Inşallah daha fazla kafan karismaz ama dogum iznim raporu aldığın gun başlıyor kuruma verdigin gun degil. Ben cuma raporu aldim pazartesi is yerine verdim ama cuma ilisigim kesildigini soylediler. 32 de çalışabilir raporu alıp istediğin tarihte yani 37 dolmadan calisamaz raporu alabiliyorsun. Sigorta isini bilemiyorum tam..Kızlar ya bu doğum izni konusu kafamda bir türlü oturmadı(bir de hukukçuyum güya o kadar iş hukuku dersi filan aldım )
Şimdi insan kaynaklarıyla görüştüm benim 32. haftam 5 temmuzda doluyor, 37. haftam ise 9 ağustosta. Ben ise 3 temmuz itibariyle izne ayrılacağım. Yalnız şöyle bir durum var işe başlarken sigortam mali müşavir hatası nedeniyle 1 ay geç yapılmıştı ve o zaman bana istersen parasını verelim istersen de işten çıkarken 1 ay fazla sigorta yaparız demişlerdi. Para benim için mühim değil önemli olan sigortamın olması demiştim bu hamilelik işi de çıkınca tam oldu. yani doğum izni+ 1 ay daha sigortam olacak toplam 5 ay iznim olacak inşallah. Şimdi ben bu yapılmayan 1 aylık sigortamı ne olur ne olmaz diye doğum iznimden önce kullanmak istiyorum bu durumda doğum iznimi 1 ağustos itibariyle başlatmak istiyorum o zaman 35+6 olmuş olacağım. Çalışabilir raporu alsam ağustos başında doğum izni başlatsam kaybım olur mu? ilk sorum buydu.
İkinci sorum ise; insan kaynakları bana ''sen temmuz başında izne ayrıl ne zaman istersen raporunu gönder ben o zaman doğum iznini başlatırım bu tarihten sonra 16 hafta iznin olur, bu bittikten sonra da 1 aylık sigortanı yaparım'' diyor yani bu durumda gün kaybım olmayacak mı?
Üçüncü olarak atıyorum 34. haftamda doğum iznimi başlatsam kayıp olacak mıı?
çok uzun ve karışık oldu ama kusura bakmayın benim kafa iyice allak bullak oldu, yok mudur yardımcı olacak bir arkadaş:)
kendim de şimdi kanunlardan, yönetmeliklerden araştırmaya başlıcam
canım sen lökositten bahsedince bende kendi değerlerime bakayım dedim 15 yazıyor doktorda ilaç verdi kullanmam için ama bişe demedi bana hatta tekrardan tahlil istedi dün henüz sonucunu alamadımKulagina hangi ismi okursan kiyamet gunu o isimle cagirilacak adi neyse kulagina onu oku
peki illa 32'de çalışabilir raporu almam mı gerekiyor, almasam direk atıyorum 33 te filan çalışamaz alsam olmuyor mu?Inşallah daha fazla kafan karismaz ama dogum iznim raporu aldığın gun başlıyor kuruma verdigin gun degil. Ben cuma raporu aldim pazartesi is yerine verdim ama cuma ilisigim kesildigini soylediler. 32 de çalışabilir raporu alıp istediğin tarihte yani 37 dolmadan calisamaz raporu alabiliyorsun. Sigorta isini bilemiyorum tam..
aynen sana katılıyorum mesela kezban ismi yalancı demekmiş,aleynanın da farklı bir anlamı varmış arapça diye illa iyi bir anlamı var demek olmuyor iyi araştırmak lazım.Malesef şu algı da yanlış Arapça isim Kur'anda geçiyor sanıyor insanlarımız Arapça isim olursa tamamdır dini isim diye düşünüyorlar ama çok yanlış, önemli olan ismin anlamı, Arapça olup anlamsız olan, hatta efendimiz s.a.v tarafından değiştirilen birçok isim var bütün bunların göz önünde tutulması lazım sırf arapçadır, dini isimdir zarar gelmez düşüncesiyle isim koymamak lazım
Geçmiş olsun canım antibiyotiği de ihmal etme. Yoğurt peynir falan da iyi gelir sütün yanında ben de hiç süt içmiyorumŞimdi doktordan sonuçlarımı aldım. Idrarda enfeksiyon varmış antibiyotik kullanacağım. Bir de kalsiyum değerlerim düşükmus. (O kadar süt iciyorum) Benden haberler böyle. Son zamanlarda kendime hiç bakamadım. Kızdım şu an kendi kendime.
Ne güzel günde doğuyor. Anan seni kadir gecesi doğurmuş dicez inşallah :) sağsalim gelsin bizi habersiz bırakma grubumuzun ilk bebeğindenKızlar enfeksiyon 15 ten 12 ye dustu ancak vajinada bir mikrop tespit edildi bu sebeple yarin dogum olacak. Kadir gunu doguyor kızım. Hayirlisiyla hepinizi opuyorum
Seninkide mi kiz canim ?Benmki de fazla hareket etmiyor. Uslu olacak öyle düşün :)
32 de çalışabiliri almak zorundasın canım yoksa sıkıntı yaşarsın.peki illa 32'de çalışabilir raporu almam mı gerekiyor, almasam direk atıyorum 33 te filan çalışamaz alsam olmuyor mu?
Kafamda deli sorular:)
Anladım canım tüh ya 31+6 da kontrolüm var geçenlerde burada konuşuluyordu galiba vermiyorlarmış tam 32 dolunca veriyorlarmış raporu32 de çalışabiliri almak zorundasın canım yoksa sıkıntı yaşarsın.
Cok yuksek bir deger 15 cnm... beni dun 15 diye doguma aliyorlardi... hemen dusurmen lazim o degeri...canım sen lökositten bahsedince bende kendi değerlerime bakayım dedim 15 yazıyor doktorda ilaç verdi kullanmam için ama bişe demedi bana hatta tekrardan tahlil istedi dün henüz sonucunu alamadım
ben dün aldım çalışabilir raporu 32+5 te verdi doktor 32.haftanın içinde gelmen lazım demiştiAnladım canım tüh ya 31+6 da kontrolüm var geçenlerde burada konuşuluyordu galiba vermiyorlarmış tam 32 dolunca veriyorlarmış raporu
Allar yar ve yardımcın olsun güzel haberlerini alalım inşallahyok canım o konu kaldı bu olaylar çıkınca ama büyük ihtimal Alparslan sanırım benim adım aynur nolur ismimle edin çok ihtiyacım var:)
Ben de öyle biliyorum. Kuranda geçen isimle çağırılırsın derler. Benm ismim kuranda geçmiyor ama kulağıma fatma okunmuş. Ben de bebeğime öyle yapacağım inşallahkızlar size bişe danışcam.biz kızımızın adını ada koymak istiyoruz ama benim babam ve eşimin annesi ümmü gülsüm de olsun diyor.kv diyor ki kulağına okuturmuşuz kimliğe yazdırmazmışız,bu da bana saçma geliyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz kulağına okutup kimliiğe yazdırmamak mantıklı mı? ha bide kv diyor ki ismi ada olunca ahirette ada ismi ondan alınacakmış çocuk isimsiz kalacakmış , eşya ismi koyulanlar hep geri alınacakmış böyle de saçma bişe duymadım.
Ama canım Fatma ismi de Kur'an da geçmiyor kiBen de öyle biliyorum. Kuranda geçen isimle çağırılırsın derler. Benm ismim kuranda geçmiyor ama kulağıma fatma okunmuş. Ben de bebeğime öyle yapacağım inşallah
Bak bence ne yap biliyomusun ben bu tarz aklıma takılan şeylerde direk öyle yapıyorum hem vebal atıyorum üstümden hem de kafam rahatlıyor. İl müftülük numarasını netten bulursun. Benm telefonumda kayıtlı o derece:) hatta tutamadığımız oruçları ilerde tutmamız gerek ama parasını da vermeli miyiz diye sormak için arayacağım bende. Aradığında soru sorcam diyosun direk bi hocaya bağlıyolar kadın erkek diye tercih de yapabiliyorsun. Sorarsan bizi de aydınlatırsın belki:)aynen sana katılıyorum mesela kezban ismi yalancı demekmiş,aleynanın da farklı bir anlamı varmış arapça diye illa iyi bir anlamı var demek olmuyor iyi araştırmak lazım.
Erkek canmSeninkide mi kiz canim ?
Gerci hareketin cinsiyetle alakasi yokta nedense hep erkek bebeqine hamile olan arkadaslarimdan duyduqum kadariyla cok hareketli diyolarda sacma qibi sanki sonucta her bebek farkli demekki bizimkide uslu olacakErkek canm
Bak bunu bilmiyordumAma canım Fatma ismi de Kur'an da geçmiyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?