Basladım canım ama bence bu urun 3 aydan sonra ayaklar dısarıda kullanılmalı,yenıdogan ıcın pek sevmedım ben ama yıne de bı kez dısarı cıktım. O aparatı ben de cok sevmedım,ben cok arastıramadım aslında bıraz daha paraya kıyıp boba alınabılırdı ama arabaya da cok para verdık dıye almak ıstemedım
cadaloz bunlarin hepsi kizli erkekli :))
Aynen aynen, bende alerjiden korkuyorum, esimin bir cok seye karsi alerjisi oldugu icin.. gerci genetik yapiyla alakasi varmi bilmiyorum ama dilerim cekmez yinede
Benim bebegim ilk ay 2 kg aldi emmesi kilo almasi muhtesemdi ilk ay asisini yaptirdim ertesi gun yesil gunde 13 u bulan sulu kaka yapti dr gittik serum taktilar toz verdiler bu arada istahta gitti bu yesil kaka devam edince cocuk dr gittm birsuru kan tahlili idrar tahlili yapildi kaka tahlili yapilmasini istedim gerek yok dedi 6 tup kan birden verdi o gunden sonra da halsiz dustu emmedi uyanamadi zorla sagio agzina verdim ama ishal verdigim geri cikio tozu kullaninca bir kakasi duzgun oluuo sonra yine ayni simdi biraz daha gozu acildi gibi ama ishale devam 24 saatte 11 kezz yapti sariya dondu bu defada acik sari oldu bi tutturamadik renginide kivaminida pztsi gunu asimiz var 2 aylik olacagiz ve bu ay kg alamadi bile dr gore diger ay cok almis gerek yok normal dedi cok sinirim bozuk ilcedeyim ve merkeze gidip ozel bi hastaneye gitcem esimide ikna edemiyorum biseyi yokmus abartma diyo ama belli cocugun karninda acayip sesler geliyo
Belki sever de azıcık durur diye kanguru aldım kızım onuda sevmedi iyimi. Momfort aldık bide. Bilsem ucuz bişey alırdım
Bayada keyifliydi aslında canım ama ne yapacağı belli olmuyr bu çocukların. Bidahakine sever belkide inşallahKanguruya koymadan önce keyfi yerinde olsun cnm. Yani tok altı temiz gazdan veya baska bişeyden ağlamıyorken. Ben ilk öle yaptım. İlk beş dk da uyudu. Sonra uyur yine diye ikinci koydum ama içinde durmak istemedi. Biraz hoplayıp zıpladık sallandık. O arada gazda çıkardık. ☺ rahatladı ve yine uyudu. ben çok gereksiz görürdüm kanguru olayını. Ama işe yarayabiliomuş. Ara ara dene istersen kimi bebek öyle rahatlığını anlıyor ve kabul ediyor.
Ne yerseniz yiyin gaz olacaksa oluyor arkadaslar.Üç gün sadece bulgur pilavı, su,ekmek,pekmez yedim yine gazdan uçacak gibi oğlum. Ondan once bacaklarım çok ağrımasına rağmen gaz yapacak diye süt içmiyor,peynir,yoğurt yemiyordum.Baktım ki alakası yok yediklerimle.Oğlumun doktoru da aynı şeyi söyledi bugün. Gazı bebeğin bünyesi yapıyor bağırsak sistemi gelişmediği için dedi. Senin yediklerin sana gaz yapar değilse gaz denen şey sütle geçmez ,100 gün sık dişini dedi.Oğlum bugün 61 günlük yani şurada kaldı 39 gün. Sağlıklı olsun da evlatlarımız varsın gazı oluversin.Biliyorum o kriz anlarına,kivranmalarina dayanmak çok zor ama Allah'a hamd olsun ki nefes alıyorlar, gören gözleri,işiten kulakları var.Allah daha kötüsünü göstermesin.Diyeceğim o ki beslenmenize dikkat edin. Kendimize iyi bakacağız ki kuzularimiza iyi bakabilelim.Yoksa onların da hali harap
Kesinlikle katiliyorum, benim doktorumda boyle soyledi, bebek gazliysa gazlidir degilse degildir, sutle filan cok etki etmez demisti.. Ben taze sogan ve taze sarimsakli salatalar filan indiriyorum mideme hiiiic birseycik olmuyor, banada gaz yapmiyor ayrica.. bunye meselesi, cok kasmaya gerek yok..
Kızlar benim bebe emzik almıyor, huysuz ve aglak olduğu için emzik alsın istiyorum.bir chicconun yuvarlak uçlu emzigi birde wee nin damaklı emziğini denedim almadi.. Bu soothie emzikler acaba olur mu diye dusunuyorum
Aslinda bakkal enzimleri diyorlar ama ben bayadir goremiyorum bakkalda emzik
Aynı durum bende de var.Aventin damaklisini,nukun damakli kauçuk olanını dahil 5 emzik aldım birini almadı. Ama alması lazım.Benim dünyaya alışamamış oğlum tam bir meme düşkünü. Sadece emme güdüsünü tatmin için bile 30 dk emebilir memenin ucunu sündüre sündüre.Anasının tuvalete gitmesi lazımmış,anası aç kalmış umru değil. Bakkal emziği dediler bize de memlekete haber saldik buralarda dışarı çıkamıyoruz diye.İnşallah bulur da yollarlar diye umut ediyorum. Soothie emziklerin numarası ne bilen varsa aydınlatsın bizi.
ayni dertten muzdaribim altini acinca tok bile olsa kafayi yan cevirip alt degistirme ortusunu emmeye calismasi uetmiyor gibibugun de eldivenler sirilsiklam gece 3yrn beri ne uyudu ne uyuttu memenin ucunu bi sunduruyor ki meme degil jelibona donusuyor. Chicconun slikon wee nin damaklisi var olmuyor. Chiccoyu aldi bir iki pat atiyo soothie alicam da isimi gorur mu kizlar? Bir de ben yalnizca alt degistirme sirasinda aglama emme krizleri icin ve sikintili zamanlarda kullansin istiyorum muptela olmasin yani mumkun mudir
Canım sıkıldu ya, tahmın ettıgım gıbı mastıt olan gogsumde sut azalmıs. Bebıs uyanmadan ıkı gogsumu de sagdım ne kadar cıkacak dıye 100cc cıktı toplam. Mastıt olan gogsumden 40 45 cc anca cıktı.E bu cocuk en az yarım saat emıyor o gogsumu, bosa cekıyormus demekkı. Emse emse 60cc emıyodur ıkı gogsumden toplam. Doymuyor malesed bu durumda, aksamları mebur bı 60cc mama verıcem el mahkum. En ıyı mama markası hangısı, organık bı mama varmıs ama markası neydı unuttum.
Bayada keyifliydi aslında canım ama ne yapacağı belli olmuyr bu çocukların. Bidahakine sever belkide inşallah
ben de tekım canım benımkı de dun oglen 12.30dan aksam 11e kadar her yatırısımda 15 ya da 20 dakıka uyuyup uyandı. En son aksam 8den sonra aglama krızı tuttu ne yaptıysam olmadı, gaz cıkarmak ıcın herseyı denedım ama rahatlamadı bı turlu. En son actım elektrık supurgesını onun sesıyle uyuttum gee 23.30gıbı yattı tam 5 saat uyudu. Cok zor tek olmak
Yaa sizin de mi pişik varbizim surekli gecmeyen ve tekrar eden pisik var ordan yola cikip tahlile yonlendirdiler canim. Onceleri bizim de kalamiz falan iyiydi ama zamanla mi olmus anlamadim ki ben ki yasamini sutle peynirkw surduren insan zor ama kuUm iyi olaun yeree:)
Kızlar Bebek neden kusar? Çok emmedi yani aşırı doluluktan olamaz üşüttümü acaba hiç kusma huyu yoktu od geldi hosgeldi huni varmı
Kimse yokken açıp dene işte daha iyiHee :) snap i ben de merak ediyorum da kimse yok kullanan :)
Canım yaa ama doymasa emme sırasında sinir olur veya ne bileyim uyumaz. Doyuyordur. Bnmkisi de yaklaşık 70cc emiyormuş. Eşim biberınla verdiğinde öyle diyor. seninkide o kdrdır belkide:/Canım sıkıldu ya, tahmın ettıgım gıbı mastıt olan gogsumde sut azalmıs. Bebıs uyanmadan ıkı gogsumu de sagdım ne kadar cıkacak dıye 100cc cıktı toplam. Mastıt olan gogsumden 40 45 cc anca cıktı.E bu cocuk en az yarım saat emıyor o gogsumu, bosa cekıyormus demekkı. Emse emse 60cc emıyodur ıkı gogsumden toplam. Doymuyor malesed bu durumda, aksamları mebur bı 60cc mama verıcem el mahkum. En ıyı mama markası hangısı, organık bı mama varmıs ama markası neydı unuttum.
Ya bir video varBende youtube da bi video var kolik bebek muziği onu actım hemen uyumaya basladı baya da uzun uyudu. Senin bebegıne kolik teshısı koyuldumu?
nazar olmuştur canım bebeğin maşallah ilk ay 2 almış diyorsun..Benim bebegim ilk ay 2 kg aldi emmesi kilo almasi muhtesemdi ilk ay asisini yaptirdim ertesi gun yesil gunde 13 u bulan sulu kaka yapti dr gittik serum taktilar toz verdiler bu arada istahta gitti bu yesil kaka devam edince cocuk dr gittm birsuru kan tahlili idrar tahlili yapildi kaka tahlili yapilmasini istedim gerek yok dedi 6 tup kan birden verdi o gunden sonra da halsiz dustu emmedi uyanamadi zorla sagio agzina verdim ama ishal verdigim geri cikio tozu kullaninca bir kakasi duzgun oluuo sonra yine ayni simdi biraz daha gozu acildi gibi ama ishale devam 24 saatte 11 kezz yapti sariya dondu bu defada acik sari oldu bi tutturamadik renginide kivaminida pztsi gunu asimiz var 2 aylik olacagiz ve bu ay kg alamadi bile dr gore diger ay cok almis gerek yok normal dedi cok sinirim bozuk ilcedeyim ve merkeze gidip ozel bi hastaneye gitcem esimide ikna edemiyorum biseyi yokmus abartma diyo ama belli cocugun karninda acayip sesler geliyo
Verdim canm gaz sıkıntisi yok ishalden oluyor hep sanirim nazar degdi saglik ocagindaki bi anne nazar etti kuzumunazar olmuştur canım bebeğin maşallah ilk ay 2 almış diyorsun..
benim bebekte de çok karın gurultusu var normaldir..bağırsakları bizim gibi düzenli değil yavruların..rezene çayı vermeyi denedinmi rahatlatır bebeği
Benim oglumda biberon almiyordu lansinoh mOmma biberonu aldim yavas akim ve anne memesi gibi ucu hemen kavradi bide meme karmasasi olmuo mememi nasil aliosa onuda oyle aliyor istersen bir bak canm.
Ya bende sizden duyup aldım ama 4+ diyor biberonda tombul biberon geldi bana acaba yanlış mi geldi siz elinizdeki biberonlarin resmini atar misiniz kızlarcanim bende ayni biberonu kullaniyorum dr onermisti hoc problem yasamiuoruz
Yaa sizin de mi pişik var
Bizde de vardı.4-5gündür iyiydi bende diyeti iki gündür saldım:/ bugün gene kızarıklık başlamış.
Biz test yaptıran doktor bulamadık. Madem öyle süt ürünü Yeme diyorlar sürekli
E yumurta da olabilir bi test yap da bilelim diyorum cıkkkk:/
Bi doktor bulmuştum, üsküdarda. Rndevu günü doktor sabahtan rahatsızlanmış:/
Sen ist da mısın? Kime gidiyorsun doktora?
Ya canım çok seçenek var.
Reflü
Üşütme
Çok yeme
Hıçkırık
Gaz çıkarma esnasında
Bir de halk ağzında olan "kusması iyidir" durumu var.
Ağızından burnundan fışkırtarak gelmiyorsa kafaya takma
Ütüle bir havlu koy karnına
Kimse yokken açıp dene işte daha iyikeşfetmiş olursun
Canım yaa ama doymasa emme sırasında sinir olur veya ne bileyim uyumaz. Doyuyordur. Bnmkisi de yaklaşık 70cc emiyormuş. Eşim biberınla verdiğinde öyle diyor. seninkide o kdrdır belkide:/
Ya bir video varkorku filmi gibi. Beyaz gürültü yazınca ilklerde çıkıyor. 9dakiakalık ve siyah beyaz videosu var.
Aayyuyy korkunç yaaa
Ama acayip etkilieşim öocuk korkudan uyuyor diyor
Linki atabilirsem atacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?