Cok güzellerBiz bugün biyaccık alışveriş yaptıkyarın eminönü bizi beklerr
doktor da oyle dedi,az da olsa gelisme olmasi onemliymis. geri gitmesinler de daha zamanimiz var,toparlayacaklar insallah.
Kan +doku=3500-4000₺ arasında saklanıyor
Genellikle 250-400₺ arası bir parayı hastanede kanı almaya geldiklerinde veriyorsun. Ardından testlerini yapıyorlar, saklanmak için uygunsa geri kalan parayı taksite bölerek ödüyorsun. İlk yılın saklama ücreti de içinde.
İkinci sene ve sonraki senelerde yıllık saklama ücret 180-200$ veya € diyorlar.
Birkaç farklı firma var tabi ama fiyat aralıkları bu.
Ay hele ben var ya, ne zahmetsiz hamileyim diyorum kendi kendime. İnsanın canı bu kadar haftada hiç mi evde olmayan bir şey istemez ya, evde olmayan olmayacak şeyse aklıma gelmiyor, eşim alıp geldiyse ertesi sabah ondan isteyerek uyanıyorum aklıma nereden geldiyse. Ya da yemek yapıyorum sabah gözümün önünde o yemek uçuşuyor, masrafsız hamile :)mesela kaç aydır buradayız, hiç "ben çok aşeriyorum, kocam sabaha kadar kavun karpuz aradı" diyen olmadı dikkat ettiysen. Bir iki kere olur tabi; ama kimi kadın var her gün olmayacak şeyler istedim diyor.. o bana ya bedenen ya da pskilojik olarak bir sıkıntı olduğu izlenimini veriyor mesela.. takılma sen insanlara.. biz aklı selim kadınlarız, nst nedir ya,, o bizden korksu
Hiç germe kendini, gelişimi devam ediyorsa hiçbir şey olmaz ufak tefek tatlı bir yavruşun olur, strese girip kendini de bebeğini de üzmemeye çalış. Zor ama doppler'a kadar bekle en azından moralini yüksek tutup sonra da inşallah kendini üzmene zaten gerek kalmayacak :)evet kucuk doganlar cabuk toparlaniyomus. kilo disinda bir sorun olmasin da canim,kilo alir nasilsa dogduktan sonra.
cok da fark yokmus seninle kilo olarak ama iste doppler falan deyince bi tedirgin oldum.
insallah temiz cikar canim,olumlu dusunmeye calisiyorum.
Herkese günaydın kızlar...
Daha önce bahsetmiştim. Eşim annesi gelecek doğum için ama bana pek faydası olmayacak eminim demiştim. Eşim dün mantıklı ve sesli düşündü. Ben doğuma giderken kızımı anneme emanet edemem oturup hiç oynamadı şimdiye kadar kizimizla, parka da ben bırakamam bakamaz çok hantal dedi, erkenden gelmesinin bi anlamı yok, birde bileti de ben alicm masraf da olck doğum zamanı dedi. En iyisi doğum eylül başı diyelim ağustos sonuna bilet alayım dedi. Yani çok şükür önceden gelmiyor kv. Kendi kendine böyle düşünmesi hoşuma gitti , gerçekleri görüyor hiç değilse. O gelmeden doğum olursaada kizimizi ya komşuya birakicm, ya yanıma alicm artık. Böylesi daha güzel bizim için.
Bugünde kismetse tarhanami kurup haftasonu kurutup kaldircm yavaş yavaş hazırlıklarmi bitirmem lazım
Güle güle kullan cnm :) bol bol yüzün inşallah :))))Buldum canım sağol doğumdan sonrada kullanabilicegim bişey aldım
Ay hele ben var ya, ne zahmetsiz hamileyim diyorum kendi kendime. İnsanın canı bu kadar haftada hiç mi evde olmayan bir şey istemez ya, evde olmayan olmayacak şeyse aklıma gelmiyor, eşim alıp geldiyse ertesi sabah ondan isteyerek uyanıyorum aklıma nereden geldiyse. Ya da yemek yapıyorum sabah gözümün önünde o yemek uçuşuyor, masrafsız hamile :)
Bir kez hiç sevmememe rağmen Şerbetli bir tatlı çekmişti canım onu da kayinvalidemlee bize geliyordu, gelirken almışlar. Haftasonu da annem yapıp getirmiş şansıma, o kadar yani :)
Hiç germe kendini, gelişimi devam ediyorsa hiçbir şey olmaz ufak tefek tatlı bir yavruşun olur, strese girip kendini de bebeğini de üzmemeye çalış. Zor ama doppler'a kadar bekle en azından moralini yüksek tutup sonra da inşallah kendini üzmene zaten gerek kalmayacak :)
Hadi gözün aydın, eşin kendi bulmuş doğru yolu, rahatsın artık
Benimki ara ara olmaya başladı hamilelikle beraber canım. Son zamanlarda daha çok ama.doğumdan sonra geçecektir. Stres te etkileyebilir. Sakin olmaya çalışbenimki gibi ugultu mu canim seninki de,sanki fabrika calisir gibi?
Ayyyyy ben de dün gece emzirdiğimi gördüm çok güzeldi yaaaa canım çekti :))Kızlar buara rüyalar coştu kiminde bebek emziriyorum kiminde hazırlıklarımı yapmadan bebek gelmek istiyor :)
Ben de nazlanmak istiyorum, bu sefer iyice faydalanıcam hamileliğim nimetlerinden demiştim hatta ama olmuyor :) dediğim gibi tamamen olmasa da büyük kısmı psikolojik ve kapristen kaynaklı geliyor bana :)
Bayram bitsin hemen kan tahlili yaptıracağım. Sen de ihmal etme canım.Banada ilacim fazla qibi qeliyo ya cok sersemletti beni
Muhtemelen önemli bir şey değildir. Dün çok yorulduysan ondan az olabilir. Ben de çok yorulduğumda az hareket ediyor. Doktorundan haber gelene kadar bekle, gün içinde döner o sana, önemli bir şeyse zaten talimatlarını verir ne yapman gerektiğine dair. Haber gelene kadar panik yapmamanı öneririm. Sen de elini karnına koy, konuş oğlunla belki tepki verir bazen konuşmaya tepki veriyor bebekler.Kızlar bişey sorucam. Benim bebeğim çok hareketli yani gece gündüz hiç durmaz normalde. Ama dün sabahtan şimdiye kadar çok nadir ve çok zayıf hareket ediyor. Dün çok önemsemedim olabilir belki diye. Ama bugünde aynı ve kahvaltıdan sonra şiddetli değil ama karın ağrısı ve mide bulantısıda başladı. Acaba bi sorunmu var yoksa aniden hareketleri azaldı diye kuruntumu yapıyorum bilemedim. Şekerli yiyip sol tarafımafa yatıyorum ama yok ya hiç hareket etmiyor yada çok zayıf minik minik ediyor. Peki bu karın ağrısı ve bulantı neden oldu. İlk defa böyle kafamda deli sorular olduŞimdi dr umu aradım araç kullanıyorum uzun yoldayım msj yaz dedi. Yazdım ama henüz dönmedi. O dönene kadar size sorayım dedim.
Yapı meselesi biraz da ben tüm ilgi üzerimde olsun istemeyen biriyimdir, naz yapayım falan pek yok bende. Hele ki eşim kendini yorsun hırpalasın uykusuz kalsın falan hiç istemem, bunların üzerine zaten üstüme düşen insanı bir de canım şunu çekti diye gecenin bir yarısı saçma bir meyve almaya göndermek vicdanımı mahvedeceği için canım da edepli uslu zamanlarda edepli uslu şeyler çekiyor. Aşırı ilgi meraklısı bir insan da muhtemelen bazen sırf hamileyim ben diye hissetmek için gecenin bir yarısı kaldırıp mevsim dışı alakasız bir şey isteyebilir ve bundan da mutlu olabilir, gurur duyabilir, dediğin gibi psikolojik ve egoistik bir yere varıyor işin sonucu bu isteklerin aşırı olması halinde. Makul olanlara laf yok tabi yoksa uykudan yemek isteyerek uyandığımı biliyorum sabah sabah soğuk soğuk yemiştim. Bir çatal alır bırakırım derken 2 tabak yemiştim bir de
Ya o nst nasıl birşeyse benimki de öyle olmuştu. Çocuk karnımdan çıkacak gibi hareketlenmişti. Ama bu pek hoşuma gitmedim benim, acaba rahatsız mı oldu diye düşünmeden edemedim.Kızlar drum nst istedi. Şuan nst deyim. Oğlumun kalp sesleri eşliğinde yazıyorum. Şaka gibi ama çocuk hastaneye gelmemizi bekliyormuş galiba kımıl kımıl yine:) iki gündür korkuttu beni ama sanırım ciddi bişey çıkmayacak. Bakalım dr um ne diyecek sonuca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?