2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

2 aylik olunca heesey duzene giricek bence
Ama o zamana kadar benim minnos beni iyice kullanmayi ogrenicek zira simdi bile oyle kucaga alisti biri heran basinda olup ilgi gistercek yoksa yalandan bi bagiriyoo
Yalandan bagirmalarini sevsinler onun :) ♡
6aya kadar gercek bi aliskanlik kazanmadiklarini okumustum bi yerde.o yuzden kucak ihtiyaci varsa bol bol alin dokunun tensel temas kurun yaziyodu dogrudur umarim :)
Kizlar ya karbonat dedigimiz bskksllarda cep sodadi diye satilan sey dimi? Pamukcuk icin kullaniyorum ama hala gecmedi
Karbonata baska ne deniyo bilmiyorum ama emzirdigin surece ozellikle 1yasina kadar tamamen gecmemesi normalmis.bizimkide sadece azaldi. Bi dahaki kontrolde biraz rahatlatmak adina damla vercek doktorumuz

Canım geçen hafta 140 g alması gerekirken 80 almıştı dr mamaya başlama takip edelim dedi bu haftada 90 g almis mecbur mama diycem dedi memede olmadığı zaman çok huzursuz . ağlıyor. Sadece memede sakinlesiyor . Bi türlü dalamıyor dalsa bile hep bi huzursuzlugu var. İlk hafta emip uyuyordu sarılığı da yoktu sutum bays iyiydi sonradan böyle oldu kixim belki acliktandir gercekyen . Birde aşıri emiyor öyle 2 saat fln hiç kalmıyor bazen yarım saatte 1 Emziriyorum bu da beni çok yoruyor sutum kalmıyor tekrar süt olmasına hiç fırsat vermiyor belki mama bu arayı uzatır biraz o aeada sutum düzene girer keserim mamayi tek umudum bu

Pamukcuk aciyiyomus ya hemen gecse ne guzel olurdu damla verdiginde ismini paylasir misin ben de sorayim :)

Csnim ayni sekilde benim oglum da cok sik emiyo bazen emdikten on dakka sonra yine emmek istiyo o kadar surede sut gelmiyo ozellikle o gun az uyuduysam. Uyku sutu en cok etkileyen sey gunduz uykusu da sutu cok artyiriyo. Ama ben de az da olsa mama takgiyesi uapiyorum boyle zamanlarda. Insallah duzrne girer

Ayni seyleri bende yasoyorum kizim uyumuyor kilo alımı da az dr mama başla her emzirmeden sonra 30 cc ver dedi ama sürekli memede olduğu için bekki bi düzeni uok henüz bendr günde 3 kez fln 30 cc vermeyi düşünüyorum emzirmë sonrası yeterli olur mu sence ? Sen nasıl veriyorsun

allah yardımcın olsun canım eşin sana destek olmuyorsa işin zor. benim eşim de her zaman yorgun malesef. bi kere de ben iyiyim ben bakayım sen dinlen demedi. başım ağrıyo diyorum benim de diyor uykum var diyorum benim de diyor. ama ben gece ayaktayke o fosur fosur uyuyor. gündüz o işte çalışıp yoruluyor ama ben de evde yatmıyorum. hem de o işte bedenen yorulmuyor ben evde bedenen de çalışıyorum. inşallah eşler anlarlae halimizi

İnş canım. Sürekli emzirince de ne bişeyler yiyip icebiliyorum nede uyuabiliyorum sutte doğal olarak azalıyor tabi ins mama takviyesi ise yarar ýa

sanmam canım aranması ağlaması yok çünkü. bir de mama hazmı zor olduğu için uyutuyor bize de mamayla iyi doyuyor süt yetmiyor dedirtiyor. aklında olsun bu.

biogaia da faysalı probiyotik bakteriler var canım tembellik yapmaz aksine faydası olur bence. hatta birsüre sonra o bakteriler bağırsağa yerleşirse ilacı vermeme gerek kalmadan rahatlar bebişko

Canım bizim biberon yavaş akışlı kolik için falan aventin natural biberonu delikleri o kadar küçük ki akmiyo nefes nefese kaldı benim oğluș emziğini değiştirmem gerek ama nasıl alcam bi turlu bilemedim
Hımm anladım canım tecrübeli anneler cevap verir inşallah

Günaydın güzel anneler:) bizim de gazımızla bir dargın bir barışık günlerimiz var. Bazı geceler hiç uyumaz ve uyutmazken, bazı gecelerimiz daha sakin geçiyor. Bazen sabrımın tükendiği oluyor benim de, sonra kendime kızıyorum neden böyle oluyorum diye ama eminim aşacağız. Bu sadece bir geçiş dönemi. Bizim henüz uyku düzenimiz yok ama gündüzleri 3-4 saat uyuyor diyebilirm 11 ve 3 saatlerinde. Gece ise 5 e a kadar (aralıklı olarak uyansa da) okadar uyuyabildiği için şükrediyorum. Bu arada bebekleriniz agu lamaya başladı mı? Ben 3 gündür farkediyorum ve bu bana her şeyi unutturmaya yetiyor, çok mutlu oluyorum :)

Gaz içinse sab simplex gaz damlası kullanıyorum. Evet gazını iyi çıkarıyor ama kaka yapma aralığı arttı bu sefer de sanki. Bu sefer de kakasını yapamadığı için huysuzlanıyor bazen. Ben damlaya bağladım bu durumu ama yine de bilmiyorum. Böyle huysuz zamanlarında da saf zeytinyağını mamasına katarak veriyorum o da rahatlatıyor. Ama en iyisi sanki rezene-kimyon karışımı. En çok bu çayı yaptığımda rahatladığını görüyorum. Aranızda bu damlayı kullanıp kakasını daha seyrek yapmaya başlayan oldu mu?

şu misafir işine sinir oluyorum ya. lohusalığıö misafir ağırlamakla geçti.
çat kapı gelenler, yatılı gelenler, yemeğe gelenler, akşamüstü çaya diye gelip akşam yemeğine kadar oturup elimizi ayağımıza dolaştıranlar..her tip insan geldi valla canımız çıktı.
gece de kızımın uykusu iyiydi ama birkaç gecrdir bozuldu gaz sancısı tutuyor uyuyamıyor yavrum uyusa da kıvrana kıvrana. seninkinin gece uykusu nasıl?

hiçbir yere çıkamıyoruz canım balkona bile çıkamıyorum inan. sabah 7 de kalkıyo bakımları emzirmesi altı üstü derken 9a geliyor saat uyku saati geliyor. sonra da balkonda fln güneş oluyor çıkamıyoruz. diyorum ki öğleden sonra çıkayım o zaman da 5te babası geliyor yemek yiyoruz 7de de gaz sancısı baslıyor yine çıkamıyoruz. ben de zorlanıyorum artık. sen dışardan bir göz olarak yardımcı olabilir misin ben de çıkmak istiyorum sitede havuz var havuzun orası yeşillik gölge oraya götürmek istiyorum

Canım ben de geçtiğimiz h. Sonuna kadar cesaret edememiştim. Ama baktım ben de iyice evde oturmaktan bunalıma giricem, eşim de h. Sonu evde olduğundan arabayla dışarı çıktık. Ve tam 4 saat önce avm dolaştık sonra da yemek yedik. Zaten 2 saati uykuyla geçti. Diğer 2 saatte de mama hazırlamıştım önce onu verdim. Yemeğe giderken de arabada biraz emzirdim. Yine uyuyakaldı. Bebekler açık havada güzel uyuyor hakkaten. Bugün sen de bir cesaretle bebek arabasıyla uyumuyor olsa da karnı tok bir şekilde dışarı çıkar. Biraz etrafa bakındıktan sonra dalıyorlar :)

Cnm kendini kötü hissetme . Bak benim ki de çok uyanık kalıyor. Sabah saat 8 den 12 1 e kadar uyutmaya calisiyorum.her şeyi yapıyorum ama bir türlü derin dalmiyor. Uyumak istemedi mi uyumuyor maalesef.
canım benim ya çok zor oluyor dimi ben emzirirken uyuklamaya başladım artık. en korktuğum şeydir allah korusun. dün şöyle bişey yaptım kızımı uyuttum ben hiç yatmadım. o beş dk sonra uyanır gibi oldı hemen geri salladım uyuttum. on dk sonra yine uyanır gibi oldu gözünü bile açmasına fırsat vermeden geri uyuttum. böyle böyle bir saate yakın uyuttum sonra derin daldı bir saat de kendi uyudu. Bugün yine yapıyorum aynı şeyi. ama bu şekilde gündüz dinlenemedim gece de kızımın gaz sancısı tuttu uyuyamadım. zombi gibiyim şuan

Kizlar ya karbonat dedigimiz bskksllarda cep sodadi diye satilan sey dimi? Pamukcuk icin kullaniyorum ama hala gecmedi
onun içeriği neymiş canım kutudan bakıp yazar mısın bana. marketlerde baharat reyonunda var karbonat beyaz toz şeklinde. birebir aynı şey değil ama bulamazsan kabartma tozu da kullanabilirsin. kabartma tozunda karbonat var bir malzeme daha bar ama çoğu karbonat

anladım canım aslında haftalık ölçüm yanıltır ama doktoruna güveniyorsan en iyisini bilir tabi.ama sana tavsiyem mamayı fazla verme ki midesi çok genişlemesin. yoksa bi daha mamasız doymaz sütün yetmez hiçbi zaman. mama alışkanlık yapıyor diyorlar ya onun mantığı bu. bir de mamayla zaman kazanıp göğüslerin dolacak ya emzirdiğin zaman iki göğsü birden ver ki sütün azalmasın. mama da kötü bişey değil yeter ki sütün varken alsın kızın inşallah. allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…