- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Biraz önce 2 saat emdi, artık sakıza döndü benim memeler. Bir de emiyor bırakıyor ağlıyor elini emiyor, memeyi ağzına veriyorum iki saniye sonra atıyor tekrar ağlıyor, defalarca aynı kavga. Ben süt bitti herhalde diye düşünürken şu video geldi aklıma, parmağımla hafifçe yukarıdan aşağıya dokundurdum elimi sürekli memenin üzerinde gezdirerek ve o huysuzlugu bitti. Ya süt gelmeye başladı taze kanallardan ya da memenin yeni ritmini sevdi. Bu keşfettiğim yeni bilgiyi hemen siz sevgili çilekeş arkadaşlarımla da paylaşayım dedim. O süt gelmiyor hissini belki bastirirsin sen de velet sakinleşirse, inşallah işinize yarar.yok canim sen hic dinleme kimseyi. zaten kac kez konustuk burda da. bu sut isi kafada bitiyor. benim annem de yapti ayni seyi. kotu niyetle yapmadigini biliyorum ama cocuk agladikca acaba doyurmuyor mu acaba yetmiyor mu diye sorup durduk. hep karsi ciktim niye yetmesin durduk yere akiyor sut daha bebek emmeden. sonra hic mama vermeden 1 hafta hep sut gittik. 375 gr almisti. gayet yetiyormus sutum. sonra o da sormayi birakti :)) ama bazen saatlerce emdigi halde hala ac gibi davrandigi ve memeyle sanki sut gelmiyormus gibi kavga ettigi icin nadir de olsa ben mama veriyorum.
Öncelikle altı pis ise altını değiştiriyorum ki emerken uyuya geçmesine yakın yatağa bırakacağım diye. Altı pis kalmasın.haa tracy dedim ama yazmissin zaten o sirada nerde okudugunu :)) gerci cok benzer fikirdeler :) benim burda bir sorum olacak. bebek uyandi altinin pis oldugunu biliyorsun. once emziriyor musun altini mi aciyorsun? kac dk emiyor mesela genelde? bir de 45 dk icinde tekrar uyutmayi nasil basariyorsun. bana bi akil ver :) bizimki uykuya dalmada problem yasiyor. meme emzik farketmiyor illa emecek. cok uzun sure emzik agzinda uykuya dalamayinca ona da sinirleniyor bu sefer keize giriyor.
ayrica buyuk bebekler konusunda cok haklisin. butun duzen sasiyor cocugun. o kucaktan o kucaga gecerken cok fazla uyariliyor bu sefer yorgunluktan uyuyamiyor.
cok kavga haline girince memeyi agzindan cekip bakiyorum aslinda sut geliyor mu diye. geliyor. ama yine de artik gardim dusuyor bi muddet sonra. saatlerce uyumayinca dayiyorum biberonla sutu. uyumasi da lazim gelismesi icin tek meme emmesi yeterli degil ki. neyin inadindalar hala cozebilmis degilim. su slingi uyurken mi bagliyorsunuz yoksa uyanikken mi. ben bi kez denedim huysuzlugu ustundeydi. durmadi mecburen cikardim. yarin deneyecegim sevmesi icin ne zaman koymaliyim bebegi icine acabaBiraz önce 2 saat emdi, artık sakıza döndü benim memeler. Bir de emiyor bırakıyor ağlıyor elini emiyor, memeyi ağzına veriyorum iki saniye sonra atıyor tekrar ağlıyor, defalarca aynı kavga. Ben süt bitti herhalde diye düşünürken şu video geldi aklıma, parmağımla hafifçe yukarıdan aşağıya dokundurdum elimi sürekli memenin üzerinde gezdirerek ve o huysuzlugu bitti. Ya süt gelmeye başladı taze kanallardan ya da memenin yeni ritmini sevdi. Bu keşfettiğim yeni bilgiyi hemen siz sevgili çilekeş arkadaşlarımla da paylaşayım dedim. O süt gelmiyor hissini belki bastirirsin sen de velet sakinleşirse, inşallah işinize yarar.
ben de ayni bu yolu izliyorum. ama her zaman sakince uyanmiyor aglayarak uyaninca mecbur hemen memeye aliyorum. bu sefer emerken dolduruyor. tam birakiyor memeyi ama alti degisirken yine uyaniyor. dedigin gibi guzelce uyandigi zaman da memede uyuklarken uyumasin yatirayim diye memeyi agzindan cekerken basiyor yaygarayi. ben bir yerde yanlis yapiyorum ama nerde :)Öncelikle altı pis ise altını değiştiriyorum ki emerken uyuya geçmesine yakın yatağa bırakacağım diye. Altı pis kalmasın.
Şöyle yaptım bugün, uyandı, azıcık sohbet ettim, sonra altını değiştirdim sonra biraz dolandık evde, sonra yatırdım koltuğa biraz spor yaptırdım derken oldu 20-30dk. Sonra emzirmeye başladım. Dolayısıyla emmeye başladıktan 20dk sonra pamuk gibi oldu. Ama işte belli olmaz Ne zaman uykuya geçiyormuş gibi sersemlediğini hissedersen o zaman yatağa bırak. Yani memede tam uyumamış ama tam uyumasına da çok az kalmış olsun ki yatağa koyunca ayılmasın. Yatağa koyunca da popoya biraz pışpış yaptım, kendini aymaya çalıştığında da emzik verdim ağzına. Resmen uyudu çocuk. Gerçekten 43 gündür ilk kez bu kadar uyudu. Ama şuan krizden çıkamadı hala
Düzeni şaşırmamak lazım. Bir süre (bilmiyorum ama sanırım 10 güne alışır) misafirliğe gitmeyip alıştırsak daha rahat edicez misafirliğe gidince de.
Çok teşekkürler annemi yönlendiririm o gider bulur sanırım. Düşünmem bile yeter :)
Evet gazdan muhtemelen çünkü o sıvılıkta bir kakayı yaparken canı acır gibi ıkınmaması lazım diye düşünüyorum. Son bir soru daha kakası çıkış anında kopuruyor mu sizde de? Bezi açıkken yapmayı sevdiği için bolca gozlemliyorum çıkış anında köpürüyor.
Bir doktora görünün bence bir an önce enfeksiyon olabilir.
Uyurken uykusunu kaçırmayı düşünmem bile uyanıkken koyuyorum.cok kavga haline girince memeyi agzindan cekip bakiyorum aslinda sut geliyor mu diye. geliyor. ama yine de artik gardim dusuyor bi muddet sonra. saatlerce uyumayinca dayiyorum biberonla sutu. uyumasi da lazim gelismesi icin tek meme emmesi yeterli degil ki. neyin inadindalar hala cozebilmis degilim. su slingi uyurken mi bagliyorsunuz yoksa uyanikken mi. ben bi kez denedim huysuzlugu ustundeydi. durmadi mecburen cikardim. yarin deneyecegim sevmesi icin ne zaman koymaliyim bebegi icine acaba
Var mı nöbeti başlayanlar
Çok teşekkürler annemi yönlendiririm o gider bulur sanırım. Düşünmem bile yeter :)
Evet gazdan muhtemelen çünkü o sıvılıkta bir kakayı yaparken canı acır gibi ıkınmaması lazım diye düşünüyorum. Son bir soru daha kakası çıkış anında kopuruyor mu sizde de? Bezi açıkken yapmayı sevdiği için bolca gozlemliyorum çıkış anında köpürüyor.
Bir doktora görünün bence bir an önce enfeksiyon olabilir.
Bizim de sekiz gibi başlamıştı. Hemen su hazırladık yıkadık, mayıştı uyuyor... tabi arada kalktı emdi tekrar uyudu falan ama en azından ağlaması durdu
Evet cnm oluyor, hep değil ama sık sık oluyor.. o da gazdandır heralde di mi?
Bu arada sepet inan çok çok kolay benim için, çarşıdaki mağazaya çok yakın çünkü. Dediğim gibi haber vermen yeterli. Hemen alırlar. Ayrıca fikre bayıldım. Foto çekmek için de çok güzel olur :)
balkona oyle cikmak guzel fikirmis. haftasonu tekrar deneyecegim esim evdeyken. pazartesiden itibaren yalniz olucam ilk defa. tirsiyorum. yemez dimi beniUyurken uykusunu kaçırmayı düşünmem bile uyanıkken koyuyorum.
Sakinken koyacaksın yoksa durmayabiliyor. Dün tüm mahalleyi inletti slinge koyunca, huysuzken koydum ama hata bendeydi. Azıcık aglarsa ritmik hareketlerle sallaninca ve adım atarken yaylanarak atınca susuyor Defne ama çok aglarsa çıkartıyorum mecbur. Bir de dışarı çıkmak hoşuna gidiyor balkona çıkınca bile susuyor çoğunlukla.
Var mı nöbeti başlayanlar
suan baris her agladiginda aranan bi cocuk haline geldi de ben de ondan diyorum :)) uykusu yoksa diyorsun mesela. uykusu olmayip da ne yapiyor? duru da kendi kendine oyalanmiyor anladigim kadariyla? ha bizimkinin oyle bakinarak durdugu zamanlar var yok degil ama genelde uyumuyorsa aglama halinde. gaz yok alt temiz karin tok geriye bi tek uyku kaliyor. e varsa uyu o zaman bebegim niye agliyosun diyorum :))
ahaha bi dene bakalim. iste bahsettigim olay bu. biz de bu durumdayiz. emzige ceviriyorlar bizi. eve biri gelse yanlarina cikamiyorum. bi yere gitsem korka korka gidiyorum gozum hep saatte. tamamen arsizliklarindan baska bisey degil :)Sabah kahvaltıya gittik annemlerle,, ayarlanmış gibi ilk yarım saat çok iyiydi rahat rahat yedim... sonra mütemadiyen meme.. tabi kendini yırtmaması için emmiyorken memede kalmasına da izin verdim. Sonra kayınvalideme geçerken yol boyunca meme,,,, orada da sadece 15 dakika uyudu onun dışında hep meme,,, tabi arada da bol bol kaka, bol bol vıkır vıkır... eve geldik yorgunluktan bayılır dedim ama daha fena ayıldı :) yıkayana kadar kıyamet koptu... bu sefer kesin uykudan tabi,, emin olmamaya imkan yok, o kadar bariz :) ama dediğin gibi işte, "neden uyumuyorsun?!" :))) banyodan sonra bi on dakika uyudu sadece ama en azından normale dönüp uyandı. Emdi sakin sakin tekrar uyudu... acaba üç öğün yıkasam mı :) çok mu zor olur :)))))
Kanala girip çıkıyo gibi bazen mideme o kadar çok vuruyorki agzımdan cıkıcak sanıyorumSeninki bide kanala qirmis sukret benim oda yok
Demi insanin midesi bulaniyo vuruncaKanala girip çıkıyo gibi bazen mideme o kadar çok vuruyorki agzımdan cıkıcak sanıyorum
Ağlayarak uyandığında ver memeyi ama 5dk sakinleşsin memeden çıkart biraz sohbet et oynat altını değiştir. Altını açık bırak biraz rahatlasın. Gaz çıkart falan 20dk oyala o şekilde sorma tekrar memeyi ver ve kuralı uygula bence. O şekilde tutturabilirsin.ben de ayni bu yolu izliyorum. ama her zaman sakince uyanmiyor aglayarak uyaninca mecbur hemen memeye aliyorum. bu sefer emerken dolduruyor. tam birakiyor memeyi ama alti degisirken yine uyaniyor. dedigin gibi guzelce uyandigi zaman da memede uyuklarken uyumasin yatirayim diye memeyi agzindan cekerken basiyor yaygarayi. ben bir yerde yanlis yapiyorum ama nerde :)
Artık pedi cikardim pecete koyuyorum yada direk camasir giyiyorum aksa bile degistiriyorum sürekli simdi bile aciyor tas gibi olmuş sanki enfeksiuon mu kaptım anlamadim batikon sürüyorum ama 3 4 gündür kötuue gidiyor
Ya dogum travmasindan kontolede gitmek istemiyorum muayene eder diye ben bile dokunamiyorum
Bence 20-30 dk oyala sonra isterse 1 saat memede kalsın. Uyumasına yakın yatır yatağına pışpış yap.Ben de deneyeyim bi :) zor geliyo kulağa ama,, benimki 45 dk dan fazla sadece memede kalıyo zaten
Yok canım Pınar sibirsky nin videolarını izledim. Amerika'da uyku eğitimi almış birisi. Videoları faydalı göründü bana, bak istersen sen de.tracy hogg mu okudun yoksa :)) onun kitapta da bu sekilde yaziyor. 20-40 dk arasi beslenme, aktivite zamani 45 dk (alt degistirme oyalanma banyo vs), uykuya dalis da 15-20 dk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?