2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
o zaman neden biberon sonrasi hemen uykuya dalabiliyor da yataga yatinca uyanmiyor. 4 saat meme emdikten sonra bile yatamiyor 5 dk sonra uyaniyor. niye yani. aklimi oynaticam

Ah o memeler
Hamileyken çok takardım kafama, nasıl emziricem ben, çok hassas memelerim var, huyluyum hem elletmem mememe, hem kimsenin yanında emzirmem ben diye ne söylendim.
Anam şimdi kamu malı olduk
Ahahaha,, eşim de bana lütfen onlardan herhangi bi nesneymiş gibi bahsetme artık dedi :)))

Canım ben de sütümün az olduğunu düşündüğüm zamanlar veriyordum. Hayta şöyle ki memede çıldırıyordu asrın, kesin süt Yok diyerek mamayı dayıyordum ve dediğin gibi içi çekiliyor birden bayılır gibi sessizleşerek uyuyordu.
O zamanlar aç sanıyordum senin gibi.
Ama yine bir kriz anında sütüm gayet bol ilken dediğin gibi ben de mama verdim annemin zoruyla ve senin gibi düşünüyorum. Kesin uyuşturan birşey var bu mamalarda. Yani birşey ağır geliyor bu bebelere. Ben böyle ilaç gibi sakinleştirip uyutan birşeyin sadece açlık giderdiğini düşünmemeye başladım

Bana da süt yapsın diye boza alıp durmuşlardı,, Allahtan kıştı da içebildim. Hangi akılla yaptım bilmiyorum tabi :) çok severdim ve aynen bö geldi
Takıntılı bir biçimde devam ediyorum kimyon diyetine.
Tüm derdim şu gaz krizlerini çekmemek.
Hele süt olsun diye neler neler yapmadım
Herşey şu minnak bebelere feda olsun

o zaman neden biberon sonrasi hemen uykuya dalabiliyor da yataga yatinca uyanmiyor. 4 saat meme emdikten sonra bile yatamiyor 5 dk sonra uyaniyor. niye yani. aklimi oynaticam
Bi kere emerken meme kadar yorulmuyo,, o yüzden keyifli keyifli doyuyo. Ayrıca hazmı anne sütü kadar kolay değil,, ve böylece daha uzun süre tok tutuyo.. bir de memede uyuduğunda ve yatağa koyduğunda boşluğa bırakmışsın gibi oluyo bebeği, öyle düşün; biberon öyle değil, suni birşey neticede.. ama annenin göğsü onun göbek bağı kesildikten sonra dünyayla ilk bağlantısı, parçası gibi...

A AysheDuru bence gece uyuduğu için çok şanslısınız maşallah diyelim nazarlar değmesin :) bizimkide gündüz uyanmak bilmiyor, gece gözler fıldır fıldır gece bende uyumayınca gündüz düzenim olmuyor, annemler sütün kesilir uyu diye uyuttular sağolsunlar. Gündüz uyutmamaya çalışsam gece uyurmu acep :)

Bende bu yöntemi denemeye çalıştım ama bir memede uyuyunca geri ikinci memeye uyanmıyor dediğin gibi yarım saate uyanıp tekrar istiyor

haha. gecen kitapta okudum. bebegin yuzu sana donukken poposuna pit pit vurursak ona bi odak noktasi vermis olurmusuz daha rahat gaz cikarirmis. ama tabi tutus nasil olur onu cozemedim :)
Ben bu ara öyle yapıyorum çıkarıyor kolayca omzuma alıyorum kafasını yan çevirip bana Bakıyor o pozisyonda zaten iki vurunca bide hoplayınca çıkıyor tabi her zaman kolay olmuyor ama bu favorim şu sıralar

Aynen cnm,, kaydır düzenini. Çünkü biraz büyüyünce gündüz oyalamak kolay, neticede biz de uyanık oluyoruz. Ama gece çok zor... hele ki eşim uyurken çok fena batıyo bana uyanık olmak :)) ama değişir o daha,, bizim de seninki gibiydi, uzun süre 23-04 , 24-05 nöbeti yaptık :))

Birinci ayda çağırdılar hem kontrol hem de aşı ve kalça çıkığı kontrolü mü artık her neyiyse onun için. Biz bir de sarılık olduğu için birinci ve ikinci haftada kontrole götürdük.

saat 4ten beri uyutmaya calisiyoruz basladik yine
Saat 4ten 9 buçuğa kadar uyumadi. Kurudu bu memeler kurudu, emdi emdi tam uyudu deyip kundaklarken gözler fal taşı gibi açıldı. Tekrar emdi emdi daha memeden ayırmaya kalmadı irkildi kendi kendine yine fal taşı. Sonra misafirler geldi tam dalar gibi oldu yatağa koydum beyaz gürültüsünü açtım 10 dk falan durdu öyle yine çığlık çığlığa. Biraz misafir karşısına çıkardım babam kucağında gezdirdi ben dinleneyim diye sonra tekrar viyak hook yine meme. Uyumak bilmedi en son sızdı çocuk zorla. Artık sabaha kadar uyusa uyandırmam, yıldım resmen

memedeyse bizimki de aglamiyor :)) 4.ye koyuyorum yatagina 3 dk surmuyor uyanmasi. gozleri kipkirmizi oldu. kucakta da durmuyor agliyor. illa meme. bu banyo sonrasi halimiz bu arada
Biz de banyo sonrasi 2 saat uyuduk sonra saatlerce emdi durdu. Normalde banyo sonrasi iki uykusu uzun ve derin olurdu nazar değdi veledime

Bugün hepimizin başı aynı belada sanırım ve yine aynı saatlerde.

Ya bu bebeler bi tuhaf. İpeği bi görseniz sanırsınız aç, açlıktan ölüyor. Ya da bi yerlerine bişeyler batıyor. Ateşe atılmış gibi bağırıyor. Sebep de uykusu var. Bu akşam teyzemler vardı. Bu bağırıyor böyle. Neymiş gazı varmış gazı! Ya ben bilmiyor muyum çocuğumu uykusu var diyorum annem aldı bu sefer karnını ovuyor ipekle konuşuyor 'oy sana kıyamam ben senin gazın var vay yavruum kıyamam gazın var gazın karnın ağrıyor vah senin ağrımasın da benim ağrısın'.
??!!
Yahu uykusu var gazı varsa da gaza ağlamaz benim çocuğum net uykusu var işte. Bi kalkın gidin bi rahat verin de uyutayım çocuğumu yaa!!
Diyemedim ya la

canim biberonla sut verdigimde de aynisi oluyor tek mama degil. bu aksam mama verdigim icin mama dedim. uyumadigi icin yorgunluktan memeden sut cekemedigini falan dusunuyorum ben sutumun yetmediginden ziyade. gunduz emdikten sonra saginca bile yaklasik 30-60cc arasi sut cikiyor cunku. emmedigi memeyi sagdim az once 90cc cikti. gerci o da hala sert tikali kanallar var. doktora sordum acken kac cc sut verebilirim diye o da 90cc alir dedi. kafamda deli sorular :)

haha. gecen kitapta okudum. bebegin yuzu sana donukken poposuna pit pit vurursak ona bi odak noktasi vermis olurmusuz daha rahat gaz cikarirmis. ama tabi tutus nasil olur onu cozemedim :)
Can'ım ben yüzü göğsümde yan çevirip hep poposuna vurarak gazını çıkartıyorum hatta bugun öyle uyudu

Bana da süt yapsın diye boza alıp durmuşlardı,, Allahtan kıştı da içebildim. Hangi akılla yaptım bilmiyorum tabi :) çok severdim ve aynen bö geldi
ah ah Benımde ilk çocuk kasım doğumlu az içmedim o bozaları ama süttüm çok olmuştu.

İki göğsümü emdiği halde uyumuyorsa bende biberonla sağdıgım sütü veriyorum ozaman daha huzurlu uyuyor. Benım oğluşum uyurken garıp sesler çıkartıyor sizinkilerdede oluyor mu ?

Annem beni sinir ediyor ya. Sigara içiyor sürekli, evde zaten icirmiyorum balkonda içiyor ama ben hassasım sigaraya karşı, balkonda bile içse ve kapı kapalı bile olsa kokuyor bana. İctikten sonra da çocuğa çok yakın konuşuyor ve eline koluna dokunuyor ya da kucağına almaya yelteniyor. Elini yıkadın mı diyorum gidiyor yıkıyor ama burnunun dibine girip sevince sigara kokusu beni rahatsız ediyor parmak kadar bebeği etmez mi! Ben yaklaşma sigara kokuyorsun deyince kötü kötü bakıyor. Sen anneannesisin sen dikkat etmezsen misafir dikkat eder mi! Gerçi kimsenin kucağına vermedim anneme direkt elini yıka deyince çekindi insanlar ama yani annem herkesten beter. Bir de beni bilir 7 yaşımdan beri sigara kokusu hep rahatsız etmiştir beni. Balkonla odamın penceresi yan yanaydi onlarla yaşarken, onlar balkonda sigara içince içeri gidip soylenirdim ya da kışın mutfakta ictilerse ve sabah o kokuyla uyandıysam dar ederdim dünyayı. Sen bunları biliyorsun da nasıl benim gözümden sakındığım çocuğuma yaklaştıracağımı düşünüyorsun anlamıyorum ki! İki seferdir geldiklerinde yalnız olmuyoruz bir daha ki sefer tek olursak kızar küser diye düşünmeden ne var ne yok söyleyeceğim. Zaten evlerinde kedi var diye aylardır gitmiyorum, kedilerden de korkuyorum bir de aşırı tiksiniyorum ve üstüne üstlük toksoplazma negatif çıkmıştı diye hiç gitmedim hamilelikte. Şimdi de üstlerine falan kedi tüyü bulaşmıştır diye ayrı rahatsız oluyorum gidersek evin her yeri kedi tüyü olacak diye ayrı rahatsız oluyorum ve içimden gitmek gelmiyor. Ay sinir oldum şu an ya, kedi alirlarsa gelmeyeceğini hadi kendi başıma gelsem çocuğum olunca gelmeyeceğimi bile düşünmeden kedi kabul ettiler resmen eve ve onlara gitmeyince de ben suçlu olacağım suçlu olmasam bile kalplerini kırmiş olacağım. Sinir bozucu ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…