Bizdede öyle değilmi uyurken karnımız acıkıyormu? Ama sabah 5 dede kalksak 8 dede kalksak uyandığımızda karnımız aç oluyor
Doktorlar 5 saate kadar normal diyor 6 saat uyuyorsa o zaman problem vardır. Acıkmayı bilmiyor falan dersin. Benim bebişde maşallah uyuyor ama 5 saat hiiç geçmedi şapır şupur yapıp uyanıyor.

Krem sürüyormusun canım o kaka degersede pişik artar.
Allah yardımcın olsun.
Paylaştığın yazı çok güzel okudum. Bebekkerin kakasına bu kadar takılmayın. Ekstra kusma ateş yoksa bir kakaya göre hasta falan denmez. Bizim yediklerimizsen ön sütten falan habire değişebilir. Benimkinin kakasındada mukus var. Ama sarı..
Büyük oğlan hasta benim ondan bebişede geçmiş.habire kusuyor. Boğazları kırmızı dedi doktor. Ama o kadar. Şükür ciğerlerde birşey yok. Öksürük yok ishal yok. Söyledim mukusu normal dedi. İlaç vermedi birkaç gün daha geçsin artarsa ilaç veririz dedi.yani her durum ciddi hastalık degil.

Şu şapka olayındada yazıyı yazan kişiye katılıyorum.
Yav arkadaş evde çıkarın şu şapkaları çocuklar iyice bunalıyor. Kafaları bıngıldakları öyle kolay üşümez. Yapmayın bu kadar sıcaga alıştırmayın.
Banyo sonrası takın şapkayı..
Eldivenleride çıkarın el kasları gelişsin. Öyle güzel tutuyorlarki elinizi kıyafetinizi göğsünüzü.. sanki enerji veriyor size

bebek büyüdükçe emme süresi kısalır, daha güçlü ve daha çok çektiği için ve süt daha yoğun geldiğinden daha çabuk doyar. bizde de emme süresi kısaldı, normal bir durum, aç kalmışsa basıyor yaygarayı zaten.

yok canım almıyo zaten o 10 dk emişle 2 saat uyuyo ama uykuda hep ıkınıyo işte

Dayanamadım doktora götürdüm. 5 günde 300 gr almış 20 günlük ve toplam 1 kilo almış zayıfta doğmadı ki 3800 doğmuştu doktor fazla buldu ve sık emmek istese de oyala 2 saatte bir emsin dedi genelde öyle emiyor ama bu ara 5 dk emip uyuyakalıp 10 dk uyuyup gene aranıyor birde bu ıkınma problemi bende hal derman kalmadı 20 dk bir emzirmekten doktor bebekler çabuk alışır zor vazgeçer alışkanlık edin ne kadar sık emzirirsen o kadar ıkınma isteği olacak dedi artık her aranıp agladıgında aç diye emzirmeyecegim sırf o yüzden sütüm varken gögüs acıma katlanamayıp bazen mama veriyordum. Nurse harweys verdi baktın cok gazı ver verirsin dedi. Kakasını yapamazsa derece ile makatına azıcık daire ciz yapar dedi. Birde karnına sıcak havlu koy dedi sizin de bilginiz olsun kızlar

Birebir aynu sayiliriz ilk gunden beri kizimla yalniziz dogumdan sonra bi de kalcada ilik icinde ödem olustu bende yuruyemiyorum da dogru duzgun. Aksamdan aksama esim de gelmese heoten kafayi yerim herhalde

Sinirlerim tepemde kocamla aramiz açıldı ve ben resmen nefret ettim ondan

annesi evimi gormeye 2 sene sonra geldi eli bos
Hamilelik döneminde yardim etmedi ugramadi bile
lohusalik döneminde gelmedi
bebek oldu 1 zibin iki de penye ile geldi gördü gitti

ankara merkezde ev tuttuk ofis içn
sadece hafta sonlari kalacagiz yazdan sonra tamamen tasinacaktik

beyfendi tasinma isini iptal etti
annesinin elleri biraz yamulmus fizik tedavi olmasi lazim. Anasina demis koyde herseyi sat bizim eve (ofis) yerles tedavi ol. biz tasinmayiz ilcede kalırız diye

eeeee bana ufak faydasi olmamis
annem herseyi yapmis evimi.silmis supurmus, bi ton esya almış
ama o gelip hazira konacak
gelsin 1 ay kalsin o kadar dedim
kavga cikti bakalim ne olacak

Canım benım gıttıgım doktorda mama verdı ama ben vermedım bebegıme. Baska doktora gıttım ılk ay her bebegın kılo alısı farklı olur dedı, bol bol emzır dedı ve kalan sutu de sagıp pyle ver dedı. Henuz mama vermedım bakalım 1 ayda ne kadar almıs olacak

Herkes farklı bırsey soyluyor vallahı. Benımkı sımdı 24 gunluk, gece 2.5 -3 saate bır kendı uyanıyor, ıns dedıklerı gıbı buyudukce gece uyanma surelerı artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…