• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmedi :( Öyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.

Bu arada doğum şeklini konuştuk, ben epidural tavsiye etmiyorum. Sen çok ısrar edersen yaparım ama bazı riskleri var dedi. Ben de inşallah epiduralsiz normal denicem. Yani zor olucak benim için o belli oldu ama kendimi kafa olarak hazırlarsam yapabilirim inşallah.:dua::dua::dua: Kızlar hafiften doğum stresi sardı beni.:KK17::KK17::KK17:

Ya kızlar salı günü doğum var nasipse ama ben bir garibim sanki doğum yokmuş gibi bilmiyorum niye böyleyim değişik bir haldeyim normalde aaa ne güzel doğacak diye mutluluktan uyumamam falan lazım sanırım ben fırsat buldukça uyuyorum çok mu garibim acaba
Hayılırlısıyla al kucağına bebeğini canım. Çok güzel bir duygu :)

Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmedi :KK43: Öyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.

Bu arada doğum şeklini konuştuk, ben epidural tavsiye etmiyorum. Sen çok ısrar edersen yaparım ama bazı riskleri var dedi. Ben de inşallah epiduralsiz normal denicem. Yani zor olucak benim için o belli oldu ama kendimi kafa olarak hazırlarsam yapabilirim inşallah.:dua::dua::dua: Kızlar hafiften doğum stresi sardı beni.:KK17::KK17::KK17:
Aci olmaması güzel haber :) Nasıl yapılıyor canım kaç parmakla? Merak ettim.
Bence yaparsın canım bebeği doğurma her acıya ağır basıyor sanırım doğum anında. Hiç aklına bile geleceğini sanmıyorum o rahatsızlığın sanci zamani. Kendine güven bence :) Herkes yapıyorsa sen neden yapamayasın.

Kızlar Damla'ya dönence yaptım ama dönmüyor tabi :) Kardeşim dönenceler zararlı demişti çünkü. O yle havada asılı duracak.
Çıngırak yaptım iki tane :)
Ve saç bandı yaptım çünkü burada saç bandı bulamadım süslü püslü bebekler icin:)
Çok güzel olmuş canım güle güle oynasın damlacık :) el emeği göz nuru maşallah bende çok severim :)

Selam ağustos anneleri nasilsiniz?
Ben artık çok zorlanıyorum.
Sıcaklar hepimizi zorluyor sanırım.
Geçen gün son kontrolum vardi doktorumda.
2 hafta sonra hastaneye kayıt için gidicem nasipse.
Biz isim konusunda hala karar veremedik yaaaa.
Hepimize saglikli sihatli kolay doğumlar diliyorum.

Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmedi :KK43: Öyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.

Açıkçası bende çatı muayenesinden çekiniyorum birde arkadaş söyledi ben doğum için beklerken doktor her saat başı baktı ve rahatsız oldum artık yeter istemiyorum bakmanızı demiş doktorda istemiyorsan bi kağıt imzalaman lazım istemiyorum diye demiş. Oda imzalamış ama ben olsam imzalayamazdım galiba demekki riski var diye. Durmadan da parmağını sokması ne rahatsız edici ama buda geçecek diye düşünüp katlanırız heralde canım. Bende normal olursa epidural isterim diye düşünüyordum herşeyinde riski var..

Aci olmaması güzel haber :) Nasıl yapılıyor canım kaç parmakla? Merak ettim.
Bence yaparsın canım bebeği doğurma her acıya ağır basıyor sanırım doğum anında. Hiç aklına bile geleceğini sanmıyorum o rahatsızlığın sanci zamani. Kendine güven bence :) Herkes yapıyorsa sen neden yapamayasın.
Canım sanırım 2 parmakla yaptı. Kendini ne kadar kasarsan o kadar acı hissedersin, rahat olursan acıtacak bir şey değil dedi. İçerdeki sağ sol kemikleri falan hepsini kontrol ediyor, rahim ağzına da bakıyor, kapalı dedi. 30 sn falan sürüyor. Ben bir ara gerildim, o ara ufak bir sızı oldu sadece ama rahat olabildiğim anlarda pek bir şey hissetmedim. İnşallah yapabilirim canım, ama gördüm ki biraz kafa olarak hazırlanmam lazım.

Açıkçası bende çatı muayenesinden çekiniyorum birde arkadaş söyledi ben doğum için beklerken doktor her saat başı baktı ve rahatsız oldum artık yeter istemiyorum bakmanızı demiş doktorda istemiyorsan bi kağıt imzalaman lazım istemiyorum diye demiş. Oda imzalamış ama ben olsam imzalayamazdım galiba demekki riski var diye. Durmadan da parmağını sokması ne rahatsız edici ama buda geçecek diye düşünüp katlanırız heralde canım. Bende normal olursa epidural isterim diye düşünüyordum herşeyinde riski var..

Canım benim kuzenim hemşire bir ara doğumhanede çalışmıştı. O çatı muayenesi o kadar faydalı bir şey ki kadınlar sancı çekerken "Ne olur bana o muayeneden yap." diye yalvarıyorlardı diyor. Onun dediğine göre sancı anında rahatlatıyormuş, doğum yapanlar da o yüzden tekrar tekrar şey istiyormuş. Ama sancı yokken pek hoş bir his değil açıkçası. Ben kontrol bir kaç saat sonra yürürken falan bile hassasiyet hissettim açıkçası.

Ay o nst'de bir tek benim mi uykum geliyor ya, bıraksan mışıl mışıl değil horul horul uyurum resmen :)
İlk gireceğim zaman kitap götürdüm okurum diye ama bebeğin hareketlerini de takip etmem gerektiği için okuyamadım, gözlerimi zor açık tuttum. Bugün de eşimle gittik, o da hak verdi, kalp atışı ve arkadaki gürültü insanı uyutur, haklıymışsın diyor.

Bir de ben de soracağım bir daha ki sefere yan yatabilir miyim diye, o eğimle biraz zor olacak muhtemelen ama uzun süre sırt üstü yatınca nefes almak zorlaşıyor. Onun dışında ben sevdim nst'yi, kızımın kalp atışlarını, hareket edince nasıl değiştiğini, ben hareket edince atışların ritminin nasıl değiştiğini falan takip etmek güzel oluyor :)
Bende son nst ye girdiğimde içim geçti sanırım yatağın eğiminden de hafif horladım ve o sese sıçradım uyandım :KK48: bi baktım stajyer ebe vardı diğer ebeyle bakışıyorlar halime gülüyorlardı galiba :)) hele bide nst tam bendeyken 15 dk bekledim aaa makina arıza verdi baştan başlatacaz dediler olamazzzz deyip bi 15-20 dk daha bekledim. Oğluşumun kalp sesi bana ninni gibi geldi :))

epidural için de bir sürü risk saydı, ıkınma hissini engelleme ve bebeğin kalp atışlarının yavaşlaması bunlara dahil canım :/ ben de düşünüyordum ama şuan için vazgeçtim.

Elimde diil duramıyorum :KK70:saol cnm,, valla olur inşallah da ben de tanımıyorum kızı,, iyi dediler, görücez :)))))) aslında kardeşim kendi sektöründe baya iyi tanınan biri, haliyle etrafı da biraz sarılı; ama sözkonusu sektörün genel yapısı bizim yapımıza uymuyo pek :))))) ay ne gizel anlattım di mi,, pek kibar oldu :)) neyse işte bu yüzden resmen çöpçatanlığa başladık,,, aklınızda olsun :KK70::skandal: 24-25 yaş, iyi huylu ahlaklı güler yüzlü ve güzel burunlu gelin arıyoruz :21:
Hahah güzel burun ayrıntısına çok güldüm :KK48::KK48: inşallah gönlünüze göre biri çıkar karşınıza canım:dua: meraktan soruyorum kardeşin hangi sektörde :)

Çok güzel olmuş canım güle güle oynasın damlacık :) el emeği göz nuru maşallah bende çok severim :)
Çok sağ ol canim. Ben de çok seviyorum el emeği şeyleri:) Hem de vakit geçiyor.

Canım sanırım 2 parmakla yaptı. Kendini ne kadar kasarsan o kadar acı hissedersin, rahat olursan acıtacak bir şey değil dedi. İçerdeki sağ sol kemikleri falan hepsini kontrol ediyor, rahim ağzına da bakıyor, kapalı dedi. 30 sn falan sürüyor. Ben bir ara gerildim, o ara ufak bir sızı oldu sadece ama rahat olabildiğim anlarda pek bir şey hissetmedim. İnşallah yapabilirim canım, ama gördüm ki biraz kafa olarak hazırlanmam lazım.
Hımmm bize gebe okulunda gösterdikleri açıklık muayenesi ile aynı yani sanırım. Aynen öyle dediler ne kadar rahat olursanız o kadar acısız olur diye. Bir de sancılar siklasmadan gidince sanırım daha fazla maruz kalıyormuşsun o muayeneye. Normalde 5 dk da bir gelen sancıyla gidince zaten açıklık baya olmuş oluyormuş.

Zaten kafada bitirmek önemli. Bebeği dogurdugun anı hayal et canım sürekli. Rahatca çıktığını filan gözünün önüne getir. Kegel yap, perine masaji yap. Özellikle perine masajı yaparken doğumu hayal et. Nefes egzersizlerine bak youtubedan onları ogren.

Ay bilirim o gürültüyü ya bizde de ufak kız çok hepsi bir araya gelince... :)))))

Ya boşluk insana neler yaptırmıyor ki... Neyse canım senin de az kaldı. Eksiklere filan takma boşver biri tamamlar hastanede sıkıntı etme yani.

arabaya bi indirsek istesem de açamıcam zaten de babamlar yazlığa her gidiş gelişte bi şekilde dolduruyolar bagajı,, bavul da kitlendi evde haliyle :))) dedim bu akşam zaten, yarın dönüyosunuz ve bu bavul arabaya sabitleniyo diye :)))

arabaya bi indirsek istesem de açamıcam zaten de babamlar yazlığa her gidiş gelişte bi şekilde dolduruyolar bagajı,, bavul da kitlendi evde haliyle :))) dedim bu akşam zaten, yarın dönüyosunuz ve bu bavul arabaya sabitleniyo diye :)))
:)) Iyi demissin zaten surda ne kalmis. Koysunlar bagaja senin se kafandan ciksin artik.

epidural için de bir sürü risk saydı, ıkınma hissini engelleme ve bebeğin kalp atışlarının yavaşlaması bunlara dahil canım :/ ben de düşünüyordum ama şuan için vazgeçtim.
Doğum esnasında rahim ağzı açıldığı için muayeneyi hissetmiyorsun ben hissetmemistim muayne etmezse açılma kaç cm oldu bilemiyecegi için mecburen yapıyorlar ben kizimda iki kere muayne oldu doğumdan önce evet kendini kasinca.rahatsizlik veriyor ama katlanilmicak bir acı değil.bence sonuçta minnaklar için katlabiyoruz herşeye :))

Back
X