Bende deneyum haftada iki gel kontrol altinda tutacam olmadi alırım dediBizimkinin de kilosu azdı canım bir ay önce gittiğimde. Bir ay boyunca günde iki üç kaşık tahin pekmez yedim koskanin vardı ondan almıştım. Bugünkü kontrolümde kilosu 200 gr kadar önde cıktı. Bilmiyorum o mu etki etti ama bi deneyebilirisn
Hahaha o ilham gelir mi bilinmez ama madem dip köşe birisi gelecek yapacak cok ta şey yapmaa amaaann.Valla ucu kaçtı kaçacak bendeki durum biran evvel kendime gelip düzenime devam etmeliyim farkındayım sağolsun eşimde bişey demiyo ne bu ev falan dese ona çatarım diye korkuyo heraldoğuma 1 hafta kala kadın çağırıp dip köşe temizleteceğim ama öyle uyuşuğum ki gündelik işlerde bile eringeçliğim tuttu. Düzelmek için yattığım yerden ilham bekliyo modundayım
Sakin faber castelinkini almayın da... bizim saatimiz dustu kırıldı onun yüzündenCommand marka iyi baya o taşır bence
Dene canım şifa olsun inşalla hBende deneyum haftada iki gel kontrol altinda tutacam olmadi alırım dedi
Arabaları değişseniz iyi olur canım ama degismeseniz de nasılsa annengil de hastaneye gelecekler sorun olmaz onlar getirir.
Hadi ya neden acaba merak ettim. Artık rutin girecek mısın nstye yoksa tek seferlik miydi?
Kesinlikle anında yapmazsan bi ağırlık çöküyo o iş gözünde büyüyo sonra ertesi güne bile kalabiliyo ( benim dünki bulaşıklar mesela :)) herşeyi makinaya atmayı sevmiyorum tahta gibi yada büyük plastik gibi şeyleri elimde yıkıyorum diye ayırıyorum ve anında yapmazsan dediğin gibi kalıyo. Bende anında yapcam tamamHahaha o ilham gelir mi bilinmez ama madem dip köşe birisi gelecek yapacak cok ta şey yapmaa amaaann.
Ama benim su ara yaptığım en iyi şey olaya anında mudahale. Yemeği yiyip az şöyle oturayim sofra beklesin oldu mu o sofra baya bekliyor da bekliyor du. Şimdi hemen ne varsa at makineye der le topla ortalığı öyle otur daha iyi oluyor. Kizimada düzen konusunda örnek olmak zorundayım. Oyuncaklarını bazen onun toplayabilecegi şeyleri ona toplatiyorum böylece bir nebze isim kolay oluyor. Ama kziimda düzen takıntısı oluyor sanırım. Gittigjyerde de toplamadan çıkmıyor. Babası birşeyler birakmissa ortada ah baba ah yemiş koymuş diyor
Hı rutinlesiyor yanı bizim de öyle olacak sanırım. Cihazlar farklı olabilir belki sizin gittiğiniz daha teferruatlidirbundan sonra 15 gunde 1 once nst sonra doktorun odasi:)
haftaya persembe yine girecegim.
ben de burda oyle okudum,bir sey verecekler sandim ama vermediler. cihazlar farkli sanirim.
Bende ayırıyorum öyle canm. O yüzden dediğin gibi bazen yapasim gelmiyordu ama artık mecbur. Sonra dağ gibi görünüyorlar.Kesinlikle anında yapmazsan bi ağırlık çöküyo o iş gözünde büyüyo sonra ertesi güne bile kalabiliyo ( benim dünki bulaşıklar mesela :)) herşeyi makinaya atmayı sevmiyorum tahta gibi yada büyük plastik gibi şeyleri elimde yıkıyorum diye ayırıyorum ve anında yapmazsan dediğin gibi kalıyo. Bende anında yapcam tamamkızına güzel örnek olmuşsun ama babasına yaptığı ve söylediği sözü senden görmüş ve örnek almış olabilirmi sence? Küçükler çok dikkatli ve anında kapıyorlar çünkü
Çok haklısın zaten iş yapmadan bile yorgun hissediyoruz sıcaklardan , birde üstüne eşin dağıtınca ekstra yorgunluk oluyor.. Kızın açısından da bu bi takıntı halini almadan çözmen lazım bence yolsa2büyüdüğünde de ortalık düzgün olmadan ders çalışamama, konsantre olamama veya dışarda okumak zorunda kalırsa kendi düzenini sağlamadan adapte olamama sıkıntısı çeker ki inşallah çekmez. Yani takıntısı oluşmadan dağınıkta durabilir bi müddet diye söylesen fena olmaz benceBende ayırıyorum öyle canm. O yüzden dediğin gibi bazen yapasim gelmiyordu ama artık mecbur. Sonra dağ gibi görünüyorlar.
Aynen benden duydu canm. Çünkü eşim onu çok yapiyorr ,bazen çoraplar bazen tabak bardak illa birşeyleri oluyor. Artık yoruluyorum
Canim bebeğin erkek mi benimkinin de bir böbrek te genişleme var doğumdan 1 hafta 10 gün sonra çocuk doktoru ultrason ister dedi umarım düzelir baktım çoğu kişinin başına gelmiş rahatım biraz o yüzden umarım sorun cikmazKızlar dün doktor kontrolüm vardı ve idrarımda azda olsa şeker çıktı.. Çok şükür bakteriler bitmiş temizlenmiş ama şeker düşündürdü.. Doktor belki makina hatalı ölçmüştür dedi haftaya bir daha verelim dedi. Bu arada beni her hafta çağırdı yanına. 2 haftaya aileni yanına çağır doğum olabilir dedibeklemiyordum heyecanlandım birden. Çatı muayenesini de 38 de yapacakmış kimi doktor37 de yapıyor..
Bebeğin böbreğinde bişey görüyorum dedi doğumla geçebilir ama sen yine de bi hayırlat baksınlar dedi. Kayınpederim böbrek nakli oldu genetik bişey olabilir mi dedim şimdilik bunu söylemeye erken dedi. İnşallah bebeğim sağlıklı doğar, doğumda böbreğindeki kaybolur
O kadar ciddi mi durum dersin.. iyice bir gozlemleyeyim bakalım ne olacak canm.teşekkürler uyarin içinÇok haklısın zaten iş yapmadan bile yorgun hissediyoruz sıcaklardan , birde üstüne eşin dağıtınca ekstra yorgunluk oluyor.. Kızın açısından da bu bi takıntı halini almadan çözmen lazım bence yolsa2büyüdüğünde de ortalık düzgün olmadan ders çalışamama, konsantre olamama veya dışarda okumak zorunda kalırsa kendi düzenini sağlamadan adapte olamama sıkıntısı çeker ki inşallah çekmez. Yani takıntısı oluşmadan dağınıkta durabilir bi müddet diye söylesen fena olmaz bence
Evet canım erkek, hatta doktor dedi erkek bebeklerde görülen birşey korkma dedi ama aklıma takılmıştı.. Bizde kayınpederde böbrek hastası olunca aklıma binbir türlü şey geldi ama inşallah dediğin gibi olur doğumdan sonra geçer tüm bebişler sağlıcakla doğarCanim bebeğin erkek mi benimkinin de bir böbrek te genişleme var doğumdan 1 hafta 10 gün sonra çocuk doktoru ultrason ister dedi umarım düzelir baktım çoğu kişinin başına gelmiş rahatım biraz o yüzden umarım sorun cikmaz
Evet cnm bnmde 27 ya da 28 temmuz da olacak.o stres tuhaflık bende de var 1 haftadır bir alıngan,bir garip oldum ya... nasıl olcak nasıl edecegiz onun stresi hrhalde,saglıkla bir kucagımza alalım da valla bisey istemiyorum simdilik:)
Slm kizlar facede bi grup vardi hamileler orada bi anne gece ikinma hissi ve ağrısı olmus eside bar sahibi imis mekani birakip gelmemis sabah gelmis tartismis kiza tokat atmis bide burnunu kanatmis sonrada sen kadinmisin demis yatmis uyumuş öküz ne kadar üzüldüm kizcagiza allah kimseye vermesin.kimsem yok ailem uzakta dio bi de gorseniz su gibi kadin.bence beni aldatıyor diyor bide.
Amiiiiin insallahAy geri sayım sende de başladı hadi hayırlısı olsun inşallah. Sağlıkla sıhhatle gelsin minnoslar
Ay hep de çok bilmiş olurlar, yıkanmasının ne zararı olabilir yani, faydasının yanında, elbise eskise ne yeni kalsa ne. Laf anlatamazsın vallahi bu insanlara :)Ben de günlerdir pek giremiyorum. Annem, ablam ve eşimin halası bizimle. Bebeğin odasını tam gaz hazırlıyoruz.
Siz siz olun eve iki yetişkin kadını aynı anda davet etmeyin sakın. Herşeye müdahale ediyorlar ve birbirlerini sürekli destekliyorlar. Bebeğin tüm eşyalarını yıkayıp sterilize ediyorum yok şuna gerek yok, yok yorgana nasılsa nevresim geçecek, o elbiseyi bir kere giysin sonra suya değsin yeniliği gider gibi bir sürü bıdıbıdı. İnatla kendi düşüncelerini savunuyorlar.
Kedimin evden gönderilmesi için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Eşime ayrı bana ayrı baskı halindeler. Sinirlenince, niye sinirlisin?? Böyle değildin diyorlar.... çıldıracağım ellerinde(((
Bizim de kontrolümüz bu cumartesi bakalım doğum hakkında konuşacakmiyiz. Bebegum cumartesi günü 36+5 de olacak. En son 34+0 da 2700gr dı. Çok kilo almamış olsa bari. Normal doğum çok istiyorum....
Neyse kızlar minnoslarimiz yavaş yavaş geliyorlar çok heyecanlı:))) hepimize kolay doğumlar :) ben bu iki kadının elinden sağ kalırsam yazarım yine
Bebeğin gelişmesi için tam zamanı, çok yiyemiyorsan bile en azından sağlıklı olandan yemeye çalış. Kalsiyum, protein ve demir bu aralar bebeğin en çok ihtiyacı olan şeyler, her gün bunları yemeye çalış. Yediklerin yetersizse doktorunla konuş besin desteğini haplarını arttırsın. Omega 3 almıyorsan, yine doktoruna danışarak omega 3 tüketmeye başlayabilirsin. Zor biliyorum ama son zamanlar, dayan biraz daha, yemekleri doymak için değil de ilaç içiyormuş gibi görmeye çalış, bebeğine faydası olduğu için yaptığını düşün.Günaydın herkese... 33.haftam bitti kızlar, bu hafta inanaılmaz iştahsızlık yaşıyorum. Sabah kahvaltısı yapmak istemiyorum hafta başından beri.Bugün artık yapmadım. Hep karpuz , salatalık , şeftali gibi içimi serinletecek şeyler yemek istiyorum nedense. Sabah sadece karpuz ve peynir yedim mesela. Bu da beni tedirgin ediyor, bebeğimin alması gereken gıdaları veremiyorsan diye...Geçtiğimiz haftaya göre de bir kilo vermişim. Bebekle ilgili sıkıntı olur mu sizce.Kendimi zorlayıp yapmalı mıyım kahvaltımı
Ben de öyle, yoksa her şey için ay ona ne gerek var, bunu böyle yap, bak dikkat et bir zararı olmasın. Doktora sordum, o önerdi deyip çekiliyorum :)Allah yardım etsin cnm. Durum fenaymış gerçekten. Ben zorda kaldığım zaman hemen doktora atıyorum topu. Sen de öyle yap bence. Aaa olmaz doktor muhakkak yıkanıcak dedi falan gibi... tabi ki her defasında arayıp sormuyorum adama ama bunu bilmelerine hiiç gerek yok :)
Evet aslında anormal olmuş, kadın da seni düşünüp sormuş ama işte tam her şeyin sinir ettiği zamanlardayız ne yapalım. Hassaslığımızı anlasın onlar da, sen de sakin olduğunuz bir zamanda konuşurken dersen eğer "anne kusura bakma, olur olmadık şeyler sinirimi bozuyor. Bu ara çok üstüme gelmezseniz hem sizi kırmam hem kendim sizi kırdığım için üzülmem" vs diye, biraz daha anlayışlı olurlar. Hem annene hem kayınvalidene söylersen ikisini de kırmamış olursun. Senin hakkında bilgi istedikleri zaman da eşinden alsınlar ne olacak canım :)Ya kötü niyet olmadığını biliyorum ama canım sıkılıyor.
Kv hatta annem derim kendisine çok da severim ama bu ara çok alınganım çok fevriyim ona karşı. Yazmış az önce bana günaydın annecim nasılsın diye işte iyiyim anne sen nasılsın falan. Sonra demiş ki ağrın sızın yok di mi?
Ben buna sinirlendim anormal di mi?
Olsa söylerim saklayacak değilim ya dedim, alınmadı güldü öptü falan ama ben niyeyse çok sinirlendim.
İnsanlar anlayışlı davranmasa çoktan birbirimize girmiştik
Evet cnm.bende üzüldüm yazdim.ailenin yanina git diye annemi dinlemeyip evlendim kimsem yok diyor düşündüm de ne dertler var allah kimseyi çaresiz birakmasin ne kadar şükür etsek az.Yuhh yaaa ne adamlar var,hoş böylesine adam da denmez ya... Allah kimseyi yalnız bırakmasın,ailenin insanın yanında olması cok onemli böyle durumlarda vallaAllah yardımcısı olsun.
Hı rutinlesiyor yanı bizim de öyle olacak sanırım. Cihazlar farklı olabilir belki sizin gittiğiniz daha teferruatlidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?