2016 Şubat Anneleri

Aman maşallah diyim yarin uyumazda

Çok zor haklısın. Bende emerken uyuyor diye sütü biberonla destekliyorum. Yoksa 2saate uyanıyor biberon versem en azından 3-4saat yapıyor. Onun bile vicdanını yaparken sen çok haklısın.
Gece anne sütü daha kaliteli oluyormuş dinlek olduğumuz için. Ne kdar doğru bilmşyroum...
Ama tabi dinlenmişlilten kasıt ne?
Zırt pırt kalkmak mı yoksa 5saat uyuyup kalktığında mı emzirmek :/

çok teşekkür ederim evde de sürekli okunuyor aslında nazar paratoneri var bu durumda bende yoksa hepsi bende toplanamazdı sanırım bebiş uyanıkken çok pozitifim de uyurken herşey birikiyor gibi

bence uyku da gıda arada Bebek de güzel uyuduğu Zaman sabah kalktığında daha Mutlu ve huzurlu oluyor ayrıca anne ne kadar güçlü ve sağlam kalırsa bebiş için o kadar iyi hergün gerek olmasa bile uykusuzluğun bunalttığı günler vermek ikiniz için de faydalı olabilir neredeyse 3. aya geldik 60 cc onlar için zaten ufak bir ölçü anne sütü alınlarını etkilemez bile

Benim tosbikin de sağ Gösterip kapağında ve iki kaşını ortasında kalp seklinde kapiller hemanjiyom denilen doğum lekesi var dr doğumda demişti daha geçer bı kalıcı değil diye şimdi hafifledi ama ağlayınca ve sıkıntılı oldugunda daha belirgin oluyor.. Şahsen gecmese de olur bence Özel duruyo :)

Rota virus asissi yaptirip yaptirmamak konusunda cok kararsizim kizlar siz ne dusunuyosunuz bu konuda,3 ay 4 gunluk olduk yarin kontrol var ve asida olacak yaptiracaksam,esim yaptirma diyor ama emin degilim
Şuan yaptırmayı dusunmuyoruz haftasonu cocuk dr una yinede soracagım eğer gerçekten ikna edici bir yanıt verirse yaptırırım yoksa hiç ama hiç düşünmüyorum valla

Evet hatunlar bu saatte yataga girdim bi bakayım dedim 300 mesaj birikmiş okudum :) meme reddi konusu bu dönemde ortak konu ili gündür bizde yasadık emmedi tosbik mama felan vermedim mecbur edecek diye zaten şükür anne sütünden baska bişey vermedim şimdiye kadar... Emmeyince benim memeler iptal oldu mastite doğru yol aldım bugun daha uğraştım yok reddetti bide kısır döngüye girdi aç oldugu içim uyumadı uykusuz oldugu için mısırdan hiç emmedi ve ac kaldı sonra soyundum soydum bunuda yine emmedi ama üzerimde sakinleşti öylece uyuduk eşim diyo çıplak bastım sizi die :) sakinleşip uyurken emzirdim doydu bi güzel benim göğsümdeki sertliklrrde dağıldı tosbikde uyudu hala uyuyor nasıl yorulduysa uyanmadı bide emzirdim şükür nen galip geldim :) bu dönem normalmiş doğduklarını anlayıp atar yapıyorlar bide büyüme ataklarında Huzursuzluk normalmiş

Burun Temizliği konusunda ben okyanus suyu spreyi kullanıyorum dr kullan dedi cok içine sokmadan sıkıyorum cok güzel acıyor... İç Anadolu hava kırı oldugu için buhat makinesi olmasına ragmen sabah tıslayarak uyanıyor her sabah sıkıp çekiyordum ama cok aspiratörü etmek genizeti buyumesine sebeb oldugunu öğrendikten sonra pek sık cekmiyorum

Pişik konusunda hiç yaşamadık şükür ( ki ben com sık değiştirmeye fırsat bulamıyorum) hametan pomad candır her alt açmada sürerim..

Haftasonu dr randevusu alacağım tosbiki kontrole götüreyim ben sağlık ocağına indirip tartmıyorum bile bide rotavirüsı yapmadım danışayım bi bide kılan arkası ensede küçük bir beze geliyo elime onu felan sorayım.
Dr 5_6 aylıkken sünnet demişti yaz inşallah yaptıracağıZ
Kendimede randevu alayımda bi spiral taktırayım iyice tedirgin oluyorum rüyalarıma felan giriyo

Maşallah bu bebeler ne güzel ya yiyesim geliyor buyuduklrinin nasılda tatlanıyorlar:) oğluma garibim alıştı bizim göçebe hayata her haftasonu 2,5 satilik yolda gıkı Cıkmadım maşallah... Yavrum benim ( pek anaç oluyorum bazen :)
Şimdilik haberler bunlar bu aradabıgun itibariyle diyete ve spora başlamış bulunuyorum hedefim 10 kg hadi bakalım :) beklerim sizleri de öpüldünüz

Bende de var.agri ve aci yok diye onemsemedim ama o topaklari hissediyorum inceden sizliuo gibi.napcaz
Benmde sizliyo çok fena surekli onu veryrm emsin iyice bosaltsin diye emerken de bastırarak ovaliyorm üsttekiler gitti ama yanlarında altında her yerinde topaklanmalar var çokta aciyo

Benimki de memeye aşık resmen çok sukur hiç oyle bisey yasamadm 24 saat versem emcek böyle yapınca da insan doymyo mu diyo bizde pisik olmadık çok sukur hametan suruyorm bende arada zeytinyağı altında 4 5 saatte anca degstryorm gece hiç zaten sadece kaka yaptıysa beklemyrm aliyorm hemen sakinan goze cop batar derler ya bence çok doğru :)

Günaydın kızlar bu incir suyu işe yaradı galiba gece 5 gibi sol göğüsüm çok sertleşti acıdığı için kalkıp sağmak zorunda kaldım.. Göğüslerim iyi dolduğu için tek göğsüm yetiyor sağı emzirince sol iyice dolmuş.. Yalnız yazlıkta koca kutu inciri 10-15 liraya almayanı dövüyolardı şimdi marketten alınca pahalı geldi peh Varmı uygun bir yer alalım :))

Slm kizlar emzirme molamizi vereik. Biz persembe gunu sunnet olacagiz. Cevremdeki herkes ne kadar kucuk yaptirirsan o kadar iyi dediler. Doktor da saga sola donmeye baslamadan, sicaklar gelip bebegi bunaltmadan yapalim dedi ins bu hafta olacagiz.
Ben 21 günlükken yaptırdım. Dahada önce yaptıracaktım ama sarılık degerlerinin düşmesini bekledik canım. Kesinlikle tavsiye ederim ne kadar küçük okadar iyi

Bizim pazara geliyor canım 15 TL ye yakınlarında pazar varsa bak bence...
Birde kapalıçarşıda var ucuz ama sen İstanbulda degilsin

Günaydın canım kaç lt su kaç incir günde nekadar içebiliriz bi kısıtlama var mı

Biz 2 aylık olduk bazen ayaklarının üzerine bastırıyorum kısa süreli acaba zararı var mıdır bilen var mı

Bizim pazara geliyor canım 15 TL ye yakınlarında pazar varsa bak bence...
Birde kapalıçarşıda var ucuz ama sen İstanbulda degilsin
Bizim burda da kemeralti var aslinda oraya bakabilirim.. Pazar hic aklima gelmemisti, oralarda daha ucuz olur dimi.. Markette 8 lira verdip aldim icinden 9 tane cikinca ben sok :)))

Günaydın canım kaç lt su kaç incir günde nekadar içebiliriz bi kısıtlama var mı
Gunde yarim kilo icilebiliyor.. yarim kiloya 4-5 adet incir yetiyor.. ben tek seferlik yapiyorum 300gr suya 3 adet incir.. tadida yeterince tatli oluyor (bu arada incirleri ikiye bolup kaynatiyorum) Yalniz biraz kaynara cikinca altini kapat birak demlensin vitamini cok olmemeli Suyunu ic incirleri ye :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…