2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Kızlar biz 35 günlük olduk öncelikle emzik kullanmak istemiyordum ta ki beni emzik niyetine saatlerce emmesi ve elini ağzına koymasina kadar haftasonu emzik aldık tuttu çok şükür bugün doktor kontrolümüz vardı çok gazı var dedim adam resmen sizi emzik niyetine kullanır o da bebeğe hazımsızlık kusma ve gaz yapar yalancı emzik alın dedi en az 3 saatte bir emzirin dedi kendinizi koyun yerine saat başı birsey yerseniz hazımsızlık Yaşamaz mısınız soda bile yaramaz o zaman dedi bebek ne yapsın dedi bugün emzirme arasını uzatmaya çalıştım biraz gaz imiz vardı ama her zamanki kadar değildi ayrıca burada okumuştum karnına birsey sardım daha iyi geldi kızıma

Canım allah kolaylık versin. Annemin bir sözü var bence çokda doğru "uyku uykunun mayasıdır" der. Ben bunu denedim. Çok uyanık kaldığı Zaman daha huzursuz.

Yaz canim mutlaka takip ederim.

Bende 8 den beri kizimi uyutmaya calisiyorum.kac drfa uyuttum kac defa uyamdi hatirlamiyorum bile.iyice manyaklastim simdi yine dalmak uzere umarim uyanmaz
uyanmaz inşallah canım ya valla biz de periian oluyoruz ama asıl onlar zorlanıyor huzursuz oluyor

canım ben butun gün bir yandan kızımı salladım bir yandan araştırma yaptım. memede yada kucakta uyuyor ya iyice dalıp kolu düşmeden, nefesi düzenli ve hafif olmadan yerine koyarsan uyanırmış. derin uyumadan koymamak lazımmış.
Sahihuban geçenlerde yazmıştın koyunca uyanıyor diye. bundanmış. bende de aynı problem vardı

uyanmaz inşallah canım ya valla biz de periian oluyoruz ama asıl onlar zorlanıyor huzursuz oluyor
Buraya yazdiktan sonra uyandi canim kipirdanip durdu.sinirlendjm bende salona gectim.yoksa surekli bir eekilde mudahale ediyodum.10 dk sonra gittim ki uyumus 1 bucuk saat beni parmaginda oynatti ve sonuc olarak kendi kendine uyudu.1 saat olacak nerdeyse uyuyali.daha da devam eder tahminimce

matsiyahoje canim aynn ben de gunduz ahaa uyudu valla diyom yataga koyuyom hemen uyaniyo :) bazen stress oluyom tek kaygim ac mi degil mi emiyo refluyle azcik cikariyo tamm doydu diyom sonra elini emmeye basliyo ac mi diyom acaba ?? Ah dilleri olsa da konussalar ... biz onlarin dilleri elleri ayaklari oluyoz RABBIM ondan analari ayetinde "Annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! " buyuruyor...

canım benim kız da karanlık ve sessiz ortam istiyor ama sese alışması lazım. yoksa sonra çok zor olur. eşim öyle alışmış mesela. ben uyumadan uyuyamıyor çıt sese uyanıyor. kızım öyle olmasın bi de gece gündüz farkını bilsin diye izlemediğim halde televizyon açıyorum gündüz
ama sabah 6 da 7 de kalkmamak için yatakodasına blackout perde yaptırcam ben de. sabah uykum çok kıymetlidir benim :)
ya benim kız çok acaip göğsümde yatmayı sevmiyor. çünlü yüzüstü yatmayı sevmiyor. süpürge sesini de sevmedi. her türlü beyaz gürültü doğa sesi denendi ama yok. hatta kolik müziği bile denedim.varsa yokaa piş piş.. mozart for babies kaldı tek. yarın onu denicem bakalım

denerim canım.gözünü örtmek mantıklı geldi. elleri ayakları da hiç durmuyo sararsm sakinleşir belki.
gerçi benim kız çok fena. başını örttürmüyor bant taktırmıyor yüzüne bişey gelsin yaygarayı basıyor kolunu örttürmüyor. özgür kız benimki. banyodan sonra şapkayı zorla takıyoruz kafasını yatağa sürte sürte çıkarıyor tam anasının kızı :)

matsiyahoje canim ilk bebegi hic uyumayan bi anne olarak nacizane tavsiyelerim var. Oncelikle S sssn e katiliyorum uyuma saatlerini not et. simdilik bi ise yaramiyor gibi gorunse de o senin haritan olacak. Bebegin uyku saatlerini anladiginda o saatler disinda uyumaya zorlama. Cunku hem kendini yormus hemde bos yere stres yapmis olacaksin. Bebegini her gun yikasan bile arada bi ilik nemli bezle yuzunu sil. Nedense bunu annem onerirdi biz de ise yariyor uykuya daliveriyor. Bebeginin yakinlarina lavanta kesesi ya da lavanta yagi koy rahatlatir. Yastiginin altina ashab i kehf duasi edinebilirsin. Bir de benim kurtaricim olan bebek hamagi... Ben oglumu bununla sallaya sallaya uyku saatlerini edindim.uyku uykunun mayasıdır salladikça uykusu uzadi. İnan gece 5te uyuyup sabah 8de uyanan bi bebekti. Hamagi sallamak ayakta sallamaktan ya da kucakta pispislamaktan cok daha konforlu gelmisti bana. Niye uyumuyor diye stres olma sallarken kitap okuyabilirsin kafan dagilsin. Hele ki hamak olursaa ayaginla iki itekle cekil orgunu ör :) benim o doneme ait bazi videolarim var.es cekmis. bebegimi uyumuyor diye ana kucaginda sinirle sallamisim sonradan izleyince farkettim ve cok agladim bunu o minicik seye nasil yapmisim diye. Sizler yasamayin insallah bu kadarini.
Soyle bi hamak

Eklentiler

• Screenshot_2016-08-23-22-32-14.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 46
Canım allah kolaylık versin. Annemin bir sözü var bence çokda doğru "uyku uykunun mayasıdır" der. Ben bunu denedim. Çok uyanık kaldığı Zaman daha huzursuz.
kv de diyor aynısını canım. yok bundan sonra öyle uyanık bırakmam kızımı yazık günah işkence etmişim resmen. ben de diyorum ki istemiyorsa uyumasın. meğer kızım uyuymadığı için uyumuyormuş annesinin yardımı gerekiyormuş annesi anlamamış

canım valla elimden geleni yapıyorum ama bazen hata da yapıyorum. kaç gündür çocuk uyumuyor diye bıraktım kitap falan okudum çocuğa. meğer uykusuzluktan perişan etmişim kızımı. bilemiyorum ki herşeyi anlayamıyorum

canım haklısın da kızım hiç uyumuyor gündüz ve ço huzursuz çok perişan oluyor gözleri kızarıyor altı torbalanıyor kıyamıyorum
Aynı canm oğlumda aynı emmek istemiyor mama istemiyor ağlıyor uyumuyor bende per perisan oluyorum aynaya ne zaman baktım en son hatırlamıyorum karşı apartmanda eltim oturuyor 5 aylık bebeği benim oğlumdan daha fazla uyuyor cok akıllı masallah doğduğundan beri 2 çocuklu saat 10 a kadar uyuyorlar ben saat 6 da ayakta ağlama mesaisi başlıyor her çocuk farklı yemesi uyuması zartu zurtu :) ben kabullendim ama kıskanmıyor değilim oğluma üzülüyorum bende problem diye düşünüyorum sonra bakıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum onlarada bin kere masallah ...

canım bu yazını kaydettim uygulayacağım hepsini. ben de bazen kolum yorulunca ayağımla sallıyorum. anakucağında uyusa rahat sallarım da arabasında uyuyor evde ileri geri yapıp duruyorum. bazen benim de sabrım tükenir gibi oluyor ama kendi kendime tekrar ediyorum hızlı sallayınca hızlı uyumaz sakin ol diyorum. allah yardımcımız olsun

canım başka bebeklerle karşılaştırmamak lazım ben de elimde olmadan yapıyorum bunu.ama sonra diyorum ki her insan farklıdır. eltinin bebeği de belki küçükken uyumuyordu bilemezsin ki.

canım başka bebeklerle karşılaştırmamak lazım ben de elimde olmadan yapıyorum bunu.ama sonra diyorum ki her insan farklıdır. eltinin bebeği de belki küçükken uyumuyordu bilemezsin ki.
Uyuyordu canim ama bende artık her insan farklıdır diyorum.. Anlayışlı bir es lazım ama benim eşim beni daha fazla yoruyor bebek konusundada hep suçluyor birbirimize girmemize az kaldı hayatımın en zor dönemi ( ama oğlumu koklayınca kimse umrumda olmuyor

Merhaba kızlar AR mama kullanan arkadaşlar
Bugün oğlum kustuğu için AR mama yazdı doktor ama bu mama yoğun olduğu için biberonumuza uymadı avent natural biberon kullanıyorum bu mama için emziği nasıl olmalı 2delikliden akmıyor siz nasıl yapiyorsunuz

.
idilduam bana verilmedi o seyden :) potansiyel gebe olarak yaşayacağim ben HejaR12 da zaten cikısta cöpe atmistir onlari
Sen bize kiz bebek icin yapilacaklar listesi hazirla da koyalim bi koseye

Benim annem der ki çok et yiyenlerin çocuğu erkek olurmuş, sebze yiyenlerin kızı olurmuş. (Bu bende tuttu çünkü eşim de ben de kırk yılda bir sebze yeriz, oğlumuz oldu) bu arada hatırlar mısın bilmem ama annem senin 2.bebeğinin erkek olacağını da bilmişti ilk oğlun sen hamile kalinca emmeyi kendiliğinden bırakmadığı için erkeğin sütü erkeğe acımaz demişti ve doğru çıktı.

Aaa evet valla dogru sen soylemistin. Ben İnanmak istememistim tabi teyzemin ellerinden opuyorum vallahi :)
Eşim vejeteryan. Ben severim et ama cok tuketemiyorum esimden dolayi. Biz de tutmuyor bozukuz biz
Kız yapmak icin bilgileri varsa annenden de yardima açigim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…