2016 Şubat Anneleri

Canım bizde de var. Bn önemli birşey değildir diye düşünmüştüm. Doktora gittiğinde banada söylermisin canım. Bizimkide sola yatak istemiyordu zorla yatırırdım. O dönerdi halen uyumak istemediğinde sağ sollu pek yatmıyor

İnşallah işe yarar. Büyük rahatlık. Ayakta sallarken bazen 1,5 saat uyumasını beklerdim. Şimdi 5-10 dakka sürüyor en çok. Ben rezeneyi tüm hamileliğimde de içtim ama aktardan alsığım tohumu kaynatıyordum. Doktorun dediği eczanedeki ürünü ikimiz de içiyoruz. Su biberonuna 30cc ılık su koyup rezeneyi de koyuyorum. Çalkalayıp içiriyorum. Günde 2 kez bebeğe içirilebilir. Aç karnına veriyorum ki içsin hepsini diye. Kulak çubuğunun da pamuk kısmını sokuyorum sadece. Ama delik biraz içerde olunca iyice kontrol ediyorum alttan bakıp fazlası ya da eksiği girmesin diye. 5 dakika sonra gaz çıkarmaya başlıyor, anlıyorum ki kaka yolda geliyor. :) 1 dakika sonra da çıkarıyor kakasını.

Benimkisi gün içersinde kendi kendine uyumuyor kucakta uyuyor yada tam böyle gözleri kapandığı an beşiği koyup pış pışlıyorum..ama geceleri meme için kalkarsa ve uykusu açılırsa ki dün gece öyle oldu bırakıyorum beşiği kendi kendine uyuyor..

Benim oğlan genellikle kucakta ya da yanıma yaptırıyorum kafasına yastık koyup muhabbet edeceksin yoksa durmuyor kendi kendine..sabah uykuları yarım saat 15 20 dakka taş çatlasın 40 45 dakka oluyor..

Akşamları 8 ile 9 arası uyuyor..sonra ben yatarken emziriyorum 11 ile 12 arası..sonra belki 2 defa bazen de 1 d fa kalkıyoruz..sabahta 8 ile 8 bucuk gibi ayaktayız..

Ne zaman akşam oluyor ne zaman sabah ben anlamıyorum..

Canım selam dün doktora gittik debridat diye bir ilaç verdi sabah akşam 3 ml içicekmişiz..
Bakalım nasıl bie yol izlenecek bu arada halen kaka yapmadı.bugün 9. Gün..
15 gün sonra da kontrol..ayrıca cocugun kendi yapısından kaynaklanıyor olabilirmiş kabızlık anne ve baba ile alakalı yokmuş..önemli olan 6. Aydan sonra yani el gıdaya başladıktan sonra kabız olmamasıymış..
Yapsın da ben rahatlayım..

Bidik1983 benim durumum da ayni. Gün çok cabuk geciyor hicbir iş yapamiyorum yemegi bile eşim gelince yapabiliyorum. Benimkisi pispislamayla uyumuyor. Ya emerek uyuyacak ya da kucakta hafif sallamayla. Kendi kendine uyumuyor. Senin bebegin kac aylik ?

Valla ayın 24 ünde 4 aylık oluyor..Ben bizimkisine de meme versem hemen uyuyacak da ben vermiyorum sonra oglan cocugun bıraktırmak zor oluyormuş... :)
Bir de şimdi 7 kilo civarında da 10 kiloyu aşınca ne yapcam bilmiyorum.. Kucak iyi de bir yerden de kötü..

Daha önce de söylemiştim ama duymayanlar için tekrar söyleyim ilk6yıl diye bi uygulama var cocugunuzun doğum tarihini giriyorsunuz gelişimine uygun bilgiler ve oyun önerisinde bulunuyor. Bebekle nasıl vakit gecirebilirim diyenlere duyurulur. Bu arada instagramda da bazi sayfaları takip edip oyun önerilerine bakabilirsiniz ben havanın güzel olduğu ilk gün büyük kızıma traş köpüğü sıktırıp icinde bebekleri arabaları yuzdurmeyi düşünüyorum bebeklerle de asansör oyunu tavsiyesi var hem onların kaslarının güçlenmesi hem bizim için jimnastik önerisi

Haklisin. Kucaga alisinca da hep istiyor ve bizim icin de yorucu oluyor. Ben emzirmek zorundayim sütüm az mama veriyorum arada sütüm artsin diye her firsatta emziriyorum.

Benimkiler de uyumuyor kendiliğinden. Büyük kızımı hiç uyutmaya ugrasmamistim. Gezmeye giderdik üstünü başını kış vakti giydirir soyardım uykusuna devam ederdi. Ama bunlar sallamadan uyumuyor. Ne zaman nasıl düzene gircekler bilmiyorum

Aslinda simdiden uyuma aliskanligini kazandirmamiz gerek yoksa ilerde sıkıntı yaşarız durum daha da zorlasir

İnstagramda hangi sayfalar canım yazabilirmisn

Bebegimin alt dudak içi yer yer kan oturmuş ya ilk defa böyle birşey görüyorum. Kendi ellerini emerken tırnakları ile mi yaptı acaba? Yada bazen dudaklarını emmeye çalışıyor o zaman damaklarının arasınamı sıkıştı acaba?
Ayy kafayı yiyecegim sanki yere düşüp dudagını patlatmış çocuk gibi olmuş

Aynen zaten dun kontrolumuz vardi. Kilo almamis dogru duzgun. Mama mi versem dedim hatta. Ama napalim zayif olsunda saglikli olsun anne sutune devam. Ictigi kadar :)

Ya bide memeyi cekistiriyor sutler hep fiskiriyo bosa gidiyor ona uzuluyorum.
Bizimde bu ayin sonunda kontrolumuz bakalm ne kadar aldi 4 aylik olcaz brnde aciyorm sut bosa akinca ama yapcak bsy yok bazen sagip veryrm

Ya erkek cocuklari memeyi daha mi grc birakiyoms yandik o zaman zaten bizimki memeden ayrilmyo artik okula baslayana kadar emer

S serppp benim büyük kız aynen böyle kucakta uyudu takip 9 10 aylığa kadar sonra biberon aldı eline beraber yataga girdik şimdi 3,5 yaşında halen o şekilde uyuyoruz biberon yatak ve yanında illa biri olacak..
Kısmet buna da şükür diyorum ben..

İzmirli erkek anneleri sünnet yaptırdınız mı??yaptıranlar kime ne kadara hangi hastane de yaptırdılar??

Bilgi verebilir misiniz??

Senin ufakliginda uykusu duzene girmis canim :) Bundan sonra pek degisecegini sanmiyorum ben acikcasi .. Git gide iyiye gidebilir ancak, yani umarim :)))

Ya iyi tarafi ne biliyormusun, hiccc bir zorlama yok benden taraf, bunu hissedip strese girmiyor bebek.. en nefret ettigim sey zorla uyutma mevzusu. Cunku benim guzel annem ben istemesemde zorla uyutmaya calisirdi ve sonuc??? evden kacan bir kiz cocugu.. sokaklar beni beklerrrrrr, kacilinnnn.. annemi uyutup sivisirdim hep
Aslinda en guzeli bebegi guzelce yormak, ustune yuzelce doyurmakkk.. dogru ani beklemek iki esneyince yatirmak :)) ... zaten bir sure sonra ayni saatlerde uyumak isteyecektir

2 gündür sütüm azaldı..
Suyu her zamankinden cok içiyorum gun ıcınde rezene cayı mutlaka ıcıyorum medela pompa aldım 60 cc yi zor çıkardım göğsümden pompa yapınca zor süt geliyor elimde sıkınca 5-6 delikten birden süt cıkıyor bu elle sıkınca gelenemi inanmalı pompayla cıkanamı?
Hersey yolunda kafama taktığım hiç bırsey yok ama neden böyle oldu durup dururken..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…