2016 Şubat Anneleri

Kızlar sol göğsüm emzirdikten sonra çok ağrıyor. Ağrıyan yeri elledim sivri bi beze var ovaladıkça ağrı artıyor. Süt bezesimi yoksa başka bişeymi anlayamadım. Tedirgin oldum biraz. Benim gibi olan varmı.

Evet iste onu diyorum cok agrili biseymis dedikleri kadariyla insallah kizima yaptirmak mecburiyyetinde kamayiz kiyamam ona(
Canım bize çocuk doktoru netira damla verdi geçirmedi capagi benim esimde doktor oda yanına fucithalmic viskoz kullanalım dedi onu aldık kullandık çok şükür geçti

kızlar fizyolojik burun serumu kullananınız var mı
bizimkinin burnu fena tıkanmış alacam da biri marka önersin alayım :)

yada evde tarifi olan varsa versin :)
Bruno aldık biz onu kullanıyoruz canım

Kizlar 53 gunluguz...fakat 2 gun once bebegim kolik oldu herseyini yapiyorum bi sikintisi yok dalamiyor bi turlu uykuya geceleri uyurdu en azindan gunduzde uyurdu mizlanirdi ama sonuc uykuydu cocuk simdi neden boyle olsun psikolojimi bozmak uzere...
Senın gene 53. gunde baslamıs. Benımkı 26 gunluk 1 haftadır kolıgız. Psıkolojım bozulduu. Aksam 8-gece 1 arası aglarken kıpkırmızı oluyor, masajlar emzırme seansları fayda etmıyor, ne yapacagımı sasırıyorum, az once yatırdım daldı derken 5 dk sonra uyandı yıne cıglık cıglıga. Gaz surubu da fayda etmıyor. Persembe kontrolumuz var doktora sorucam acaba yedıgım ne dokunuyor, cok yıpratıcı bır surec gercekten

Ya tatlim ben az uyumaya alisigim bu yuzden kahve icmeden ayakta kalabiliyorum, calisiyorum birde dusun.. Cay problem yaratirmi bilmem bebekte ama etkisi varsa azartmani tavsiye ederim.. Onunla yatip kalkicakcasin yapicak birsey yok, birde benim yerime koy kendini :/

Ay kizlar kolik hikayelerinizi duydukca fena tirsiyorum :/// Ben biraz durmasa cok uzuluyorum dusunun.. Allahimmm bebegim degil ben gaz sancisi cekiyimmm :) Ben simdi rezene cayi iciyim ofistede iki bardak icmistim zaten

Evet canim geliyor dogdugundan beri ogle yapiyorum cok sukur ise yariyor yoksa oldurur bu kiz beni) burnu tikaninca ciyak ciyak agliyor

deniyeyim canım :)

Dun temizlenince bizimki biraz rahatlamıştı. Olabilir canım.

araştırdım burun tıkanıklığı yüzünden yanlış emerlermiş buda gaz ve uyku problemini doğuruyormuş
az önce tuzlu su denedim biraz sümük geldi, üzerine emzirdim 10 dk uğraştırdı ama uyudu
inşAllah bugün uyur :)

Kizlar 53 gunluguz...fakat 2 gun once bebegim kolik oldu herseyini yapiyorum bi sikintisi yok dalamiyor bi turlu uykuya geceleri uyurdu en azindan gunduzde uyurdu mizlanirdi ama sonuc uykuydu cocuk simdi neden boyle olsun psikolojimi bozmak uzere...

biz bugün 30 günlük olduk ve 3 gündür bizde malesef fena durumdayız
benim sıpa aralıksız 4-5 saat rahat uyurdu ama artık 1 saat bile uyumuyor
sık sık uyanıp mızırdanıyor, bizimkisi şimdilik burun tıknalıkğı gibi görünüyor bakalım nolacak

Bruno aldık biz onu kullanıyoruz canım

şu iki gün tuzlu suyu deniyeyim geçmezse onu alayım canım :*

Cnm süt bezesidr o merak etme.duşa girip ovala havlu isitip koy geçer insallah

Bebislerinize emzik veriyor musunuz. Yine her kafadan bi ses kimi ver diyo kimi verme. Uykuya dolması için gece emzik vermeye başladım yoksa saatlerce emmek istiyor
Bizim dr ver rahatlatr dedi.diger kizimda vermemistim dr lar onermiyo diye.ama resmen mememe yapisik bi bebekti.surekli emmek istyodu vermedgme pisman oldum sonra
Bu kuzuya kac emzik denedysem tutmadi inatci
Ama o inatci ben ondan inatci tutturacam illa.toksa bile hep emmek istyo cunku.bakalim aventi cok ovuyolarlar bir de onu deniyecem umarm alir.uykuya dalmasi icin vermen iyi

canım geçmşş olsun çapak sorunumu var bizde de var 3 damla kullandık en son damla dün bitti sabah gözü yine çapaklı bende çok üzülüyorum son gittiğim çocuk doktoru 2 aylık olmadan göz pınarı tıkanıklığı var diyemeyiz dedi.

Bebislerinize emzik veriyor musunuz. Yine her kafadan bi ses kimi ver diyo kimi verme. Uykuya dolması için gece emzik vermeye başladım yoksa saatlerce emmek istiyor

canım ben 4cü gün verdim, uyumasına cok yardımcı oluyor
emziği alıp anne göğüsünüde iteklemiyor,
ya bu işler iç ses meselesi, sen vermek istersen ver
yoksa başkasını sözleri seni allak bullak ediyor :)

Kalkan kullananlar gece takıyormusunuz? Süt dökülüyor mu? Benim göğüs uçlarım hala acıyo. Kelebek uçlardan takıyom ama bu seferde ped koysamda üstünde kenardan sütler akıyo. Heryerim süt oluyor. Kalkan işe yararmı ki?

Ben konduramıyrum kolikliği
Gazı da
Ikınacak çocuk tabiki diyordum. Ctesi doktor çok gazlı bu çocuk dediğinden beri kabullendim gaz sabncısı diye (tabi o gaz da bendenmiş, çok ince giyiniyormuşum, ve çocuğu da ince giydiriyormuşum. Lohusaymışım, çocuk daha et gibiymiş! Bu nedemekse )
Aynn öyle krizi geldiyse
emmiyor. Evde 3 çeşit biberon var hiç birini almıyor. Krizi yoksa hepsiyle emiyor hiç ayırt rtmiyor.
Ciyak ciyak ağlarken Dilini damağına yapıştırıyor hatta, dilinin arkasını görüyorum.
Ha bazende emiyor emiyor emiyor. Doyamıyor. Süt gekse de memeyle kavga ediyor, aranıp duruyor. Yorgun düşüp uyuyor sonunda :)
Karnı kas katı oluyor.
Yay gibi geriye atıyor.
Omzumda dursun okşansın istiyor(kucağa alışmış gaz başka nasıl çıkacaksa!)( zaten ağlarken almayınca da için nasıl kaldırıyor diyorlardı!)

Dr colinox damla verdi.
İşe yarıyor mu? Henüz anlamadım. Yarayan benim yaptığım süt ürünler diyeti mi yoksa gaz damlası mı bilmiyorum.

Tam bir düşünceye sahip değilim, çünkü bazı gruplara göre kolik ve gaz yoktur, sindirilemeyen/çocuğa alerji(dokunan) yapan birşey vardır ondan ağlıyordur.
Bilemiyorum. Kime uymak gerek.

Şu anne sütü konusunda bile görüş ayrımı var ya şaşırtıcı iki meme var ya ondan

Sen gaz için damla kullanıyormusun?

Gaz damlası veren anneler...
Bizimkinin (colinox) tadı çok kötü olcak ki damlatınca kriz geçiriyor. Süte karıştırıp veriyorum o sütü de içmiyor.
Sizde de aynı sıkıntı var mı?mgünde 4 kez 8damla dedi. Ama 8damlayı damlatamıyorum.

Kalkan ile içine ped koymazsam akıtıyor. Ve gece kullanıyorum.
Benim bebiş gece emmesi az olduğu için sütüm çok damlıyor. Tabi ped iyi değil ve emmezse ondan da sızıyor işte o zaman cinnet geçiriyorum. Yapış yapış iğrenç

Benimkisi almadı, hee şu senin emzikten de almadım. Bi tane tipini beğndiğim emziği almıştım. Alırsa alır demiştim.
Kararsızlığım damak yapısıymış bilmem neymiş için değil tamamen uyurken de alışırsa ve düştüğünde uyanırsa diye çekiniyordum.
Almayınca arada bez değişirken falan ağzına dayıyordum meşgalesi olsun diye her seferinde atıyordu.
Ta kiii geçen sinir anında verdim. O da ne cork cork cork emdi. Ve yarım saatten fazla. Nasıl korktum anlatamam
Uyuyor çekicem bırakmıyor. Heeeııeıe diye ses çıkarıp cork corka devam
Ben şoklarda. Sen nasıl çekip alıyorsun yaa:)
Beni emzik yerine kullanmasjndansa emzik emsin daha iyi

Damlanız hangisi?
Kaç gündür kullanıyorsunuz?

Aynı ben:/
Ayarım yok benim işte o uygun ses tonlulardan değilim.
Bazen cevabı veririm sonra da verdiğim cevap için gece düşünür dururum, 'keşke söylemeseydim. Aman söyledim de değişen birşey mi olacak. İnsanlık bende kalsaydı' vs vs sv
Söylesem dert söylemesem dert

Milupanın rezene çayından damlatabilirmiyim agzına acaba? Hıc uyumadı bugun yattığı anda uyanıyor 5-10 dakka uyumamıştır napıcam yaaa (((
Yaa canim aynn bizimki de bugun kafayi yedim
Kipkirmizi oldu cocuk karni kaskatiydi.
Dr fitil verdi biraz rahatlatti sanki

valla benim sıpa kendisi uyukuya daldığı an pırtt yapıp atıyor ,
o atmazsa ben hafifden döndürüp çekiyorum
o da zaten uykuya dalmak için kullanıyor ağzından düşünce uyanmaz yane :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…