- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Doktor doz konusunda bişey demedi eczacı günde 2_3 defa bir çorba kaşığı demiş sen nasıl kullanıyorsun kayısıyı artık her sabah aç karnına yiyorum canımCnm benim dr um bu surubun gebeler icin oldugunu ve gonul rahatligiyla kullanabilecegimi soyledi gene de sen bilirsin. Bu donemde zaten kullanman lazim durum azalana kadar. Kuru kayisi da tuket bak o da cok ise yariyor
Canim Allahin izniyle bende okurum siz haber verin elimden geldigince. Şifa ilsun insallahRabbim bu mubarek ayda sana esine ve bebegine hayirlar nasip etsin hatta benim aklima birsey geldi grup olarak salavati tefriciye okuyalim 4444 kere eger grupta 40 arkadas 100 adet okursak tamamlanir buna bildigim kadariyla cuma baslayip diger cumaya bitirmek gerekiyor. Ilk olarak sen namazini kilip evladinin sihhatli dogmasi icin duani edip 444 adet oku ikinci 100 i ben okurum okuyan toplayip yazsin aklima bu geldi 4444 e tamamlayalim
Hadi yaaa ne rahatsizliklar var walla duymasak dunyadan haberimiz olmayacak Rabbim herkese acil sifalar versin kimseyi korktuqu yerlere uqrastmasin insaAllahCnm çok değişik rahatsızlıklar var.. mesela bizim bi çalışanın akrabalarında genetik bi kalp rahatsızlığı var, adını unuttum... bunlar belli bir yaşa kadar hiç sıkıntısız yaşıyorlar, özellikle o rahatsızlık için test yapılmazsa hiç farkettirmiyor kendini yani; sonra tık diye duruyor kalp... aileden ölen ilk erkekte anlamamışlar, sonra ikinci ölüyor; kızın dedesi çocuğun halini görür görmez anlamış öleceğini zaten, "aynı görünüyor x kişisiyle" demiş... işte sonradan bütün herkese test yapılıyor, bazılarında yüksek risk çıkmış pil takılı, diğerleri rutin olarak teste gidiyor falan... enteresan bişey... o yüzden bazı şeyler malesef ancak bir kez gerçekleştikten sonra teşhis edilebiliyorbunların ne kadarı ultrasonda görünür, ne kadarı yaşarken, ne kadarı ölürken onu Allah bilir... ama yine de demek ki doktor bir şey görmüşse doğumdan sonra muhakkak üzerinde durmak lazım..
Cnm benim dr um bu surubun gebeler icin oldugunu ve gonul rahatligiyla kullanabilecegimi soyledi gene de sen bilirsin. Bu donemde zaten kullanman lazim durum azalana kadar. Kuru kayisi da tuket bak o da cok ise yariyor
Sakız tavsiye ediyorum, tükürük üretimini arttırdığı için mide yanmasına bir nebze olsa da iyi geliyor. Şekersiz sakız çiğnemekten çenem ağrıdı geçen hafta ama bayağı toparladı, hiç yanmadı midem.İlaçsız geçiremedim ben... süt denedim ama fayda etmedi. Doktor da süt vs geçirmez, sadece erteler demişti zatensaçla bağdaştırırlar hep bu yanmayı, eğer öyleyse epey saçlı bi kızım olucak :))
Açıkçası benim özellikle yediklerimle ilgili mide yanmam oldu, turşu tarzı şeyler, acı yemeyi bıraktım. Bir de akşam erkenden yiyorum. Sonra sadece meyve ya da yoğurt yiyorum. Yani 5 gibi atıştırıp 7 gibi ayran ya da meyve yiyorum. O şekilde azalttım yanmayı.Kızlar bu mide yanmalarina ne yapıyosunuz yaaa dr surup verdi ama en fazla 1 saat geciriyo
Hadi ya Ne güZel benim göbek üstüne fındık konmuş şekerpare gibi :))):)) o açıdan mantıklı :) benim ikisinde de fırlamadı nedense,, acaba neye göre değişiyor :)
Yaa sormayın ya.. benimki de aynı ! İlkinde bir çay tepsisi bile taşımadım koşar alırdı elimden. Ki hiçbir sorunum yoktu ve çalışmıyordum.Ben de bu sabah şakayla "nee kahvaltı mı hazırlıcan bize" dedim hiç oralı olmadı, hatta ne kahvaltısı falan diye homurdanıyodu :))) Ayşe'de böyle miydin aç oturmayayım diye kaç sabah kahvaltı hazırlayıp yatağa getirdin hatırlamıyo musun dedim ama bişey demedi... sonra yanımıza uzanmıştı bi ara, inadım tuttu ya, canım açma istiyo dedim ondan sonra baktım almış kızı da pastaneye gidiyolar :))) buna da şükür... dediğin gibi ilkindeki alakanın yarısı bile yok... hatta dörtte biri bile yok :)))
Hadi ya Ne güZel benim göbek üstüne fındık konmuş şekerpare gibi :)))
Ay kimsenin canı çekmesin de.
Zaten pis birşey, şeker hiç iyi değil.
HAStane çok önemli mi ya. Olsa güzel olur olmasa da çok önemli değil gibi bence. Gerçi hastaneye gelen yakınlarınız olacağı için amacınızı anlarlar :) ben geçen instagramda bir kapı süsü sordum. 650₺ dedi. Boşa okumuşuz dedim valla:) baya güzeldi ama yuh yaniBu iyi fikirmiş :) kendi adını okuyabiliyor, muhtemelen Duru'yu da çözer; çok mutlu olur :) hastanede garip olmaz değil mi?
Tabi canım neler neler var. Mesela bizim ailede fmf var. Akdeniz ateşi diye biliniyor. Meğer eşimin ailesinde de varmış. Evlendikten sonra öğrendim. Normalde teşhisi zor ve hayat kalitesini düşüren bir hastalik ama tedavisi var. Şimdi bebeğe fmf testi yaptıracağız. En azından bebekte çıkarsa haberimiz olmuş olacak. Genetik hastaliklara dikkat etmek lazım.Hadi yaaa ne rahatsizliklar var walla duymasak dunyadan haberimiz olmayacak Rabbim herkese acil sifalar versin kimseyi korktuqu yerlere uqrastmasin insaAllahaslinda doktorlarin dediklerini dikkate almak lazim ama ayettede "Rahimlerde olani yalnizca Allah bilir" diyor.Bizim tevekkulden baska caremiz yok insaAllah hepimizin bebeqi saqlicakla qelir kucaqimiza
Çok güzel fikir.. ben de okurum. S SUU gönlünü ferah tutmaya çalış canım. Dualarımız seninle ve bebeğinle. Allahtan Ümit kesilmez. Doktor sana böyle diyenler olacaktır diye bi öngörüde bulunmuş. Tecrübeli olabilir ama bu onun haklı çıkacağını göstermez.. Allah'ın işine karışılmaz bunu unutmuş.. senin de o mucize örneklerden biri olmayacağını nerden bilebilir.. biz ne desek boş.. ama aldırmamaya karar vermeme sevindim çünkü doğsa yaşayacak haftada. Sana ölümcül bir tehlike oluşturmuyor sonuçta beklemek en mantıklısı şu durumda. Rabbim gönlüne ferahlık bebeğine sağlık sıhhat versin İnşaAllah canımRabbim bu mubarek ayda sana esine ve bebegine hayirlar nasip etsin hatta benim aklima birsey geldi grup olarak salavati tefriciye okuyalim 4444 kere eger grupta 40 arkadas 100 adet okursak tamamlanir buna bildigim kadariyla cuma baslayip diger cumaya bitirmek gerekiyor. Ilk olarak sen namazini kilip evladinin sihhatli dogmasi icin duani edip 444 adet oku ikinci 100 i ben okurum okuyan toplayip yazsin aklima bu geldi 4444 e tamamlayalim
En azindan qenetik hastaliqin olduqunu biliyosun canim Allah korusun bebise insaAllah miraz kalmamistir bu hastalik.Aslinda hastaliklarin qenetiksel olmasida ne kotu demiTabi canım neler neler var. Mesela bizim ailede fmf var. Akdeniz ateşi diye biliniyor. Meğer eşimin ailesinde de varmış. Evlendikten sonra öğrendim. Normalde teşhisi zor ve hayat kalitesini düşüren bir hastalik ama tedavisi var. Şimdi bebeğe fmf testi yaptıracağız. En azından bebekte çıkarsa haberimiz olmuş olacak. Genetik hastaliklara dikkat etmek lazım.
Sebamed kullanıyorum ben. Zararı olacağını düşünmemiştim. Zararlı mıymış?? Öyle bişey duydun mu ki?Kızlar ne zamandır söylicem size unutuyorum. Deodorant kullanıyor musunuz?? Göğüse çok yakın oldğu için hem süt olayını düşündm hem de hamilelikte kimyasal diye kullanmak istemedim. Arkadaşın tavsiyesiyle şap kullanıyorum. Diğer adı sağ taşı. Hem terlemeyi azaltıyor hem koku yapmıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Çok eskiler bilirmiş yenilerde pek bilinmiyor
Evet en azından haberimizin olması rahatlatıcı. Genetik hastaliklar en kötüsü sanırım. Genellikle tedavisi olmayan şeyler oluyor.En azindan qenetik hastaliqin olduqunu biliyosun canim Allah korusun bebise insaAllah miraz kalmamistir bu hastalik.Aslinda hastaliklarin qenetiksel olmasida ne kotu demi
Deodorant iyi bişey değil tabi gözenekli bölgemize sıkıyoruz kimyasalı ama temizlik açısından kullanıyoruz hepimiz. Hamileyken daha tereddüt ediyordum bu şekilde çözdüm. Sizlerle de paylaşmak istedimSebamed kullanıyorum ben. Zararı olacağını düşünmemiştim. Zararlı mıymış?? Öyle bişey duydun mu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?