2016 Şubat Anneleri

Benim oglanda oyle 12de yatinca 5 6 saat uyuyo ama 11 buçukta bile yatsa en fazla 2 saat uyuyo

Kızlar bebeğinin gündüz uykusu uzayan varmı? 4 saattir yatıyor ufaklık anlamadım gitti niye bu kadar uyudu ki.. ses mes takmıyor Bir haftadır uzun uyuyordu ama bugün daha bir uzadı :/
maşallah canım bırak uyusun işte, yazma böyle bak ne iyi düzene giriyodur belki uykusu :) benimkinde kuş uykusu var. Bi uyuyo en fazla 20 dakika sonra uyanıyor

Rica ederim canım gün içinde yorulurda önemli olan akşam oldumu dediğim gibi 6 dan sonra uyutma kısada olsa şekerleme yaptırma o zaman saat 8e kadar iyice mıyışır zaten birde önemli olan gece uyandığında ışıkları yakmaman

park yatak için bize annem yünden ince bir döşek yapmıştı onu kullandık. onun dışında sünger yerine pamuk daha iyi olur diye düşünüyorum sünger terletme yapabilir.

süt sağma makinesini şimdiden almanıza gerek yok. eğer çalışan bir anneyseniz işe başlayınca elektrikli makine lazım olabilir süt sağıp bırakmak için çalışmayacaksanız elektrikli sağma makinesine gerek yok. memede süt birikmesi gibi bir durum olursa manuel sağma makineleri de iş görür. ben iki çocuk annesiyim, ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim hiç makine almadım. ihtiyacınız olursa alın derim.

ateş ölçer olarak ilk çocukta kulaktan ölçer kullanmıştım bu defa chicco'nun normal koltuk altı ateşölçerinden aldım. iyi bir marka tavsiye ederim.

biberon için de şimdiden almanıza gerek yok bence. iki doğum yaptım ikisinde de hastane çantasına biberon koymadım yani hep doğurup emzireceğim diye düşündüm öyle de oldu çok şükür. yine de biberon alacaksanız cam olmasına özen gösterin daha doğal çünkü, bildik, sertifikalı marka ürünlerden almak şart.

emzik daha doğal olduğu için kauçuk uçlulardan almanızı öneririm, 0-3 ay olanlardan ve yassı damaklı uç daha doğru bir tercih olur. ancak bebekler her zaman emzik tutmuyor benim ilk çocuğumda chicco'nun kauçuk damaklısını kullanmıştım ikinci bebekte de yine chicco aldım ama bu defa kızım emzik kabul etmiyor. emzikte ben kauçuk öneriyorum chicco veya avent olabilir.

sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi, kolaylıklar dilerim...

benim kızım da yaklaşık 2 haftadır fena halde ellerini emiyor, bazen iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor haliyle başaramıyor basıyor yaygarayı. bu dönemde normal ellerini emmek istemeleri bir de diş kaşıntıları başlar yavaş yavaş onun da etkisi var.

büyükler kafayı takmış her yanı boğum boğum kilolu bebek görmeye maalesef. bu nişastalı, unlu mamaların da tek yaptığı bebeği balon gibi şişirmek zaten besleyici hiçbir değeri yok. emzirmeye devam kardeş, anneanneyi boş ver :)

Eger erken kapanma gibi bir ihtimal varsa once dr git sonra kullanmaya basla derim bu kan ilaci meselesine gelince ben kullanmayi dusunmuyorum 6. Ayda tahlil yaptirip ona gore baslayacagim bosu bosuna o igrenc tattaki damlayi vermek istemiyorum

maşallah canım bırak uyusun işte, yazma böyle bak ne iyi düzene giriyodur belki uykusu :) benimkinde kuş uykusu var. Bi uyuyo en fazla 20 dakika sonra uyanıyor
Ya canım iyi doyunca uyuması gerek, emziriyomusun bu arada? Benimki fazla emdi ve bildiğin bayıldı.. kalktım yanından gözlerini açtı ama kıpırdayamadı bile hemen uyudu :)

Benim gökçe de öyle bilge daha saga sola donmekten baska bi sey yapmıyor da gökçe 360derece her taraftan her yöne gidiyor

Bugün de tasdiklemis olduk benim kızlar dışarıyı seviyor evden 5bucukta çıktık yeni geldik 7-8 arası sürekli mizmizlayan ağlayan bebeler parkta abileri ablaları izledi ablamiz da parkta kudurdu şu an babası banyo yaptırıyor ben de kızları emziriyorum bundan sonra eve girmem arkadaş yaparim meyveli pirinç unlu mamayi alırım yanıma ara ogunlerini dışarda yediririm bugünkü gibi alırız termosumuzu içeriz kahvemizi parkta. Artık kahve dünyaları starbakslar out park coffee.ler in

Kızlar bebeğinin gündüz uykusu uzayan varmı? 4 saattir yatıyor ufaklık anlamadım gitti niye bu kadar uyudu ki.. ses mes takmıyor Bir haftadır uzun uyuyordu ama bugün daha bir uzadı :/
benimki azaldi onceden uyuyordu hergun 3-4 saat simdi sabahlari kisa uyuyor öğle vakti eger uyursa 2-3 saat hic uyumadigi tum gündüzü 1 saat uykuyla gecirdigi de oluyor keyfine kalmis

Yok ya iyice azaldı gunduz uykulari en fazla bi saat uyuyo arada uyudugu oluyo 3 4 saat 2 gun once disari cikardm biraz dolastik geldik az bisey uyudu kalknca banyo yaptrdm biraz oyaladm evi topladm emzrdm 3 saat uyudu

Oh ne guzel bizimkide cok seviyo disariyi hic sesini cikarmiyo disari cikinca oyle etrafi izliyo

Birde iki sorum var kızlar

Bebeişlerin kıyafetlerini dalan rozy ile yukıyorum temiz oluyo ama havlu bambu olmasına ragmen çook sert oluyor anu artık tek yıkayıp az miktarda yumusatıcı atmayı düşünüyorum sizce zararı olur mu siz napıyorsunuz

Bi de bizim ikizler haftada 2 gün kaka yapardı şimdi 3 gündür hergün hatta bazen 2 kez bile yapıyorlar ama 2 gündür baya cıvık ishal gibi değil ama cıvık hardal rengi normal mi

Şimdiden teşekkürler

Canım bebişi iyice yordum, emzirdim, şu an loş ışıkta ayağımda sallıyorum. Kulağına gereken mesajları da ilettim Şu an baya mızırdanıyor ama umarım kazanan ben olucam

Ben az da olsa yumuşatıcı kullanıyorum . Dalinin bebekler için olan yumuşatıcısından katıyorum. Genelde çift durulama yaptırıyorum bir de canım.

Canim dogum yardımı olan 300tl yi bende aldim. Bu analik parasi ve rapor parasi dediginiz nedir calismayan annelere mi veriliyor ? Rica etsem aciklayabilir misin ?

Canjm ben sigortalıyim ve D.öncesi ve sonrası olarak 16 hafta iznim oluyor. Bu izin suresi içerisinde maaş almıyorsun.bu 4 aylık parayı sigorta analik ödemesi altında sana oduyor. Benim 4 bin TL gözüküyor suda var calistigin işyeri ile anlasirsan ben mesela 4 aydır maaş almiyorum iş yeri sana maaşını oduyor sen sigortadan parani aldığında iş verenine geri ödüyorsun. Kusura bakma geç cevap verdim canım.

Naber canjm :)
İyiyiz çok sukur evet.. Çocuk yavaş yavaş kendine geliyor. Fark ediliyor yani. Toparlıyor kendini ya hani ben hep Onunlayım ya pek anlayamaya biliyorum ben dışarıdan gelenler annemler falan Maşallah diyorlar Ama iştahımiz yok maalesef.. bakalım haftaya kontrolümüz var Kaç kilo olmuş beyefendi
Alerji mamasına devam ediyoruz Geçen seni arayacaktım o mama için bizim mama piyasada yok son 6 kutuyu bir Eczaneden aldım Bunlar bittikten sonra ek gıdaya geçmek istiyorum ben de doktorla konuşmak lazım Bakalım ne diyecek.
Benim saçlarımda çok dökülüyor hiçbir vitaminde kullanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…