2016 Şubat Anneleri

Ben emzik vermiyorum oyle bos bos emmesi icime sinmiyor. Simdi elini emmeye calisiyor ilk nette baktigimda uzun sure emerse parmaklarda incelme falan diye yaziyordu korktum hatta emzik bile vermeyi dusundum. Sonra iyice arastirdim cogu bebekte varmis bu durum ve daha sonra kendiliginden birakiyorlarmis. Ins oyle olur anne olmak ne zormus herseye takiliyoruz biraz rahat olmak lazim sanirim
Insallah birakirlar ben de ne Zaman elini emse memeyi veriyorum bazen emiyor bazen memeyi de istemiyor benim kardesim ve kuzenimde vardi parmak emme olayi. Biraktirmasi cok zor parmaklari inceldi kuzenim ilkokulda bile emiyordu kardesimin parmagina aci surmustuk emdi bi daha aci biber istemisti :KK48:

Sut yeme sut urunleri yeme icinde yumurta bulunan hic bisey yeme et yeme hayvansal hic bi gida yeme tamam hic birini yemedim dun aksam bi patates yedim hoooppp yine ayni seyler basladi ne yicem ben yaaa o kadar kati diyet yapiyorum ki ekmegi fazla yeyincede oluyor sanirim sadece su icecegim bu gidisle
Canim Allah kolaylik versin cok zor gercekten

Kızlar sezaryen olanlara soruyorum ameliyat izinin üst kısmında tam hobege gelmeden ki bölgede bi tuhaf bi his hissediyor musunuz . tarif edemiyorum ama bi değişik sanki olmayan biseye dokunmak gibi :)))))
Kesinlikle evet :)))) arada yokluyorum benim karnim cok buyudugunden su an biraz burusmus kagit gibi duruyor dokununca dedigin gibi garip bi his oluyor

Anam kız insanlara iyilik de yaramıyor.bizim arkadaş grubunda bir kız bebek annesi daha var.ama onun ikinci çocuğu.aspiratör kriz anlarında kurtarıyor bizi dedim hani öok ağlıyorsa falan.ben çocuğumu aspiratörle büyüttüm canım demiş deli mi ne ya.bilirim onun bu halleri olur arada. Da yani gereksiz.ne yaparsan yap hayret :21: :D

Benim yarin kalabalik bi misafirim gelecek ustelik sabahtan rapor almaya gitcem annem 3unu iddare edemeyeceginden ikizleri de alicaz ama bugun hiiiiiic uyumadiklarindan dusa falan giremedim sooyle keyifli keyifli banyo yapmayi ozledim
Canım naptın savuşturdun mu misafirlerini:) ? Rahat durdu mu bebeler?

Maaşının bir kısmı da yatmıştır. Ben çoğunu aldım.bizim şirket on günde bir onaylamış parasız kalmayayım diye. Toplu çekmedim yani:KK66:

Ha bunu E devletten bakabilirsin 122 yatmıştır.
Ben çalışmıyorum cnm. O ihtimalde yok. Valla merak ettim ne parası. Eşimin sigortası yüksek yatıyor varsa bş alaka onla ilgilidir.
2.gün bugün bizimkide uyuyor. İnlemesi ve ateşi yoksa verme canım. Akşam durumuna bakarsın :KK66:

Anladım canım belki başka birşeye alerjisi vardır. Yada gerinip kusuyorsa sadece gazdır belki.. böyleolduğunda hemen ütü ile havlu ısıtıp karnını ve ayaklarını sıcak tut. Sıcak su torbası koy. Havalar ısındı diye üzerini incelttiysen ondanda gazlanmış olabilir. Sadece yediklerimizden degil ayaklarımızıda üşütsek gazımız olsa oda bebegi etkileyebiliyor.
Yani baksana patates yedim diyorsun. Patates bişey yapmazki ama nişastaya una alerjisi varsa bilemem tabi..
Bzimki de emiyo uyuyo maşallah :) şimdilik ateş yok inşallah olmaz. Bu saatten sonra olur mu acaba?
atesi çıktı mı canım?bizimkinin atesi çıkmadı ben de vermedim ates düşürücüyu.bugun dr.a sordum atesi neden çıkmadı diye.o da daha iyi ya,çıkmayabilir dedi.
Benimkinde de yok ateş çok şükür. Ben de vermedim ateşi yok diye. Her bebekte olmazmış zaten ama huzursuzluk yapabilir dedi. Şimdilik emiyo uyuyor inşallah gece de uyur.

Kimlere yatiyor sut parasi sgk.lilara mi nereye basvurdunuz nerden aldiniz
Evet cnm memurlar alamıyor.i Ben çalışmıyorum. Eşime yatmış. Eşim sgk ya başvurdu. Ziraat bankasından çekiyorsun.Normalde 122 lira ama bize fazla yatmış. Şimdi o paranın izini sürüyom:KK70: hala bulamadım sonunda meraktan sgk ya gitcem neden fazla verdiniz diye onlarda geri alcaklar o olcak:KK70:

Ben çalışmıyorum cnm. O ihtimalde yok. Valla merak ettim ne parası. Eşimin sigortası yüksek yatıyor varsa bş alaka onla ilgilidir.

Bzimki de emiyo uyuyo maşallah :) şimdilik ateş yok inşallah olmaz. Bu saatten sonra olur mu acaba?

Benimkinde de yok ateş çok şükür. Ben de vermedim ateşi yok diye. Her bebekte olmazmış zaten ama huzursuzluk yapabilir dedi. Şimdilik emiyo uyuyor inşallah gece de uyur.
Uyur inş canım ;)

Şu 122TL için eşin tam olarak ne yaptı canım. Bende çalışmıyorum.

Inek gibi Kıvırcık yiyorum sabahtan beri otlarla besleniyorum arada un helvasi yapmis annem onu götürüyorum leblebi yiyorum bi kasik pekmez petibor bisküvi vee bol su agzimiz bos kalmasin dimi :KK48:
Seninki bayaa iyi beslenme bana gore. Sabah dr.a gittim rapor almak icin gelince alelacele kahvalti yaptim ise koyulduk misafir geldi onlar gidene kadar pata borek yiyip durdum simdi esimi gonderdim bari balikla bitirelim gunu yoksa hic saglikli beslenemedim bugun

Evet cnm memurlar alamıyor.i Ben çalışmıyorum. Eşime yatmış. Eşim sgk ya başvurdu. Ziraat bankasından çekiyorsun.Normalde 122 lira ama bize fazla yatmış. Şimdi o paranın izini sürüyom:KK70: hala bulamadım sonunda meraktan sgk ya gitcem neden fazla verdiniz diye onlarda geri alcaklar o olcak:KK70:
Valla git bence de fazlaysa yuklu bi faizle geri aliyorlar

@genc-anne-leyla Birde kv biraz kiskanclik sezdim, esimde sezdi ve buda onun pek hosuna gitmedi :) .. garip ama iste hani biz neseli bir ciftiz, caliskaniz, gezmeyi severiz vs kendiyle kiyasliyinca belkide ozlem duymustur bazi seylere bilemiyorum, ama hareketleri cok garibimize gitti :) mesela cocuk onda pek durmazdi haftasonlari ben oyun halisina koyunca oynardi aglamazdi sizlanmazdi diye tuhafina giderdi, bebegi her firsatta kucagina almak istiyordu eve gelince o bebekle ilgilensin ben evi topliyim birde temiz olsa gam yemem.. oldu canim bizde yolu gosterdik haliyle.. sacma degilmi?
Tam tersi odiger islere bakacak ki anne bebek vakit gecirsin kv.lerin hepsi mi bencil ya benimkilerde kac gundur gezmelerde edirne canakkale edremit geziyorlar benim annem de bizimle ugrasiyor lafa gelince elimden bi sey gelmiyor hastayim diyor kac gundur disarda geziyo

Topitikk Topitikk nerdesin nasilsinz..evine gececektin nasil geciyor gunler..

@Girlmother nerdesin?
Topitikk Topitikk de hala gelmedi :/
Hatırladığınız için cok cok teşekkürler kızlar :) döndüm sonunda şükür bomba gibiyim artık cok özledim sizleri artık buradayım inş. Şimdi geçmişe doğru biraz okuyacağım mesajları :) arden buyuyor yarın ikinci aşısını yapacağım.. :(Evimdeyim ay bası calışabilir raporu aldım ama pek calışmıyorum sadece bebek uyuyunca aşağı inip kolaçan ediyorum :) kv yanımdayken daha kırkımın için kötü günler geçirdim sinir krizi diyebileceğim sebepsiz yere daha doğrusu ailemle ilgili içime attıklarım... Kv sonra zorla ailemin yanına götürdü el öptük iki gün sonra onlar geldiler o kadar şimdiye kadar da 2 defa aradılar cağırdılar felan ama karşılıklı inanılmaz bir ön yargı var... Kendi ailemin huzuru için mümkün oldugu kadar görüşmemek daha iyi ki bende affedemiyorum zaten.. Neyse.. Şimdi oğlumla ve yeni düzen takıntımla uğraşıyorum önümüzdeki hafta spor ve diyete baslayacagım beklerim :) 10 kilo vereceğim inş :) 40. Günümde hamile kaldığım kiloya ulaşmıştım ama sermaye sağlam olunca :) bide artık malum anneyiz farklı sorumluluklar... Sıfırdan sağlıklı bir bir birey yetiştirme yükü... İşimiz zor hatunlar :) şimdi okumaya başlıyorum en azından son günleri :)

Uyur inş canım :KK66:

Şu 122TL için eşin tam olarak ne yaptı canım. Bende çalışmıyorum.
doğum belgesiyle sgk ya gitti başvurdu. Ama internette başvuru yapmaya gerek yok artık diye okudum. Eşin ziraat bankasına gitsin baksın. Her ayın 8 ile 14 arası çekiliyor yrn gidip bakabilirsiniz. Yatmamışsa sgk ya başvurur.

Uff sut yogurt tuketmiyorum..bugun kahvaltida yedigim yumurtanin acisi olsa gerek.tum gun uyumadi..poposu gecer gibiydi bida kizardi cok fena.. Alerji platformu iyi hos baya etkileniyorum bende her bezi acisimda kaka kontrolu fotosunu cekiyorum..

Anladm Canm kahvaltıda ne yicegimi sasrdm farkettm dün dondrma yedm unttm ixcinde süt oldgnu ben hep kahvaltılık diye dusunyrm 5 kere kaka yaptı yine 4 gün önce kasar peyniri çok yemstm o günde 7 kere yaptı bgn 2kere yaptı dünden önceki gün bi kere yaptı bizimde alerjik mi acaba
Çok kaka yapması alerjik olduğunu düşündürmemeli.
Ekstra belirtleri olmalı.daha önce demişmiydim gerçekten hatırlamıyorum. Kafa error veriyor bu aralar. Kusura bakma:(
alerjikanne.comda belirtileri yazıyor;)

Hatırladığınız için cok cok teşekkürler kızlar :) döndüm sonunda şükür bomba gibiyim artık cok özledim sizleri artık buradayım inş. Şimdi geçmişe doğru biraz okuyacağım mesajları :) arden buyuyor yarın ikinci aşısını yapacağım.. :KK43:Evimdeyim ay bası calışabilir raporu aldım ama pek calışmıyorum sadece bebek uyuyunca aşağı inip kolaçan ediyorum :) kv yanımdayken daha kırkımın için kötü günler geçirdim sinir krizi diyebileceğim sebepsiz yere daha doğrusu ailemle ilgili içime attıklarım... Kv sonra zorla ailemin yanına götürdü el öptük iki gün sonra onlar geldiler o kadar şimdiye kadar da 2 defa aradılar cağırdılar felan ama karşılıklı inanılmaz bir ön yargı var... Kendi ailemin huzuru için mümkün oldugu kadar görüşmemek daha iyi ki bende affedemiyorum zaten.. Neyse.. Şimdi oğlumla ve yeni düzen takıntımla uğraşıyorum önümüzdeki hafta spor ve diyete baslayacagım beklerim :) 10 kilo vereceğim inş :) 40. Günümde hamile kaldığım kiloya ulaşmıştım ama sermaye sağlam olunca :) bide artık malum anneyiz farklı sorumluluklar... Sıfırdan sağlıklı bir bir birey yetiştirme yükü... İşimiz zor hatunlar :) şimdi okumaya başlıyorum en azından son günleri :)

Canım iyi olmaması sevindim. Bugün birçok kez aklıma geldin. Merak etmiştim seni. Ailrnle de iyi en azından böyle olması sevindim.

Back
X