6. Ay dolana kadar anne sudunun veya yoksaki formul mamanin yerini hic bir besin tutamaz canim, sadece bebegi sisisrir bos kalori yani. Ek gifsya baslamanin neden iyi olmadigini 15-20 sayfa getide paylasmistim bir bak istersen, bulamassan yine koyarim.4 aylıkken ek gıdaya başlama taraftarı olan var mı. Benim sütüm kesildi sayılır. Mama kullanıyoruz ama çabuk acıkıyor kızım. Birde çevremde birkaç kişi 4. Aydan sonra azıcık yoğurt, meyve püresi yedirmeye başlarsan ek gıdaya daha iyi alışır iştahlı olur vs. dedi. Düşünceniz nedir kızlar?
Bencede git bişe olmaz yani bi problem olmadıSağol canım bende pazartesi giderim o zaman
Evet canim ilk bebis ikinci de dusunemiyorum yani tamamen sogurum herhalde.. Bizimki de kultur farki hayata bakis acisi farki... Seneler gectikce iyice kendini gosteriyor.. Sen esinle uyumlusun ne guzel ev degistirme olayi gercekten hayati refresh yapmak gibi oluyo simdi bebegin kucuk ama bence de en uygun zamanda tavsiye ederimIlk bebismi cnm..duzelir o hormonlarin etkisi de buyuk..ya bizim 2.bebis .bende hic aramiyorum yani olmasa da olur..bana kotü sozler soyleyerek sogutuyor..tabi bende dirdir ederek onu.oysa ikimizde tahsilliyiz disardan bakinca gayet guzel mutlu aile tablosu..var bi hizursuzluk..okutsam diyorum kendimizi.buraya tayin olali 3 yil oldu ..3 yil cok kotu sıkıcı gecti..evi degistirelim diyo bu ev ugursuz geldi diyor esim..tasincam bende yakin zamanda ..
Hadi bakalım ne yaptın akşam? Sabırla devam arka arkaya aynı şeyi yaptığında alışmaya başlıyorlar. Pes etmezsen kazanan sen olursun canımCanım bebişi iyice yordum, emzirdim, şu an loş ışıkta ayağımda sallıyorum. Kulağına gereken mesajları da ilettimŞu an baya mızırdanıyor ama umarım kazanan ben olucam
Aksam 10 bucukta uymstubenmkide normalde 12de uyuyo saat 12de bi mizirdandi dedm uyancak kesn ama uyanmadi insallah bende bi duzen oturturumHadi bakalım ne yaptın akşam? Sabırla devam arka arkaya aynı şeyi yaptığında alışmaya başlıyorlar. Pes etmezsen kazanan sen olursun canım
İnş canım. Uyansa bile ışığı açmadan alıp hemen emzirince uyumaya devam edebiliyorlar. Gece kavramına alışınca ve bir sıkıntısı olmazsa gece uyanınca yine hemen uyuyorlar.Aksam 10 bucukta uymstubenmkide normalde 12de uyuyo saat 12de bi mizirdandi dedm uyancak kesn ama uyanmadi insallah bende bi duzen oturturum
Teşekkür ederim canım yani kaşıkla yiyor değil mi biberon maması gibi değil ay ne cahilimMeyveyi cam rendede püresini çıkar. Pirinç unu muhallebisi ile karistir. Pirinç unu muhallebisini nasıl hazırladığımı sorarsan tamamen göz kararı. Ama yaklaşık bir tatlı kaşığı p.ununa 3\4çay br suyu karıştırarak kaynat içine m.püresini karıştır sulu gelirse ben evde hazırladığım bebe bisküvisinden katıyorum katı gelirse sagdigin sutten veya biraz daha su veya m.suyu koy
Can'ım salladım uyudu, yarım saat sonra uyandı. Tekrar oyalayıp uyuttum. Bu esnada ışığı hiç açmadım, konuşmadım. Çok şükür daldı Can'ım. Ara ara emmek için uyandı.Hadi bakalım ne yaptın akşam? Sabırla devam arka arkaya aynı şeyi yaptığında alışmaya başlıyorlar. Pes etmezsen kazanan sen olursun canım
Rica ederim canım. Sen böyle devam et inş gece kavramını öğrenince gece uykusuda uzamaya başlayacakCan'ım salladım uyudu, yarım saat sonra uyandı. Tekrar oyalayıp uyuttum. Bu esnada ışığı hiç açmadım, konuşmadım. Çok şükür daldı Can'ım. Ara ara emmek için uyandı.
Bundan sonra bu şekilde yapıcam inş düzenimiz oturur canım.Çok teşekkür ederim tekrar
Çok fenayım kızlar
Anneeeee gitmeee, kurban olurum sana, anneeeee
Off Allah'ım sabır ver nolur
İyiyki doğum yaştığımda ananem memlekete gitmiş
benım babanem de aynısını yapmıstı ama insanın bir yanı hakikaten sütüm aZ ve doymuyormu Acaba dıyor sonra azalsın sütler amaaaanınnnn
Bu az ve sık emme işi nerden cıkıyor ki em doyur kendini uyu dimi gerci yine senin ki iyi uyuyor
5-6ay sonra başıma gelecekleri biliyorum.insanlardaki birşeyler tattirma merakı nedir anlamadım hem de sen bu kadar sıkı diyet yapmak zorundayken.. Keyfine yapıyorsun sanki.. Alerjik çocuk sahibi anne de bunu yapıyorsa ne diyim
canım acaba devlet hastanesinde yapılmıyormu bu tahlil ama deseydi bana burda yapılmıyor diye artık doktorlarada güvenmiyorum antibiyotiklere karşı tahlil yapılmış bazılarında duyarlı bazılarında direndi yazıyor ne anlama geliyor bunlar biliyormusun birde benim kuzım genelde gürültülü kaka yapıyor ve bazen sümükümsü gibi oluyor sence bunlar şüphelenmem için yeterli sebepmi sen tecrübelisin bu konuda
Tuhh ya okadarda olmaz hakket balkona ciksin.cok yazik bebislere hasta olurlar
Naber canjm :)
İyiyiz çok sukur evet.. Çocuk yavaş yavaş kendine geliyor. Fark ediliyor yani. Toparlıyor kendini ya hani ben hep Onunlayım ya pek anlayamaya biliyorum ben dışarıdan gelenler annemler falan Maşallah diyorlar Ama iştahımiz yok maalesef.. bakalım haftaya kontrolümüz var Kaç kilo olmuş beyefendi
Alerji mamasına devam ediyoruz Geçen seni arayacaktım o mama için bizim mama piyasada yok son 6 kutuyu bir Eczaneden aldım Bunlar bittikten sonra ek gıdaya geçmek istiyorum ben de doktorla konuşmak lazım Bakalım ne diyecek.
Benim saçlarımda çok dökülüyor hiçbir vitaminde kullanmıyorum
Bnm o iki üç gün çok döküldü. Şuan daha iyi.bskn kızlar benim de sacim felaket dökülüyor ilk kızımda da aynı şeyi yaşamıştım dermatolog tiroitlerime baktirmisti tsh ölçümü sonucu dahiliyeye yönlendirdi o da tiroit ile ilgili baska degerlere baktirdi sonuç hashimato tiroidi. Hamilelik sonrası gayet normal zamanla geçiyormuş ama bana dr bir hormon ilacı verdi bebege hiç bir zararı yok tiroidin az ürettiği bir hormonu dışardan alıyorsunuz. Tamamen geçiyor. Belirtileri aşırı saç dökülmesi aşırı yorgunluk kilo verememe gibi şeyler
Gunaydin..
Uyku egitimi..ekgid seruvenimi basliyor...benim bebisin totosu duzelmiyorki yahu cocuk aglamaktan firsat bulup normal aktiviteleri yapmiyor..tutma yakalama donme..gaz derdi bitmedi..ne ysem dokunuyor alerjik mi artik hassas bunyelimi bilemedim..bide idrar enfeksiyonu oldu antibiyotik duzlcek bagirsagi bidaha bozdu ilac iciyor suan..uyaniksa cogunlukla agliyor hep kucagimda gezdiriyorum ..
Bazen becereksiz kotu hissediyorum..bakiyorum etraftaki bebekler sakin mutlu benim kusum gulcek ama sanci giriyo bisey oluyo..asiri kusuyor bu ara oda enfeksiyondnmiş..oysa kilo alimi iyiydi ilk 3 ay bakalik bu ay nasil.iste hasta olunca geriliyor .hastanede yattiginda 500 grm kaybetmesine ragmen 3 aylikken 6.500 dü hemen aldi o kiloyu insallah bundada toparlar.
Ek gida hayal gibi..ben kendim yogurt yiyemiom ona ne vericem neyle basliycam bilemiyorum..
Geçmiş olsun canım inşallah çabuk toparlar. Ben ek gıdaya 6dan sonra başlayacağım. Alerjik bebeklere daha da gec başlatıyorlarGunaydin..
Uyku egitimi..ekgid seruvenimi basliyor...benim bebisin totosu duzelmiyorki yahu cocuk aglamaktan firsat bulup normal aktiviteleri yapmiyor..tutma yakalama donme..gaz derdi bitmedi..ne ysem dokunuyor alerjik mi artik hassas bunyelimi bilemedim..bide idrar enfeksiyonu oldu antibiyotik duzlcek bagirsagi bidaha bozdu ilac iciyor suan..uyaniksa cogunlukla agliyor hep kucagimda gezdiriyorum ..
Bazen becereksiz kotu hissediyorum..bakiyorum etraftaki bebekler sakin mutlu benim kusum gulcek ama sanci giriyo bisey oluyo..asiri kusuyor bu ara oda enfeksiyondnmiş..oysa kilo alimi iyiydi ilk 3 ay bakalik bu ay nasil.iste hasta olunca geriliyor .hastanede yattiginda 500 grm kaybetmesine ragmen 3 aylikken 6.500 dü hemen aldi o kiloyu insallah bundada toparlar.
Ek gida hayal gibi..ben kendim yogurt yiyemiom ona ne vericem neyle basliycam bilemiyorum..
Canım benim sen alerji testi yaptırdınmı? Kıyamam inş çabuk düzelir. Ek gıda için endişelenme süt vermeye devam et. Eninde sonunda başlayacak belki o zamana kadar düzelir. Daha en az 2 ay var düşünme şimdiden.Gunaydin..
Kıyaaaammaaamm sus kız benı de aglatacaksınbenım annemde Balıkesir'e gitti yaz sezonu gelınce iş dolayısıyla gidiyorlar ve ben o gittiğinden beri cok yalnız hissediyorum o benım dostum ablam annem sırdaşım herseyım ahh analar cann analar Allah basımızdan eksık etmesin..
sadevehuzurlu cnm bebis uyumuyormu hoş bnmkinin de sağı solu belli olmuyor sabah 5 te dikiliyo ayağa
Yok cnm alerji testi burda yapilmiyor kan kaka temizdi ama baska bisey yok..Canım benim sen alerji testi yaptırdınmı? Kıyamam inş çabuk düzelir. Ek gıda için endişelenme süt vermeye devam et. Eninde sonunda başlayacak belki o zamana kadar düzelir. Daha en az 2 ay var düşünme şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?