• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Arkadaşlar ilk Doğum öle sancım geldi çocuk doğuyor fılan olmuyor onlar dizilerde filimlerde oluyor:) sancınız gelsin de hastaneye gitmek en kolay iş. Ben ilkinde kontrole gıttım tansıyonum çıkmış 1 cm açıklık var ama sancının a sı yoktu :) tabıkıde suni sancıyla açılma oldu sonra Doğum gerçekleşti , doğumdada ebe ve doktoru dinlerseniz herşey yolunda gıdecektır.

beslenme durumu azalmış hareketleri hep az zaten vücudu su toplamaya başlamış sezeryan hakkını kullandırmamak için almıyolar ilk olarak normal deniycez sıkıntı olrsa mecburen sezeryan zaten ama inşallah normal olur dua edin lütfen bana.

allahim yardimcin olsun,bu cektigin sıkıntılarin karsiligini en guzel sekilde alirsin insallah,bebegini sagsalim kucagina alirsin.

• Beğen
Reactions: SUU
Bu kg ve değişen fizik konusu benim çok sinirimi bozmuş durumda. Bir doğum olsun sağlıkla eve gelelim süt de olsun da. Bu gidişe bir dur demeliyim.toplamda 8 kg aldm. Nedense siz kapağı arkası çatlamış. Göbekte önceden kalma catlak vardı zaten. Yeni oluşmamış gibi. Ama bu halimden artık çok rahatsızım. Ağırlık yok ödem yok dinç hissediyorum ama çoğu zaman nefes nefeseyim fakinda olmuyorum. Tamamen yaz olmasına bagliyorum

G gunesli gunler

sivi dalin kullandim. yarim olcek koydum. benimkinde 3 goz var. biri on yikama,biri yumusatici,biri de toz deterjan gozu. toz deterjan gozune koydum ama daha makinayi calistirmamistim,hemen akti gitti. tozu koyunca orda duruyor,makine calisinca aliyordu. bunu hemen aldi. ayrica bi aparat veya gozu de yok sivi deterjan icin.
arcelik m.hizmerlerini aradim. ordaki bayan da sivi kullaniyormus. toz deterjan gibi kopurmuyor sivilar dedi. bir de ya kapaga deterjani koyup makinanin icine yerlestir ya da makinayi calistir,suyu almaya baslayinca toz deterjan gozunu bira acip ordan dok dedi.
simdi bitti makina actim baktim,oyle yogun bir deterjan kokusu yok,yani bizimkiler gibi. o da normal sanirim,bebekler kokudan rahatsiz olmasin diye yogun kokmuyor.
Ben de hep sıvı deterjan kullanıyorum o yüzden toz deterjanın ne kadar köpürdüğünü bilemem ama aşırı köpük olmuyor yıkanırken, hiç köpüksüz de değil ama aşırı köpüklü de değil. Normal toz deterjan bölümüne koyuyorum sıvı deterjanı, sıvı aşağıya aksa da makinenin içine hemen gitmiyor deterjan aldığı zaman kapağı açıp o zaman alıyor sanırım deterjanı. Benim makinem Bosch ama öyle kapak falan bilmiyorum, normal başlamadan önce koyuyorum deterjanı temizliyor gayet güzel. Bence sen çok köpürene alıştığın için daha az köpüren temizlemiyor gibi gelmiştir, için rahat olsun kirli bıraktığını sanmıyorum :)

Oturamıyorum karnımın büyüklüğü nefesimi kesiyor
Arada sıkışıyor gibi
Ay o nefes alamamalardan ne çektim ben hala ara ara çekiyorum, yardımcı olacağını bildiğim bir şey olsa yap diyeyim ama yok maalesef. Dik oturabilirsin yazıyor internette ama ben dik oturunca da pek faydasını görmedim. 135 derecelik açıyla oturunca genelde bir nebze daha rahat ediyorum, işte şu açıyla.
genisaci.png

Kızlar merhaba , bebek bezini ne yaptınız 0 beden mi 1 beden mi alınıyor ve premium care var normal var hangisinden aldınız ben hiç anlamadım bebek bezinden :KK12:
Prima Premium Care 1 numara aldım, artık senin bebek de prematüre olmayacağı için sen de 1 veya 2 numara alabilirsin ama sanırım 2 numara büyük gelebilir bilmiyorum. Ben de kararsız kalıp 1 numara almaya karar vermiştim 88'li aldım, yetmezse yine alırız, küçük gelirse de 2 numaraya geçeriz diye.

Benim kızım bugün tam 12 günlük kocaman abla olduk artik:KK49:
icindeki canavar 3 kere falan cikti o anda hemen mama veriyorum özellikle öğlen vakti memeyi çok tutmuyor bence sıcaklardan kaynaklanıyor. Bunalıyor sanki memeyi tutmaya çalışırken bende bunalıyorum işte o anda mama imdadıma yetisiyor:anne:
Ya evet vermek lazım bazen, tam doymayınca daha problem. Hem sarılık başlamış :( mecbur iki saatte bir doyurmak Laz'ım ama uykudan uyanmıyor ki :(

Ben de hep sıvı deterjan kullanıyorum o yüzden toz deterjanın ne kadar köpürdüğünü bilemem ama aşırı köpük olmuyor yıkanırken, hiç köpüksüz de değil ama aşırı köpüklü de değil. Normal toz deterjan bölümüne koyuyorum sıvı deterjanı, sıvı aşağıya aksa da makinenin içine hemen gitmiyor deterjan aldığı zaman kapağı açıp o zaman alıyor sanırım deterjanı. Benim makinem Bosch ama öyle kapak falan bilmiyorum, normal başlamadan önce koyuyorum deterjanı temizliyor gayet güzel. Bence sen çok köpürene alıştığın için daha az köpüren temizlemiyor gibi gelmiştir, için rahat olsun kirli bıraktığını sanmıyorum :)

Ay o nefes alamamalardan ne çektim ben hala ara ara çekiyorum, yardımcı olacağını bildiğim bir şey olsa yap diyeyim ama yok maalesef. Dik oturabilirsin yazıyor internette ama ben dik oturunca da pek faydasını görmedim. 135 derecelik açıyla oturunca genelde bir nebze daha rahat ediyorum, işte şu açıyla.
genisaci.png

Prima Premium Care 1 numara aldım, artık senin bebek de prematüre olmayacağı için sen de 1 veya 2 numara alabilirsin ama sanırım 2 numara büyük gelebilir bilmiyorum. Ben de kararsız kalıp 1 numara almaya karar vermiştim 88'li aldım, yetmezse yine alırız, küçük gelirse de 2 numaraya geçeriz diye.

Süper ya,, aynı cevabı vermişiz ve ben de çizip göndericektim sonra üşendim :)))))

Bu kg ve değişen fizik konusu benim çok sinirimi bozmuş durumda. Bir doğum olsun sağlıkla eve gelelim süt de olsun da. Bu gidişe bir dur demeliyim.toplamda 8 kg aldm. Nedense siz kapağı arkası çatlamış. Göbekte önceden kalma catlak vardı zaten. Yeni oluşmamış gibi. Ama bu halimden artık çok rahatsızım. Ağırlık yok ödem yok dinç hissediyorum ama çoğu zaman nefes nefeseyim fakinda olmuyorum. Tamamen yaz olmasına bagliyorum
Sen yine iyisin 8 kg. almışsın ben 15 aldım şişlik ve ödem oldukça fazla yürümekte zorlanıyorum ayaklarımın üstüne basarken. Ama Allah'tan çok kilolu değildim normal durumdaydı kilom o yüzden 15 kg çok koymadı :)) Az kaldı artık sıkıcaz dişimizi sıcak çok daha kötü etkiliyor çok haklısın. Sağlıklı olsunlar da inşaallah gerisi hallolur elbette kilo da verilir fizik de düzelir ...

Cnm sürekli su iç :)) canın istemiyosa bile zorla kendini iç ,, acaip fayda ediyo :)

Ay hepimizde aynı sıkıntı benim de eller ayaklar kocaman özellikle ayaklarım shrek gibi güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım :)) Ama hava da çok etkiliyo serinlik oldumu iniyor şişlik biraz hep sıcaktan...

Slm kızlar nasılsınız benim nisanım geldi doktorumu aradim ağrım olursa tekrar aramamı söyledi nedense çok sakin ve de deli gibi temizlik yapasım var :)) bekliyoruz bakalım sancıları sadece çoka z bir kasılma ve bebisin aşağıya baskısını hissediyorum
Allah vakitlice sağsalim kurtarsın inşaallah canım. O hissettiğin enerjiyi vücut hamilelik boyunca doğum için biriktirirmiş çok harcama derim ;)

Ay hepimizde aynı sıkıntı benim de eller ayaklar kocaman özellikle ayaklarım shrek gibi güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım :)) Ama hava da çok etkiliyo serinlik oldumu iniyor şişlik biraz hep sıcaktan...
Evet cnm sıcağın etkisi de çok, ama dün gittiğim kadın ayaklarımı falan mıncıklayıp ısrarla su içtiğiniz için ödem yok, süper harika, aynen devam falan dedi ya ondan özellikle tekrar tekrar yazıyorum buraya da :KK70:

kizlar 90 kilo olmuşum...sicaktan disari çıkamıyorum...evde yemesem bile her yerim şiş...kalkamiyom oturamiyorum...hic iyi değilim doguracak halim bile yok...hayırlısı insallah hepimiz için...
Bende aynı kilodayim :110:o_Okilolu başladım hamilelige 14 kilo aldım akşama kadar zorluyorum kendimi ama akşam pilin bitiyor hava çok sıcak en çok o zorluyor

Doğurdummmmkiiii 23 te suyum geldi. Sabah 8.14 te doğdu 2.950gr.
Maşallah canım çok sevindim hayırlı upurlu olsun bebeğim bol sütlü günlerin olsun doğum hikayeni merakla bekliyoruz. Maşallah çok hızlı bir doğum olmuş allah bizede nasip etsin.

Slm kızlar nasılsınız benim nisanım geldi doktorumu aradim ağrım olursa tekrar aramamı söyledi nedense çok sakin ve de deli gibi temizlik yapasım var :)) bekliyoruz bakalım sancıları sadece çoka z bir kasılma ve bebisin aşağıya baskısını hissediyorum
Gözün aydın canim az kalmisssss":) çok güzel haber

B bursa_83 A AysheDuru o aparat bende var ama sadece sıvı deterjanı doktunuzde orda tutmaya yarıyor yoksa zaten ekip gittiği yer aynı bence:) çok fark edeceğini sanmam.

Ay çok yoruldum çarşı pazar gezdim :) Kuzuma şirin şeyler aldım. Alez aldım, yan yatırma yastığı bulamadım ama :(
Alez de yanlış cıktı zaten içinden. 90×135 diyor pakette. Içinden 70lik cıktı-_- ay internet alışverişi daha iyi valla. Paketin üstü başka marka içi başka marka cıktı yani bi de. Kıyafet dışında bir şey alınmaz valla burda bunu anlamış oldum. Basit bir yastık bile yok.

Back
X