o zaman neden biberon sonrasi hemen uykuya dalabiliyor da yataga yatinca uyanmiyor. 4 saat meme emdikten sonra bile yatamiyor 5 dk sonra uyaniyor. niye yani. aklimi oynaticamAç diilmiş cnm,, şimdi annemle onu konuşuyoduk,, ilk bebeğim olsa bugün saat 5-6 gibi mama verirdim kesin. Verdim de Ayşe'ye... ama seninki açlıktan değil uykusuzluktan yapmış,, içine bişey katmalarına gerek yok,, mama değil süt de versen yine uyur biberonla... verme boşuna bi daha. Gerçekten çok zor... sırf mama olsa neyse, ama hem meme hem mama vermek çok zoristersen sana Duru'nun geçen haftaki nöbetlerinden birinin videosunu göndereyim de için rahat etsin. Normalde doktorun mama verin aç demesini bekliyordum izleyince (ki yine de emin olduğum için vermicektim), ama videoya not olarak ne kadar kilo aldığını yazdım ve hiç öyle bişey demedi. o yüzden kilo alımı iyiyse sakın verme lütfen cnm. Gerekirse ayağında salla,, ona alışması biberona alışmasından çok daha iyi, emin ol :)
Ahahaha,, eşim de bana lütfen onlardan herhangi bi nesneymiş gibi bahsetme artık dedi :)))
Ah o memeler
Hamileyken çok takardım kafama, nasıl emziricem ben, çok hassas memelerim var, huyluyum hem elletmem mememe, hem kimsenin yanında emzirmem ben diye ne söylendim.
Anam şimdi kamu malı olduk
Canım ben de sütümün az olduğunu düşündüğüm zamanlar veriyordum. Hayta şöyle ki memede çıldırıyordu asrın, kesin süt Yok diyerek mamayı dayıyordum ve dediğin gibi içi çekiliyor birden bayılır gibi sessizleşerek uyuyordu.bak saat 4ten 9a kadar uyumadi. bu 5 saatin 4 saati memede gecti. ve yani en kisa emmesi 15-20dk. buna ragmen az once artik ac oldugunu dusundum ve mama verdim. suan misil misil uyuyor. mamanin icine bisey katmiyorlarsa eger cocuk bildigin acmis :)
ya da baska bi aciklamasi varsa bana aciklayin lutfen acmis yanilgisina dusmeyeyim bir daha :))
Aaa lütfen ilk günden gelmeye başladılar lohusa ziyaretini asla es geçmezler. Bu bayram ziyareti
Takıntılı bir biçimde devam ediyorum kimyon diyetine.Bana da süt yapsın diye boza alıp durmuşlardı,, Allahtan kıştı da içebildim. Hangi akılla yaptım bilmiyorum tabi :) çok severdim ve aynen bö geldi
Ahahaha,, eşim de bana lütfen onlardan herhangi bi nesneymiş gibi bahsetme artık dedi :)))
Bi kere emerken meme kadar yorulmuyo,, o yüzden keyifli keyifli doyuyo. Ayrıca hazmı anne sütü kadar kolay değil,, ve böylece daha uzun süre tok tutuyo.. bir de memede uyuduğunda ve yatağa koyduğunda boşluğa bırakmışsın gibi oluyo bebeği, öyle düşün; biberon öyle değil, suni birşey neticede.. ama annenin göğsü onun göbek bağı kesildikten sonra dünyayla ilk bağlantısı, parçası gibi...o zaman neden biberon sonrasi hemen uykuya dalabiliyor da yataga yatinca uyanmiyor. 4 saat meme emdikten sonra bile yatamiyor 5 dk sonra uyaniyor. niye yani. aklimi oynaticam
A AysheDuru bence gece uyuduğu için çok şanslısınız maşallah diyelim nazarlar değmesin :) bizimkide gündüz uyanmak bilmiyor, gece gözler fıldır fıldırBnmki de öyle , gece uykusu iyi maşallah Allah bozmasın ama gunduz uykuya dalmada cok sorun yaşıyoruz. Ama buna da sükür ki gece cok yormuyor beni,tabii bazen gece krizlerimizde olmuyor deil :/
Bnde gece iyi uyudugu icin oldugunu düşünüyorum açıkçası.
Bende bu yöntemi denemeye çalıştım ama bir memede uyuyunca geri ikinci memeye uyanmıyor dediğin gibi yarım saate uyanıp tekrar istiyorBen artık iki meme veriyorum yoksa uzun uyumuyor. Emme seañsi 1 saat oluyor. Önce birini veriyorum emiyor uyukluyor sonra gaz çıkartıyorum tekrar öteki memeye koyuyorum. Evire çevire bir saat boyunca emiyor. Iki saat filan uyuduğu oluyor. Yoksa tek memede emip uyuyunca yarim saat uyku uyuyup uyanıyor
Ben bu ara öyle yapıyorum çıkarıyor kolayca omzuma alıyorum kafasını yan çevirip bana Bakıyor o pozisyonda zaten iki vurunca bide hoplayınca çıkıyor tabi her zaman kolay olmuyor ama bu favorim şu sıralarhaha. gecen kitapta okudum. bebegin yuzu sana donukken poposuna pit pit vurursak ona bi odak noktasi vermis olurmusuz daha rahat gaz cikarirmis. ama tabi tutus nasil olur onu cozemedim :)
Aynen cnm,, kaydır düzenini. Çünkü biraz büyüyünce gündüz oyalamak kolay, neticede biz de uyanık oluyoruz. Ama gece çok zor... hele ki eşim uyurken çok fena batıyo bana uyanık olmak :)) ama değişir o daha,, bizim de seninki gibiydi, uzun süre 23-04 , 24-05 nöbeti yaptık :))
Birinci ayda çağırdılar hem kontrol hem de aşı ve kalça çıkığı kontrolü mü artık her neyiyse onun için. Biz bir de sarılık olduğu için birinci ve ikinci haftada kontrole götürdük.Evet düştü göbeği bir kaç damla oldu iki kere altını açtığımda gördüm. Neyse arkadaşıma sordum sorun yok dedi ama yine bi doktora götürünce söyleriz. Bir de sağlık ocağına gideceğiz de peki çocuk doktoruna da mi hemen gitmemiz lazım. Bize kimse bir şey demedi yaaa devlet hastanesi olunca
Saat 4ten 9 buçuğa kadar uyumadi. Kurudu bu memeler kurudu, emdi emdi tam uyudu deyip kundaklarken gözler fal taşı gibi açıldı. Tekrar emdi emdi daha memeden ayırmaya kalmadı irkildi kendi kendine yine fal taşı. Sonra misafirler geldi tam dalar gibi oldu yatağa koydum beyaz gürültüsünü açtım 10 dk falan durdu öyle yine çığlık çığlığa. Biraz misafir karşısına çıkardım babam kucağında gezdirdi ben dinleneyim diye sonra tekrar viyak hook yine meme. Uyumak bilmedi en son sızdı çocuk zorla. Artık sabaha kadar uyusa uyandırmam, yıldım resmensaat 4ten beri uyutmaya calisiyoruz basladik yine
Biz de banyo sonrasi 2 saat uyuduk sonra saatlerce emdi durdu. Normalde banyo sonrasi iki uykusu uzun ve derin olurdu nazar değdi veledimememedeyse bizimki de aglamiyor :)) 4.ye koyuyorum yatagina 3 dk surmuyor uyanmasi. gozleri kipkirmizi oldu. kucakta da durmuyor agliyor. illa meme. bu banyo sonrasi halimiz bu arada
Bugün hepimizin başı aynı belada sanırım ve yine aynı saatlerde.Benimki 3 ten beri uyumadı şuan memede savaş veriyorum. Darısı başıma :)
Cinnet geçiricem.
Banyo da yaptık. Ümitliydim banyoda yorulur diye ama nafile. Az önce iç çamaşırlarımla balkona çıkıp bornoz asacaktım
Aklımı yitiricem. Memede kavga ediyor en son bayılıyor ama anında yine ayılıyor ve sil baştan.
Uyumadı ya şimdi yorgunluktan uykuya dalamıyor zavallı.
Bakalım nöbet ne zaman bitecek.
Ççok iyiymiş
Humana cnm. Bu da biraz şekerli ama suyunu çok koyuyorum daha iyi oluyor :)Hangi marka kullanıyorsun humana mı milupa bitti şükür benim pek etkili gibi değil şekerli gibi fln ne alayım şimdi
canim biberonla sut verdigimde de aynisi oluyor tek mama degil. bu aksam mama verdigim icin mama dedim. uyumadigi icin yorgunluktan memeden sut cekemedigini falan dusunuyorum ben sutumun yetmediginden ziyade. gunduz emdikten sonra saginca bile yaklasik 30-60cc arasi sut cikiyor cunku. emmedigi memeyi sagdim az once 90cc cikti. gerci o da hala sert tikali kanallar var. doktora sordum acken kac cc sut verebilirim diye o da 90cc alir dedi. kafamda deli sorular :)Canım ben de sütümün az olduğunu düşündüğüm zamanlar veriyordum. Hayta şöyle ki memede çıldırıyordu asrın, kesin süt Yok diyerek mamayı dayıyordum ve dediğin gibi içi çekiliyor birden bayılır gibi sessizleşerek uyuyordu.
O zamanlar aç sanıyordum senin gibi.
Ama yine bir kriz anında sütüm gayet bol ilken dediğin gibi ben de mama verdim annemin zoruyla ve senin gibi düşünüyorum. Kesin uyuşturan birşey var bu mamalarda. Yani birşey ağır geliyor bu bebelere. Ben böyle ilaç gibi sakinleştirip uyutan birşeyin sadece açlık giderdiğini düşünmemeye başladım
Can'ım ben yüzü göğsümde yan çevirip hep poposuna vurarak gazını çıkartıyorum hatta bugun öyle uyuduhaha. gecen kitapta okudum. bebegin yuzu sana donukken poposuna pit pit vurursak ona bi odak noktasi vermis olurmusuz daha rahat gaz cikarirmis. ama tabi tutus nasil olur onu cozemedim :)
ah ah Benımde ilk çocuk kasım doğumlu az içmedim o bozaları ama süttüm çok olmuştu.Bana da süt yapsın diye boza alıp durmuşlardı,, Allahtan kıştı da içebildim. Hangi akılla yaptım bilmiyorum tabi :) çok severdim ve aynen bö geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?