Arkadaşlar ben kamuda çalışıyorum veteriner hekimle görüştüm bu konuyu... toksoplazma virüsü çiğ et yemek veya az pişmiş et yemekle geçen bir virüsmüş yani dokunmakla geçmez.. internettende araştırabilirsiniz
bende anlamadım dokunarak nasıl kana geçtiğini.. çiğ et yemek zararlı olabiliyor. dikkatli olmak lazım.
lütfen yanlış yönlendirme yapmamaya çalışalım arkadaşlar.
hayırlı doğumlar diliyorum hepimize inş.
Canim benim kedim var, hayatim biyunca 10dan fazla kediye baktim ama nasil olduysa, toxoplazma negatif cikti. Daha once gecirmis olsam cok rahat edecektim. Doktorum kedimin diskisindan uzak durmam gerektigini. Kumunu degistirmemi soyledi. Hava yoluylada gecebiliyormus. Esim degistiriyor artik benim degistirmem gerekirsede agzimi burnumu kapatiyorum. Internetten arastirdigimda da cig ete dokunmamak gerektigi yaziyor. Sanirim ayni sebepten
şimdi anladım, doğrudur. yani dikkat etmek lazım. çok fazla şey yazılıyor burda bazen insanın aklı karışabiliyor
Canım olurda kazayla elimizi falan kesersek kana geçiyormuş.risk almamak gerekbende anlamadım dokunarak nasıl kana geçtiğini.. çiğ et yemek zararlı olabiliyor. dikkatli olmak lazım.
ben daha kurban gelmeden bugun parmagimi kestim .. ins kurban bayramini rahat atlatiriz... bu bayram biraz yorucu oluyor benim icin...Canım olurda kazayla elimizi falan kesersek kana geçiyormuş.risk almamak gerek
canım tabi sen bilirsin tabii benim dr um da işyerindeki dr da beni özellikle uyardı. bebeğini kaybeden arkadaşın dr u da aynı şeyi söylemiş. açık yara vs sorun oluyor dedi. ben üzeime düşeni yapar uyarırım insanlar dilediklerini yaparlar...Arkadaşlar ben kamuda çalışıyorum veteriner hekimle görüştüm bu konuyu... toksoplazma virüsü çiğ et yemek veya az pişmiş et yemekle geçen bir virüsmüş yani dokunmakla geçmez.. internettende araştırabilirsiniz
kimseyi yanlış yönlendirmiyorum ben bana dr ların söylediğini söylüyorum. kardeşim de dr o da aynı şeyi söyledi gebeliğimin başından beri. ama siz bilirsiniz. ben dokunmayacağım çiğ etebende anlamadım dokunarak nasıl kana geçtiğini.. çiğ et yemek zararlı olabiliyor. dikkatli olmak lazım.
kedi dışkısı, kedi dışkısıyla temas eden diğer hayvanlar da bile olabiliyormuş hayvanları çok severim kurumun bahçesinde 6 tane yavru köpek var kendimi tutamam diye dışarıya bile çıkamıyorum.Canim benim kedim var, hayatim biyunca 10dan fazla kediye baktim ama nasil olduysa, toxoplazma negatif cikti. Daha once gecirmis olsam cok rahat edecektim. Doktorum kedimin diskisindan uzak durmam gerektigini. Kumunu degistirmemi soyledi. Hava yoluylada gecebiliyormus. Esim degistiriyor artik benim degistirmem gerekirsede agzimi burnumu kapatiyorum. Internetten arastirdigimda da cig ete dokunmamak gerektigi yaziyor. Sanirim ayni sebepten
yazan şeylerden daha çok konu hakkında insan anatomisiyle ilgilenen kişilerle görüşmek daha iyi olur diye düşünüyorum.şimdi anladım, doğrudur. yani dikkat etmek lazım. çok fazla şey yazılıyor burda bazen insanın aklı karışabiliyor
Evet malesef. Ama toxoplazma bir kez gecirilen sonrasinda bagisiklik kazanilan birsey. Eger daha once gecirdiyseniz degeriniz pozitif ciktiysa hic tereddut etmenize gerek yok. Cig et yesenizde dokunsaniz da bisey olmuyormus. Tabi cig et yemek saglik degil yine yememek lazim :)
Ben ilk aylarda hiçbirşeye dikkat etmedim canım ilk hamileliğimdi bulantı ağrıda olmayınca kendimi koyuvermiştim.bebeğimin hareketlerini hissettiğimden beri hamileliğim bilincine vardım o yüzden kendimi yormuyorum artk sende bayramda yorucu işlerden uzak durben daha kurban gelmeden bugun parmagimi kestim .. ins kurban bayramini rahat atlatiriz... bu bayram biraz yorucu oluyor benim icin...
Slm arkadaşlar bende şubatta anne olcam inşaallah bebeğinin hareketlerini hisseden var mı
Ben dün bişeyler hissettim ama emin olamadımCanim 22. Haftaya kadar hissedersin eger hissetmiyorsan henuz. Kisiden kisiye degisen bir durum cunku
Ben 16+1den beri hissediyorum. Her gecen gun daha siddetleniyor tekmeleri ve hareketleri
pek emin olamayacak birşey olmuyor aslında :) resmen dışardan görüyorum pıtpıtlarınıBen dün bişeyler hissettim ama emin olamadım
O kadar şiddetli değildi ama ilk defa böyle bişey hissettimpek emin olamayacak birşey olmuyor aslında :) resmen dışardan görüyorum pıtpıtlarını
Bende geçen haftaya kadar kendi pantolonlarımdan esnek belli olanları kullanabiliyodum ama artk eşofmanlarmn belini bile göbeğimin üzerine çekiyorum göbek deliğimin altnda kalan iç çamaşrı bile rahatsz ediyo özellkle uzun süre oturunca ve sertlikte aynı senin tarifin gibi canım minikler hızla göbişlerimizi dolduruyo her anımıza bin şükürKızlar iki gündür bende de geçmeyen bi karın sertliği ve kasiklarimda ağrı varbugune kadar beni böyle etkileyen kasık agrm olmamıştı ama her ne kadar dikkat etmeye çalışsam da giydigim kiyafetin lastiği skyorda o mu beni bu kadar rahatsız ediyor diye de düşünüyorum çünkü gebelik den oncede giydigim kiyafet beni rahatsız etse midem hemen alarma geçer şişer ve sancılardm şimdi de ayırt edemiyorum
Var mi benim gibi bu haftalarda karın sertliği ve kasık ağrısı yaşayan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?