2016 Şubat Anneleri

Benimde baslarda 40cc filandi simdi ohooo :)) Boyle boyle cogalicak seninde iste

Can'ım maşallah ben birşey merak ediyorum göğsünüzü süt gelmeyene kadar mı sağıyorsunuz yoksa gelmese bile yarım saat sağmaya devam ediyormusunuz

Bildiğim kadarıyla 3 lü aşı ayrı yerlere yapılıyo kızlar. Biri koldan diğerleri bacaktan sanırım. Hiç hoşlanmıyorum şu aşı işinden

Selam hanimlar valla 1 saat uyumak bile ne iyi geldi kaç gecedir 1 den aşağı yapmıyorum yok utu yok çamaşır derken..çocukların her ikisi de aynı anda yatinca valla evde yapılacak çok şey olmasına rağmen yattım uyudum..ama kendime geldim yanı..

Şimdi gel gelelim sorulara..canlar şu süt sağma işlemi..şimdi ben normalde 2 memeden veriyorum oğlana karnı acikinca maşallah kilo alımı bayağı iyi din kontrole gittik 3960 dan 5480 olmuş.. Nerdeyse 1500 kilo..
Ama ben normalde emdirdikten sonra saginnca 10-20 bilemedimln 30 cc (çok nadir) geliyor..normal mi?? Tabii bu durumda da oğlanın ne kadar içtiğini kestiremiyorum..

Kayinvaldem gelecek 1 ay sonra biraz stok yopmam lazım ama gün içersinde 2 saatte bir de emiyor nasıl yapıcam??

Benimde baslarda 40cc filandi simdi ohooo :)) Boyle boyle cogalicak seninde iste

ayyyy inşAllaahh yaa, tek temennim akşamları süt üretimi azalıyor bari
ona yetecek kadarı olsun da mama denen şeyi 60 cc de olsa yapıp vermiyim

Can'ım maşallah ben birşey merak ediyorum göğsünüzü süt gelmeyene kadar mı sağıyorsunuz yoksa gelmese bile yarım saat sağmaya devam ediyormusunuz

genelde 15 dk sağıyorum ki 12 ci dk dan sonra gelmiyor ben düz hesap olsun diye 15 dk dolduruyorum

aynı durumdayız canım benimde iki göğüsün toplamı 30 cc ve ortalama 2 saate bir emiyor
dün epey uğraştım bebeğe sürekli babamız baktı bende iyice dinlendim 80 çıktı çünkü 60 sağ göğüsten cıktı
çünkü onu emmedi

kuzenim ebe bana eğer karnı doymuşsa anne göğüsünde iken hafiften gözleri kapanır
uyku moduna gecer demişti hoş onuda çok nadir yapıyor

İşte normalde zaten yetiyor anne sütü hiç mama falan veriyorum ben..ama stok yapmam için de her emzirdikten sonra 20 cc 30 cc çok az oluyor..onu nasıl arttiricam anlamadım gitti bu işi..

Canım burnunu aspiratörle temizleyemedim ben.sen nasıl yapıyosun?çıkmıyor ya :) tıkalı hep çocuğun burnu.
Öyle tek nefeste gelmiyor. Damlatıyorum çekiyorum. Ama 4-5kez damlat çek yapıyorum hatta damlattıktan sonra sonraki deliğe geçiyorum. anca geliyor. Gelince de epey geliyor :)

İşte normalde zaten yetiyor anne sütü hiç mama falan veriyorum ben..ama stok yapmam için de her emzirdikten sonra 20 cc 30 cc çok az oluyor..onu nasıl arttiricam anlamadım gitti bu işi..
Tek goyusle emzir, digerini sakla.. benim ufaklik tek goyuste doyuyor mesela :)

bildiğim kadarıyla üçüde ayrı ayrı oluyor ama emin değilim, burda 2ci ay aşısı yaptıranlar vardı
birazdan cevap alırız
Ben cevaplıyayım. Uç tane ayrı aşı kızlar ne yazık ki. 1 tane sol kol omuza yakın, 2 tane ayrı bacaktan. Biz dün yaptırdık. Aşıdan sonra ağrı ateş olabilir dedi ebe. 6 saat ara ile 1 çay kaşığı calpol şurup verdim. Ateş olmadı ama sabah 4,5 gibi uyudu. Çok huzursuzdu çok ağladı gece. Ne yapsam susmadı. Tüm apartman duymuştur sesini, hiç bebek sesi gelmiyor diyorlardı. Bugün biraz daha sakin şimdi gecenin acısını çıkarıyor hala uyuyor. Aşı yapılırken çok az ağladı ama gece gözlerinden yaşlar aktı saatlerce. Şurubu ihmal etmeyin bence hiç vermeden nasıl geçerdi bilmiyorum.

Önce sağıp sonra emzirmeyi dene
Madem 30cc çıkıyor. O 30cc yi sağ. Sonra emzir. Bebeğin emme gücü daha güçlü olduğu için o doyacağı kadar çekebilir. Gelmezse de çocuk doymadı süt üret sinyalleri çalışır.
Baktın hala doyöıyor sağdığını verirsin

Hadi menenjit hepatit neyse de suçiçeği kızamık kabakulak aşısı ne gereksiz aşılar... Bir çoğumuz o hastalıkalrı geçirmişizdir. :/ neyse o zamana daha var fikrim değişebilir
Yok gecirmemek icin degil o asilar hafif gecirsinler diye seker ya :)

Kizlar 1 ayda iki kg alan bebegim 20 gundur sadece 100 gr almis cok canim sıkıldı cok fazla kan verdik sonrasinda cok halsiz dustu uyudu onun etkisi olabilir mi bilmiyorum cok moralim bozuk

Canım içine minder koy o zaman rahat oluor.
Kizlar saglik ocagindaki hemsire aradi, yarin uc asi birden vurulucakmisiz.. verem, zature ve karma .. bir kerede cok degil mi ya? Ya bebegime birsey olursa
Normal canım 2. Ay aşısı 3 tane birden bir kol bir bacak biride agıza damlaydı benim ilk oğlanda.. şimdi nasıl bilmiyorum.
Karıştırma yok canım ayrı ayrı hepsi.
Hadi menenjit hepatit neyse de suçiçeği kızamık kabakulak aşısı ne gereksiz aşılar... Bir çoğumuz o hastalıkalrı geçirmişizdir. :/ neyse o zamana daha var fikrim değişebilir
Aşı vurulunca hafif geçiriyor. Ben ilk oplanda rota virüsünü kaçırmıştım. 2. Ay dolunca yapılıyordu. Rota virüsüne bir yakalandıki sorma ishal oldu bacaklarından akıyordu hastaneye yaturmışlardı. Bunda inş unutmayacagım. En azından yakalanırsa hafif geçer. İlk oğlan su çiçeği geçirdi bayagı bir hafifti çok şükür. Aşıları kaçırma bence

Bende ikna oldum simdi :).. Insallah kazasiz belasiz atlatiriz..

İnş canım ama verem aşısı olacaklar o yüksek ihtimal ateş yapabiliyor ve aşı olan yer kabuk bağlayıp yara olacak kuruyacak falan... annelik işte aşı yeri acımasada üzülüyoruz

İnş canım ama verem aşısı olacaklar o yüksek ihtimal ateş yapabiliyor ve aşı olan yer kabuk bağlayıp yara olacak kuruyacak falan... annelik işte aşı yeri acımasada üzülüyoruz
Ay evet verem benimde kolumda izi var .. annemlerin doneminde daha da buyukmus yara yeri.. neyse caanim.. yapicaz kurtulcaz bu dertten

Biz dün olduk 2 aşı.. 2. Ay asimizi.. Ateş falan yapar diye carpol aldık ama allahtan gece ateşi çıkmadı çok şükür.. Yanlız sabahtan beri emiyor altını değiştiriyorum gazını çıkarıyorum ve hemen uyuyor anlamadım gitti..akşam beni maffeedecek bu gidişle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…