2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım sıkma canını, bol et ye, meyveni sebzeni eksik etme, ceviz, sür, yoğurt. Bence yoluna girer. 2 haftalık gerilik çok önemli değil, sonuç olarak tam ölçü alamıyor doktorlar, birebir olmuyor o dairenin ölçüsü. Sen yemene dikkat et, kafanı takma.

evet kucuk doganlar cabuk toparlaniyomus. kilo disinda bir sorun olmasin da canim,kilo alir nasilsa dogduktan sonra.
cok da fark yokmus seninle kilo olarak ama iste doppler falan deyince bi tedirgin oldum.
insallah temiz cikar canim,olumlu dusunmeye calisiyorum.

Bebek için 3 tane takım hazırla canım. İç badi çıtçıtlı, üstüne alt-üst ya da tulum, battaniye, çorap, eldiven, mama önlüğü. Hastane çıkışı takımı al bir tane, 2 takım da sen kendin oluştur bence. Hastane çıkışı takımları baya teferruatlı çünkü. 10 parça falan. Diğer iki takım üstünü giydirsin yeter.
Bebek için bez, ıslak mendil, pişik kremi, biberon, emzik, ana kucağı(hastaneden çıkarken taşımak için), ağız bezi, Müslin bez
Senin için 3 takım gecelik-pijama, emzirme sütyeni, süt sağma makinası, çatlak kremi, şampuan, tarak, havlu, terlik, taç, makyaj malzemesi, sabahlık, lohusa pedi, iç çamaşırı, çarşaf, nevresim, yelek, çorap, meme ucu kremi, göğüs pedi, göğüs kalkanı
İlk etapta aklıma bunlar geldi.

Kızlar iki sorum olacak.
İlki, birkaç ay önce bir arkadaş süt kartından bahsetmişti? Onunla ilgili bir işlem yapan, soran soruşturan, kartı alan falan oldu mu? Ben hala soramadım da.

İkincisi, bu aralar kordon kanı ve dokusunun saklanması konusunda araştırma yapıyorum. O konuyla ilgilenen var mı aranızda? Ben kan ve doku saklatmaya karar verdim çünkü.

Benim doktorum pek sıcak yaklaşmamıştı nedense cnm bu sefer de sormadım henüz..

benimki iki haftada 150 gr. almis,ona cok uzuldum. cok az almis ki o kadar da dikkat ediyorum beslenmeme.bundan sonra daha cok alir insallah.
ben de gelisim geriligi olmasin da kilosunun az olmasina raziyim.

15 gun once gittigimizde 1 haftalik gerilik var dedi ama karin diye ozellikle soylemedi.
bugun baş cevresi uyumlu ama karin biraz daha kucuk dedi.daha once de bagirsakla ilgili bir seyler gormustu ya,o gecti sayilir. simdi de bu cikinca karinda bir sorun mu var acaba diye dusundum.

rabbim hepimize hayirlisiyla saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.

hepsini yiyorum canim,eti biraz daha arttirayim bakalim,faydasi olur belki.
esim de oyle diyor,ultrason olcumu birebir olmayabilir diye ama iste gel gor ki ana yuregi:)

Benim doktorum pek sıcak yaklaşmamıştı nedense cnm bu sefer de sormadım henüz..
Benim doktorum da en büyük pişmanlığım yaptırmamak oldu dedi.
Sonuçta uzunca yıllar saklanabiliyor ve 10 yıl sonra daha neler için kullanılabileceğini kestiremeyiz. Sadece cebinden çıkacak para var, ama saklatmazsan, ileride geri dönüp vunu yaptırmak için geç olur dedi.
Ben de baya araştırdım, kan salkatmak biliyorsunuz ilik veya kan hastalıklarında bebek veya kardeşi için kullabılabiliyor. Ama 1 kez.
Doku saklatmak ise bir tek bebeğe değil, çevrenizdeki herkes için defalarca kullanabileceğiniz mezenkinal kök hücre olarak saklanıyor. Örneğin babanıza böbrek nakli yapılacak, doku uyumu olmayan herhangi birinden böbrek alıp nakil yapıldığında, bu kök hücre de verildiğinde vücut bu böbreği kabul ediyormuş.
Daha bir çok hastalık için de çalışmalar varmış. Yani araştırmalarımın kısa özeti :)
Ama tabi, her doktor farklı bir bakış açısıyla farklı tepkiler verebilir. Bazısına göre kesin yapılmalı, bazısına göre gereksiz.
Bir yandan dönüp tekrar bugüne yapıtıramayacağım birşey olduğu için de iyi düşünmek istiyorum. Pişman olmayayım ileride. Ben olur Ne olmaz, Allah dermansız dert vermesin de.

karti ben de unutuyorum hep. dokuyla ilgili bir arastirma yapmadim acikcasi.

Canım cok tesekkurler

Bana da çok güzel gelmişti, o yüzden sormuştum ama bir iki şey söyleyip bence gerek yok ama istiyosanız ayarlayalım demişti. Şimdi ne olduğunu nedense hatırlayamıyorum ama sanki o zaman bana da haklı gibi gelmişti söyledikleri. 6'sında gideceğim, sorayım bir daha... fiyatı nasılmış bu arada cnm??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…