- 7 Aralık 2015
- 3.364
- 9.569
- 158
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #2.941
Yalandan bagirmalarini sevsinler onun :) ♡2 aylik olunca heesey duzene giricek bence
Ama o zamana kadar benim minnos beni iyice kullanmayi ogrenicek zira simdi bile oylekucaga alisti biri heran basinda olup ilgi gistercek yoksa yalandan bi bagiriyoo
Karbonata baska ne deniyo bilmiyorum ama emzirdigin surece ozellikle 1yasina kadar tamamen gecmemesi normalmis.bizimkide sadece azaldi. Bi dahaki kontrolde biraz rahatlatmak adina damla vercek doktorumuzKizlar ya karbonat dedigimiz bskksllarda cep sodadi diye satilan sey dimi? Pamukcuk icin kullaniyorum ama hala gecmedi
ağlıyor mu peki?
aranması refleks canım.bebekler doyduklaronı bilmezler. emzir üstüne mama ver memene yaklaştır yine emmek ister. uyumadığı için de iyi kilo almamış olabilir. bence mamaya başlamadan önce biraz bekle.sağınca kaç cc çıkıyor sütün?
bir de kaç kg alması gerekirken kaç kg almış?
sütün varken mamaya başlıyorsun belki de boş yere
Yalandan bagirmalarini sevsinler onun :) ♡
6aya kadar gercek bi aliskanlik kazanmadiklarini okumustum bi yerde.o yuzden kucak ihtiyaci varsa bol bol alin dokunun tensel temas kurun yaziyodu dogrudur umarim :)
Insallah dogrudur tesekkur ederiz :)
Karbonata baska ne deniyo bilmiyorum ama emzirdigin surece ozellikle 1yasina kadar tamamen gecmemesi normalmis.bizimkide sadece azaldi. Bi dahaki kontrolde biraz rahatlatmak adina damla vercek doktorumuz
Canım geçen hafta 140 g alması gerekirken 80 almıştı dr mamaya başlama takip edelim dedi bu haftada 90 g almis mecbur mama diycem dedi memede olmadığı zaman çok huzursuz . ağlıyor. Sadece memede sakinlesiyor . Bi türlü dalamıyor dalsa bile hep bi huzursuzlugu var. İlk hafta emip uyuyordu sarılığı da yoktu sutum bays iyiydi sonradan böyle oldu kixim belki acliktandir gercekyen . Birde aşıri emiyor öyle 2 saat fln hiç kalmıyor bazen yarım saatte 1 Emziriyorum bu da beni çok yoruyor sutum kalmıyor tekrar süt olmasına hiç fırsat vermiyor belki mama bu arayı uzatır biraz o aeada sutum düzene girer keserim mamayi tek umudum bu
Aynı durumu geçen haftalarda yaşadım. Hem emzirip hem mama veriyorum ben. 1. Ay kontrolünde 450 gr aldığını görünce dr mama miktarını artır dedi, 60 cc veriyordum 90 cc yaptım o günden beri daha iyi uyuyor. Nerdeyse 2 saatte bir 1 saat uyumaya başladı. Acaba doymuyor olabilir mi?
allah yardımcın olsun canım eşin sana destek olmuyorsa işin zor. benim eşim de her zaman yorgun malesef. bi kere de ben iyiyim ben bakayım sen dinlen demedi. başım ağrıyo diyorum benim de diyor uykum var diyorum benim de diyor. ama ben gece ayaktayke o fosur fosur uyuyor. gündüz o işte çalışıp yoruluyor ama ben de evde yatmıyorum. hem de o işte bedenen yorulmuyor ben evde bedenen de çalışıyorum. inşallah eşler anlarlae halimiziUyuyordu canim ama bende artık her insan farklıdır diyorum.. Anlayışlı bir es lazım ama benim eşim beni daha fazla yoruyor bebek konusundada hep suçluyor birbirimize girmemize az kaldı hayatımın en zor dönemi( ama oğlumu koklayınca kimse umrumda olmuyor
Canım bebeklerde pamucuga karadut iyi gelir diye duymuştum benPamukcuk aciyiyomus ya hemen gecse ne guzel olurdu damla verdiginde ismini paylasir misin ben de sorayim :)
Csnim ayni sekilde benim oglum da cok sik emiyo bazen emdikten on dakka sonra yine emmek istiyo o kadar surede sut gelmiyo ozellikle o gun az uyuduysam. Uyku sutu en cok etkileyen sey gunduz uykusu da sutu cok artyiriyo. Ama ben de az da olsa mama takgiyesi uapiyorum boyle zamanlarda. Insallah duzrne girer
sanmam canım aranması ağlaması yok çünkü. bir de mama hazmı zor olduğu için uyutuyor bize de mamayla iyi doyuyor süt yetmiyor dedirtiyor. aklında olsun bu.Aynı durumu geçen haftalarda yaşadım. Hem emzirip hem mama veriyorum ben. 1. Ay kontrolünde 450 gr aldığını görünce dr mama miktarını artır dedi, 60 cc veriyordum 90 cc yaptım o günden beri daha iyi uyuyor. Nerdeyse 2 saatte bir 1 saat uyumaya başladı. Acaba doymuyor olabilir mi?
biogaia da faysalı probiyotik bakteriler var canım tembellik yapmaz aksine faydası olur bence. hatta birsüre sonra o bakteriler bağırsağa yerleşirse ilacı vermeme gerek kalmadan rahatlar bebişkoIyi geceler hanımlar.bir kaka yazısıyla daha burdayım
Simdiii şöyle bir sorum var sizlere bio gaia diye bi gaz damlası kullanıyoruz cok memnunum aslında ama bagırsak tembelligi yaparmı bu.3gündür adacayı yagı sürüyorum faydasını gördük sanırım öyle olunca damlaya biraz ara vereyim dedim eskiye göre zorlanır oldu sanki dayanamayıp damladan veriyorum 1saat sonra rahat rahat kaka yapıyo. Denkmi geldi acaba cunku normal kaka yapma saatleri sayılır yine.
Ediz uyuyo bende uyumak yerine buna takıldm bunu dusunuyorum haa bide acıktım ama daha vermem gereken 10kilo var ama cok da acım yani
Neyse kactım ben uyumayı deneyim
Hımm anladım canım tecrübeli anneler cevap verir inşallahCanım bizim biberon yavaş akışlı kolik için falan aventin natural biberonu delikleri o kadar küçük ki akmiyo nefes nefese kaldı benim oğluș emziğini değiştirmem gerek ama nasıl alcam bi turlu bilemedim
şu misafir işine sinir oluyorum ya. lohusalığıö misafir ağırlamakla geçti.Ah canım tombikim.. Aynı durumdayız. Bugün ve dün özellikle kızım sabahları hiç uyumadı. Dün hepatit aşısını oldu ondandır dedik e bugün de aynı. En fazla yarım saat deliksiz uyudu. Ğstelik misafirim geldi doğru dürüst bakamadım bile, saçlarım ıslak üstümde eşofmanla ağırladım arkadaşlarımı artık. Ne olacak bu bilmiyırum böyle. Gece uykusu nasıl?
hiçbir yere çıkamıyoruz canım balkona bile çıkamıyorum inan. sabah 7 de kalkıyo bakımları emzirmesi altı üstü derken 9a geliyor saat uyku saati geliyor. sonra da balkonda fln güneş oluyor çıkamıyoruz. diyorum ki öğleden sonra çıkayım o zaman da 5te babası geliyor yemek yiyoruz 7de de gaz sancısı baslıyor yine çıkamıyoruz. ben de zorlanıyorum artık. sen dışardan bir göz olarak yardımcı olabilir misin ben de çıkmak istiyorum sitede havuz var havuzun orası yeşillik gölge oraya götürmek istiyorumCanim kendini suclama buyuk ihtimalle sicaktan uyumuyo yavrun. Biz en fazla bu gune kadar 10 saat uyuduk o da sayili yani. Doktora sorduk 10 saat uyuyo diye doktor cok iyi zaten en fazla 16 saat uyunur fazlasi zararli dedi. Keake 10 saat uyusak uyumuyo genelde b3nim yavrumda. Inan butun gun memede nerdeyse. Belki 30 40 kez emziriyorum. Cok zor haklisin ama biz elimizden geleni yapiyoruz uzme kendini. Bak biz sabah kahvaltidan sonra parka gidip kilim seriyoz golge bi yerde oturuyoz oyle uyuyo bide aksam 7 8 gibi parka yuruyuse gidiyoz o serinlikte uyuyo yatagina koyuyoruz. Siz disari cikiyo musunuz? Ortam degisikligi ve serinlik uyku icin cok iyi bence
Canım ben de geçtiğimiz h. Sonuna kadar cesaret edememiştim. Ama baktım ben de iyice evde oturmaktan bunalıma giricem, eşim de h. Sonu evde olduğundan arabayla dışarı çıktık. Ve tam 4 saat önce avm dolaştık sonra da yemek yedik. Zaten 2 saati uykuyla geçti. Diğer 2 saatte de mama hazırlamıştım önce onu verdim. Yemeğe giderken de arabada biraz emzirdim. Yine uyuyakaldı. Bebekler açık havada güzel uyuyor hakkaten. Bugün sen de bir cesaretle bebek arabasıyla uyumuyor olsa da karnı tok bir şekilde dışarı çıkar. Biraz etrafa bakındıktan sonra dalıyorlar :)hiçbir yere çıkamıyoruz canım balkona bile çıkamıyorum inan. sabah 7 de kalkıyo bakımları emzirmesi altı üstü derken 9a geliyor saat uyku saati geliyor. sonra da balkonda fln güneş oluyor çıkamıyoruz. diyorum ki öğleden sonra çıkayım o zaman da 5te babası geliyor yemek yiyoruz 7de de gaz sancısı baslıyor yine çıkamıyoruz. ben de zorlanıyorum artık. sen dışardan bir göz olarak yardımcı olabilir misin ben de çıkmak istiyorum sitede havuz var havuzun orası yeşillik gölge oraya götürmek istiyorum
canım benim ya çok zor oluyor dimi ben emzirirken uyuklamaya başladım artık. en korktuğum şeydir allah korusun. dün şöyle bişey yaptım kızımı uyuttum ben hiç yatmadım. o beş dk sonra uyanır gibi oldı hemen geri salladım uyuttum. on dk sonra yine uyanır gibi oldu gözünü bile açmasına fırsat vermeden geri uyuttum. böyle böyle bir saate yakın uyuttum sonra derin daldı bir saat de kendi uyudu. Bugün yine yapıyorum aynı şeyi. ama bu şekilde gündüz dinlenemedim gece de kızımın gaz sancısı tuttu uyuyamadım. zombi gibiyim şuanCnm kendini kötü hissetme . Bak benim ki de çok uyanık kalıyor. Sabah saat 8 den 12 1 e kadar uyutmaya calisiyorum.her şeyi yapıyorum ama bir türlü derin dalmiyor. Uyumak istemedi mi uyumuyor maalesef.
onun içeriği neymiş canım kutudan bakıp yazar mısın bana. marketlerde baharat reyonunda var karbonat beyaz toz şeklinde. birebir aynı şey değil ama bulamazsan kabartma tozu da kullanabilirsin. kabartma tozunda karbonat var bir malzeme daha bar ama çoğu karbonatKizlar ya karbonat dedigimiz bskksllarda cep sodadi diye satilan sey dimi? Pamukcuk icin kullaniyorum ama hala gecmedi
anladım canım aslında haftalık ölçüm yanıltır ama doktoruna güveniyorsan en iyisini bilir tabi.ama sana tavsiyem mamayı fazla verme ki midesi çok genişlemesin. yoksa bi daha mamasız doymaz sütün yetmez hiçbi zaman. mama alışkanlık yapıyor diyorlar ya onun mantığı bu. bir de mamayla zaman kazanıp göğüslerin dolacak ya emzirdiğin zaman iki göğsü birden ver ki sütün azalmasın. mama da kötü bişey değil yeter ki sütün varken alsın kızın inşallah. allah yardımcın olsun.Canım geçen hafta 140 g alması gerekirken 80 almıştı dr mamaya başlama takip edelim dedi bu haftada 90 g almis mecbur mama diycem dedi memede olmadığı zaman çok huzursuz . ağlıyor. Sadece memede sakinlesiyor . Bi türlü dalamıyor dalsa bile hep bi huzursuzlugu var. İlk hafta emip uyuyordu sarılığı da yoktu sutum bays iyiydi sonradan böyle oldu kixim belki acliktandir gercekyen . Birde aşıri emiyor öyle 2 saat fln hiç kalmıyor bazen yarım saatte 1 Emziriyorum bu da beni çok yoruyor sutum kalmıyor tekrar süt olmasına hiç fırsat vermiyor belki mama bu arayı uzatır biraz o aeada sutum düzene girer keserim mamayi tek umudum bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?