- 28 Aralık 2016
- 1.445
- 1.736
- 53
Yaa ewet sabah kontrole girdigimde hic kg almamisim tartildigimda korktum acaba bebekte mi almadi diye ama cok sukur kizim almis. Saglikla dogsunda zor haftalari gecirdik bundan sonrasida ii gecer insallah. Allah hepimize saglikla vaktinde hayirli dogumlar nasip etsin insallah...Kilosu bayağı toparlamış bir haftada da devam eder kilo alımı, iyi bir kiloda alırsın kucağına merak etme. Doktorların da haklı daha fazla risk almak istemiyorlar, al kucağına da bitsin merakın telaşın vaktini tamamladı nasıl olsa. Daha fazla kalsaydı daha iyiydi ama olsun bu günlere geldiniz ya bu da yeter :)
Doktorun da demiş tedirgin olma o kadar kötü bir şey değil diye, içini ferah tutmaya çalış, stres daha çok etkiler diye korkuyorum.
Korktuğun için mi genel anestezi istiyorsun? Bende öyle spinalde biraz korkuyorum ya paniklersem vs diye sonra doktorum bi öneri getirdi çok kötü hissedersen zaten anında uyutuyoruz diye. Yinede çok heyecanlıCok guzel anlatmıssn cnm saol valla aklmdaki sorulrı giderdin cnm genel anestezi düsünyrm bn korkuyrm kahve ondada gecerlimi icmem lazm mi bu arada dogum hikayeni okurken birinci ikinci cocuk derken agldm ins senin gibi hepimizde miniklerimize saglikli kavsrz duruyu bizim yerimizide op kokla bol bol
Bende psikoloğum çok doğru demiş bu sen abla oldun sözü küçücük kızınıza gereksiz bir sorumluluk hissi verecek kendini kötü hissedecektir o rolü kendi hissetmesi daha iyi olur. Birde bu dönemde fazla uyumak istemez herşeyden haberdar olmak ister sonunda bir köşede sızarlar ya çok tatlılar Allah ikisinide sağlıkla büyütmeyi nasip etsinÇok teşekkür ederim,, henüz 3,5 yaşında kızım :) tabi küçük olması hem avantaj hem dezavantaj. Şimdilik çok arada davranıyor. Bebeğe karşı çok iyi,, az önce kendi uyuttu beşiği sallayarak, "uyusun da büyüsün canım kardeşim" diye ninni söyledi hatta :) ama bize karşı biraz hırçın. Onu da aşacağımıza inanıyorum. Siz de bol bol konuşun oğlunuzla, yalnız dün psikolog şöyle bişey söyledi, biz mesela ona dikkat etmemiştik; "sen artık büyüdün abla oldun" gibi bir cümle kurmayın dedi. Sizin de aklnızda olsun :)
Amin cnm ,, darısı herkesin başına inşallah :)) çok saolCok guzel anlatmıssn cnm saol valla aklmdaki sorulrı giderdin cnm genel anestezi düsünyrm bn korkuyrm kahve ondada gecerlimi icmem lazm mi bu arada dogum hikayeni okurken birinci ikinci cocuk derken agldm ins senin gibi hepimizde miniklerimize saglikli kavsrz duruyu bizim yerimizide op kokla bol bol
Canım seninle günümüz aynı bizim. Benim bi kaç gündür bebeğin hareketlerinde ciddi bi azalma oldu. Yani çok fazla hareketliydi şimdi o hareket aralığı uzadı ve daha sakin hareketleri. Sende de oldu muSelam kontrolden geldim bende 2990 Gr :)) bıdık nst normal kan verdim doğum için mis artık son haftalar doktor ikinci doğumlar çabuk ilerler düzenli sancı olursa hemen gel dedi
Aynen ondan canım bu bile rahatlattı avent alayım benSenin aldığın başka bişey sanırım kalkan sadece aventte var diye biliyorum yanlış olmasın da. Kalkan baya teferruatlı bişey seninki göğüs ucu gibi olandan değil mi??
Bende korkudan genel anestezi istememe rağmen doktorum spinal diyo illa. Genel anestezi de çocuk yorgun doğuyo diyo . Birde o ilk doğduğu anı görebilmek için kendimi telkin etmeye çalışıyorum Korkmak yokkkKorktuğun için mi genel anestezi istiyorsun? Bende öyle spinalde biraz korkuyorum ya paniklersem vs diye sonra doktorum bi öneri getirdi çok kötü hissedersen zaten anında uyutuyoruz diye. Yinede çok heyecanlı
Garmastan denedim faydası olmadı tahinyağı bide ayva çekirdeği jölesi deneyecem inşallah düzelir emmediği memeyi elimle fln sağdım ama ucu az geldi sanırım ucunu çıkarmaya çalışıyorumCanım merhaba emzirdikten sonra kendi sütünü meme başına sürebilirsin ve göğüs kalkanı kullanmanı tvsiye ederim çünkü hava alması lazım ki iyileşsin birde yara olduktan sonra lanolim pek etki etmiyor ben 1. Doğumda garmastan+anestol krem sürüp iyileştirebilmiştim diğer forumlardan da madacessol kremi duydum ama onu denemedim. Tahin yağıda deneyenler var . Canım birde göğüs yarası genelde bebeğim meme başını yanlış kavramasından dolayı oluyor ve emmeyi öğrenen kadar devam ediyor meme başının kahverengi kısmının tamamının bebeğin ağız içinde olması lazım canım . Diğer memen içinde bebekler çok şiş olan memeyi kavrayamıyor ve süt çok tazikli geldiği için sıkıntı oluyor emzirmeden önce biraz sağıp memeyi yumuşatmam boşaltman lazım ki bebek rahat kavrayabilsin. Emzirme işlemi bittikten sonrada eğer meme tam boşalmamışsa eri kalan sütü sağarak boşalt ki canım vücut daha çok süt üretebilsin.
Gerekmedikçe genel anestezi yapmayın bence. Eltim yaptı beline güvenemedi. Bebek günlerce sersemdi hele ilk gün topuğuna vurduklarında tepki vermiyodu bile. Hem anneden alıyor hem daha sonra sütünden geçiyor sanırım bebişe deBende korkudan genel anestezi istememe rağmen doktorum spinal diyo illa. Genel anestezi de çocuk yorgun doğuyo diyo . Birde o ilk doğduğu anı görebilmek için kendimi telkin etmeye çalışıyorum Korkmak yokkk
Kaç hSelam kontrolden geldim bende 2990 Gr :)) bıdık nst normal kan verdim doğum için mis artık son haftalar doktor ikinci doğumlar çabuk ilerler düzenli sancı olursa hemen gel dedi
kaç haftalksin canmSelam kontrolden geldim bende 2990 Gr :)) bıdık nst normal kan verdim doğum için mis artık son haftalar doktor ikinci doğumlar çabuk ilerler düzenli sancı olursa hemen gel dedi
Baya işin varmış canım:) neyse bebek biraz daha beklese iyi olur gibi sanki:)))
Emzirme sütyeni de pek mantıklı bir şey değil gibi ben aldım kullanıyorum şu an. Memeyi çıkaracağım yer biraz dar geldi bana, rahat değil gibi. Ben de straplez alacağım. Sen nasıl bir şey aldın?
Evet aynen canım:)
Güzel haberlerini bekliyorum canım ya sanki doktorun biraz fazla pimpirikli gibi :/
Söz hoşuma gitti. Sağ ol canim inşallah veririm :) Önemsemiyorum yorumları.
Canını sıkma canım. Inşallah bebeğin için en hayırlısı olur. Sağlıkla kucağına alırsın bu bebeklere ne oluyor böyle yaaa hepsi bi geriden geliyor.
Bırakmıyor canım ama ben lierac diye bi krem kullanıyorum. Farklı benimki
Nisan olabilir canım kahverengi de kırmızı da olabiliyormuş. Hayırlısıyla gelsin bebisin.
Gözün aydın canim bebeğin dünyaya gelmiş. Allah anali babali buyutsun. Inşallah sezaryen ağrıların, sıkıntıların da geçer kısa zamanda. Bebeğin problemi ne? Neden kuvozde. Kaç kilo doğdu?
Günaydııın, beni uykular tutmuyor erkenden hastaneye gideceğiz diye. Ama daha 3 saat var
Ben de geçmişi okuyayım dedim;
Öncelikle İstanbul'daki arkadaşlar hepinize geçmiş olsun, dün kardeşim bi video gönderdi şok olduk. Resmen şelale akıyordu. Sonra haberler, sosyal medya derken dehşete düştüm. Hiç normal gelmiyor bana Allah beterinden saklasın...
Hamileyi olmayı ben de çok seviyorum ya, özlerim diye düşünüyorumAma kuzumu koklamayı da çok istiyorum. Bu yüzden hala kafamızda bi tarih belirleyemedik istediğimiz doğum için. Eşim artık izinde sayılır eğer doktor 41. haftayı beklerse haftaya kalacak bizim doğum. Beklemezse belki yarın bile doğum isteyebilirim. Bana belli olmaz
Benim doktorla aynı kafada senin doktor da. Ben 40+1 oldum bugün her şey açıklığa kavuşuyor inşallah, 40'ı çok geçirmem demişti artık bu günlerde alır herhalde ben suni sancı denemeyi düşünüyorum ilk olarak. Suni de olsa normal olsun diye. Senin o zamana kendiliğinden doğmamış olursa, aynı kaderi paylaşanlar olarak dertleşiriz
Aaa bu şey değil mi ya, baby cottonO kadar çok mobilya baktım ki, ezberlemişim
Çok güzel olmuş maşallah Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin
Amin :) tamamen aynı cümleyi kurdu hanımefendi de, bırakın sorumluluğu kendi alsın diye... şu an daha çok yardım etme derdinde zaten,, ki onun için de ayrı seviniyorum. Umarım okula alışma evresini de böyle atlatırız,, o zaman herşey daha rahat olucak inşallah :)Bende psikoloğum çok doğru demiş bu sen abla oldun sözü küçücük kızınıza gereksiz bir sorumluluk hissi verecek kendini kötü hissedecektir o rolü kendi hissetmesi daha iyi olur. Birde bu dönemde fazla uyumak istemez herşeyden haberdar olmak ister sonunda bir köşede sızarlar ya çok tatlılar Allah ikisinide sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
İnşallah iyileşir canım nasıl bir acı çok iyi bilirimGarmastan denedim faydası olmadı tahinyağı bide ayva çekirdeği jölesi deneyecem inşallah düzelir emmediği memeyi elimle fln sağdım ama ucu az geldi sanırım ucunu çıkarmaya çalışıyorum
kizlar cok gecmis olsun
ben kullanmiyorum canim. cunku sursen de surmesen de bebek memeyi duzgun tutmazsa yaralarin kacinilmaz oldugunu dusunuyorum.
İnşallah :)) çok saol cnm :) valla her sayfayı okumaya çalışıyorım fırsat buldukça dönüp dönüp, herkesten iyi haber almak istiyor insan. İnşallah hepimiz için umduğumuzdan da güzel olur herşey :)Ay
Ayyy canm tecrübelelrini o kadar güzel ifade ediyorsunki inanki çok faydası oluyor inşş kızlarınla sizi daha güzel günler beklyor ve bütün herkesin böyle güzel haberlerini alırız
Cnm üstüste herşeyi kullanma. Önce sakin ol,, bol bol ılık ılık yıka,, masaj yap (internette videoları var) , ve mümkün olduğunca kendi sütünle ovalamaya çalış. Düzelicek, ben de çok yaşadım onu ilkinde,,, panikledikçe daha çok arttı. Sonradan sakinleştikçe ve bebek de ben de tutmayı öğrendikçe iki meme de aynı duruma geldi ve aynı derecede emdi.Garmastan denedim faydası olmadı tahinyağı bide ayva çekirdeği jölesi deneyecem inşallah düzelir emmediği memeyi elimle fln sağdım ama ucu az geldi sanırım ucunu çıkarmaya çalışıyorum
Cnm yemin ederim zerre korkucak bişey yok. Zaten korkmaya fırsat kalmadan bebeği duyuyosun ve ondan sonra kolumu bacağımı kessinler hiç önemli değil diyosun. Çünkü o an tek düşündüğün o oluyo, ağlamasını duymak istiyosun, sonra ağladığı için üzülüyosun,, sonra doktorun muayene edip iyi demesini bekliyosun,, sonra yanına getiriyolar kokluyosun öpüyosun vs... yani olayın bebekten sonraki dikiş vs kısmı zaten yok gibi bişey :))) öncesi de dediğim gibi çok kolay, ve kendini kötü hissettiğin an uyutabilirler. Ki zaten öncesinde verdikleri ilaç sakin hissetmeni sağlıyo :) hiç korkmaBende korkudan genel anestezi istememe rağmen doktorum spinal diyo illa. Genel anestezi de çocuk yorgun doğuyo diyo . Birde o ilk doğduğu anı görebilmek için kendimi telkin etmeye çalışıyorum Korkmak yokkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?