2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar memeler hep sert ve dolumu benım gun içinde yumuşak genelde süt yetmez psikolojisi ne girdim acilen çıkmam lazım bu duygudan
canim yumusak olmasi bos oldugu anlamina gelmiyor. esas sert olursa ve bebek tamamen bosaltamazsa sorun yasarsin. kendin elinle sık sut gelecek goreceksin

Iltihap yoksa korkma enfeksyon gecince 3 4 gün bizdende kan geldi kurudu hep dr icindeki kan bosaliyo sorun yok dedi...saliverme kendini bende iyi degilim eşim vardiyali sisteme döndü 4 te gidiyo 2 haftadir gece 1.bucuk ta geliyo gunduz 12 1 e uyuyo yapayalniz hissediyorum alisamadim bende oturup agladim ...bazen berbat hissediyorum hersey gözüme kötü gorunuyo hele bebekle ilgili herseye pimpirikleniyorum ...gececek kardesim derin nefea al buyuyecekler insaallah ...ben bide evden cikamiyorum diye ayriyeten stresteyim aliskinim hareketli bi hayata...ama diyorumki gececek buyuyecek beraber gezicez yuruyusler yapcaz diger oglumda 3 yasinda ilgi bekliyo garibim yetemiyorum bazen bağırıyorum sonra daha cok uzuluyorum...cilgin haldeyim

İyi bayramlar taze anneler çoğumuz bu bayram miniklerimizleyiz çok şükür :)) bebekle çok giremiyorum herksler iyidir inşallah

Bugün okuduğum şekilde uyku düzeni sağlamaya çalıştım.
Bebek uyandıktan sonra tam 45dk sonra uyumadı gerekirmiş. Bu arada da altını değiştir, pışpışla emzir, gazını çıkart zaten 45 olur diyorlar.
Bu sabah uyanır uyanmaz bunu denedim.
Akşam saat 4 te eşimin babaannesine gidene kadar çok Harika bir biçimde düzene girdi çocuk.

Ağzım açık biçimde bebeğimin 43 gündür ilk kez gündüz 10 dk dan fazla uyuduğunu gördüm. Hatta bir yatışında 2 saat uyanmadı
Ben şok

Ta ki dışarı çıkıpta saati şaşana kadar.
Ee tabi insanlara uyuması lazım desem de, kucaktan kucağa çocuk hırpaladılar. Sonra da o saatten bu saate 5 saattir krizdeyiz

Sanırım bu düzeni önce birkaç hafta oturtmak lazım. En az 10 gün oturunca alışkanlığı sonra misafirliğe girmek lazım. Yoksa böyle
Şimdi de strese girdi uyuyamadığı için, memeyi bile stres ile içiyor, içermen mırıldanıyor. Ağlanıyor.
İnşaşlah gece güzel uyur.
Ama demem o ki, bebek kolay öğreniyor da etraftaki büyük bebekler de anlasa biraz Ne güzel olur.

Evet sıktığım zaman geliyor çok şükür işte hep annem yüzünden sütmü az dedi durdu etkilenmicem desemde yine etkiledi beni

Ben de sütümün olmadığını düşünüyorum gece memeler şişiyor sabah emince puflaşmaya başlıyor. Akşama kadar iyice yumuşuyor. Sıkınca süt geliyor ama bebeği doyuruyor mu bilmiyorum. Bebeğimin emme süresi çok az ve uzun süreli uyumuyor.. belki saçma gelebilir ama böyle 1-2 saat uyusa deliksiz, çoook mutlu olacağım. Acaba aç ondan mı uyumuyor diye düşünmüyor değilim. Kaka sayımız da günde net 1 kez yapıyor, belki 2 oluyor. İdrarlı değiştirdiğim bez sayısı çok fazla. Biraz mama desteği yapsam mı? Akıl verin lütfen Büyük kızımda memelerim hep şişti ve sütüm akar dururdu. 2-3 ay böyle devam etmişti. Şu an çok şaşkınım ne yapsam bilemiyorum bir de pek dinlenemiyorum, 3 buçuk yaşındaki kızımla da ilgilenmek zorundayım, malum ev işi hiç bitmiyor zaten.. çıldırmama az kaldı. Yorgunum, bitkinim ve mutsuzum..

Kızlar memeler hep sert ve dolumu benım gun içinde yumuşak genelde süt yetmez psikolojisi ne girdim acilen çıkmam lazım bu duygudan
Birkaç gündür daha yumusak ama yumuşak olmasına rağmen dolu çünkü süt sızdırıyorum hala kız uzun süre emmediyse. Galiba bir süre sonra yumuşaması normal. Sütün yeter hiç merak etme yavrun emdikçe sütün de çok güzel yeter ona. Sen su içmeye ve uykunu almaya dikkat et kendini de sıcak tut gerisini vücudun halleder.

Evet sıktığım zaman geliyor çok şükür işte hep annem yüzünden sütmü az dedi durdu etkilenmicem desemde yine etkiledi beni

yok canim sen hic dinleme kimseyi. zaten kac kez konustuk burda da. bu sut isi kafada bitiyor. benim annem de yapti ayni seyi. kotu niyetle yapmadigini biliyorum ama cocuk agladikca acaba doyurmuyor mu acaba yetmiyor mu diye sorup durduk. hep karsi ciktim niye yetmesin durduk yere akiyor sut daha bebek emmeden. sonra hic mama vermeden 1 hafta hep sut gittik. 375 gr almisti. gayet yetiyormus sutum. sonra o da sormayi birakti :)) ama bazen saatlerce emdigi halde hala ac gibi davrandigi ve memeyle sanki sut gelmiyormus gibi kavga ettigi icin nadir de olsa ben mama veriyorum.

canim bebegin tahminimce onsutu aliyor az sure emdigi icin. bu da sutun en sulu kismi. idrari bu yuzden daha fazla cikiyordur. sutun doyurucu yagli kismi en son gelen kisim. bu kismi bebek almayinca cabuk uyaniyor acikiyor. o yuzden daha uzun emzirmeye calis. bebegin emis hizina gore 15-40 dk arasi degisiyor tek memeyi bosaltmasi. kendisi bilincli mi birakiyor yoksa uyuyor da oyle mi birakiyor memeyi?

Aynı odada yatsanız? İlk gece biz de öyle yaptık isyan etti çok,, bebekle beni ayrı odada yatırmak istemedi tabi sonra gel kızım beraber yatıcaz dedim uslu uslu yattı uyudu.. kardeşi çok ağlayarak kalkarsa anne kardeşim ağlıyo deyip geri yatıyo... yahut beşiğini sallıyo sözde bana yardım ediyo falan.. bir veya iki kez aksilik yaptı.. artık ikisinin birlikte ayırıcam odalarını bu gidişle :)

http://beeanne.com/0-8-hafta/

uyku problemi yasayan bebe analari, belki ise yarar biseyler bulursunuz
Çok doğru.
Bugün denedim bu kuralı.
Uyku aralarını 45 dk tutunca çok da güzel uyuyor bebek.
Ama uzatınca ( misafirlik nedeniyle) şekil A1 de görüldüğü gibi krizde
Yaklaşık 5 saattir kriz halinde.

tracy hogg mu okudun yoksa :)) onun kitapta da bu sekilde yaziyor. 20-40 dk arasi beslenme, aktivite zamani 45 dk (alt degistirme oyalanma banyo vs), uykuya dalis da 15-20 dk :)

Ben de deneyeyim bi :) zor geliyo kulağa ama,, benimki 45 dk dan fazla sadece memede kalıyo zaten

Çok doğru.
Bugün denedim bu kuralı.
Uyku aralarını 45 dk tutunca çok da güzel uyuyor bebek.
Ama uzatınca ( misafirlik nedeniyle) şekil A1 de görüldüğü gibi krizde
Yaklaşık 5 saattir kriz halinde.
haa tracy dedim ama yazmissin zaten o sirada nerde okudugunu :)) gerci cok benzer fikirdeler :) benim burda bir sorum olacak. bebek uyandi altinin pis oldugunu biliyorsun. once emziriyor musun altini mi aciyorsun? kac dk emiyor mesela genelde? bir de 45 dk icinde tekrar uyutmayi nasil basariyorsun. bana bi akil ver :) bizimki uykuya dalmada problem yasiyor. meme emzik farketmiyor illa emecek. cok uzun sure emzik agzinda uykuya dalamayinca ona da sinirleniyor bu sefer keize giriyor.
ayrica buyuk bebekler konusunda cok haklisin. butun duzen sasiyor cocugun. o kucaktan o kucaga gecerken cok fazla uyariliyor bu sefer yorgunluktan uyuyamiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…