- 29 Ekim 2015
- 2.021
- 1.427
- 133
- 35
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #2.901
Canım allah kolaylık versin. Annemin bir sözü var bence çokda doğru "uyku uykunun mayasıdır" der. Ben bunu denedim. Çok uyanık kaldığı Zaman daha huzursuz.ben de bugün onu denedim. önce uzun uzun emzirdim üstüne de önceden sağdığım sütten 60 cc verdim yine de çok zor uyudu canım. sütüm yetmiyor olsa aç olsa katıla katıla ağlardı. bir de o kadar emip üstüne de sağdığımdan verdiğim zaman uyurdu ama uyumadı. uzun süre uyanık kalınca artık yorgunluktan uyuyamıyorlarmış
uyanmaz inşallah canım ya valla biz de periian oluyoruz ama asıl onlar zorlanıyor huzursuz oluyorYaz canim mutlaka takip ederim.
Bende 8 den beri kizimi uyutmaya calisiyorum.kac drfa uyuttum kac defa uyamdi hatirlamiyorum bile.iyice manyaklastimsimdi yine dalmak uzere umarim uyanmaz
canım ben butun gün bir yandan kızımı salladım bir yandan araştırma yaptım. memede yada kucakta uyuyor ya iyice dalıp kolu düşmeden, nefesi düzenli ve hafif olmadan yerine koyarsan uyanırmış. derin uyumadan koymamak lazımmış.Uyku sorunu bizdede akşam 7 de başlıyor gece 2 ye kadar. Memede ve kucakta uyuyor. Yerine koyduğum an beş dk içinde uyanıyor. Tabi perişan oluyoruz. Gece 11 den sonrası kriz şeklinde ağlamayla geçiyo doğal olarak. Dün gece sağdığım sütü biberonla vererek ayağımda sallayarak uyutabildim. Vi geçiş dönemindeşer samırım çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz.matsiyahoje
Buraya yazdiktan sonra uyandi canimuyanmaz inşallah canım ya valla biz de periian oluyoruz ama asıl onlar zorlanıyor huzursuz oluyor
Aa bakmadım hiçCanım dili pamukçuk mu oldu acaba? Karbonatlı suyla siliyor musun ağzının içini bebeğin?
canım benim kız da karanlık ve sessiz ortam istiyor ama sese alışması lazım. yoksa sonra çok zor olur. eşim öyle alışmış mesela. ben uyumadan uyuyamıyor çıt sese uyanıyor. kızım öyle olmasın bi de gece gündüz farkını bilsin diye izlemediğim halde televizyon açıyorum gündüzmatsiyahoje Canım, benim oğlum gündüz uykusunda sessiz ve karanlık ortam arıyor. Black out perde yaptırdık çok faydasını gördüm. Senin de aklında olsun. Bir de şu telefona yükledigim süpürge sesi çok sakinleştiriyor. Son olarak kendim sırt üstü uzanıp onu da kalbimin üzerine yüz üstü yatırıp başını, sırtını okşarsam hemen sakinleşiyor.(tabi tüm bunları yaparken esas senin sakin olman lazım ) bir de gazinin olmadığına emin ol tabi...
denerim canım.gözünü örtmek mantıklı geldi. elleri ayakları da hiç durmuyo sararsm sakinleşir belki.matsiyahoje benim oglumda gündüzleri ayni dalamuyor uykuya bende her yolu denedim ana kucagi besikte sallama ama en etkili yol ince bi battaniyeyle simsiki kollarini sardim ayaklar acikta kalacak sekilde biraz daha derin daldi en azindan dene derim birde gozlerini tulbentle kapat biraz cebellesip sonra yorulup uykuya daliyor bazen oda fayda etmiyor gerci ama bi kac kere basarili oldum belki seninkide de yararli olur
kv de diyor aynısını canım. yok bundan sonra öyle uyanık bırakmam kızımı yazık günah işkence etmişim resmen. ben de diyorum ki istemiyorsa uyumasın. meğer kızım uyuymadığı için uyumuyormuş annesinin yardımı gerekiyormuş annesi anlamamışCanım allah kolaylık versin. Annemin bir sözü var bence çokda doğru "uyku uykunun mayasıdır" der. Ben bunu denedim. Çok uyanık kaldığı Zaman daha huzursuz.
canım valla elimden geleni yapıyorum ama bazen hata da yapıyorum. kaç gündür çocuk uyumuyor diye bıraktım kitap falan okudum çocuğa. meğer uykusuzluktan perişan etmişim kızımı. bilemiyorum ki herşeyi anlayamıyorummatsiyahoje canim aynn ben de gunduz ahaa uyudu valla diyom yataga koyuyom hemen uyaniyo :) bazen stress oluyom tek kaygim ac mi degil mi emiyo refluyle azcik cikariyo tamm doydu diyom sonra elini emmeye basliyo ac mi diyom acaba ?? Ah dilleri olsa da konussalar ... biz onlarin dilleri elleri ayaklari oluyoz RABBIM ondan analari ayetinde "Annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! " buyuruyor...
Aynı canm oğlumda aynı emmek istemiyor mama istemiyor ağlıyor uyumuyor bende per perisan oluyorum aynaya ne zaman baktım en son hatırlamıyorum karşı apartmanda eltim oturuyor 5 aylık bebeği benim oğlumdan daha fazla uyuyor cok akıllı masallah doğduğundan beri 2 çocuklu saat 10 a kadar uyuyorlar ben saat 6 da ayakta ağlama mesaisi başlıyor her çocuk farklı yemesi uyuması zartu zurtu :) ben kabullendim ama kıskanmıyor değilim oğluma üzülüyorum bende problem diye düşünüyorum sonra bakıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum onlarada bin kere masallah ...canım haklısın da kızım hiç uyumuyor gündüz ve ço huzursuz çok perişan oluyor gözleri kızarıyor altı torbalanıyor kıyamıyorum
matsiyahoje canim ilk bebegi hic uyumayan bi anne olarak nacizane tavsiyelerim var. Oncelikle S sssn e katiliyorum uyuma saatlerini not et. simdilik bi ise yaramiyor gibi gorunse de o senin haritan olacak. Bebegin uyku saatlerini anladiginda o saatler disinda uyumaya zorlama. Cunku hem kendini yormus hemde bos yere stres yapmis olacaksin. Bebegini her gun yikasan bile arada bi ilik nemli bezle yuzunu sil. Nedense bunu annem onerirdi biz de ise yariyor uykuya daliveriyor. Bebeginin yakinlarina lavanta kesesi ya da lavanta yagi koy rahatlatir. Yastiginin altina ashab i kehf duasi edinebilirsin. Bir de benim kurtaricim olan bebek hamagi... Ben oglumu bununla sallaya sallaya uyku saatlerini edindim.uyku uykunun mayasıdır salladikça uykusu uzadi. İnan gece 5te uyuyup sabah 8de uyanan bi bebekti. Hamagi sallamak ayakta sallamaktan ya da kucakta pispislamaktan cok daha konforlu gelmisti bana. Niye uyumuyor diye stres olma sallarken kitap okuyabilirsin kafan dagilsin. Hele ki hamak olursaa ayaginla iki itekle cekil orgunu ör :) benim o doneme ait bazi videolarim var.es cekmis. bebegimi uyumuyor diye ana kucaginda sinirle sallamisim sonradan izleyince farkettim ve cok agladim bunu o minicik seye nasil yapmisim diye. Sizler yasamayin insallah bu kadarini.
Soyle bi hamak
canım bu yazını kaydettim uygulayacağım hepsini. ben de bazen kolum yorulunca ayağımla sallıyorum. anakucağında uyusa rahat sallarım da arabasında uyuyor evde ileri geri yapıp duruyorum. bazen benim de sabrım tükenir gibi oluyor ama kendi kendime tekrar ediyorum hızlı sallayınca hızlı uyumaz sakin ol diyorum. allah yardımcımız olsunmatsiyahoje canim ilk bebegi hic uyumayan bi anne olarak nacizane tavsiyelerim var. Oncelikle S sssn e katiliyorum uyuma saatlerini not et. simdilik bi ise yaramiyor gibi gorunse de o senin haritan olacak. Bebegin uyku saatlerini anladiginda o saatler disinda uyumaya zorlama. Cunku hem kendini yormus hemde bos yere stres yapmis olacaksin. Bebegini her gun yikasan bile arada bi ilik nemli bezle yuzunu sil. Nedense bunu annem onerirdi biz de ise yariyor uykuya daliveriyor. Bebeginin yakinlarina lavanta kesesi ya da lavanta yagi koy rahatlatir. Yastiginin altina ashab i kehf duasi edinebilirsin. Bir de benim kurtaricim olan bebek hamagi... Ben oglumu bununla sallaya sallaya uyku saatlerini edindim.uyku uykunun mayasıdır salladikça uykusu uzadi. İnan gece 5te uyuyup sabah 8de uyanan bi bebekti. Hamagi sallamak ayakta sallamaktan ya da kucakta pispislamaktan cok daha konforlu gelmisti bana. Niye uyumuyor diye stres olma sallarken kitap okuyabilirsin kafan dagilsin. Hele ki hamak olursaa ayaginla iki itekle cekil orgunu ör :) benim o doneme ait bazi videolarim var.es cekmis. bebegimi uyumuyor diye ana kucaginda sinirle sallamisim sonradan izleyince farkettim ve cok agladim bunu o minicik seye nasil yapmisim diye. Sizler yasamayin insallah bu kadarini.
Soyle bi hamak
canım başka bebeklerle karşılaştırmamak lazım ben de elimde olmadan yapıyorum bunu.ama sonra diyorum ki her insan farklıdır. eltinin bebeği de belki küçükken uyumuyordu bilemezsin ki.Aynı canm oğlumda aynı emmek istemiyor mama istemiyor ağlıyor uyumuyor bende per perisan oluyorum aynaya ne zaman baktım en son hatırlamıyorum karşı apartmanda eltim oturuyor 5 aylık bebeği benim oğlumdan daha fazla uyuyor cok akıllı masallah doğduğundan beri 2 çocuklu saat 10 a kadar uyuyorlar ben saat 6 da ayakta ağlama mesaisi başlıyor her çocuk farklı yemesi uyuması zartu zurtu :) ben kabullendim ama kıskanmıyor değilim oğluma üzülüyorum bende problem diye düşünüyorum sonra bakıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum onlarada bin kere masallah ...
Uyuyordu canim ama bende artık her insan farklıdır diyorum.. Anlayışlı bir es lazım ama benim eşim beni daha fazla yoruyor bebek konusundada hep suçluyor birbirimize girmemize az kaldı hayatımın en zor dönemicanım başka bebeklerle karşılaştırmamak lazım ben de elimde olmadan yapıyorum bunu.ama sonra diyorum ki her insan farklıdır. eltinin bebeği de belki küçükken uyumuyordu bilemezsin ki.
Aaa evet valla dogru sen soylemistin. Ben İnanmak istememistim tabi.
Benim annem der ki çok et yiyenlerin çocuğu erkek olurmuş, sebze yiyenlerin kızı olurmuş. (Bu bende tuttu çünkü eşim de ben de kırk yılda bir sebze yeriz, oğlumuz oldu) bu arada hatırlar mısın bilmem ama annem senin 2.bebeğinin erkek olacağını da bilmiştiilk oğlun sen hamile kalinca emmeyi kendiliğinden bırakmadığı için erkeğin sütü erkeğe acımaz demişti ve doğru çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?