Saol cnmYorumun altına imzamı atmak istiyorum ya dine açık hurafeye kapalı olalım en güzeli
Çok teşekkür ederim gerçekten okadar içim rahatladı okadar yardımcı oldunuzki Allah razı olsun.Bence seve seve alışır ve yaptırırsın çünkü o dönem ilaç gibi geliyor insana evin şöyle genişçe bi toparlanıp temizlenmesi :) düzen biraz karışıyor tabi,,, Yani her yerden fırlayan önlükler, kirlide bekleyen biberonlar, çarşafların arasından patır patır dökülen emzikler vb bir sürü sevimli dağınıklık ne yapsan oluyor :))) ama bebek büyüdükçe orantılı olarak azalıyor dağınıklık bence. Daha az kıyafet kirletiyor, daha az bez değişiyor,, kıvır zıvırı yerini buluyor, daha çok uyumaya başlayıp anneye daha çok zaman bırakıyor vs.. evin tam bir parçası haline geldiğinde de yeni bir düzen kurulmuş oluyor zaten :)
Rica ederim cnm,, uzaktan anca bu kadar destek olabiliyoruz işte. Allah hepimizden razı olsun,, ah bu bebek niye ağlıyo acaba dediğimiz günleri de görelim sağsalim inşallahhhh :)))Çok teşekkür ederim gerçekten okadar içim rahatladı okadar yardımcı oldunuzki Allah razı olsun.
Insallah cnm :)Bence yeni bedene göre al, sonra büyük gelirse küçüğünü de alırsın. 2 atlet 1 sutyen alsan yetebilir, istersen sayıyı 4 atlet 1 sutyene de çıkartabilirsin yıkanıp kuruyana kadar giymelik falan diye.
Decavit içiyor musun? Yeterli geliyor mu vitamin hapı, onu merak ettiğim için soruyorum.
arch2401 grubumuzun ilk çocuğu doğuyor hayırlısıyla, inşallah kuvöze de gerek kalmadan tutarsın İrem kızı götürürsün yeni evine :)
Cnm adım Meltem :)Tmm cnm,, ederiz tabiismiyle yaşasın oğlun da inşallah, çok güçlü çok güzel bir isim. Bir de aslan burcu olursa tadından yenmez :)) arch2401 bu gece sana da edicez biz annemle cnm. Sakıncası yoksa sen de söyler misin ismini,, söylemesen de olur tabi, sonuçta niyetimiz belli ama öyle daha çok içine siniyo insanın sanki :)
Cnm adım Meltem :)
Yok normal dogum cnm :)Ayy çok severim,, biraz zorlasam tutturabilirmişim hatta :) bebişine de sana da dua edicez bol bol. Nasılsın bu arada? Yani ağrı sızı vs yok di mi? SeZeryanı nasıl yapıcak doktor belli mi?
Yok normal dogum cnm :)
BİLmiyordum işte yüksek olduğunu doktor bişe demedi sadece yuvarlak içine almış sen söyleyince dikkat ettim bende ilaç verdi bakalım ama daha 2 hafta sonra gidicem doktora niye bişe demedi ki banaCok yuksek bir deger 15 cnm... beni dun 15 diye doguma aliyorlardi... hemen dusurmen lazim o degeri...
Hoşgeldin :) biz de ilk bebeğimizi bekliyoruz cümbür cemaat :)Uzun aradan sonra geldim yine nasılsınız ağuustos anaları artık yavas yavas zaman geliyor haftaya cantamı hazırlıcam kenarda dursun bu sene bebekler cok acelecı ne olur ne olmaz persembe kontrolumuz var bakalım oğluşum ne durumda çok halsızlık var üstümde normal mi onuda bilmiyorum
Böyle arayıp sorabiliyorsak süper hemen yarın soracağım :)Bak bence ne yap biliyomusun ben bu tarz aklıma takılan şeylerde direk öyle yapıyorum hem vebal atıyorum üstümden hem de kafam rahatlıyor. İl müftülük numarasını netten bulursun. Benm telefonumda kayıtlı o derece:) hatta tutamadığımız oruçları ilerde tutmamız gerek ama parasını da vermeli miyiz diye sormak için arayacağım bende. Aradığında soru sorcam diyosun direk bi hocaya bağlıyolar kadın erkek diye tercih de yapabiliyorsun. Sorarsan bizi de aydınlatırsın belki:)
Ben de merak ettim valla bizi de aydınlatırsan sevinirim:) hatta aramışken benim oruç sorusunu da sorabilirsen sevinirimBöyle arayıp sorabiliyorsak süper hemen yarın soracağım :)
Duygularıma tercüman olmuşsun resmen işine gelince herşeye baskı yapar ama hiçbirşeye de elini sürmez amaaan neyse boşverdim artık zaten.Sadece kızıma daha iyi bir hayat sunmanın peşindeyim ben o yüzden de kimse umurumda değil...ve ada ismi benim eşimle aramda özel bir isim çok önceden bulmuştuk bunu da bilmelerine rağmen hala değiştirmeye çalışıyorlar fikrimizi..Cnm benim annem namazında niyazında kadındır, umreye gitti geldi, ibadetlerini de yapar Allah kabul etsin.. babam da bu yaz hacca gidiyor Allah kabul ederse. Annem de ben de kapalı değiliz; Allah nasip ederse geleceği bilemem tabi. Diyeceğim o ki kendi dünyamızda inancımız tamdır; amma velakin herşeyi dört dörtlük yapıyoruz diye ahkam kesemem. Yalnız şu konuda yüzde bi milyon eminim : Allah annesinin babasının verdiği, ve hali ile kendi iradesi dışında olan bir durum için bir kulunu cezalandırmaz! Bu şekilde konuşmaya, hele ki hamile bir kadına, hele ki işlerine gelince kızım sayılırsın dedikleri geline, yaşa başa bakmadan kısaca "densizlik" denir bence. Ne demek ismi alınıcak ya? Eşya ismi koyma, şunu koyma bunu koyma,,, e ne koyucaz? Kuran'da hiç mi eşya ismi geçmiyor, töbe diyelim de Şeytanın da ismi geçiyor. Cahil cüheylaya uyup "kafir" anlamına gelen bir isim bile koyabilir insan yanlışlıkla Kuran'dan isim seçeyim diye iyi niyetle düşünürken. Yani bu tarz bi konuşma yapmamış olsa ben şöyle derdim sana, bırak ne üflüyosa üflesin kulağına, gönlü hoş olsun, sahiplensin torununu. Sen de ne istersen onu yazdır kimliğine ve kullan... ama ağır saçmalamış. Bu kadar inceliği haketmiyor bence :) Böyle birşey olsaydı bir kişi de olsun ayete yahut hadise göre böyledir diye bir referans gösterirdi. madem öyle bulsun göstersin de hepimiz aydınlanalım... ada da şahane bi isim ayrıca, çok severim. Eşyaysa da eşya... Zira eşyayı yaradan da bizi yaradandır zaten şükürler olsun :)
Boşver hiç kulak asma, isim kesinlikle anne babanın hakkı, hatta hemen hemen her konuda ortak karardan yanayım ama bu babayı da bırak daha çok annenin hakkı :) işlerine gelirse,,, sen Ada dedikten sonra isterse onlar her yere üflesin, her an başka isimle çağırsın; çocuk anne nasıl seslenirse ismini öyle bilir ve sever zaten :)Duygularıma tercüman olmuşsun resmen işine gelince herşeye baskı yapar ama hiçbirşeye de elini sürmez amaaan neyse boşverdim artık zaten.Sadece kızıma daha iyi bir hayat sunmanın peşindeyim ben o yüzden de kimse umurumda değil...ve ada ismi benim eşimle aramda özel bir isim çok önceden bulmuştuk bunu da bilmelerine rağmen hala değiştirmeye çalışıyorlar fikrimizi..
Keseyi yirtabilir ilaclarini aksatmadan al cnm.BİLmiyordum işte yüksek olduğunu doktor bişe demedi sadece yuvarlak içine almış sen söyleyince dikkat ettim bende ilaç verdi bakalım ama daha 2 hafta sonra gidicem doktora niye bişe demedi ki bana
Bak bence ne yap biliyomusun ben bu tarz aklıma takılan şeylerde direk öyle yapıyorum hem vebal atıyorum üstümden hem de kafam rahatlıyor. İl müftülük numarasını netten bulursun. Benm telefonumda kayıtlı o derece:) hatta tutamadığımız oruçları ilerde tutmamız gerek ama parasını da vermeli miyiz diye sormak için arayacağım bende. Aradığında soru sorcam diyosun direk bi hocaya bağlıyolar kadın erkek diye tercih de yapabiliyorsun. Sorarsan bizi de aydınlatırsın belki:)
Ben de öyle biliyorum ama böyle muallakta kalınca arayıp soraym içim rahat etsin istyorum. Arayacaktm hep mesai bitiminde aklıma geldi.Cnm hanefi mezhebine göre hamile ve emziren kadınlar için; oruç tutmayabiliyorsun yahut bozabiliyorsun; fitre vermen gerekmiyor ama borçlu kalıyorsun, kazasını tutman gerekiyor. Şafii mezhebine göre ise hamileysen aynı durum; yalnız emziriyorsan ve çocuğa zarar gelmesinden korktuğun için tutmuyorsan tutmaman caiz ama fitre vermen gerekiyor diye biliyorum. Geçenlerde Nihat hocanın bir videosuna denk geldim, o da benzer şekilde anlatmış. Ama benim de içim rahat değil, vermek istiyor gönlüm
Bak bunu bilmiyordumpeygamber efendimizin kızı olunca koydular herhalde.ben de yenilerde öğrendim açıkçası. Arayıp sormak mantklı sanki
Ben de öyle biliyorum ama böyle muallakta kalınca arayıp soraym içim rahat etsin istyorum. Arayacaktm hep mesai bitiminde aklıma geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?