2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Yani bu durumun hamileliklede alakasi yok bu sefer doqum yapincada hem kendimiz hem bebek yanacak walla hepimziin yardimcisi olsun Rabbim

Cnm senin 31. Hafta. Yani doğum muhtemelen ağustos sonu, pek fazla yanmayacaksınız :) bi de beni düşün :)) ben de kendimi şöyle avutuyorum, Ayşe 5-6 aylıkken sıcaklar başlamıştı ve çok çok zor bi zamanıydı, kilosu artmıştı ve sürekli ilgi alaka bekliyodu. Kucağımdan indiremiyodum. Katı gıdaya geçmiştik ve o da hem keyifli hem de zahmetli bir süreçti... en azından şimdi o dönem kışa gelicek, daha serin olucak, yedirir içirir atar arabaya uyutur mağazaları falan gezerim hiç olmazsa diyorum... yani bebeğin her döneminin ayrı zorlukları var, biri yaza gelse biri kışa gelicek.. mükemmel zamanlama diye bişey yok :) o yüzden de Allah yardım eder. Bana da aşırı zor geliyor Ağustosta yenidoğan bebek ama sağlıkla doğsun da gerisini hallederim bi şekilde diyorum...
 
Kızlar Ayşe'nin bütün küçülenleri yıkanıp ütülenip Duru'nun dolabına taşındı ve haliyle dolabı doldu bile... elde var dolaplara sığmayan dünya kadar bebek çarşafı, battaniyesi vs... ben anlamıyorum eve bi dolap daha geldiği halde nasıl olup da sığamadığımızı. Ya benim evimde baza yok, olan dolaplar da tıklım tıkış; kadınlar isyan etmek üzere çünkü ütüledikleri şeyleri nereye koyacaklarını bilmedikleri için bi saat kucaklarında geziyolar. Oyuncak mevzuna zaten hiç girmiyorum. Fikri olan var mı? Çamaşır odasına bi dolap daha alalım desem adam isyan edicek belli.... Var mı bildiğiniz başka bi istifleme yöntemi
 
Ne kadar dolap olursa olsun hepsi dolar
 
Ne kadar dolap olursa olsun hepsi dolar
Annem de aynen öyle dedi :))) ya sen şu ikeanın var ya yukarıya monte edilen dolapları, kapaklı raf raf hani,, onlar hakkında ne düşünüyosun? Nasıl güvenli hale getirebilirim onları acaba,, yoksa ne yapsam tehlikeli mi olur depremde falan :) ve de bebişimiz nasıl? Ne zaman çıkıyosunuz??
 
Cok iyiyiz cnm sanirim yarin taburcuyuz
 
Ikea urunleri hakkinda yazacagim cnm simdi bebisi bir emzireyim :)
 
Bence biraz detoks şart acaba çok kullanmadığın ve gerekmeyen varsa elden mi çıkarsan tabi gereklilik durumunu bilemiyorum sadece fazla olma durumu için geçerli bu yorumum
 

İkea ürünlerinde genelde sabitlemek için bir aparat oluyor, biz kitaplıkta da şifonyerde de aldığımızda içinden çıkmıştı. Bahsettiğin dolaplar tam olarak hangisi bilemedim ama sabitleme sorunu yaşamazsın sanırım.
 
Emzir cnm emzir :))) bool bol emsin de tam yemelik kıvama gelsin butları mutları :)))
Ay evt sıkıldım tabiki evimize gidelim artık. Ikea dolaplarina gelince aslinda kisa sureli cozumler kiralik evler icin tercih edilebilir ama bir gun kendi evin oldugunda kapindan iceri sokma :) ikea dolaplari aslinda cok ucuzmus gibi gorunse de fiyatinin dolabi degil.... modul modul toplayinca marangoz fiyatina geliyor ustelik fabrikasyon bir urun edinmis oluyorsun aslinda montaj nakliye parasi da uzerine eklesen zaten marangozu da geciyor bazen fiyat.... ama gecici cozumler icin cok ideal deprem yikilma olaylari tamamen montajla alakali duvara sikica tutturulursa birsey olmaz. Ama o da ustalik ister. Teknik olarak duvari hilti denen bir aletle delip icine ahsap sikistirip o ahsaplarin geldigi noktalardan vidalaman gerekmekte o zaman duvara cok iyi tutturulumus olurlar
 
Kutu kutu dolaplar şeklinde yapmışlardı örnek evlerden birine, ben de yer kaplamasın diye öyle epey yukarıya taksam nasıl olur acaba diyorum :)
 
Kesinlikle haklısın cnm. Aslında kalite olarak felaket ikea... iyi olanları da zaten ucuz değil hiç... Bir önceki evim dedemin eviydi,, bütün dolapları özel yaptırdım. Kolonlar kirişler vs saklandı. Asansörlü masansörlü bişeyler eklediler falan... tam rahat kullanacağım şekilde ayarlandı yani.. ve söylediğin gibi ikeadan vs çok da pahalıya çıkmadı. Amma velakin bu eve geçtik ve hiçbiri uymadı. Ya kenardan köşeden eski kolon kiriş boşlukları falan göründü, ya hiç sığmadı vs... neticede hepsi çöp oldu... o yüzden de artık kendi evimize geçmeden özel hiçbir şey yaptırmak istemiyorum. çocuk odası taşınabilir mobilya zaten, onu çilekten aldık hep. Salon masası vs de kervandan aldım, ki ona bile pişmanım... yani çok pahalı yahut özel şeyler almamaya çalışıyorum, çünkü bir taşınmalık olsun, eskirse eskisin uymazsa uymasın da üzülmeyeyim diyorum :)))) geçenlerde koşuyolu'na gittik mesela, arabayı o sokağa park ettik, panjurları bile kendim yaptırdığım için görünce çok üzüldüm... parasını bırak gösterdiği özene bile üzülüyor insan sonradan.. bi de benden sonra inadına aşk diye bi dizi çekildi o evde,, sonradan da işyeri falan, bahçeye mahçeye hiç bakmamışlar,, ağaç diktirmiştim, yaseminler vs,,, çoğu kurumuş.. çok sinirim bozuldu :)) iyice gaza geldim, birkaç sene geçsin de yine o tarafta küçük, bahçeli, müstakil bi yer kiralayalım diyorum; o zaman da hayalim komple ceviz yaptırmak herşeyi... masa şu bu ne varsa kütük olsun istiyorum :))))) bu mobilyalar boğuyo beni aslında.. hatta bu ara bütün eşyalar üstüme üstüme geliyo... esiri oluyoruz eşyanın, bizden çok onlar bizi kullanmaya başlıyo sanki... Duru da büyüdükçe bi taraftan herşeyi kullanıp kullanıp verelim ve eşya anlamında daha minimal, daha özgür bi ev tasarlayalım istiyorum... sen de ev değiştirmek istiyodun bu arada, napıcan, var mı bi fikrin?
 
Bence biraz detoks şart acaba çok kullanmadığın ve gerekmeyen varsa elden mi çıkarsan tabi gereklilik durumunu bilemiyorum sadece fazla olma durumu için geçerli bu yorumum

Haklısın cnm,, epey de çıkardık bu bebek hazırlığı aşamasında aslında. Şu an en büyük sıkıntım ayakkabı ve oyuncak sanırım. oyuncaklar için bi çözüm bulabilsem biraz rahatlayacak gibi. Şöyle dev dev sepetler falan alsam diyorum... bu sefer de çıkarıp oynayamayacaklar... bilemedim,, sığamadık şu eve bi türlü... benim beceriksizliğim diyeceğim ama annem bile bir gün gelse pes ediyor :))
 
Ah cnm insallah öyle istedigin bir evi satın alırsın :) ben ev degistirecegim mevcut evi satisa koydu esim satilir satilmaz önce kiraya cikacagiz 1 sene kadar bu bir sene zarfinda istedigimiz tarz bir ev bakacagiz acele etmek istemiyorum ömürlük bir yer olsun cunku dedigin gibi her tasinmada esyalar ya cop oluyor ya da gidilen yerde güdük kaliyor.
 
Bu arada bugün itibariyle tam 30 günüm kaldı hanımlar. Artık baya baya geri sayıyorum. Bakalım sizinkilerden sürpriz yapıp öne geçen olacak mı :)
Son duzluk tatlim artik her an gelebilir :) temmuzun ikinci yarisini beklesin tabi 15 gun kadar sonra istedigi an gelebilir. Ama biliyorsun ben gecen hafta dogurdum senle ayni gibi haftalarimiz bir sikintimiz yok o nedenle icin rahat olsun zaten kiz bebisler oglanlara nazaran daha guclu ben bir kizim olduguna bir kere daha sevindim zira hemsireler eger erkek olsaydi enaz 15 gun kuvoze girerdi dediler.
 
Ikeanin saklama cozumleri cok basarili aslinda ama modelleri kurcalamak ve kendine uyarlamak gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…