- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Fitrenin bayramdan once verilmesi qerekiyomus canim bizde verdik icim rahat etmedi benimde Allah kabul etsin insaAllahCnm hanefi mezhebine göre hamile ve emziren kadınlar için; oruç tutmayabiliyorsun yahut bozabiliyorsun; fitre vermen gerekmiyor ama borçlu kalıyorsun, kazasını tutman gerekiyor. Şafii mezhebine göre ise hamileysen aynı durum; yalnız emziriyorsan ve çocuğa zarar gelmesinden korktuğun için tutmuyorsan tutmaman caiz ama fitre vermen gerekiyor diye biliyorum. Geçenlerde Nihat hocanın bir videosuna denk geldim, o da benzer şekilde anlatmış. Ama benim de içim rahat değil, vermek istiyor gönlüm
Evet cnm bayram arifesine kadar zamanı var. İyi yapmışsın, Allah kabul etsin. Sonuçta vermenin zararı yok, o kesin :)Fitrenin bayramdan once verilmesi qerekiyomus canim bizde verdik icim rahat etmedi benimde Allah kabul etsin insaAllah
İnşaAllah canım.. ikimiz için de çok iyi olur İnşaAllah bu sıkıntının sonu. Sen var ya bitanesin :))) bu durumda bile beni teselli ediyosun :) hocamız kardeşimiz ablamız annemiz oldun..Canim lokosit oranin kaç cikti ? Antibiotik tedavisiyle düsururler onu merak etme suyun gelmedikten sonra sorun yok. Benim lökositi dusurduler ancak vajinal mikrobiyolojide mikrop uredi bebege gecmesinden korkuyorlar riske atmamak icin yarin dogum olacak. Suyun gelmedikten sonra sorun yok. Cok cok buyuk ihtimal atlatirsin. Ciger gelistirici yapildi mi? Uzerinde 48 saat gecmesi gerekiyor etkili olabilmesi icin. Hersey yoluna girecek merak etme.
Insallah cnm :) guzel dileklerin temennilerin ve iltifatlarin icin cok tesekkur ederim :)İnşaAllah canım.. ikimiz için de çok iyi olur İnşaAllah bu sıkıntının sonu. Sen var ya bitanesin :))) bu durumda bile beni teselli ediyosun :) hocamız kardeşimiz ablamız annemiz oldun..
Ayrıca İnşaAllah sağlıkla doğucak bebeğin hiç merak etme. Dünden beri 32 hafta sonra doğan ve çok sağlıklı olan bebeklerin haberi geliyor sağdan soldan. Ablam yenidoğan hemşiresi. Geçen 32 haftalık doğdu kuveze bile gitmeden evine girdi 34 de hiç sıkıntı değil dedi. İçim rahatladı. Enfeksiyon daha büyük risk o yüzden hiç beklememeniz iyi olmuş. Dualarımız seninle canım moralini her zamanki gibi en yüksekte tut herşey çok güzel olacak yarın:))))
Alman gerekiyor 32 den sonra calissan bile raporsuz olduğun için maas alamazsin belki 32+1 veya 32+2 göz ardı edilebilir bence 1 hafta geciktirme derim. Kurumunla da konuşabilirsin...peki illa 32'de çalışabilir raporu almam mı gerekiyor, almasam direk atıyorum 33 te filan çalışamaz alsam olmuyor mu?
Kafamda deli sorular:)
Canim lokosit oranin kaç cikti ? Antibiotik tedavisiyle düsururler onu merak etme suyun gelmedikten sonra sorun yok. Benim lökositi dusurduler ancak vajinal mikrobiyolojide mikrop uredi bebege gecmesinden korkuyorlar riske atmamak icin yarin dogum olacak. Suyun gelmedikten sonra sorun yok. Cok cok buyuk ihtimal atlatirsin. Ciger gelistirici yapildi mi? Uzerinde 48 saat gecmesi gerekiyor etkili olabilmesi icin. Hersey yoluna girecek merak etme.
Kızlar enfeksiyon 15 ten 12 ye dustu ancak vajinada bir mikrop tespit edildi bu sebeple yarin dogum olacak. Kadir gunu doguyor kızım. Hayirlisiyla hepinizi opuyorum
Ciğer geliştirici dün 1 bugün 1 doz yapıldı. Allahım öyle korktum ki kadına diyorum ki bu sancı serumu değil dimi :) bu yaptığınız doğumu tetiklemez diğmi. Ebe bile en son kızının kilosu gayet iyi vakti geldiyse doğacak da yaşayacak da hiç birimiz de bişey yapamayız o yüzden stres yapma dedi. Tansiyonum düştü korkudan gözüm kararıyor eşime diyorum ki beni bayıltıyo bunlar :)) sezaryene alacaklar. Eşim tokat atıcaktı az daha kendine gel diye :)) saçmalama sana sormadan öyle bişey yapar mı kendine gel diyo. O kadar gafil avlandım ki ne düşüneceğimi ne yapacağımı şaşırdım 2. Olmasına rağmen. Hazırlıksız yakalanmak zordu. Ama sonra sağlam
Tecrübe oldu dedim :) zaten tecrübeliyim ama yakın olması biraz iyi oldu.
Ayrıca dediğin gibi çantanın hazır olması gerekli. Ben en son pijama takımımı alıp yıkayıp ütüleyip koydum kenara. Baktım iş kötüye gidiyo mini bi el valizine benimkileri bebeğin çantasına onunkileri teptim dosyamı nüfus cüzdanımı da aldım çıktım. O panik halinde bile çok kolay oldu. Stres olmadık o konuda. Kesinlikle 30 dan sonra hazır olmalı tam takır..
Diğer sorunu okudum okudum cevap bulamadım :) sma 32 de çalışabiliri Alman şart onu biliyorum yoksa 32 de Doğum iznin başlamış sayılır. Diğeri için de 170 i ara istersen alo SGKpeki illa 32'de çalışabilir raporu almam mı gerekiyor, almasam direk atıyorum 33 te filan çalışamaz alsam olmuyor mu?
Kafamda deli sorular:)
bikac kere basasim geldi o begen butonuna :))Cnm benim annem namazında niyazında kadındır, umreye gitti geldi, ibadetlerini de yapar Allah kabul etsin.. babam da bu yaz hacca gidiyor Allah kabul ederse. Annem de ben de kapalı değiliz; Allah nasip ederse geleceği bilemem tabi. Diyeceğim o ki kendi dünyamızda inancımız tamdır; amma velakin herşeyi dört dörtlük yapıyoruz diye ahkam kesemem. Yalnız şu konuda yüzde bi milyon eminim : Allah annesinin babasının verdiği, ve hali ile kendi iradesi dışında olan bir durum için bir kulunu cezalandırmaz! Bu şekilde konuşmaya, hele ki hamile bir kadına, hele ki işlerine gelince kızım sayılırsın dedikleri geline, yaşa başa bakmadan kısaca "densizlik" denir bence. Ne demek ismi alınıcak ya? Eşya ismi koyma, şunu koyma bunu koyma,,, e ne koyucaz? Kuran'da hiç mi eşya ismi geçmiyor, töbe diyelim de Şeytanın da ismi geçiyor. Cahil cüheylaya uyup "kafir" anlamına gelen bir isim bile koyabilir insan yanlışlıkla Kuran'dan isim seçeyim diye iyi niyetle düşünürken. Yani bu tarz bi konuşma yapmamış olsa ben şöyle derdim sana, bırak ne üflüyosa üflesin kulağına, gönlü hoş olsun, sahiplensin torununu. Sen de ne istersen onu yazdır kimliğine ve kullan... ama ağır saçmalamış. Bu kadar inceliği haketmiyor bence :) Böyle birşey olsaydı bir kişi de olsun ayete yahut hadise göre böyledir diye bir referans gösterirdi. madem öyle bulsun göstersin de hepimiz aydınlanalım... ada da şahane bi isim ayrıca, çok severim. Eşyaysa da eşya... Zira eşyayı yaradan da bizi yaradandır zaten şükürler olsun :)
Hiç kadın almadım daha. tavsiyeniz çok işime yarayacak çok teşekkür ederim. Bende temizlik için birini almadığım için yaptırabilirmiyim dite düşünüyordum. Azcık düzen takıntısı var bende :) tabi çocuk olunca baya imkansız olur heralde düzen :)
Yok direk normal olacakmis cnm iyi dileklerin icin sagol :)arch2401 canim saglikli sihhatli bir sekilde evladini kucagina alirsin insallah. dualarimiz seninle.yarin bu saatlerde bebisin yaninda olacak allahimin izniyle.
epidural mi olacak?
Yok direk normal olacakmis cnm iyi dileklerin icin sagol :)
Evt oyle olacak cnmsuni sanci mi verecekler?
mubarek bi gunde gelecek insallah kizin:)
CNım benim inşallah zamanını bekler. Sen de dikkat et kendine, dinlen ve doktorları dinle lütfen. Sağlıkla zamanını bekler inşallah. Lökositler de düşer de problem ortadan kalkar. Dualarımız sizinle.Kızlar dün peşpeşe kasılmam oldu. 2 saat bekledim ama geçmedi. Bir de karın ağrısı eşlik etmeye başladı. Şu an hastanedeyim sancılarım var. İlaç iğne fitil serum ne varsa yaptılar sancıyı durdurduk sanırım İnşaAllah yani(( açılmam Yok ama idrarda lökosit bol çıktı. O nolucak bilmiyorum. Doktorumla sadece telefonda görüştük yarın sabah gelicek. çok tedirginim. Arch Seninle aynı durumdayız anladığım kadarıyla. Günlerimiz de aynı nerdeyse. Bizim kızların isyan çıkartası geldi aynı anda. Rabbim yardımcımız olsun. Erken Doğum riski olduğu halde çalışmaya devam eden varsa lütfen işi bıraksın çünkü şu an çok pişmanım ben keşke 32 de ayrılıp dinlenseydim. Ki çok zorlanıyorum kaç gündür işte. Vücut sinyal verdi dinlemedim neler yaşadım akşamdan beri
DUA EDİN LÜTFEN bari 3 haftacık daha dursunlar
Memurlarda farklı sanırım ama SGK lı10 gün değil mi ya babalık izni
Süpermiş canım teşekkürler. O halde sezeryan olacaksa en güzel tarih ctesi oluyor babalar için :)http://www.milliyet.com.tr/yeni-baba-olan-isciye-5-gun-pembenar-detay-hamilelik-2049122/
canim bi bak istersen. duzenlemeye gore ctesi pazar dahil edilmeyecek falan diyor.
Sağlıkla gelsin de önemli olan o :)Ondan olabilir o zaman, benimki baya oldu döneli çünkü. Hoş kızım da vaktinde dönmüştü ama ısrarla gelmedi, bakalım bu cadı napıcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?