- 31 Ağustos 2009
- 1.008
- 1.422
- 333
- 35
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #55.741
Benimki göbek korseydi yani bacakları sarmıyodu sadece göbek sarandı canım... Haklısın sıcakta zor olabilir ama sezeryan sonrası hiç göbeğim kalmamıştı buna bağlıyorum zaten eskiler de normal doğum sonrası hemen eşarp falan bağlarmışbende korse baktım ama o sıcakta korse nasıl kullanacağız ben sıkıntıya gelemem kalın ve sıkı sonuçta ben de sezeryan olucam nasıl bir korse alsam ?
Benim ilk doğumda 39 da randewu ile oldu ani gelmedi şimdide 39+2 olucak hatta bende çok karşıyım erken alınmasına anne karnında 1 gün 1 gündür kafasındayim ben erken almak neden anlamıyorum risk kabul etmemek bi an once bitirmek icinmi yapiolar artık vicdanlari bilir.bana doktor demeseydi 39 lar gecince diye ben ztn ısrarcı olucaktim birazda anne İnsiyatif kullanmalı bebeği için gbi gelio banaZaten şu doktorların s ezaryeni erkene alma muhabbetini anlamıyorum ben bir bebeğe 41 hafta biçilmiş büyüyüp gelişimini tamamlaması için 36 37 sezaryenle alıyorlar bebek sorun yaşıyor sezaryen olacak olanlar 38 den önce aldirmayin bebeğiidilduam en iyisi senin oldu39 alınacak diye hatırlıyorum ben normal dogum ettim bebegim kanala falanda inmemişti. Olası sancı durumunda zorla normal dogurtmazlar sezaryen istiyorsan narkozu verip alırlar hemen ameliyata. Bir arkadaşımın suyu boşaldı komple evde gitti sezaryen3 aldılar hemen ciger gelisimi önemli burda 2 arkadaşımız erken dogum etti mesela tek sorunları ciger geliştirici verilmesi sürekli organlar her daim gelişmeye devam ediyor çünkü
Yok artık daha neler ölçen nasıl ölçüyormuşSlm arkadaşlar bende de sürekli karın ağrısı oluyor bugünlerde.Birde Dr gittim bu hafta bebeğimin kilosu boyu ne kadar diye sordum kıvrık duran bir şeyin boyunu nasıl ölçebilirim diye çıkışti bana.
bana biraz kolaya kaçıyor doktorlar gibi geliyor, kardeşim doğacağında kafası bile görünüyormuş ama doğum devam etmeyince bir türlü, anne ve bebeği riske atmamak için sezaryene almışlar. baştan risk olabilir dedikleri durumlar için tamam kabul ama doğum kanalı falan hikaye gibi geliyor bana. neyse belki de bizim bilmediğimiz doktorların bildiği bir şey vardır ama çok da erken almasalar.Benim ilk doğumda 39 da randewu ile oldu ani gelmedi şimdide 39+2 olucak hatta bende çok karşıyım erken alınmasına anne karnında 1 gün 1 gündür kafasındayim ben erken almak neden anlamıyorum risk kabul etmemek bi an once bitirmek icinmi yapiolar artık vicdanlari bilir.bana doktor demeseydi 39 lar gecince diye ben ztn ısrarcı olucaktim birazda anne İnsiyatif kullanmalı bebeği için gbi gelio bana
Ztn bir risk yoksa amann tatile gitcem gel 37 de alalım diyen doktor duydum ben biraz işi bitiryim bi an once havasında lar bencebana biraz kolaya kaçıyor doktorlar gibi geliyor, kardeşim doğacağında kafası bile görünüyormuş ama doğum devam etmeyince bir türlü, anne ve bebeği riske atmamak için sezaryene almışlar. baştan risk olabilir dedikleri durumlar için tamam kabul ama doğum kanalı falan hikaye gibi geliyor bana. neyse belki de bizim bilmediğimiz doktorların bildiği bir şey vardır ama çok da erken almasalar.
artık düzelse bile eşim anlamasın diye susarım ama ne annemin ne de kızının yaptıklarını hazmedemiyorumYaşadıklarının ayrıntılarını biz bilemeyiz tabi. Ama yuvanın da huzursuz etme kimse için. Bak kızında etkilenmiş,eşinde... hepimizin ailesiyle ilgili böyle şeyler olabiliyor. Ama silip atamiyorsun. Ne olursa olsun ailen arkanda bir dağ canim. İnşallah doğum anında her şey tatlıya bağlanır
.minik kuzu bayram havası yaratır ailenizde
Ağzına terlik le wurasim geldiSlm arkadaşlar bende de sürekli karın ağrısı oluyor bugünlerde.Birde Dr gittim bu hafta bebeğimin kilosu boyu ne kadar diye sordum kıvrık duran bir şeyin boyunu nasıl ölçebilirim diye çıkışti bana.
ben 93 kiloyum su an buyugunu aldim.sanirim numune gonderiyorlarmis.istersen bi bak netten.bana da arkadaslar demisti.ama 70in altindaysa kilo orta boy isini gorur gibime ggeliyorBugün çok şey soruyorum ama kızlar bu depend hasta bezi var ya ben oglumda kullanmadım hastanede bebek bezi gibi kocaman bisi takmislardi onla durmustum. Şimdi sıra geldi soruma kullanmış olanlar gulmesin cahilligime verin. Bu depend almaya gidecegim ama numaralı falan mi standart bişey mi sonuçta kilolu insan var zayıf insan var sıkıp rahatsız eden birşey mi yoksa rahat mi çok kişi süper bisi olduğunu söylüyor ama kullanmadigim için bilemedim aydınlatır misiniz beni
Kızlar 2 gundur bebeğin hareketleri yavaşladı sertlik aynı derecede ve tekmeledigi zaman iyi ama eski durmamazliklari yok sizce doktorumu aramalı miyim 2 gundur kıyafet yika utu yap derken yoruldum ondan olabilir mi acaba suyu falan mi azaldı diyorum aklımda deli sorular napmaliyim
Bana cati muayenesi yapılmamıştı ilk bebegimde falan doktor yapmayacagim demişti sanırım rahim ağzı uzunluğu ultrason incelemelerinde belli ediyor kendini. Olmadan doğuma girdimdogurdum. Acikcasi tehlikeli geliyor cati muayenesi bana. Doğumu tetikliyor doktorlar. Birçok arkadaşım hep kanama yaşadı bu muayene sonrası ve erken dogum etti sıkıcı bir durum yani.
Zaten şu doktorların s ezaryeni erkene alma muhabbetini anlamıyorum ben bir bebeğe 41 hafta biçilmiş büyüyüp gelişimini tamamlaması için 36 37 sezaryenle alıyorlar bebek sorun yaşıyor sezaryen olacak olanlar 38 den önce aldirmayin bebeğiidilduam en iyisi senin oldu39 alınacak diye hatırlıyorum ben normal dogum ettim bebegim kanala falanda inmemişti. Olası sancı durumunda zorla normal dogurtmazlar sezaryen istiyorsan narkozu verip alırlar hemen ameliyata. Bir arkadaşımın suyu boşaldı komple evde gitti sezaryen3 aldılar hemen ciger gelisimi önemli burda 2 arkadaşımız erken dogum etti mesela tek sorunları ciger geliştirici verilmesi sürekli organlar her daim gelişmeye devam ediyor çünkü
Anladım tabi ki hayırlısı olsun senin psikolojin çok önemli sen doğurcksın sonuçta.benim önümde hiç güzel örnek yok ben de tam tersi hepsine örnek olmak istyrm doğumun aslında doğal bişey olduğunu isteyince güzel de geçebileceğini göstercm kısmet olursa ve benden küçüklere de hiç zor dmycm benim ki zor olsada onların ki kolay olabilir sonuçta gıcık olyrm hemen yok sen daha doğurmadın ondan böyle cesursun her doğum zordur falan diyolar hevesimi kırıyolar.inş ben normal yapabilirim bu kız akıllı durur daAslında ilk başlarda acabalarım vardı ve kendimi şartlamak istemiyordum, bir de yeğenimin doğuma şahit oldum sanırım dünyanın en kolay doğumlarından biridir yani önümde çok güzel pozitif örnekler var ama özellikle son 2 aydır çok kötüyüm ki çatı muayenesi bile olmak istemiyorum o derece... Doktorum normal doğum yanlısı ve bu konuda teşvik edici ama istemiyorsan hiç zorlama kendini çünkü tamamen senin elinde olan bir süreç olacak, motivasyonun çok önemli sonradan yaşayacağın travma vs etkilemesin seni, en rahat nasıl hissediyorsan o şekilde yaparız takma kafana dedi...
Kesinlikle zaten ani bir durum olsa direk alıyorlar sezaryene bir sanciylasu boşalması ile bebek cikivermiyor yaniBenim ilk doğumda 39 da randewu ile oldu ani gelmedi şimdide 39+2 olucak hatta bende çok karşıyım erken alınmasına anne karnında 1 gün 1 gündür kafasındayim ben erken almak neden anlamıyorum risk kabul etmemek bi an once bitirmek icinmi yapiolar artık vicdanlari bilir.bana doktor demeseydi 39 lar gecince diye ben ztn ısrarcı olucaktim birazda anne İnsiyatif kullanmalı bebeği için gbi gelio bana
N11 e bak orda yazıyo kilo aralığı göre büyük orta falan seçiyosun o zaman ki kilomçna göreynçmiş yani ben de bskmıştım bunaBugün çok şey soruyorum ama kızlar bu depend hasta bezi var ya ben oglumda kullanmadım hastanede bebek bezi gibi kocaman bisi takmislardi onla durmustum. Şimdi sıra geldi soruma kullanmış olanlar gulmesin cahilligime verin. Bu depend almaya gidecegim ama numaralı falan mi standart bişey mi sonuçta kilolu insan var zayıf insan var sıkıp rahatsız eden birşey mi yoksa rahat mi çok kişi süper bisi olduğunu söylüyor ama kullanmadigim için bilemedim aydınlatır misiniz beni
Poposu dönük değil bence kafası portakal gibi çıkıyor o dotusu değilseCnm poposunu dönmüş olabilir, telaş yapma ama takip et.
Yani benim gebe kaldığım kiloma göre mi almam gerek aptala bağladım bugün ben dogumdan sonra hemen veriyorum kiloyuN11 e bak orda yazıyo kilo aralığı göre büyük orta falan seçiyosun o zaman ki kilomçna göreynçmiş yani ben de bskmıştım buna
Kızlar 2 gundur bebeğin hareketleri yavaşladı sertlik aynı derecede ve tekmeledigi zaman iyi ama eski durmamazliklari yok sizce doktorumu aramalı miyim 2 gundur kıyafet yika utu yap derken yoruldum ondan olabilir mi acaba suyu falan mi azaldı diyorum aklımda deli sorular napmaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?