Canım sıkma canını, bol et ye, meyveni sebzeni eksik etme, ceviz, sür, yoğurt. Bence yoluna girer. 2 haftalık gerilik çok önemli değil, sonuç olarak tam ölçü alamıyor doktorlar, birebir olmuyor o dairenin ölçüsü. Sen yemene dikkat et, kafanı takma.doktordan geldim simdi. karin cevresi 2 hafta geriden geliyor. doppler ve nst ye gonderdi. kilosu 1270 gr. 2 haftada 150 gr. almis sadece. plesantadan beslenemiyor olabilirmis. geriden gelmeye devam ederse iyi degil dedi. suyu iyiymis. canim sıkıldı.
Aynen cnm,, duyucaksın inşallah. Ben bu haftada durup dururken böyle bi sorun ortaya çıkacağına inanmak istemiyorum. Sen de olumlu düşün,, geçicek :)
Canım bende bı hafta 30+4 te muayene oldum benimkide 5 gün geriden geliyor 1544 gr çıktı ki bizimki 21 haftafa 10 gün ileriden takip ediyordu doktorum sorun yok dedi bende hiç endişelenmiyorum canım. Çünkü benim şlk bebekte 2930 gr doğmuştu bundada böyle olsa çok şükür derim canım. Lütfen endişelenme inşallah dopler sonucu iyi çıkar içini ferah tut. Hem küçük doğan bebekelr komando gibi aradakş farkı çok iyi kapatırlar. Benim bebeğim doğduğunilk ay 2300 gr almıştı düşün .
Bebek için 3 tane takım hazırla canım. İç badi çıtçıtlı, üstüne alt-üst ya da tulum, battaniye, çorap, eldiven, mama önlüğü. Hastane çıkışı takımı al bir tane, 2 takım da sen kendin oluştur bence. Hastane çıkışı takımları baya teferruatlı çünkü. 10 parça falan. Diğer iki takım üstünü giydirsin yeter.Hanımlar merhaba benımle aynı haftAda olan bı arkadasım bu hafta erken dogum yaptı ben de bu yuZden hastane cantasını fln her ıhtımale karsı hazırlamak ıstıyorum. Sızlerın doguma az kaldıgı ıcın sanırım hazırlıklar yapılmıstır. Hastane cantasında yada yenıdogan bebek ıcın alınacak ılk kıyafetlerde bır lıstenız varsa paylasabılır mısınız? Deneyımlerınızden faydalanmak ısterız hepımıze saglıklı ve hayırlı dogumlar dilerim. Insallah saglıkla bebıslrrı kucagımıza alırız
Ederiz elbette,, sen gönlünü ferah tut,, minyondur belki kuzucukaminn canim insallah:) dua edin bize.
Kızlar iki sorum olacak.
İlki, birkaç ay önce bir arkadaş süt kartından bahsetmişti? Onunla ilgili bir işlem yapan, soran soruşturan, kartı alan falan oldu mu? Ben hala soramadım da.
İkincisi, bu aralar kordon kanı ve dokusunun saklanması konusunda araştırma yapıyorum. O konuyla ilgilenen var mı aranızda? Ben kan ve doku saklatmaya karar verdim çünkü.
İnsallah cnm darisi herkesin basina tabiki miadinda olsun :)Yaaa cok güzel haber bu... ne güzel misss gibi kokuyordur o simdi:) bizim icinde kokla irem kızı... darısı bizim basımıza saglıkla....
Canım benim de 2.5 aydır geriden geliyo 10 gün malesef..2 aydır 15 de 1 gidiyorum doktora takip ediyo..Allah korusun durmasın ya da daha da gerilemesin diye..Sen yine de beslenmene dikkat et..Cok takiyodum bende ama artık takmamaya çalışıyorum..en son gittigimde biraz minyon olacak dedi doktorda yapısal dedi gelişim geriliği degil dedi çünkü kilo almaya devam ediyo çok sukur..Bende 32+1 de 30+5 görünüyordu kilosu da 1700 du 1 hafta önce işte.. Gününü yakalayamadı ama haftada 180_200 gr aliyo..umarim doppler de kötü bi sonuç çıkmaz sadece minyon bi bebistir..Kalbini hiç bozma cabuk etkileniyo bidiklar..Bi de yeni mi farkedildi canim ? Bi önceki kontrolünde gunundemiydi ?
Canım sıkma canını, bol et ye, meyveni sebzeni eksik etme, ceviz, sür, yoğurt. Bence yoluna girer. 2 haftalık gerilik çok önemli değil, sonuç olarak tam ölçü alamıyor doktorlar, birebir olmuyor o dairenin ölçüsü. Sen yemene dikkat et, kafanı takma.
Benim doktorum da en büyük pişmanlığım yaptırmamak oldu dedi.Benim doktorum pek sıcak yaklaşmamıştı nedense cnmbu sefer de sormadım henüz..
Kızlar iki sorum olacak.
İlki, birkaç ay önce bir arkadaş süt kartından bahsetmişti? Onunla ilgili bir işlem yapan, soran soruşturan, kartı alan falan oldu mu? Ben hala soramadım da.
İkincisi, bu aralar kordon kanı ve dokusunun saklanması konusunda araştırma yapıyorum. O konuyla ilgilenen var mı aranızda? Ben kan ve doku saklatmaya karar verdim çünkü.
Canım cok tesekkurlerBebek için 3 tane takım hazırla canım. İç badi çıtçıtlı, üstüne alt-üst ya da tulum, battaniye, çorap, eldiven, mama önlüğü. Hastane çıkışı takımı al bir tane, 2 takım da sen kendin oluştur bence. Hastane çıkışı takımları baya teferruatlı çünkü. 10 parça falan. Diğer iki takım üstünü giydirsin yeter.
Bebek için bez, ıslak mendil, pişik kremi, biberon, emzik, ana kucağı(hastaneden çıkarken taşımak için), ağız bezi, Müslin bez
Senin için 3 takım gecelik-pijama, emzirme sütyeni, süt sağma makinası, çatlak kremi, şampuan, tarak, havlu, terlik, taç, makyaj malzemesi, sabahlık, lohusa pedi, iç çamaşırı, çarşaf, nevresim, yelek, çorap, meme ucu kremi, göğüs pedi, göğüs kalkanı
İlk etapta aklıma bunlar geldi.
Bana da çok güzel gelmişti, o yüzden sormuştum ama bir iki şey söyleyip bence gerek yok ama istiyosanız ayarlayalım demişti. Şimdi ne olduğunu nedense hatırlayamıyorum ama sanki o zaman bana da haklı gibi gelmişti söyledikleri. 6'sında gideceğim, sorayım bir daha... fiyatı nasılmış bu arada cnm??Benim doktorum da en büyük pişmanlığım yaptırmamak oldu dedi.
Sonuçta uzunca yıllar saklanabiliyor ve 10 yıl sonra daha neler için kullanılabileceğini kestiremeyiz. Sadece cebinden çıkacak para var, ama saklatmazsan, ileride geri dönüp vunu yaptırmak için geç olur dedi.
Ben de baya araştırdım, kan salkatmak biliyorsunuz ilik veya kan hastalıklarında bebek veya kardeşi için kullabılabiliyor. Ama 1 kez.
Doku saklatmak ise bir tek bebeğe değil, çevrenizdeki herkes için defalarca kullanabileceğiniz mezenkinal kök hücre olarak saklanıyor. Örneğin babanıza böbrek nakli yapılacak, doku uyumu olmayan herhangi birinden böbrek alıp nakil yapıldığında, bu kök hücre de verildiğinde vücut bu böbreği kabul ediyormuş.
Daha bir çok hastalık için de çalışmalar varmış. Yani araştırmalarımın kısa özeti :)
Ama tabi, her doktor farklı bir bakış açısıyla farklı tepkiler verebilir. Bazısına göre kesin yapılmalı, bazısına göre gereksiz.
Bir yandan dönüp tekrar bugüne yapıtıramayacağım birşey olduğu için de iyi düşünmek istiyorum. Pişman olmayayım ileride. Ben olur Ne olmaz, Allah dermansız dert vermesin de.
Canını sıkma bence abartı bir fark yok. Zaten doğru ölçümler değil ki cnn. Aynı pek çıkmıyor. Sağlıklı olsjndaa kg almaya dev etsin 2.5 -3 kg oldular mi Allahın izniyle gerisi kolayhayir canim,minyon degilim. boyum 1.75.
Ederiz elbette,, sen gönlünü ferah tut,, minyondur belki kuzucukmiadı dolduğu halde iki kilo doğan bebişler var,,, doktorun dediği gibi, gelişimi devam etsin yeter
Senden de cnm,, bi an önce çektirirsin doppleri de biz de seninle beraber seviniriz inşallah :)sagol canim,allah razi olsun.
Canını sıkma bence abartı bir fark yok. Zaten doğru ölçümler değil ki cnn. Aynı pek çıkmıyor. Sağlıklı olsjndaa kg almaya dev etsin 2.5 -3 kg oldular mi Allahın izniyle gerisi kolay
Senden de cnm,, bi an önce çektirirsin doppleri de biz de seninle beraber seviniriz inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?