Hiç emmiyor tamamen bıraktıUykuda filan da mi emmiyor
Gece uyurken tam gece uykusuna dalmışken hafifçe uyandırıp soksan ağzına emer belki. Ek gıdalarını iyi yiyormu?Bebeğim 7aylik emmiyor 5. Ayda bıraktı bu zamana kadar pompayla idare ettik artık pompa kullanmak istemiyorum emsin istiyorum çok bunaldim emmek için hiç yanaşmıyor bile yardım istiyorum ne yapmam lazim
Canım bazı bebekler memeyi erken bırakırmış. Allahtan 6 ay anne sütünden faydalanmış.Sütünün tadına baktınmı? Değişik bir tat varmı? Hiçbirşey yapamıyorsan sabırla sagarak ver canım. Günde bir kerede olsa annesütü almış olsun. Bukadar büyük bebeklerde kolay kolay tekrar memeye alıştıramazsınHiç emmiyor tamamen bıraktı
Önce sadece gece emiyordu artık onuda yapmıyor uykudayken versemde almiyor istahimiz yerinde çok şükür her şeye yiyorGece uyurken tam gece uykusuna dalmışken hafifçe uyandırıp soksan ağzına emer belki. Ek gıdalarını iyi yiyormu?
Canım yeni bırakmış olsa uğraşsan belki olur. 2 ay oldu diyorsun. Bu 2 ayda arada verdinmi memeyi hiç emdimi yoksa memeyi tamamen unuttumu ? Bunlar önemli. Çocuk doktoruna sordunmu? Nette araştırsan birsürü yöntem var.Ya almaz diyorsunuz yani baktım acı bir tat yok
Ya uyusalar neden uyumuyolar sayamadim kac kere uyudu diye yataga koyup bida uyandi..az once ahh artik uyur diyip oglumu aldim kek yapalim diye yunurtayi kirdik uyandi..gork etti ee tamam uyu yokk bidaha bastan 1 saat salliyorum 5dk uyuyo delirmemek elde degil..Herkes kendi yasadigini bilir canim benim yasadiklarim da bana agir geliyor bu siralar. En azindan ikizler uyusa. Sabahtan beri surekli birini uyutmaya calisiyorum yine uyumadilar 4den beri 5dk uyuyorlar 1-2saat uyaniklar
Benim de en az 12kg vermem lazim ama diyetisyene bile gitmeye firsatim yok su an. En erken eylulde gidebilirim ins o zamana kadar veririm de gerek kalmazcanım önümüzdeki ay gitmeyi planlıyorum emzirirken de kilo verilebilinir sonuçta..beklemeyeceğim emzirmenin bitmesini..sonuçta 2 senw de emebilir 2 sene böyle dolanamam ortalıkta..korkar oldum kendimden
Bende ya öfffVeee ben kesin adet olmuşumdoktor olmazsin demişti. Geçen ayda 24 un civarı gelmiş
hayırlı olsunnVeee ben kesin adet olmuşumdoktor olmazsin demişti. Geçen ayda 24 un civarı gelmiş
Benim bebeğim de boyu iyi maşallah ama kilo alımı yavaş gidiyor diye doktorda ebede 4.ayda ek gıdaya geçeriz dedi ama ek gıda konusunda hiç bilgim yok blw yapan arkadaşlarım var ama oda bana pek sıcak gelmiyor ilk tadımlar ne olmalı neler verilmemeli öğrenmem lazım bian önce3ay kontrolumuzu yaptirdik saglik ocagindaki hemsire 4.ayda ek gidalara geceriz dedi ikiz oldugundan sanirim erken geciyoruz 4.ayda yogurt ve meyve suyu tattirarak baslar gittikce cogaltirsin dedi. Yalniz ben ilk kizimda soyle bi sey okudum bebege ilk basta sebze suyu verin. Meyve sulari zaten tatli nasilsa alisir once meyve suyu verirseniz sebze suyunu almayabilir. Cogunuz icin erken ama bilgisi olan var mi sebze suyunun bi etkisi mi var hemsire neden once meyve suyu dedi
4 ay çok erken değil mi yaa bende blw dusnyrmBenim bebeğim de boyu iyi maşallah ama kilo alımı yavaş gidiyor diye doktorda ebede 4.ayda ek gıdaya geçeriz dedi ama ek gıda konusunda hiç bilgim yok blw yapan arkadaşlarım var ama oda bana pek sıcak gelmiyor ilk tadımlar ne olmalı neler verilmemeli öğrenmem lazım bian önce
Süt tamamen korumayablr ama adet olmadan korunmuyo muydunBende ya öfffsaltanat dönemi bitti artık bir korunma yöntemine karar vermeliyim
Seninle doğum günlerimşzde aaynı regl günlerimizde
Ay inşallah canım evet laktasm damlaya başladık bugün emmeden önce 3 damla veriyorum. Her vakada pişik olmaz dedi bir görün istersenn canımBizdede hemen hemen aynı sıkayetler var ama pişik hariç.. Diyetten bende pek sonuc alamayacagım gibi hatta kaka gunden güne dha beter oldu bugünden itibaren kuruyemıs ve yumusttayıda kesip öyle bakıcam.. Laktazim verıyorlar degılmı? Emzirmeden önce mi verıyorsun? İnsallah hemen işe yarar canım benimm yavrularımız Bi rahat etse..
Yani ekstra bişey yapmadım doğal yöntemdi. Ama adet olmaya başladığıma göre ekstra zamanım geldiSüt tamamen korumayablr ama adet olmadan korunmuyo muydunacaba ben ne zaman olcam
Kızlar ya benim oğlum sinir hastası gibi memnuniyetsiz sürekli ağlak eller sacinda sacini yoluyor falan.. Kucagimda sakin baska zaman ağlıyor.. Birşeyi mi var diyorum ama o zaman kucakta da durmaz.. Çok zor oldu 1.5 yıl sonra hamile kalabildim ama bazen tukeniyorum sonra da kötü anne miyim diye üzülüyorum.. Ne zaman geçecek bu aglak mod acaba
Geçen biz de öyle yaptık :) faturaları artar iki gün kaldık :) yapacak bir şey yok torun seçenekler :)
Bizde şuan ataktayız galiba. Haftamızı belşrleyemedik biz. Erken doğum olduğj için aynı haftalar tutmuyormuş.aslında büyüme atağı bütün bebeklerin hemen hemen aynı dönemlerde yaşadıkları şey ama biz anneler bebekteki huy değişikliklerinde hemen hasta olduğunu düşünüyoruz, tedirgin oluyoruz. oysa ortada bir hastalık yoksa bu büyüme atakları etkili oluyor bebek davranışlarına. ben de kızımda geçen haftalarda yaşadım.
büyüme atağından bahseden bir internet sitesi var bir anne okuduğu kitaptan paylaşmış orada büyüme atakları dönemleri şu şekilde verilmiş;
"Kitaba göre 10 adet büyük büyüme atağı dönemi var.
- 4,5 – 5,5 haftaları arası, 5. hafta en kötüsü, 6. hafta en iyi zamanı
- 7,5 – 9,5 haftaları arası, 8. hafta en kötüsü, 10. hafta güneşli
- 11,5 – 12,5 haftaları arası, 12. hafta en kötüsü, 13. hafta güneşli
- 14,5 – 19,5 haftaları arası (Evet biliyorum artık uzamaya başladı), 17. hafta en kötüsü, 21. hafta güneşli
- 22,5 – 26,5 haftaları arası, 26. hafta en kötüsü
- 29 ve 30 uncu haftalardaki huysuzluğun sebebi büyüme atağı değil bebeğinizin mesaefeleri öğrendiği, annenin yürüyüp uzaklaştığını öğrendiği zaman, 31. hafta güneşli
- 33,5 – 37,5 haftaları arası, 36. hafta en kötüsü, 39. hafta güneşli
- 41,5 – 46,5 haftaları arası, 44. hafta en kötüsü, 49. hafta güneşli
- 50,5 – 54,5 haftaları arası, 53. hafta en kötüsü, 58. hafta güneşli
- 59,5 – 64,5 haftaları arası, 61. hafta en kötüsü, 66. hafta güneşli
- 69,5 – 75,5 haftaları arası, 72. hafta en kötüsü, 79. hafta güneşli "
göğüslerin yumuşaması da normal, ilk haftalardaki gibi sert, dolu dolu olmuyor sonraları ama bu sütün olmadığı ya da yetmediği anlamına gelmiyor, benim ilk çocuğumda da şimdi de ilk aydan sonra o doluluk gitti ama süt miktarında bir azalma yok, yetiyor, ilk çocuğumu 2 yıl emzirmiştim yani o yüzden memede yumuşaklık bir problem değil, rahat ol, bol su içmeye devam et, stresten uzak dur yeter sütün olması için.
Oğlumun bezini alırken farketyim azonce beyaz kristal gibi şeker gibi şeyler vardı pipi civarında? Bezi değiştirdik. Prima aktif bebek geçtik bez kaynaklı mi basma bir sorun m
kadir tuğcu amerika'da ama bir internet sitesinde sorulara yanıt veriyor bir de yakın zamanda kendi sitesini de kurdu http://onlinedoktorum.net/ adresi, orada da sorulara cevap veriyormuş. ben diğer sitedeki sorulara verdiği cevaplardan çok istifade ettim, onun dediklerini uygulayarak büyük çocuğumu ilaçlardan kurtardık Allahın izniyle, yoksa ayda 2 kere antibiyotik kullanan, alerji ilaçları kullanan ama bir türlü iyileşmeyen bir çocuktu, ilaçları hayatımızdan çıkarınca ve gerekmedikçe kullanmayınca çocuk gayet sağlıklı oldu çok şükür. kadir tuğcu enteresan bir doktor ama söylediği şeylerin % 90 ı benim aklıma yatıyor o yüzden sana da tavsiye ettim bir fikir alırsın ondan diye. tekrardan geçmiş olsun canım.
Ah canım yaaa. Bugün arkadaşım da laktoz int. Dendi. Gelip size de diyecektim acaba böyle böyle mi diye.Kizlar selam. Cok zorlu bir hafta gecirdik. Bugun gastrowntrolojiye gittik laktoz intoleransimiz varmis. Cok buyuk ihtimalle. Sikintilarimiz son bulsun insallah.yavrum ne cekti su gazdan kakadan pisikten. Kakaya asit yapiyormus yakmis o da yavrumun poposunu. Artik iyi olacak insallah kuzum. Iyi haftasoari herkeseeee
Bebeğim 7aylik emmiyor 5. Ayda bıraktı bu zamana kadar pompayla idare ettik artık pompa kullanmak istemiyorum emsin istiyorum çok bunaldim emmek için hiç yanaşmıyor bile yardım istiyorum ne yapmam lazim
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-emzirme-problemi-biberon-aliskanligi.921843/Ya almaz diyorsunuz yani baktım acı bir tat yok
Bende ya öfffsaltanat dönemi bitti artık bir korunma yöntemine karar vermeliyim
Seninle doğum günlerimşzde aaynı regl günlerimizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?