2016 Şubat Anneleri

Canım banyoda aç sıcak suyu akarken ılıştır..sok bebegi musluktan akan suya. Bir iki dakika tut suyun aktında. Sonrada sar havluya çıkar. Ben bebek çok bunaldığında böyle yapıyorum. Hep enine boyuna yıkamaya gerek yok.musluktan akan suda masaj gibi oluyor sırtına karnına tutuyorum tabi üşünesin diye arada bütün vücudunu dolaştırıyorum suyun altında. Biraz rahatlar belki..

Toplanin sut arttirici formulu yaziyorum:
Uzum cekirdegi tozu
İsirgan otu tozu
Corekotu tozu
Bunlari cay kasigiyla 4-5 yemek kasigi yogurda karisirip yiyoruz.
Benim sutum cok azdi, sagip dolaba koyamazdim, artik dondurucuya koyabilecegim kadar sut sagiyorum. Onceden iki memeden 30-40 ml zor cikardi simdi iki memeden 90 ml cikariyorum. Bu da az tabii ama benim zaten sutum az. Bu artis bile ilac gibi geldi. Denemek isteyenlerin bilgisine :))

Valla Can'ım bende anlamdım hele ilk doktorum herşeyi o yaptı. Mama ile karnı doyan çocuk hiç anneyi emer mi. Ona gitseydim şuan bebeğim hiç anne sütü almayan bi Bebek olacak

Of allah yardımcın olsun Can'ım. Benden daha kötüymüş senin durumun ya. Benim ki de hiç uyumuyor ama en azından tek çocuk. Bebeğe akşamları duş aldırıp masaj yapsan çok rahat uyur. Hatta diğer çocuğuda yardım amaçlı kullanırsan onuda oyalamış olursun. Beyin de bi zahmet erken gelip yemeğini falan halletsin. Keşke annen yanında inşaydı bende çok arıyorum annemi benimde çok uzakta.

kizlar sizin bebekleriniz de emerken terliyor mu kafası su içinde kaliyor kuzumun ya neden acaba bazen cok cirpiniyor onu anlarım da sadece emerken de terliyor bi sorun yoktur inşallah ya
Ya gecen bir kadın bana d vit vermıyorsun ondan terliyor dedi :/ öyle aşırı ter yok ama hafıf bı terleme oluyor.
Kadın ciddi miydi yoksa mahalle lafımı bilmem
Emzirirken bende terlyrm bu arada

Saatlerdir uyumayan aglayan kiza sesii yuksettim..yeter artik ..derken oglum icerden gelmis kardesime kizamazsin diyerek aglamaya başladi kuzum.4 yasinda.."ben sabirsiz anne utan utan 4 yasindaki cocuga bak utan..."

Cnm yaaaaa, üzülme lütfen bak kardeşİne nası da sahip çkkıyor maşallah ona.

.moralim çok bozuldu bu değerleri gorunce ,;(

Hangı tabloya baktın bılmıyrm ama benm baktığım tabloda yüzdeler vardı, bnm bebİş %10 a giriyor
:) ona da şükür diyrm. Sende şükRet neler atlattınız siz

Sorma yaaa. Onlar yüzünden kaçıyor bizim sütler yeminleee! Yediklerimize birşey mi katıor mama firmaları acaba

Tabiki yorulablrz ama çok bunaldm demekbana saçma geliyo yoruluyorm demek ayrı 1 hafta bırakıp gitmek bana saçma geliyo haftada bi kere zaten bırakıp çıkıyorlarms
Ayy 1 hafta cok uzuun bi de tatil dedigin cocukla olur gecen yaz kizimla gittik o kadar eglendi ki sirf onu eglendirmek icin ugrastik tatil mesajlarini degerlendirirken de 3 cocuk uzerinden bakiyoruz genelde 2 cocuk ucretsiz 3.su parali

Emerken onlar cok caba sarfediyor dr bize onlarin 1dk emmesi 100m kosmaniz kadar enerji gerektirir demisti havalar da siccak emerken mecburen dipdibeyiz terleriz tabi ki

Benmkide sevmiyo 5 dk duruyo agliyo yoruluyo çünkü kafasını kaldıryo ya smdi yorulunca atyo kendini yana
Biz cok fazla yere de yatiramiyoruz malum evde 2.5luk bi canavar var teror estiriyo evde bugun bi ara yuzustu yatirdim ikisi de baya uzun durdu yuzustu. Biri yanlara donuyor ama sirt ustunden yuzustune dogru donuyo

Ya bugun asi olduk ve bebegim emmiyor dogru duzgun. Aslinda istahlidir ama diliyle ittirip cigligi basiyor memeyi verince. Acikmadi mi ki acaba ya da acidan emmek istemiyor mu

Saatlerdir uyumayan aglayan kiza sesii yuksettim..yeter artik ..derken oglum icerden gelmis kardesime kizamazsin diyerek aglamaya başladi kuzum.4 yasinda.."ben sabirsiz anne utan utan 4 yasindaki cocuga bak utan..."

Ne güzel abi :)
Masallah

Canim kolik degilde baska bir SIKINTISIMI var acaba.. bu kadar uzun suren gaz sancilari filan ne biliyim bilemedim.. dilerim cabucak gecer bu durum Sinirlerinin yipranmasini tahmin edebiliyorum..

Gaz sancısı değil canım kolik malesef
Aynı saatlerde oldugu için baska bir sebep aramıyorum. İnsallah kuzum

Bir cocugum daha olsaydı su dönemde böyle zor bir Bebek'le ne yapardım bilmiyorum Allah yardımcın olsun canm

Ya bugun asi olduk ve bebegim emmiyor dogru duzgun. Aslinda istahlidir ama diliyle ittirip cigligi basiyor memeyi verince. Acikmadi mi ki acaba ya da acidan emmek istemiyor mu

aşıdan sonra memeyi reddetme olabiliyor bebeklerde maalesef bir çeşit travma yaşıyorlar daha minicikler ve hiç beklemedikleri anda vücutlarına iğneler batırılıyor doğal olarak acı çekiyorlar, eee bir de aşının içeriği malum bağışıklık sistemine hücum eden bir içerik. bol bol koynuna al annesi senin sıcaklığını hissetsin, güvende olduğunu anlasın ve o istemiyor diye düşünmeden çok da ağlatmadan emzirmeye çalış, anne sütünü alsın ki daha güçlü olsun.

Allah yardımcın olsun, zor bir süreç ama geçecek inşallah. birilerinden destek alsan çok iyi olur aslında, yardım eden birileri olsa... söylemesi kolay belki ama sakin kalmaya çalış çünkü annenin stresi, endişesi bebeği çok etkiliyor bir de abi var o da etkilenir. ben de bazen zorlanıyorum iki çocukla, oğlum 8 yaşında ama o da ilgi istiyor ve yetemiyorum çoğu zaman, neyse ki eşim çok yardımcı oluyor.
sen de eşini insafa ve yardıma davet et yani üç beş ay biraz destek olsalar eksilmezler, sinir oluyorum tüm sorumluluğu kadına yıkan kocalara. bak kızdım yine.
inşallah bir an önce bebeğin sakin ve mutlu bir bebek olur, az ağlar, annesini de rahatlatır.

Yok canım henüz öyle bisey yapmadı

Ayy 1 hafta cok uzuun bi de tatil dedigin cocukla olur gecen yaz kizimla gittik o kadar eglendi ki sirf onu eglendirmek icin ugrastik tatil mesajlarini degerlendirirken de 3 cocuk uzerinden bakiyoruz genelde 2 cocuk ucretsiz 3.su parali
Öyle tabi artk çocuk varsa bütün planlar ona gore yapılmalı
Biz cok fazla yere de yatiramiyoruz malum evde 2.5luk bi canavar var teror estiriyo evde bugun bi ara yuzustu yatirdim ikisi de baya uzun durdu yuzustu. Biri yanlara donuyor ama sirt ustunden yuzustune dogru donuyo
Yabdikkat etmek lazm ikiz bebek bakmak zor mu nasl ikizlerm olsa yapablr miydm acaba

Kızlar bebeğim 21 günlük her gün 1 tatlı kaşığı rezene versem olur mu, yoksa bağırsaklar fln tembellesir mi.

Yok canım henüz öyle bisey yapmadı
Ya ama biri yazmıştı :)
Kafasına yumruk atmış uyanmış sonra bir de annesi yapmış gibi şaşkın şaşkın bakmış aklıma geldikçe gülüyorum
Bizimki de çok savuruyor yumruğunu
Az önce emzirirken ağzımın ortasına yedim yumruğu :)
Bu gidişle ya ona ya bana deli önlüğünü giydircem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…