2016 Şubat Anneleri

Benimki susmuyor da canım. Anlatırlardı arabada gezdiriyoruz diye hade be der şaşirirdim. Onlardan olduk ikidir. Ağlama krizi geliyor anlıyoruz zaten. Acik buyuselerdi. İnşallah büyüme atagidir da geçer birkaç güne. Huyuysa yandik :işsiz:
Ahhh ahhh 4 ay civari bi buyume atagi varki sormayin oldukca uzun surecek gorunuyor

Sevgili anneler size bişey sorayım
Ben oğlum için her çeşit bezi denedim. Doğduğunda prima beyaz premium care kullandım. Sonra onun dokusu popoya yapışıyor diye vazgeçtim. Yeşili beyaz bişiler bıraktı. Molfix kokusu ağır geldi. Canbebe dokusu ii gelmedi. Bide bim in bezi var onuda denedim ondanda memnun kalan çok. Jenny and wills diye bi bez. Dokusu falan iidi inceydi. Onun tek sıkıntısı kremli olmasıydı. Çevremde kullananlarda var hatta hepaini denedim bi tek o pişiğini geçirdi diyende var.
Ben şimdi huggies kullanıyorum. Memnunumda ama çok kaba bide çişini falan yaptımı bez iice kocaman oluyo. Oğlumda rahatsız oluyo sanki.
Şimdi acaba bim in bezini kullansam diyorum. Kremli falan ama en azından kaba değil.
Kullanan var mı yada başka bi önerisi olan olur mu?

Biogaia ile yanında gaz ilacı kullanan arkadaşlar !!!! Biogaia yı ne zaman ve ne kadar veriyorduk unuttum.yüne başlıcam da bugün...

günde 1 kez 5 damla canım
hergün aynı saate vermen her zaman daha sağlıklı ben hep akşam 9da verdim

Anne olunca insan cok hassaslasiyor mesele bebekse
Ben arkadaşn bilgi amacli paylaştığı yazida bir artniyet gormedim.incitmek icin yazdgini sanmam asla
Ama dedignz gibi algida secicilik durumu var ben o msjdan rahatsz olmadm cunku mama vermk zorunda degilm zaten.ama sutum yetmeseydi ve mama vermek zorunda kalsaydim belki uzulurdum.keske sutum olsaydi diye. zaten arkadasin paylastgi seyi mama veren anneler de biliyor.mecbur kalinmasa verilmez.ha kimi anneler var kendimde sahit oldugum sirf kilolu gorunsun diye sutu olmasina ragmen mama veren.
Hepimize bol sutlu saglikli gunler
Hayırlı kandiller dilerim

Oyle tabiki diger arkadasida anliyorum takrar dedigim gibi elinden geleni yapti da sutu gelmediyse tabiki mama vermek zorunda benim ilk oglum morarirdi agzina almazdi memeyi emmezdi pompam bile yoktu inanirmisin saatlerce gogsumun ucunu sıkıp sut sagardim bardaga ve onu icirirdim sutum gelmezse mama verecektim mecburen burda tamamen bir yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum insaallah herkesin sutu bol olur da herkes yavrusunu istedigi gibi besler
Ay kuzum sen bayagi zorluklar atlatmissin, Allahtan sagabilmissin.. biz neler cekiyoruz ve babalarina bakiyorum ohhh ekmek elden su golden. Biz fedakar cefakar aahhh ahhh

Sağol canımmm...ortada yok kimse hayırdır yahu:) ?

sanırım hepsi bi telaş içinde bugün :D

ben bi yandan bilgisayarda iş yapıyorum
çamaşır yıkıyorum asıyorum mutfağı temizliyorum
evi sil süpür paspas yaptım malum 1 haftadır evde değildik
birde kandil simiri yapasım var tabi ilk kez yapağaım becerirmiyim bilmiyorum :D

Canm bütün mesajlarıma bakabilirsin hiç ayy bebeğimle şöyle güzel vakit geçirdim diye bi mesajm yok.. Eğer öyle davranan arkadaşlar varsa onlarda ayıp etmiş olur buda hoş bi davranış değil.. En iyi bizim anlamamız lazım birbirimizi.. Ama algıda seçicilik var biraz bebeğime süt veremediğim için senin mesajn dikkatimi çekti.. Zaten yeterince üzgünüm bide üstüne toplum baskısı ay yazık sütü yetmiyo diye insan ister istemez tepkiyle yaklaşıyo böyle bi durumda
Canim tabiki de guzel anlari paylasicaklar, ne kadar guzel... olur mu hicte ayip etmezler, her an guzel degerlendirilmeli ve bebekle olan her an cok ozel, kendi bebegim olmasi gerekmez.. sakin ha yanlis anlasilmasin ben cok sevinirim. Belki cok zaman geciremiyorum ama her aninin tadini cikariyorum bebegimle. Herkesin hayati farkli, herkes kendi kaderini yasar ve yasamakta ozgur. Ben toplum baskisina hic maruz kalmadim, cunku izin vermem :) Benim cizgilerim var, bunu ailemde dahil herkes bilir ve bu yuzden herkese tavsiyem izin vermeyin konusmalarina, kalbide kirilicaksa kirilsin ben adami cok pis bozarim :KK53:

Canim bizimkini iki disi cikiyor belli etti kendini kabardi dis eti :s huzursuz 3 gundur zaten 3aylik cikarcak heralde bugun 78 gunluk daha 3 aylik olmadik :)
Canım bizimki sürekli ağzına bir şey götürüyor acaba bizimkisi de mi çıkaracak

Benimki susmuyor da canım. Anlatırlardı arabada gezdiriyoruz diye hade be der şaşirirdim. Onlardan olduk ikidir. Ağlama krizi geliyor anlıyoruz zaten. Acik buyuselerdi. İnşallah büyüme atagidir da geçer birkaç güne. Huyuysa yandik :işsiz:
Ahhh ahhh 4 ay civari bi buyume atagi varki
Ay kuzum sen bayagi zorluklar atlatmissin, Allahtan sagabilmissin.. biz neler cekiyoruz ve babalarina bakiyorum ohhh ekmek elden su golden. Biz fedakar cefakar aahhh ahhh
Sorma esim bide bana kizardi neden agliyo bu cocuk diye simdi 3.yu elinden birakmak istemiyo

Bende sadece ben böyleyim sanıyodum öyleki işim olmadığı zaman yüz üstü göğsümde uyutuyorum.. Eşim asıl bebek sensn sanki o annen isteyip duruyosun diyor :KK70:
Dün akşam fotoğraflara bakıyordum. Daha küçükken ben de öyle uyuturdum mest olurdum. Şimdi benimkisi öyle rahat etmiyor ayağımda uyuyor :işsiz:

Evet süt sağmak zor iş çok iyi biliyorum ama bu kimseyi kırmayı gerektirmez canım.
Ben senin haklı gururunu kendi içinde gizli saklı yaşamanı tercih ederdim.
Çünkü gerçekten empatiyi sen yapabilsen mama vermenin zorluğunu da bilirsin, kucağına aldığında memeni reddetmesi, süt gelmediği için veya süt olsa bile memeyi tiksinç birşeymiş gibi ittirmesi ne demek, ne kadar üzücü birşey, anne için zaten o duygusal bağı kuramıyor olmak üzücü bir şey , bir de üzerine çocuğun mama ile beslneiyor olması, hele hele etraflarındaki aaaa mama mı veriyorsun, sütün mü yok baskısı!
azcık da olsa anlayabilmelisin.

sende uğraştın süt arttırmak için ama
Allah sütüne zeval vermesin hiçyaşama bu duyguyu.

Sayfaya girdiğimde son iki yorumu okumamla çok üzüldüm. Sen kime ne dedin, ne tabsiyesi yaptın da bu şekilde oldu bilmiyorum.
Sadece bu yorumda empati dediğin için sana empati yapmak da yardımcı olmak istedim. Kimsey kırmak istemem , hatta kimse kimseyi kırsın da istemem...

Merhaba bende 8 şubat dogumlu bir erkek annesiyim ve hamileligimin basindan beri sizleri sürekli takip ediyorum ve hepinizi yakindan tanıyor gibiyim.
Sizin karakterinize,tavriniza bastan beri hayrandim zaten özellikle fazla olan sutlerinizi bagislamak istemenizi cok takdir etmiştim.Bugün bir kez daha takdir ettim çünkü bende bebegini mama ile beslemek zorunda kalan bir anneyim altini çiziyorum beslemek zorunda kalan çünkü bebeğim dogduktan sonra 10 gün küvezde kaldi ve benim üzüntüden sütüm gelmedi bu nedenle biberon ile mama verildi küvezden ciktiktan sonra da mama ve biberona alıştığı icin memeyi emmedi o emmedigi icin tum cabalarima rağmen süt gelmedi ve boyle kısır bir döngüye girdik.
Ben bunlari yazan arkadasin yazim seklinden niyetinin tavsiyede bulunmak degil de kendi ile gurur duymak oldugunu zaten kendisi yazmadanda anlamistim yalniz atladigi bir nokta var birincisi burasi ego tatmin yeri değil bir paylaşım platformu, ikincisi kimin ne ile karsilasacagi hic belli olmaz kendi sütü de birden kesilip o küçük gördüğü bebegini mama ile besleyen annelerden bir tanesi olabilir.

Ayrica duyarlılığın icin ve sende sütü bol ve bebegini anne sütü ile besleyen annelerden birisi olmana rağmen mama ile besleyen anneler ile gayet iyi empati kurabildigin icin tekrar tekrar teşekkür ederim

Kizlar 6 aydan kucuk bebeklerde orta kulak iltihabi olma ihtimali yuksek mi acaba?
Kizim ust solunum yolu enfeksiyonu gecirdi. İlac kullanmadan atlattik sayilir ama son gunlerde cok huzursuz ve sebepsiz yere aglamalari var. Geceleri de daha sık uyaniyor. Orta kulak iltihabi olmus olabilir mi acaba ?

Arkadaşlar sevgili anneler, burda birbirimizi tanımasak da arkadaş gibiyiz. Kandil günü haydi bırakalım şimdi süt mama polemiğini. Rabbim dünyadaki bütün bebeklere sağlık sıhat versin. Onların hepsi candan öte. Benim alt komşum iki çocuğuna da bir damla anne sütü vermedi ikisi de turp gibi maşallah. Ev sahibimin oğlu bugün 35 yaşında o da hiç içmemiş ki zeka sağlık maşallah... O zaman şimdiki gibi kaliteli formül sütler bile yok üstelik. Emzirmenin emzirememenin hepsinin ortak noktada buluştuğu yer bebişler doysun büyüsün. Haydi hanımlar en sıkıldığımız anlarda burda nefes aldık.
Hayırlı kandiller musmutlu günler hepimize :KK46:

Back
X