- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Canm Allah vicdanlı dr la karşılaştırsin. Sen ne olursa olsun dogurcm bu çocuğu dedikten sonra kimse karisaamaz. Anca kendi can sağlığın söz konusu olursa dr ları dinlemek zorundasın. Ama ne demek size böyle diyen olacak falan . Inan o kadar çok kişiye bir kulp buluyorlarki artık. Bende riskli gruptayim. Ama dr a dedim ki ben dogurucam ne olursa olsun. O zaman o da aynen şunları dedi. Biz buzlu cam arkasından bakiyoruz, sağlıklı deriz hsta çıkabilir, hasta deriz turp gibi doğar. Bunu ancak Allah bilir. Gerisi Allaha kalmış bu bu riskler olabilir der kenara çekiliriz.. bence biraz vahsilesmis bazı dr lar aldir aldir diye belki kaç bebeğin canına kiydilar. Aldirana saygım sonsuz herkes tasiyamayabilir Ama aldirmicam diyen bir hamileyrde bunca psikolojik baskı fazla ne arkadaşım. Senin gönlünü ferahlatam dr a git derim.gerçeği söylesin ama ardına karışmasın ya
Cnm cok üzludm cok zor bir durum acele karar verme baska doktorlarada git hareketlri faln nasıl hissediyorsun ins hic bisey yoktr bebeginde dualrmz seninle Rabbim bebegini seni korusun
Senin ve bebeğin için çok dua edeceğim, Allah'tan umudunu hiç kesme. İnşallah bebeğin sağlıklı doğar.
Allah yardımcinız olsun cnm cok zor bir durumen dogru kararı yine sen ve eşin vereceksiniz olumlu veya olumsuz bu karar sadece sizin tasarrufunuzda sakin baskalarinin elestirilerine kulak asmayin. Bir omur boyu bu sorumlulugu alacak olan sizlersiniz Allah im hayirlisini nasip eylesin cnm.
Amin arkadaşım amiin. Mübarek vakitler dua edelim insallah. Bir seilde imtihana tabiyiz iste. ilk hamilelikte böyle olumsuz tecrübeler çok kötü oluyor ama sağlıkla kucağına aldığında bunlar unutulacak emin olokadar çok bu durumda olan varki bende çok duyuyorum ama okadar hissizimki şuan ne düşündüğümü ne hissettiğimi inanki dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden rabbim ne hakkımızda hayırlı ise onu nasib etsin
Benim tam olarak anlamadığım neden aldırmanı önerdikleri. Sonuçta eğer gelişiminde sorun varsa Allah korusun kendiginden düşecek ama belki de düzelecek ve sağlıkla dünyaya gelecek. Boyle bir olasılık varken neden beklemenizi soylemek yerine aldırın derler ki.
Canım herkesin dediği gibi et ye bol bol. Kemik suyu hasla, tüm yemeklerini etli ve kemik suyun da yap. Kaliteli protein içeren tahıl tuket kuru fasulye, nohut, mercimek gibi. Pirinç pilavı yerine her yemeğin yanına bol mercimekli bulgur pilavi yap.Bulyon yerine haslanmis tavuk suyu lullan. Dolabında kısır buludur ara öğününde yoğurtla ye. Kefir mayala evde. Bir de krill oil kullan. Benim bebegim de bir haftaya yakın geriden geliyordu şimdi haftasını geçti yaptığım şey yukarıda yazdığım gibi protein ağırlıklı beslenmek ve krill oile baslamaktı.
Eger bebeginin bir yardıma ihtiyacı varsa gelişimi için annesi olarak bunlardan baska birşey yapamazsın. İnşallah ise yarar ve güzel haberler alırsın bir dahaki sefere.
Amin arkadaşım amiin. Mübarek vakitler dua edelim insallah. Bir seilde imtihana tabiyiz iste. ilk hamilelikte böyle olumsuz tecrübeler çok kötü oluyor ama sağlıkla kucağına aldığında bunlar unutulacak emin ol
Tamam canım önemli olan sen ve bebeğin . İnşallah allahm en sağlıklı bir şekilde bebeğin doğar bu yaşadığın streslerde sadece kötü bir hatıra olarak kalır. Dua etmekten başka çare yok allah şifa versin. Lütfen sende yedijlerine dikkat et canım protein ağırlıklı beslen olurmu sen elimden geleni yap gerisi allahın takdiri
okadar çok bu durumda olan varki bende çok duyuyorum ama okadar hissizimki şuan ne düşündüğümü ne hissettiğimi inanki dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden rabbim ne hakkımızda hayırlı ise onu nasib etsin
Canım bu benim ikinci gebeliğim, ikisinde de Atıl Yüksel'e gittim, şu anda 825 veya 850 olması lazım muayene ve detaylı ultrason kesinlikle tavsiye ederim öncelikle,
ikinci konu ilk gebeliğimde kızımda 21.haftada detaylıya gitmiştim, bebeğe giden damarların birinde çentik görmüştü, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde preklempsi/eklampsi görülebilir veya bebek ufak doğabilir demişti, sonra kendi doktorumla devam ettim, o haftalarda hiç sorun olmamasına rağmen sonra bizim kız hep geri kalmaya başladı, 3 hafta kadar geride kaldığı oldu, suyum da çok fazlaydı, başka perinataloğa da gittim, damarda çentik falan göremedi, su fazlalığının sebebi bulunamadı, ama en sonunda Atıl Bey baktı ve bu çocuk normal dediyse normaldir dedileri kızım 39. haftada 2620 olarak doğdu gerçekten ama hiç bir sorunu yoktu.sadece zayıf olmasından dolayı bazı problemler yaşadık o kadar.
yani istersen gerçekten Atıl Bey'i tavsiye ederim, ondan sonra bana 3 doktor baktı kimse birşey söyleyemedi, perinatolji ve detaylı ultrasonu Türkiye'ye getiren doktor kendisi,.
Benim dr um her zaman der ki, doğum kapalı bir kutu, nolucak aslında biz de bilemiyoruz, bizlere de herşey normal görünüyo deseler de asla bilemeyiz ne olacak, ultrason bir yere kadar gerçekten
Burda karar sana kalmış, gitmeyerek için rahat . mı edecek, gidip de doğumdan sonrası için kendini hazırlamak ister misin?
bu kararı verdikten sonra gerisi gelecek bence
ve nolur canını sıkma, stres en önemli sebep onun gelişiminin duraklaması için olumlu düşünmeye çalış
Kabizligin varsa bence ilk onu bir atlatmak için duphalac kullan cnn. Sonra yedmlerine tamamen dikkat et. sabah kalktığında zeytinyağı üstüne ılık su içerden ve her gün düzenli saatlerde lavaboya oturursan büyük oranda azalır. Tursu acı ve Hamurisinden uzak dur canm .bolca yeşillik salata tuketmni tavsiye ederim. Zaten zamanı artık. Erik salatalık tuketKızlar sabah doktorla konuştum krem fitil ve duphalac şurup verdi yanlız şurubu zor durumda kalmadan kullanma kabızlık için doğal yöntemler dene dedi siz ne diyorsunuz ne yapsam bilemedim
Ah aah canim bendede tam tersi 3 doğum ve bir düşük yaptim bir hamileligimdede eşim elini jaldirip suyinu içmedi. O kadar hazirci ki ben dahada hizmet ettikce yerinden kalkmaz oldu. Böyle adama neden cocuk yaptim diye kendime kizdigim cok olmuştur. Allahtan kayinvaldem ve k. Pederim o kadar ilgiliydiki onlar sayesinde büyüttüm cocuklarimi üst katimda oturuuorlardi eskiden. El bebek gül bebek baktilar üstelik calisirdim o zamanlar. O yüzden 3. Bebegi yaparken esimle anlastun bakmazsan yapmam diye sagolsun küçük kızımda degisti herseyi yapmaya yardim ediyor. Mutfak hariç tabiii. Zaten cocuk baksa yeter :) 4. Surprizde ben şok ama o bayiliyor o yüzden de şükür eskisi gibi hazirci degil yaparsam yer yoksa disarda yer. Arada ev supurur couklari gezdirir bunada sukrediyorum. 12 sene üstüne :)
Cnm hassasiyetin icin tesekkurler :) bu dönemde hormonal olarak bu tarz rüyalar görmemiz cok normal. Ama dedigin gibi ne seni ne kimseyi bulmasin enazindan 34 den öncebenimde bugun adliyede islerim var cok yoruldum gercekten ve midemden baslayip soluk borumdan yukariya dogru cikan acayip bir yanma olustu cok sukur eczane bulup surup alabildim ama bu asit yanmasi ne beter birseymis ya daha tam geçti de diyemiyorum. Bugun cok islerim var Allah yardimcim olsun.
Aynen yaa,, eşime dün misafir cagiralim dedim. Herşeyi ben yapmışım farkında olmadan.. 6 da kalkar benim kizim şimdiye kadar bir defa eşim demedi ki sen yat dinlen diye. Öncesinde derdi kalkıp kahvaltı haZırlama diye. Ah ah genckenmis o ilgi sevgi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?