2016 Şubat Anneleri

Afedersiniz eşinizle iliskiler nasil ya doğum yapali dün ilk kez ilişki Denim dedim cok acidi tahriş olur gibi hemen attım kocayi :skandal: esimde ozel hastanede çalışıo personel..doğum doktoruna anlatmış uzun süre böle olacagini söylemiş fitil yazmış bana bunu kullansın problem yasamaz demiş ayyy ne fena kocam ya hemen ötmus doktora:KK53:

Canım kayhanlastirici kullansan. Doktorum tavsiye etmişti :rapci:

Sindirilmemis süt artıkları nasıl oluyor bir de mukuslu kaka da tanecikler olur mu yoksa sadece mukus mu
Sindirlmemiş süt artığı aslında çok da önemli değil.
Süt ziyanı :işsiz:
Pütür pütür oluyor. Mukustan ayrı bir durum o.
Mukus böyle peçeteyi üstüne kapatıp açınca uzayan bir durum.
Ama bu muukus her şekşlde olabiliyor. Dert etme. Geniz akıntısı, gaz vs gibi durumlarda mukus oluşabiliyormuş. Alerji bütün belirtiler bir aradayken oluyor.

normal kakayı geçenlerde bulmuştum ama silmiş eşim :D
Kaka görmek istemiyor tekefonda:p

hemen alerjik diye telaş yapmayın ve ayrıca lütfen şu bebelerin kakasıyla bu kadar uğraşmayın:KK48: yani çocuk sessiz ve derinden nasıl gaz çıkarsın herhalde sesli zart zurt yapacak, benim kız da cüssesinden beklenmeyecek şiddetle zortluyor ama ben şimdiye kadar hiç bunun bir sorun olduğunu düşünmedim. bazı zamanlar kakasında mukus olması da normal bence, mukus sadece alerjide olan bir durum değil. benim kızın da kakada mukus oluyor bazen, gözlemlediğim kadarıyla gün içinde yoğurt, peynir çok yemişsem mukus oluyor bazı zamanlar her zaman değil yani ama onun dışında bir sıkıntısı olmuyor, huysuzluk, pişik, alerjik döküntü falan. böyle olunca da normal bir hassasiyet olarak düşünüp panik olmuyorum. konak da hemen hemen bütün bebeklerde olur, benim büyük çocuğumda da vardı bebekken ama alerjik falan değildi, şimdi kızımda da çok az var. demek istediğim ciddi bir sorun olarak alerji vakası olması için pek çok semptomun bir arada olması lazım. alerji gerçek anlamda yaşayan bskn bskn tüm belirtiler mevcut bebeğinde, o da doğru olanı yapıp duruma göre besleniyor ama ara sıra mukus, ara sıra pişik olan her bebek için alerjik diye telaş yapmaya diyete girmeye gerek yok bence boşuna stres.
sürekli acabalar içinde yaşarsak bu bebekler zor büyür, biraz kontrollü bir rahatlık içinde olmamız lazım. yanlış anlaşılmasın ukalaca nasihat etme amacıyla yazmıyorum bunları sadece deneyimlerimden istifade ederek fikrimi söylüyorum, sonuçta yine de her anne kendi bebeğinin durumunu daha iyi anlar.

Ya ben çok büyük konuştum :( adım gibi eminim bundan geldi başıma bu işler :işsiz: genetik falan değil yani işin aslı...
Kimdi hatırlamıyrum, süt alerjisi var bizde demişti. Bende içimden : "te allammmm ee çocuk süt içiyor o da süt,daçmalık " demiştim :p sonra nasıl anladın dediğimde, kakasından demitşi :işsiz:
Tabi bilindik tepki. .okunda boncuk ararsan başına gelecekler bu demiştim :(

Kahrolasıca çenem :D

Bu arada ben çocuğun kakasına bakamıyorudm:p silerken tiksine tiksine siliyordum:D ne ara bu kadar haşır neşir oldum :@

söylemesi ayıptır ben aslında rahat, gevşek bir anneyim :KK70: herseye dikkat ederim ama kasmam
öyle alerjidir mukustur süt kalıntılarıdır bana normal geliyor ki biz büyüklerde de var
ama böyle olmayan bir anneannemiz var :işsiz: o pimpirikliliğini bana sardırıyor sonra acaba alerjimiz var mı dediğimde
meşhur gürültülü kaka sorusu geliyor, kocama diyorum bu bi belirti o diyor yok babasına çekmiş :KK70: :KK70: :KK70:
bununla teselli oluyorum :confused:
Bende eskiden öyleydim, beni de galiba kocam etkiliyor :işsiz: o çok pimpiriklidir.kendisi için bile öyle:)
Sorduğum soruları Genelde eşim bana soruyor:/
Ona birşey olmaz diyorum. Eee sorna acabalarım başlıyor gelip soruyrum :D
Onlara da bir geup lazım vallahi. Gidiyor başkalarıyla kıyaslıyor geliyor bana sarıyor.

Ya çocuk dışarıdayken çok uyuyunca bile dertlenir mi :D
nasıl bi çözüm bulacaksın emzik olayina:)
Bağlamalı birşeyler düşünyüroum :p

Ahaha güldürdün beni kız çocuk kaka yaparken oynayacak degil ya tabi ıkınıp sıkılacak zor bir iş yapıyor sonuçta :KK76:
Yapıncada rahatlıkla gülüyor benimki tepinmeye başlıyor. Temizledim temizledim yoksa sırtından çıkıyor o kadar hareket yani :KK48:

Denizden havuzdan mikrop kapabilir ve güneş çarpabilir diye canım. Kenan sofuoğlunun bebegi güneş çarpması sonrası vefat etmişti diye biliyorum. Çook dikkatli olmak lazım çook. :KK43:

4. Doz 1 sene sonra.. Hemde çok agrıdı halada agrıyor ama bebekle ilgilenirken hissetmiyorum diğer durumlarda kolumu kaldırmak bile istemiyorum.
Aynı zamanda benim vertigo yine hortladı. Başım fıldır fıldır egilirken egilemiyorum ama bebegi alırken Allah bir güç veriyor sanki alabiliyorum.

Ömür boyu koruyan 5 doz muş canım. 4 den sonra istersen yaotırmaybilirmişsin.

Tutmayacagım canım. Oruç sütü azaltabiliyor. 6 aylık olup ek gıdaya başlasaydım tutardım.

Canım benimkide kaka yaparken gaz sesi çıkarark yapıyor. Hemde her defasında....
Bebeginde sıkıntı yoksa şu kakaları rahat bırakın artık :işsiz:
Vücudunda başka alerjik durum çıkarsa düşünürsün. Benimde bebegimin cildi kuru arada yeşil sümüksü kaka yapıyor ama sarı kaka yaparken de cildi kuru 2 günde bir krem sürmezsem kuruyor. Başka bir alerjik durum olmadığı için düşünmüyorum.
Alerjinin en büyük belşrtiside popoda geçmeyen pişik miş.. öyle birşey yoksa sıkıntı yapma.
Kendi tuvaletimizi bukadar incelesek neler çıkar kimbilir. :ıslık::ıslık:
kaka yaparken bir gün videoya çekicem :) çok değişik bir mutlu ifadeyle yapıyor aama teyzesi:) hatta o an kucağımdayse eşim kıskanıyor:) bu çocuk senin kucağında çok mutlu diyor:p bilmiyor ki kaka modunda :p
Yoksa Ikınma falan tabiki olacak.

Yaaa kenan s. Nun çocupu ondan mı vefat tmişti :o
Ay tırstım şimdi. Deniz vs mikrop işini önemsememiştim ama güneş kısmıno düşünmedim hiç :(

Aşının hepsini yaptırayım diyorum. Şimdi iki kere kaldıysaaaaa. Tekrar Gebeyken de iki kere olacak. En azından önür boyu olur ;)

kızlar, istanbul'da yaşayanlar bir sorum var. çocuk doktoru gülhanım bayrak'a giden, duyan, bilen var mı? üsküdar'da, kendisinin 8 evet yanlış duymadınız 8 çocuğu varmış dolayısıyla fazlasıyla anne bir doktor :-)
ihtiyaç halinde gideceğimiz, ilaca meraklı olmayan, tecrübeli bir çocuk doktoru arıyorum da bu doktor hakkında bilgisi olan beni de bilgilendirse ne iyi olur.
Şaka gibi
Sadece deneyimi yeter onun yaaa :D

Bende oyle biliyordum.ama uyku danışmanı pinar sipersky başlanması gerektigi gev olursa alışkanlıkları degismez diyordu.denedim bir süre ama yok olmayacak gibi.cunku kiyamiyorum

ben ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim ve hep emerek uyurdu geceleri, ben de gece sürekli git beşikten al emzir yatır yapmaya üşendiğim için çoğunlukla gece yanımda yatırmıştım, 2 yaşından sonra da kendi yatağında yanına yattığımda uyuyordu yani 2 sene benimle yattı ara sıra kendi beşiğinde yattı ama 2 yaşından sonra kendi yatağında yatmaya alışması da zor olmadı. şimdi kızım 2 buçuk aylık, doğduğundan beri geceleri yanımda yatırıyorum, gündüz beşiğinde, kanepede, ana kucağında nerede olursa uyuyor. yine en azından 1 yaşına kadar yanımda yatırmayı düşünüyorum valla, sonra abisi gibi onu da kendi odasında yatağında yatmaya alıştırırım. hiç öyle ağlatamam çocuğu, anne kokusunu alarak güven içinde uyusun, sonra zaten ayrı yatıyor. şimdi bazen oğlum da benimle ve bebekle yatmak istiyor biz de babayı kanepeye gönderip 3 kişi yatıyoruz bazen de baba da gitmiyor bir yere, halk otobüsü gibi tıklım tıklım yatıyoruz yatakta:KK70:

Nasıl oluyor o canım ya bu aralar problemim o!!! İçim kötü oluyor kesemiyorum ben.
Bebek tirnak makasi canim. Ucu keskin degil korumali bildigin küçük bi makas. Bebegin butun elini tut tek parmağı önde tut makasi iyice yerlestir kes. Hic bi sey olmaz Allah.in izniyle. Yalniz tavsiyem bebeginizin tirnagini uyurken kesin. Cok kipirdamaz. Büyük kızıma uzun sureoyle yaptim sonra tirnak kestirmekten korkmasin diye oyunlarla kestik su an da family finger şarkıları eşliğinde kesiyoruz. Ama maalesef ikizlerin tirnagini uyurken kesemiyorum her şeye uyaniyorlar. Geçenlerde yatirdik uyandi yanına uzandım yastigini elimle salliyorum uyudu kalkarken sadece kolum çıt etti ona uyandı sultan hazretleri. Uyanikken cebelleşe cebelleşe kesiyorum

Afedersiniz eşinizle iliskiler nasil ya doğum yapali dün ilk kez ilişki Denim dedim cok acidi tahriş olur gibi hemen attım kocayi :skandal: esimde ozel hastanede çalışıo personel..doğum doktoruna anlatmış uzun süre böle olacagini söylemiş fitil yazmış bana bunu kullansın problem yasamaz demiş ayyy ne fena kocam ya hemen ötmus doktora:KK53:
Bende çok korkuyorum :/ henüz tam birlşeme olmadı. Çocuğu tembihliyroum erken kalk diye :D

Ay bir de işim gücüm aklıma en son gelecek hatta hiç gelmeyecek birşey şuan :işsiz:

Yaaa bu bebe büyüyüp uslanacağına daha huysuz oldu. Oysaki ufacıkken ne kadar insaflıydı annesine. Bugün çok çok huysuz. Şimdi aç aç uyudu. Kızlar benim kızım uykusu gelince dünyayı gözü görmüyor ama sanmayın ki mış mış uyuyor. Uyup uyanıyor ama yine huysuz. Uzun süre omuzda dolaştırdım helak oldum. İri Bebek bir de. Atak desem onu atlattık gibi gelmişti bana. Neden dinlenemiyor ki anlamadım. :KK64:

Ya ben çok büyük konuştum :KK43: adım gibi eminim bundan geldi başıma bu işler :işsiz: genetik falan değil yani işin aslı...
Kimdi hatırlamıyrum, süt alerjisi var bizde demişti. Bende içimden : "te allammmm ee çocuk süt içiyor o da süt,daçmalık " demiştim :p sonra nasıl anladın dediğimde, kakasından demitşi :işsiz:
Tabi bilindik tepki. .okunda boncuk ararsan başına gelecekler bu demiştim :KK43:

Kahrolasıca çenem :KK70:

Bu arada ben çocuğun kakasına bakamıyorudm:p silerken tiksine tiksine siliyordum:KK70: ne ara bu kadar haşır neşir oldum :mad:

Şaka gibi
Sadece deneyimi yeter onun yaaa :KK70:

analık bu işte kakasından, kusmuğundan, çişinden tiksinmeyip üstüne bir de haşir neşir oluyor insan:KK70:

peki sizdeki alerjinin iyileşme, geçme durumu var mı acaba yani ne kadar daha böyle diyetle dikkatle devam edeceksin doktor bir şey dedi mi?

8 çocuk sahibi çocuk doktoru pek doktor standartlarına uymuyor o yüzden hoşuma gitti, kendisi 8 çocuk büyütmüş, hatta evli olan çocuğu da varmış galiba, böyle duyunca iyi bir doktor tercihi olacağını düşündüm. bir ara randevu alıp gidersem görüşlerimi yazarım. forumda gülhanım bayrak'a giden birileri varsa bir bilgi alabilir miyim diye sordum, inşallah vardır.

Yaaa bu bebe büyüyüp uslanacağına daha huysuz oldu. Oysaki ufacıkken ne kadar insaflıydı annesine. Bugün çok çok huysuz. Şimdi aç aç uyudu. Kızlar benim kızım uykusu gelince dünyayı gözü görmüyor ama sanmayın ki mış mış uyuyor. Uyup uyanıyor ama yine huysuz. Uzun süre omuzda dolaştırdım helak oldum. İri Bebek bir de. Atak desem onu atlattık gibi gelmişti bana. Neden dinlenemiyor ki anlamadım. :KK64:

benim kızımda da bazen öyle oluyor. ağlıyor, huzursuz oluyor, hem emmek istiyor hem istemiyor tuhaf bir halde oluyor, memede çırpınıyor sonra alıp omzumda pışpışlıyorum bir süre sonra yatışıp uyuyor. atak dönemlerinde oluyormuş böyle ama bizde de atak dönemi dışında oluyor. gazdan, uykusunu alamadığından, ortam seslerinden rahatsız oldukları için, sıcaktan bunalınca falan böyle yapıyor olabilirler diye düşünüyorum. gün içinde çok fazla uyarana maruz kaldıysa yani gürültülü ortam, insan, tv sesleri, kucaktan kucağa alınma, kalabalık ortam, ani sesler bebekleri huzursuz edebiliyor.

kizlar oglum demin uykusunda sanki boğazına bisey kaçmış gibi nefessiz kaldı sanki tuhaf bi ses cikardi hemen aldım kucağıma normaldi anlamadim ama cok korktum Allah korusuz uykuda tükürük falan kacmaz böyle nefessiz kalmaz inşallah bu gece uyku tutmaz artık beni sizlerde oldu mu böyle bişey

benim kızımda da bazen öyle oluyor. ağlıyor, huzursuz oluyor, hem emmek istiyor hem istemiyor tuhaf bir halde oluyor, memede çırpınıyor sonra alıp omzumda pışpışlıyorum bir süre sonra yatışıp uyuyor. atak dönemlerinde oluyormuş böyle ama bizde de atak dönemi dışında oluyor. gazdan, uykusunu alamadığından, ortam seslerinden rahatsız oldukları için, sıcaktan bunalınca falan böyle yapıyor olabilirler diye düşünüyorum. gün içinde çok fazla uyarana maruz kaldıysa yani gürültülü ortam, insan, tv sesleri, kucaktan kucağa alınma, kalabalık ortam, ani sesler bebekleri huzursuz edebiliyor.
Evet ben de öyle düşünüyorum, çok yorucu oluyor tabi. Ama çoklukla evde yalnızız. Onu bu kadar yoran ne anlamıyorum. Pofff

Bende çok korkuyorum :/ henüz tam birlşeme olmadı. Çocuğu tembihliyroum erken kalk diye :KK70:

Ay bir de işim gücüm aklıma en son gelecek hatta hiç gelmeyecek birşey şuan :işsiz:
iyi kocan bisi demiyor ozaman..Ben hep bahaneler urettim bahanede sayilmaz yorgun düşüyorum uyuya kalıyorum bikere yanasim dedim sarildim öylece uyumusum eninde sonunda olacak bi sekilde kacamayiz :KK66:

kizlar oglum demin uykusunda sanki boğazına bisey kaçmış gibi nefessiz kaldı sanki tuhaf bi ses cikardi hemen aldım kucağıma normaldi anlamadim ama cok korktum Allah korusuz uykuda tükürük falan kacmaz böyle nefessiz kalmaz inşallah bu gece uyku tutmaz artık beni sizlerde oldu mu böyle bişey
Valla canım benim oglan uyanikken bile tukurugunu kaçırıyo bogazina allaha emanetler gece özelikle insan hemen yerinden hopluyo o anda hemen yüzüne bikere ufleyin kendine geliyo

Valla canım benim oglan uyanikken bile tukurugunu kaçırıyo bogazina allaha emanetler gece özelikle insan hemen yerinden hopluyo o anda hemen yüzüne bikere ufleyin kendine geliyo
uyanikken de oluyor hadi o zaman müdahale ediyorsun ama uykuda aklim cikti ya uyurken nasıl tek bırakıcaz bu kuzulari gerçekten de Allaha emanetler

Hep oluyor canim genelde emerken oluyor dr.a sordum emme olayini ayarlayamaz cok emince yutamamistir dedi

Arkadaşlar "ilk 6 yıl" diye bi uygulama var bence tel.inize indirin güzel bi uygulama. Cocugunuzun gelişimi ile ilgili bilgiler hangi gelisimleri gösterir gelisimini hangi oyunlarla desteklersiniz vs söylüyor cocugunuzun doğum tarihini giriyorsunuz o size gosteriyor büyük kızımla bu uygulamada yazan oyunlari yapiyoruz cok egleniyor küçüklerle ilgili de bi çok sey yazıyor

Emzik iyi oluyodu ya ama elini emincede cok tatli oluyolar:KK70:

Benmki parmagi buldu artk biraz zor birakir oyuncagi felan tutuyo zaten ne bulursa agzina goturuyo battaniyesini cekiyo agzina sokuyo bluzunu tutuyo cekiyo yukari dogru agzina sokmaya calsiyo ne bulursa artik:KK70:
benim bebis de benim kolumu Emmeyi çok seviyor:KK70::KK70:onu taşırken bi bakıyor kolumda bi ıslaklik:)

Arkadaşlar "ilk 6 yıl" diye bi uygulama var bence tel.inize indirin güzel bi uygulama. Cocugunuzun gelişimi ile ilgili bilgiler hangi gelisimleri gösterir gelisimini hangi oyunlarla desteklersiniz vs söylüyor cocugunuzun doğum tarihini giriyorsunuz o size gosteriyor büyük kızımla bu uygulamada yazan oyunlari yapiyoruz cok egleniyor küçüklerle ilgili de bi çok sey yazıyor
Sagol canım bende netten farklı farklı yerlerden takip ediyordum öyle bi şeyin olması iyiymiş. Ücretsiz mı ücretli mi acaba?

deil mı ya insan kiyamiyor hele gözünun içine baktığında. ben bi ay daha beklerim belki sonra denerim ya şimdi yazık:)

Back
X