- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- 133
CNım önce sakin ol lütfenÇok fenayım kızlar
Anneeeee gitmeee, kurban olurum sana, anneeeee
Off Allah'ım sabır ver nolur
biz her sabah hardal rengine bulanıyoruz normal yaniBirde iki sorum var kızlar
Bebeişlerin kıyafetlerini dalan rozy ile yukıyorum temiz oluyo ama havlu bambu olmasına ragmen çook sert oluyor anu artık tek yıkayıp az miktarda yumusatıcı atmayı düşünüyorum sizce zararı olur mu siz napıyorsunuz
Bi de bizim ikizler haftada 2 gün kaka yapardı şimdi 3 gündür hergün hatta bazen 2 kez bile yapıyorlar ama 2 gündür baya cıvık ishal gibi değil ama cıvık hardal rengi normal mi
Şimdiden teşekkürler
Canjm ben sigortalıyim ve D.öncesi ve sonrası olarak 16 hafta iznim oluyor. Bu izin suresi içerisinde maaş almıyorsun.bu 4 aylık parayı sigorta analik ödemesi altında sana oduyor. Benim 4 bin TL gözüküyor suda var calistigin işyeri ile anlasirsan ben mesela 4 aydır maaş almiyorum iş yeri sana maaşını oduyor sen sigortadan parani aldığında iş verenine geri ödüyorsun. Kusura bakma geç cevap verdim canım.
canım sakin ol çok şükür sağlıklılar yanına gelip gidiyorlar Allah yokluklarını göstermesin sağlıklarını eksik etmesin..gelip giderler sen gidip gelirsin..sıkma canınıÇok fenayım kızlar
Anneeeee gitmeee, kurban olurum sana, anneeeee
Off Allah'ım sabır ver nolur
Cnm ben dalinin antialerjenik yumusaticisini kullaniyorum gayet memnunumBirde iki sorum var kızlar
Bebeişlerin kıyafetlerini dalan rozy ile yukıyorum temiz oluyo ama havlu bambu olmasına ragmen çook sert oluyor anu artık tek yıkayıp az miktarda yumusatıcı atmayı düşünüyorum sizce zararı olur mu siz napıyorsunuz
Bi de bizim ikizler haftada 2 gün kaka yapardı şimdi 3 gündür hergün hatta bazen 2 kez bile yapıyorlar ama 2 gündür baya cıvık ishal gibi değil ama cıvık hardal rengi normal mi
Şimdiden teşekkürler
Masallah kuzuyaa.. zamane bebekleri bir başka yaaBenim gökçe de öyle bilge daha saga sola donmekten baska bi sey yapmıyor da gökçe 360derece her taraftan her yöne gidiyor
CNım önce sakin ol lütfen
Bende çoook düşkünüm anneme anne olunca daha bi anladım kıymetini. Ama başka illerde olsanızda annen sağ Allah a şükür öyle düşün.
Bende diyorum şimdiki akşım olsa evlenmezdim diye
Ama yaşamadan anlamıyoruz
İnan o da çok üzülmüştür seni bu halde görmeye
Be diyim ki Allah kavuştırsun tekrarçok fena oldum yaa
canım sakin ol çok şükür sağlıklılar yanına gelip gidiyorlar Allah yokluklarını göstermesin sağlıklarını eksik etmesin..gelip giderler sen gidip gelirsin..sıkma canını
Benimki gündüz toplasan 4 saati ama şimdi sabah bir uyuyo öğle 4 saat ee birde akşama doğru kestiriyor o Allahtan kısaydı.. Neyse ya hergünleri farklı ufaklıklarınbenimki azaldi onceden uyuyordu hergun 3-4 saat simdi sabahlari kisa uyuyor öğle vakti eger uyursa 2-3 saat hic uyumadigi tum gündüzü 1 saat uykuyla gecirdigi de oluyor keyfine kalmis
Naber canjm :)
İyiyiz çok sukur evet.. Çocuk yavaş yavaş kendine geliyor. Fark ediliyor yani. Toparlıyor kendini ya hani ben hep Onunlayım ya pek anlayamaya biliyorum ben dışarıdan gelenler annemler falan Maşallah diyorlar Ama iştahımiz yok maalesef.. bakalım haftaya kontrolümüz var Kaç kilo olmuş beyefendi
Alerji mamasına devam ediyoruz Geçen seni arayacaktım o mama için bizim mama piyasada yok son 6 kutuyu bir Eczaneden aldım Bunlar bittikten sonra ek gıdaya geçmek istiyorum ben de doktorla konuşmak lazım Bakalım ne diyecek.
Benim saçlarımda çok dökülüyor hiçbir vitaminde kullanmıyorum
Meyveli pirin unlu mama yi nasıl yapıyorsun canımBugün de tasdiklemis olduk benim kızlar dışarıyı seviyor evden 5bucukta çıktık yeni geldik 7-8 arası sürekli mizmizlayan ağlayan bebeler parkta abileri ablaları izledi ablamiz da parkta kudurdu şu an babası banyo yaptırıyor ben de kızları emziriyorum bundan sonra eve girmem arkadaş yaparim meyveli pirinç unlu mamayi alırım yanıma ara ogunlerini dışarda yediririm bugünkü gibi alırız termosumuzu içeriz kahvemizi parkta. Artık kahve dünyaları starbakslar out park coffee.ler in
hiç baktırmadım açıkcası bu hafta gidip tahlil yaptırsam iyi olacak galiba :/
soruların altında cevap verdim
maya mı o nasıl oluyormuş k
burda epey sözü geçti ( 5-10 sayfa geride olması lazım) coğumuz erken olduğu kanısındayız
doktoruna danış o yönlendirir seni
decaviti bıraktım tekrar başlıyayım iyisi mi
kullandıklarım chicco phsio.. ve avent gece parlayan emzik dikkat edin alırken ay bilgisine.
avent biberon ama dr brown iyi emzirmeyi düşünüyorsanız acelesi yok biberonun asla ilk zamanlar biberon vermeyin gerekirse mama vermeniz kaşık alın onu kullanın yoksa biberonda emme de daha az yoruldukları için sizi bırakır biberondan emmek ister.
wee manuel süt sağma makinası 35 tl ye alıpta memnun kaldığım bir ürün elektroniklerde de avent ve medela iyi ben mobilya beşik kullandığım için pamuk yatak aldım ama park yataklarda üst katın taşıma kapasitesi düşük olduğu için ince yatak almanız lazım normal yatakları tasımaz üst kat. ateşölçer kulaktan ölçenler daha iyi sanırım ben onu henüz almadım
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.park yatak için bize annem yünden ince bir döşek yapmıştı onu kullandık. onun dışında sünger yerine pamuk daha iyi olur diye düşünüyorum sünger terletme yapabilir.
süt sağma makinesini şimdiden almanıza gerek yok. eğer çalışan bir anneyseniz işe başlayınca elektrikli makine lazım olabilir süt sağıp bırakmak için çalışmayacaksanız elektrikli sağma makinesine gerek yok. memede süt birikmesi gibi bir durum olursa manuel sağma makineleri de iş görür. ben iki çocuk annesiyim, ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim hiç makine almadım. ihtiyacınız olursa alın derim.
ateş ölçer olarak ilk çocukta kulaktan ölçer kullanmıştım bu defa chicco'nun normal koltuk altı ateşölçerinden aldım. iyi bir marka tavsiye ederim.
biberon için de şimdiden almanıza gerek yok bence. iki doğum yaptım ikisinde de hastane çantasına biberon koymadım yani hep doğurup emzireceğim diye düşündüm öyle de oldu çok şükür. yine de biberon alacaksanız cam olmasına özen gösterin daha doğal çünkü, bildik, sertifikalı marka ürünlerden almak şart.
emzik daha doğal olduğu için kauçuk uçlulardan almanızı öneririm, 0-3 ay olanlardan ve yassı damaklı uç daha doğru bir tercih olur. ancak bebekler her zaman emzik tutmuyor benim ilk çocuğumda chicco'nun kauçuk damaklısını kullanmıştım ikinci bebekte de yine chicco aldım ama bu defa kızım emzik kabul etmiyor. emzikte ben kauçuk öneriyorum chicco veya avent olabilir.
sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi, kolaylıklar dilerim...
benim kızım da yaklaşık 2 haftadır fena halde ellerini emiyor, bazen iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor haliyle başaramıyor basıyor yaygarayı. bu dönemde normal ellerini emmek istemeleri bir de diş kaşıntıları başlar yavaş yavaş onun da etkisi var.
büyükler kafayı takmış her yanı boğum boğum kilolu bebek görmeye maalesef. bu nişastalı, unlu mamaların da tek yaptığı bebeği balon gibi şişirmek zaten besleyici hiçbir değeri yok. emzirmeye devam kardeş, anneanneyi boş ver :)
Bugün de tasdiklemis olduk benim kızlar dışarıyı seviyor evden 5bucukta çıktık yeni geldik 7-8 arası sürekli mizmizlayan ağlayan bebeler parkta abileri ablaları izledi ablamiz da parkta kudurdu şu an babası banyo yaptırıyor ben de kızları emziriyorum bundan sonra eve girmem arkadaş yaparim meyveli pirinç unlu mamayi alırım yanıma ara ogunlerini dışarda yediririm bugünkü gibi alırız termosumuzu içeriz kahvemizi parkta. Artık kahve dünyaları starbakslar out park coffee.ler in
Bugün öğlen 10 gündür bizde olan annemi ve babamı memlekete uğurladık, salya sümük ağladım, anneme çok düşkünüm, onsuz hayatın hiçbir anlamı yok, ağlama sütün kesilir diyo, dayanamıyorum, saatlerdir kendine gelemedim
Kendi seçtiğim hayatı yaşıyorum, eşimi sevmeme rağmen farklı bir şehirden evlilik yaptığım için pişmanım, gurbete alışamıyorum
6 yıl önce bu zihniyette olsaydım asla evlenmezdim, kafam yeni dank etti, salak ben, aynı şehirde olsaydık her istediğimde görürdüm, ahh ahh
Başım çok ağrıyor ağlamaktan, bebeğime sımsıkı sarılıp anneannen gitti yavruuum diye ağıt yakarak dolaşıp durdum evde
Anam anaaamm sen benim herşeyimsin, giydiği ev terliğini kokladım, öptüm, ayaklarına kapanıp özür dilesem, keşke gurbeti seçmeseydim
Canım benimkiler 4.5 aylık oldu yavaştan oturma pozisyonuna getiriyorum yaklasik 30derece yükselttim arkalarını. Etrafini daha rahat görmeye başlayınca daha çok oyalanmaya başladılarKeşke benim kızımda sevse eve hapsolmus durumdayım zorla bir saat duruyor sonra kuduruyor ne emıyor ne uyuyor arabasında zaten Hıc durmuyor bu havalarda evde durmak deli edıyor beni zaten yeterince bunaldım...
Canım benimkiler 4.5 aylık oldu yavaştan oturma pozisyonuna getiriyorum yaklasik 30derece yükselttim arkalarını. Etrafini daha rahat görmeye başlayınca daha çok oyalanmaya başladılar
Meyveyi cam rendede püresini çıkar. Pirinç unu muhallebisi ile karistir. Pirinç unu muhallebisini nasıl hazırladığımı sorarsan tamamen göz kararı. Ama yaklaşık bir tatlı kaşığı p.ununa 3\4çay br suyu karıştırarak kaynat içine m.püresini karıştır sulu gelirse ben evde hazırladığım bebe bisküvisinden katıyorum katı gelirse sagdigin sutten veya biraz daha su veya m.suyu koyMeyveli pirin unlu mama yi nasıl yapıyorsun canım
Ben de dalan kulaniyorum yumuşatıcı kullanmıyorumbiz her sabah hardal rengine bulanıyoruz normal yani
roxy kullanıyorum bende ve dediğin gibi havlular sert oluyor..ama ütülediğim için sıkıntı değil buharla yumuşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?