- 3 Eylül 2015
- 65
- 52
- 88
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #2.921
Arkadaslar perişan haldeyim yardım edin.
ben bu anneliği beceremiyorum
kızım iki üç haftadır gündüzleri uyumuyor.
başlarda tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyordu. bırak dedim uyumasın. güzel vakit geçiyordu kızımla sohbet muhabbet oyun şarkı kitap derken eğleniyorduk ama akşama doğru el kadar bebekte olmaz demeyin gözaltları torba torba oluyor kızımın.gözleri kızarıyor. akşam da uyumuyor. sabah 7 de kalkıyor akşam 11 de zorla uyutuyoruz.
biraz araştırdım bu ayda iki uyku arası en fazla bir saat uyanık kalması lazımmış. fazlası aşırı yorgunluğa sebep olurmuş ve bebek yorgunluktan uyuyamazmış.
ben de bundan sonra kızımı yormıcam dedim. bir saat oyun bakım meme vs den sonra uyutmak için salla ha salla uğraşıyorum. ağlarsa memeye al salla uyuyunca yerine koy uyansın yerinde salla derken bütün gün bir dk bile dinlenemedim ve kızım toplam anca 2 saat uyudu 30-45-30-15 dk olarak.
eee ben bütün gün bunun için mi çırpındım
daha ilk günden pes ediyorum çok üzgünüm
yaa kek yapip bi an once pissin diye de bekleriz dimi teyzesii :)Bu tipler bir zaman sonra tezgaha oturtulabiliyor bende de var :))
Ah canım tombikim.. Aynı durumdayız. Bugün ve dün özellikle kızım sabahları hiç uyumadı. Dün hepatit aşısını oldu ondandır dedik e bugün de aynı. En fazla yarım saat deliksiz uyudu. Ğstelik misafirim geldi doğru dürüst bakamadım bile, saçlarım ıslak üstümde eşofmanla ağırladım arkadaşlarımı artık. Ne olacak bu bilmiyırum böyle. Gece uykusu nasıl?Arkadaslar perişan haldeyim yardım edin.
başlarda tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyordu. bırak dedim uyumasın. güzel vakit geçiyordu kızımla sohbet muhabbet oyun şarkı kitap derken eğleniyorduk ama akşama doğru el kadar bebekte olmaz demeyin gözaltları torba torba oluyor kızımın.gözleri kızarıyor. akşam da uyumuyor. sabah 7 de kalkıyor akşam 11 de zorla uyutuyoruz.
biraz araştırdım bu ayda iki uyku arası en fazla bir saat uyanık kalması lazımmış. fazlası aşırı yorgunluğa sebep olurmuş ve bebek yorgunluktan uyuyamazmış.
ben de bundan sonra kızımı yormıcam dedim. bir saat oyun bakım meme vs den sonra uyutmak için salla ha salla uğraşıyorum. ağlarsa memeye al salla uyuyunca yerine koy uyansın yerinde salla derken bütün gün bir dk bile dinlenemedim ve kızım toplam anca 2 saat uyudu 30-45-30-15 dk olarak.
Canım bundan eşimin babası da almış ben de kullanışlı değil diye attım bir kenara, bebegin düşme ihtimali yok mu burada yanları yuksek değil çünkü canım sen nasıl kullandınmatsiyahoje canim ilk bebegi hic uyumayan bi anne olarak nacizane tavsiyelerim var. Oncelikle @sssn e katiliyorum uyuma saatlerini not et. simdilik bi ise yaramiyor gibi gorunse de o senin haritan olacak. Bebegin uyku saatlerini anladiginda o saatler disinda uyumaya zorlama. Cunku hem kendini yormus hemde bos yere stres yapmis olacaksin. Bebegini her gun yikasan bile arada bi ilik nemli bezle yuzunu sil. Nedense bunu annem onerirdi biz de ise yariyor uykuya daliveriyor. Bebeginin yakinlarina lavanta kesesi ya da lavanta yagi koy rahatlatir. Yastiginin altina ashab i kehf duasi edinebilirsin. Bir de benim kurtaricim olan bebek hamagi... Ben oglumu bununla sallaya sallaya uyku saatlerini edindim.uyku uykunun mayasıdır salladikça uykusu uzadi. İnan gece 5te uyuyup sabah 8de uyanan bi bebekti. Hamagi sallamak ayakta sallamaktan ya da kucakta pispislamaktan cok daha konforlu gelmisti bana. Niye uyumuyor diye stres olma sallarken kitap okuyabilirsin kafan dagilsin. Hele ki hamak olursaa ayaginla iki itekle cekil orgunu ör :) benim o doneme ait bazi videolarim var.es cekmis. bebegimi uyumuyor diye ana kucaginda sinirle sallamisim sonradan izleyince farkettim ve cok agladim bunu o minicik seye nasil yapmisim diye. Sizler yasamayin insallah bu kadarini.
Soyle bi hamak
Uyku duzeni ve gazi az biraz duzene giriyo gibi olup eski seyrine geri donuyoGünaydın kizlaaar bugun bizim kirkimiz cikiyoorkirkindan sonra neler duzeliyoduu accep
Iyi geceler hanımlar.bir kaka yazısıyla daha burdayım
Simdiii şöyle bir sorum var sizlere bio gaia diye bi gaz damlası kullanıyoruz cok memnunum aslında ama bagırsak tembelligi yaparmı bu.3gündür adacayı yagı sürüyorum faydasını gördük sanırım öyle olunca damlaya biraz ara vereyim dedim eskiye göre zorlanır oldu sanki dayanamayıp damladan veriyorum 1saat sonra rahat rahat kaka yapıyo. Denkmi geldi acaba cunku normal kaka yapma saatleri sayılır yine.
Ediz uyuyo bende uyumak yerine buna takıldm bunu dusunuyorum haa bide acıktım ama daha vermem gereken 10kilo var ama cok da acım yani
Neyse kactım ben uyumayı deneyim
Canim ben de bebelac ar kullanıyorum bir sıkıntı olmadı biberonda 1 numara wee biberon kullanıyorum normal mama verdiğim biberonu kullnıyorumMerhaba kızlar AR mama kullanan arkadaşlar
Bugün oğlum kustuğu için AR mama yazdı doktor ama bu mama yoğun olduğu için biberonumuza uymadı avent natural biberon kullanıyorum bu mama için emziği nasıl olmalı 2delikliden akmıyor siz nasıl yapiyorsunuz
Hadi insallah :) sabaha gorusuruz o zaman :)11 de başlayıp 2 de sonLandırdık bu gecemizide. İnşallah direk sabahı görürüz. Herkese iyi geceler, iyi nöbetler
Hmm o zaman kakası denk geldi.sevindim ya daha rahat kullanirim artik.tesekkurler :)Uyku duzeni ve gazi az biraz duzene giriyo gibi olup eski seyrine geri donuyo
Damlalarin isi daginik olan gazlari bi yerde toplamakmis gerisi bebisi pit pit sirtina vurup geriterek ya da bebisin kensisi ikinarak cikartmasiymis. O sekilde cikiyomus doktorumuz oyle dedi
Arkadaslar perişan haldeyim yardım edin.
Hmm o zaman kakası denk geldi.sevindim ya daha rahat kullanirim artik.tesekkurler :)
Canım bizim biberon yavaş akışlı kolik için falan aventin natural biberonu delikleri o kadar küçük ki akmiyo nefes nefese kaldı benim oğluș emziğini değiştirmem gerek ama nasıl alcam bi turlu bilemedimCanim ben de bebelac ar kullanıyorum bir sıkıntı olmadı biberonda 1 numara wee biberon kullanıyorum normal mama verdiğim biberonu kullnıyorum
Cnm kendini kötü hissetme . Bak benim ki de çok uyanık kalıyor. Sabah saat 8 den 12 1 e kadar uyutmaya calisiyorum.her şeyi yapıyorum ama bir türlü derin dalmiyor. Uyumak istemedi mi uyumuyor maalesef.kv de diyor aynısını canım. yok bundan sonra öyle uyanık bırakmam kızımı yazık günah işkence etmişim resmen. ben de diyorum ki istemiyorsa uyumasın. meğer kızım uyuymadığı için uyumuyormuş annesinin yardımı gerekiyormuş annesi anlamamış
Hadi insallah :) sabaha gorusuruz o zaman :)
Olsun buna da sukur. GunaydinSabahı gördük ama biraz erken oldu
AynenOlsun buna da sukur. Gunaydin
Ayneneastnbull buna da sükür zamanla biraz daha gec olcak gör bak :) benim hala umudum var bizim sıpalardan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?