2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
kızlar ben çatlak önlemek için susam yağı kullandım... bujiteri, parfümeri, kozmetik ürün satan yerlerde var kolonya şişesi gibi bir şişede satılıyor....hani bereketli derler ya öyle bir yağ.. bozuk para kadar alsanız avucunuza elinizin ulaşabileceği her yere kadar yetiyor...hatta şişenin yarısı duruyordu doğum yaptığımda...ve yağ hissi banyo yapmayınca geçmiyor...
hiç çatlağım yok... belki genetiktir bilemiyorum ama yağında büyük etkisi vardır elbet...

Kızlar haftasonu gördüm bebeğimi. 2 haftalık bi geç döllenme vardı, 1 haftalık arayı kapatmış. 11+3 olmuşuz bile.Tahmini doğum tarihini de 1 hafta öne çekti. Kızlar görseniz elleri ayakları sürekli oynuyordu, baya büyümüş geldi bana. :) Son gittiğimde daha 2 mm'di, 4,8cm olmuş. Doktor 2-3 gün içinde folik asiti bırakabilirsin dedi. Onun yerine omega 3, kalsiyum ve demir tablet verdi, yarın itibariyle onlara başlıcam. Bir de çatlak kremi olarak "lierac, zade vital ya da mustela" tavsiye etti. Bir dahaki gelişinde cinsiyetini söylicem dedi.

Bu arada perşembe günü iki teste giricem kızlar. İnşallah sonuçlar iyi çıkar. Aslında ben yaptırmayı pek düşünmüyordum ama doktor tavsiye etti, hazırlıklı olursun falan dedi. O yüzden perşembeye randevu aldım.

Ben de 3. aydan sonra bebek yağı kullanmıştım canım, benimde hiç çatlağım olmadı tavsiye ederimm, ben memnun kaldım yine aynı şekilde yapıcam, çok pahalı kremler almaya gerek yok bence biraz da vücut yapısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum bu durumun ve genlerle tabi ki, çatlamaya müsait bir cildiniz varsa ne sürerseniz sürün çatlıyorsunuz bu etraftan duyduğum bir bilgi ama tedbiri elden bırakmamak lazım ayrıca doğum sonrası meme ucuna da bende en çok işe yarayan saf zeytinyağı oldu hem bebek hemen emse bile zararı olmuyor aksine bağırsaklarını yumuşatır içiniz rahat eder, doğuma bir iki ay kala göğüs ucu için medela purelan kullanmıştım bende, ondan da memnun kalmıştım.

hayırlı olsunn canım ne güzel şeyler duymuşsun çook sevindim maşallahh bebeğine
hep iyi haberlerini alacağımız bir doğum süreci yaşarız inşallah hepimiz

hayırlı olsunn canım ne güzel şeyler duymuşsun çook sevindim maşallahh bebeğine
hep iyi haberlerini alacağımız bir doğum süreci yaşarız inşallah hepimiz

Canım çok saol. Başlığımız hep böyle güzel haberlerle dolar inşallah. Ağustos sonuna ve daha da sonrasına kadar

günaydın arkadaşlar.benim oğlum haziran doğumlu.çocuk drumuz ilk bir hafta bir kat fazla giydirin daha sonra siz ne hissediyorsanız çocukta onu hissediyor ona göre giydirin dedi.o yüzden hep kısa kol yada kolsuz badiyle geçirdik yazı.altına bile bişey giydirmedik.çok rahattı oğluşum.bahçemiz var bahçede bile öyle durdu.sıcakta fazla giydirince isilik oluyor.hergün yıkadık.

günaydın bayanlar :) ben de cumartesi gittim doktora miniğim 6 cm olmuş :) doktor folik asiti bırak dedi decavit ve balıkyağı yazdı bir tane de çatlak kremi yazdı babe kullanan var mı ?
cinsiyeti öğrenemedik bacakları hep kapalıydı merak da ediyorum ama 2 hafta sonra gider öğrenirim artık :)

Hindistan cevizi yağım var ama nasıl kullanıyorsun baya katı, sürmesi falan zor değil mi, aslında kaloriferin üstünde tutunca anında eriyor.
Oda sıcaklığında o kadar sert olmuyor sürebilecek kıvamda oluyor. kalorifer yakınlarında tutsan belki faydası olur. Belki ısı yağa zarar verebilir

Günaydın kızlar güzel haberleriniz geliyor maşallah bebeği büyüyenler hareket hissedenler çok güzel bunları okumak. Hep güzel haberler alalım inşallah. Göğüs ucu çatlak kremi ben lansinoh almıştım ama faydasını görmedim pek. Daha sonra gülsuyu içine ayva çekirdeği koydum 1 gece bekleyince çok güzel bir kreme dönüşüyor o bana çok iyi geldi tavsiye ederim. Hem uygun hem de bir zararı yok

selamlar... göğüs yaralarıyla alakalı telaşlar başlamış sanırım.. ben ilk doğumda çok önceden lansinoh kullanmaya başladım; malesef yine de korkunç yara,kabuk vs oluştu... o yüzden aman aman bir faydası olduğunu düşünmüyorum. özellikle de ilk bebekteki emzirmede yaşanan acemilik bun sebep oluyor sanırım. çünkü ikinci doğumu yaşayanlar daha rahat atlatıyor etrafımdan gördüğüm kadarıyla. ben ayvası karbonatı hepsini denedim... ama nihai sonucu en kolay yöntemle aldık : emzirdikten sonra göğsünüzü sıkın, çıkar sütü krem gibi göğüs ucuna yayarak sürün dedi bir hemşire. 2-3 gün içinde hiçbir sıkıntım kalmadı :) çok dua etmiştim ona.... göbek vs çatlakları için de eşim daha göbeğim çıkar çıkmaz susam yağı aldı,, sürekli masaj yaparak sürdü saolsun. hem dinlendirici, hem bebeğe babayı hissettiren, hem de anneye kendini kıymetli hissettiren bir şey... hiç de çatlağım olmadı...

bu arada 2'li test sonuçlarım çıkmış bugün. 1/3260 risk,,, o da çok iyi dediler klinikten... rahatladık... ense ölçümümüz vs de normal çıkmıştı zaten. darısı bekleyen arkadaşların başına inşllah :)

Canım selam, faydalı bilgiler için teşekkürler. O göğüs ucu tavsiyeni ileride bende bol bol kullanıcam :) Çatlaklar için krem de alıcam ama susam yağını da ihmal etmeyi düşünmüyorum. Kremi her gün onu da 2 günde 1 sürerim :)

İkili test sonuçlarına da sevindim :) Bu arada bir sorum olucak. Benim de perşembe günü 2li test randevum var da bu 2li test de vajinal ultrasonla mı bakıyorlar? Öyle bir yazı okudum da rahatsız oldum. Bir de baktığı gün sana genel bir bilgi veriyor mu işte ense kalınlığı şu kadar (normal ya da değil) burun kemiği şu kadar diye, yoksa sonuç 10 gün sonra mı netleşiyor? Yardımcı olursan çok sevinirim canım.

Slm kızlar... Ya neguzel catlamamjssiniz sizler. Ben o kadar şey sürmeme rağmen çatır çatır çatladm. Göbek deligimin asagisindan itibaren çok çatlak. Bunda ne surerim sürmez miyim muamma.
Ben her gün bir değişik uyanıyorum kimi zaman çok iyi kimi zaman yatağın içinden çıkmak istemiyorum. Ama çıkmamak ne mümkün. Sabahın 5-6 sından kalk saatim başlıyor. Haliyle aksam 9-10 da pil bitiyor. Çok paspal olduğumu hissediyorum. Eşim beğendiğini soylesede hiç öyle düşünmüyorum ben. Resmen depresyona girdim şimdiden. Kg alıp topaç gibi hallerimdeki psikolojimi düşünemiyorum bilee

Yemek yiyebilmek ne kadar güzel birşey. Maşallah sana canm. Ben bir öyle bir böyleyim ama midem herşeyi almıyor. Öğlen yediğini aksam giyemeyecek kadar şaşkın bünyem. Çoğu zaman kahvaltilik yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…