2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Biraz önce 2 saat emdi, artık sakıza döndü benim memeler. Bir de emiyor bırakıyor ağlıyor elini emiyor, memeyi ağzına veriyorum iki saniye sonra atıyor tekrar ağlıyor, defalarca aynı kavga. Ben süt bitti herhalde diye düşünürken şu video geldi aklıma, parmağımla hafifçe yukarıdan aşağıya dokundurdum elimi sürekli memenin üzerinde gezdirerek ve o huysuzlugu bitti. Ya süt gelmeye başladı taze kanallardan ya da memenin yeni ritmini sevdi. Bu keşfettiğim yeni bilgiyi hemen siz sevgili çilekeş arkadaşlarımla da paylaşayım dedim. O süt gelmiyor hissini belki bastirirsin sen de velet sakinleşirse, inşallah işinize yarar.
 
Öncelikle altı pis ise altını değiştiriyorum ki emerken uyuya geçmesine yakın yatağa bırakacağım diye. Altı pis kalmasın.
Şöyle yaptım bugün, uyandı, azıcık sohbet ettim, sonra altını değiştirdim sonra biraz dolandık evde, sonra yatırdım koltuğa biraz spor yaptırdım derken oldu 20-30dk. Sonra emzirmeye başladım. Dolayısıyla emmeye başladıktan 20dk sonra pamuk gibi oldu. Ama işte belli olmaz Ne zaman uykuya geçiyormuş gibi sersemlediğini hissedersen o zaman yatağa bırak. Yani memede tam uyumamış ama tam uyumasına da çok az kalmış olsun ki yatağa koyunca ayılmasın. Yatağa koyunca da popoya biraz pışpış yaptım, kendini aymaya çalıştığında da emzik verdim ağzına. Resmen uyudu çocuk. Gerçekten 43 gündür ilk kez bu kadar uyudu. Ama şuan krizden çıkamadı hala
Düzeni şaşırmamak lazım. Bir süre (bilmiyorum ama sanırım 10 güne alışır) misafirliğe gitmeyip alıştırsak daha rahat edicez misafirliğe gidince de.
 
cok kavga haline girince memeyi agzindan cekip bakiyorum aslinda sut geliyor mu diye. geliyor. ama yine de artik gardim dusuyor bi muddet sonra. saatlerce uyumayinca dayiyorum biberonla sutu. uyumasi da lazim gelismesi icin tek meme emmesi yeterli degil ki. neyin inadindalar hala cozebilmis degilim. su slingi uyurken mi bagliyorsunuz yoksa uyanikken mi. ben bi kez denedim huysuzlugu ustundeydi. durmadi mecburen cikardim. yarin deneyecegim sevmesi icin ne zaman koymaliyim bebegi icine acaba
 
ben de ayni bu yolu izliyorum. ama her zaman sakince uyanmiyor aglayarak uyaninca mecbur hemen memeye aliyorum. bu sefer emerken dolduruyor. tam birakiyor memeyi ama alti degisirken yine uyaniyor. dedigin gibi guzelce uyandigi zaman da memede uyuklarken uyumasin yatirayim diye memeyi agzindan cekerken basiyor yaygarayi. ben bir yerde yanlis yapiyorum ama nerde :)
 

Evet cnm oluyor, hep değil ama sık sık oluyor.. o da gazdandır heralde di mi?

Bu arada sepet inan çok çok kolay benim için, çarşıdaki mağazaya çok yakın çünkü. Dediğim gibi haber vermen yeterli. Hemen alırlar. Ayrıca fikre bayıldım. Foto çekmek için de çok güzel olur :)
 
Uyurken uykusunu kaçırmayı düşünmem bile uyanıkken koyuyorum.
Sakinken koyacaksın yoksa durmayabiliyor. Dün tüm mahalleyi inletti slinge koyunca, huysuzken koydum ama hata bendeydi. Azıcık aglarsa ritmik hareketlerle sallaninca ve adım atarken yaylanarak atınca susuyor Defne ama çok aglarsa çıkartıyorum mecbur. Bir de dışarı çıkmak hoşuna gidiyor balkona çıkınca bile susuyor çoğunlukla.
 

Evet cnm oluyor, hep değil ama sık sık oluyor.. o da gazdandır heralde di mi?

Bu arada sepet inan çok çok kolay benim için, çarşıdaki mağazaya çok yakın çünkü. Dediğim gibi haber vermen yeterli. Hemen alırlar. Ayrıca fikre bayıldım. Foto çekmek için de çok güzel olur :)
 

Ben de süsleyip Mevlütte kullanmayı düşünüyorum, evet güzel bir fikir ben de beğendim kullanacağım bakalım.
 
balkona oyle cikmak guzel fikirmis. haftasonu tekrar deneyecegim esim evdeyken. pazartesiden itibaren yalniz olucam ilk defa. tirsiyorum. yemez dimi beni
Var mı nöbeti başlayanlar

birazdan bizimki de baslar buralardayim :))
 

Sabah kahvaltıya gittik annemlerle,, ayarlanmış gibi ilk yarım saat çok iyiydi rahat rahat yedim... sonra mütemadiyen meme.. tabi kendini yırtmaması için emmiyorken memede kalmasına da izin verdim. Sonra kayınvalideme geçerken yol boyunca meme,,,, orada da sadece 15 dakika uyudu onun dışında hep meme,,, tabi arada da bol bol kaka, bol bol vıkır vıkır... eve geldik yorgunluktan bayılır dedim ama daha fena ayıldı :) yıkayana kadar kıyamet koptu... bu sefer kesin uykudan tabi,, emin olmamaya imkan yok, o kadar bariz :) ama dediğin gibi işte, "neden uyumuyorsun?!" :))) banyodan sonra bi on dakika uyudu sadece ama en azından normale dönüp uyandı. Emdi sakin sakin tekrar uyudu... acaba üç öğün yıkasam mı :) çok mu zor olur :)))))
 
ahaha bi dene bakalim. iste bahsettigim olay bu. biz de bu durumdayiz. emzige ceviriyorlar bizi. eve biri gelse yanlarina cikamiyorum. bi yere gitsem korka korka gidiyorum gozum hep saatte. tamamen arsizliklarindan baska bisey degil :)
dun gece aglamaktan sesi kisildi garibimin. cok uzuluyoruz o kadar aglayinca da
 
Ağlayarak uyandığında ver memeyi ama 5dk sakinleşsin memeden çıkart biraz sohbet et oynat altını değiştir. Altını açık bırak biraz rahatlasın. Gaz çıkart falan 20dk oyala o şekilde sorma tekrar memeyi ver ve kuralı uygula bence. O şekilde tutturabilirsin.
 



ben de hic dokunamiyordum,camasirin degmesinr bile tahammul edemiyordum ama artik dayanamadim aciya,mecbur gittim acilden,muayene ettiler ama cok yavas sekilde. dayanamiyorum dedim de insafli davrandilar. benim de ozellikle geceleri taş gibi oluyordu,yururken sanki kaya parcasi tasiyor gibiydim. birkac aksam kanama oldugu halde ped falan hicbir sey koymadim,iyice hava alsin diye. yataga hasta bezi serdim,hicbir sey giymeden bacaklarimi bukerek sirt ustu yattim. doktor da fitil verdi,o da rahatlatti cok sukur. simdi daha iyiyim. ben de dogum yaptigim o yere bir daha gitmek istemiyordum ama enfeksiyon falan kapar da daha kotu olur diye gittim. bence sen de git,daha kotu bir sey olmasin allah korusun.
 
tracy hogg mu okudun yoksa :)) onun kitapta da bu sekilde yaziyor. 20-40 dk arasi beslenme, aktivite zamani 45 dk (alt degistirme oyalanma banyo vs), uykuya dalis da 15-20 dk :)
Yok canım Pınar sibirsky nin videolarını izledim. Amerika'da uyku eğitimi almış birisi. Videoları faydalı göründü bana, bak istersen sen de.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…